2020秋新教材英语人教版必修第一册演练达标:UNIT 3 SPORTS AND FITNESS SECTION Ⅱ WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材英语人教版必修第一册演练达标:UNIT SPORTS AND FITNESS SECTION WORD版含解析 2020 新教材
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Section Reading and Thinking (1)阅读理解AEvery morning, millions of people in China do Tai Chi. It is popular with women and men. Tai Chi is a good kind of exercise for old people. It is good for the body and for the mind. It is healthy and relaxing. Tai Chi is from China. It is hundreds
2、 of years old. Tai Chi is a “soft” martial art (武术). That means it is slow and calm.There are also “hard” martial arts. Shaolin Kung Fu, for example, which has a history of over 1,500 years, is a “hard” martial art. It is fast and dangerous. You have to be very fit and strong to do “hard” martial ar
3、ts.In Beijing, Master Li Yu is teaching Shaolin Kung Fu to thirty young students, three of whom come from abroad. “Shaolin Kung Fu is difficult,” said Li Yu. “You must practise every move many times.”Sports like football and basketball are also popular in China. But martial arts like Tai Chi and Kun
4、g Fu are part of Chinese culture and history.1. How many types of martial arts does this passage tell us?A. Only one.B. Two.C. Three.D. Four.解析:细节理解题。理解文中第一、二段句子“Tai Chi is asoft martial art.”和“There are also hard martial arts. Shaolin Kung Fu .”可知,本文介绍了两种中华武术。故选B。答案:B2. What is Master Li Yu teachin
5、g?A. Tai Chi.B. Shaolin Kung Fu.C. Football.D. Basketball.解析:细节理解题。从第三段句子“In Beijing, Master Li Yu is teaching Shaolin Kung Fu to thirty young students, three of whom come from abroad.”可知,李玉大师在教少林功夫。故选B。答案:B3. Which sentence is TRUE according to the passage?A. It is easy to learn Shaolin Kung Fu.B.
6、Men like Tai Chi better than women do.C. Tai Chi has a shorter history than Shaolin Kung Fu.D. People must be very healthy and strong to do Tai Chi.解析:推理判断题。根据第一段句子“Tai Chi is from China. It is hundreds of years old.”和第二段句子“Shaolin Kung Fu, for example, which has a history of over 1,500 years, is a
7、hard martial art.”可推断,太极拳的历史短于少林功夫的历史。故选C。答案:CBJack loved playing sports. But on a day in August, it seemed that all sports were about to be taken away from him. Though injuries were nothing new for Jack, this one was much more serious. He would miss both the football and wrestling seasons. “I had t
8、o experience a long and painful recovery,” said Jack.Curtis Urbina, a famous coach, admired Jacks drive to keep going on the wrestling mat. After Jack got injured, he had an idea when sensing his sadness. He decided to bring Jack to practices to help him out.Curtis Urbina asked Jack to watch how he
9、and the other coaches worked with wrestlers(摔跤手). As expected, Jack wanted to take part in wrestling instead of being kept indoors all day. He offered to coach the toughest kids. He was a natural coach. He kept the kids interested and made it fun for them. He showed patience and persistence (坚韧不拔) n
10、eeded to deal with those kids. “Making sure that they stayed in the room as required was the biggest part of my job,” Jack said. “But I wanted to teach others some of the same lessons that wrestling had taught me.”One kid Jack coached was Stephen Singlak, aged 4. Stephens parents were amazed when th
11、ey watched Jack work with their son. “You can guess how Stephen felt at first as he was often wrestling with kids bigger than him,” said Stephens dad. “But Jack started going one-on-one with him. Jack would be on all fours, and Stephen was trying different moves. Stephen started liking wrestling ins
12、tead of getting discouraged.”After struggling to win even one match early on, Stephen won about half of his matches in this season. “It was a great feeling when I knew I had played a part in Stephen getting to where he was,” Jack said. “That coaching experience was just wonderful. Im glad that I hav
13、e a chance to help others.”4. Whats the main idea of the first paragraph?A. Jack loved playing sports very much.B. Jacks sports career was ruined by the new injury.C. Injuries were quite common for Jack.D. Jack couldnt bear the pain caused by the new injury.解析:细节理解题。根据第一段“. it seemed that all sports
14、 were about to be taken away from him.”提示,因受伤严重,他不能参加任何的体育竞技,故答案为B。答案:B5. Why did Curtis Urbina bring Jack to practices?A. To give him a chance to take exercise.B. To develop his interest in teaching.C. To help him get rid of his sadness.D. To teach him some new wrestling skills.解析:推理判断题。根据第二段“. he
15、had an idea when sensing his sadness. He decided to bring Jack to practices to help him out.”可知,他的教练Curtis Urbina能够感知他的那种痛苦,所以把他带到训练场地,帮他摆脱痛苦悲伤,故答案为C。答案:C6. What do we know about Jacks coaching experience from the last paragraph?A. It made him win many matches.B. It helped him make a lot of new frie
16、nds.C. It gave him a sense of achievement.D. It made him popular among young kids.解析:推理判断题。 根据最后一段Stephen在Jack的指导下所获得的荣誉奖项可知,Jack有一种成就感、自豪感,故答案为C。答案:CCEveryone loves to jump into the cool water of a swimming pool to beat the summer heat. Swimming is also one of the best ways to relax after a long we
17、ek at work and even seen as a wonderful way to exercise. Swimming can help us lose weight. It is also believed to make the body strong. However, do you know anything about the history of swimming?The earlier recording of swimming dates back to 7,000 years ago. The Stone Age painting clearly showed t
18、hat swimming was practised at that time. Whats more, many historic books gave written records of swimming. Swimming became popular in the Middle Ages.In the 1800s, many swimming associations(协会) were set up. These associations organised swimming competitions. In fact, there have been records of swim
19、ming clubs which were set up in countries like the US, England, France and Germany during that time. England is believed to be the first modern society to consider swimming as a sport. The National Swimming Society in England organised swimming competitions that were held in Londons six pools. Mathe
20、w Webbs swim across the English Channel further increased the sports popularity. Later in 1886, a new association, the Amateur Swimming Association of Great Britain, was set up, which made swimming even more popular.As swimming became popular during the 1800s, swimming appeared in the first modern O
21、lympic Games in Athens in 1896. During this time, the Olympic Games were a sports festival for men with the 100 m and 1,500 m freestyle swimming held in open water. There were only four swimming events. Three of them were freestyle.The developer of the modern Olympic Games, Baron Pierre De Coubertin
22、 believed that women were not brawny enough to take part in such a competitive sport, which requires a lot of physical power. It was only in the 1912 Olympic Games that women swimmers appeared.7. What does Paragraph 2 say about swimming?A. It has a long history.B. It proved good for health.C. It was
23、 popular in the past.D. Its a popular topic for books.解析:段落大意题。第二段主要讲述游泳的起源可以追溯到7 000年前,所以答案为A。答案:A8. Which country played an important role in making swimming an Olympic event?A. Germany.B. England.C. France.D. The USA.解析:推理判断题。第三段的内容主要介绍欧洲国家的游泳发展,特别是英国的游泳。根据“England is believed to be the first mod
24、ern society to consider swimming as a sport.”可知,英国游泳的发展对游泳被纳入奥运会起了促进作用,故答案为B。答案:B9. What can we know about the swimming events in the 1896 Olympic Games?A. They encouraged women to take part.B. They made swimming popular in Athens.C. Only men were allowed to take part in them.D. Only freestyle swimm
25、ing was held in open water.解析:推理判断题。根据最后一段Coubertin的观点和1912年女子游泳才被纳入奥运会的史实可知,答案为C。答案:C10. What does the underlined word “brawny” in the last paragraph mean?A. Calm.B. Strong.C. Quick.D. Brave.解析:词义猜测题。根据上文,在1896年奥运会上没有女子游泳比赛,因为Coubertin认为游泳需要力气,女子不是很强壮,所以没有把女子游泳纳入,答案为B。答案:BReading and Thinking (2)基础
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-394886.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
