内蒙古赤峰二中2019-2020学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古赤峰二中2019-2020学年高一10月月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 赤峰 2019 2020 学年 10 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、赤峰二中2019级高一上学期第一次月考英语试卷第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AApple SeedsCirculation(发行量): 1 Year, 9 IssuesCover Price: $44.55Price For You: $33.95Product Description: Apple Seeds is an award winning magazine filled with stories for kids aged from 7 to 9. The co
2、ver is very soft, providing durability(耐用性) that allows each issue to be enjoyed for many years to come. Besides, there is a big surprise for you - its being sold at a more favorable discount than usual.Better LifeCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: $44.55Price For You: $15.00Product Descript
3、ion: Designed for those who have a strong interest in personal lifestyle, Better Life is Americas complete home and family service magazine. It offers help with food, recipes, decorating, building, gardening, family health, money management, and education.Humor TimesCirculation: 1 Year, 12 IssuesCov
4、er Price: $36.00Price For You: $11.95Product Description: Humor Times Magazine is for those who love to laugh! Full of cartoons and humor columns, it shows up in your mailbox once a month and keeps you smiling all year round! In todays world, you need a reason to laugh. So lets find it in Humor Time
5、s.News ChinaCirculation: 1 Year, 12 IssuesCover Price: $47.88Price For You: $19.99Product Description: News China Magazine is the English edition of China Newsweek. The magazine covers the latest Chinese domestic news in politics, business, society, environment, culture, sports and travels, etc. It
6、is the first comprehensive news magazine for readers interested in China.1. What do we know about Apple Seeds?A. You can receive it every month if you buy it.B. The soft cover enables it to be read and kept long.C. It offers the biggest discount among all the magazines.D. The magazine is going to su
7、rprise you for many years.2. What kind of people may buy News China?A. People who have an interest in personal lifestyle of the Chinese.B. People who have a strong sense of humor and love to laugh.C. People who want to learn about Chinas politics, business and culture.D. People who are interested in
8、 news around the world.3. Which magazine may best help relax yourself after a day of hard work?A. Apple SeedsB. News ChinaC. Better LifeD. Humor Times【答案】1. B 2. C 3. D【解析】这是一篇应用文。文章介绍了四种出版物的发行量、售价、优惠价和这几种杂志的具体内容和特点。【1题详解】细节理解题。题目是问对第一本出版物Apple Seeds的了解。“The cover is very soft, providing durability
9、that allows each issue to be enjoyed for many years to come.”可知,Apple Seeds的封面非常软,很耐用,使每册都可以看很多年。所以这本读物的软封面使得它能被保存很长时间,B正确,故选B。【2题详解】细节理解题。哪类人可能买News China?“The magazine covers the latest Chinese domestic news in politics, business, society, environment, culture, sports and travels, etc. It is the f
10、irst comprehensive news magazine for readers interested in China.”这本书对想了解中国的政策、商务和文化的人是很有用的,可知C正确,故选C。【3题详解】细节理解题。题目问哪本杂志能最好地帮助辛苦工作一天的人放松?“Humor Times Magazine is for those who love to laugh! Full of cartoons and humor columns, it shows up in your mailbox once a month and keeps you smiling all year
11、round!”这本书可以让人们一直都在笑,而笑可以减少人们的压力,可知D正确,故选D。BSurfing the Internet for fun will make you a better employee, according to an Australian study.The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not.
12、 Study author Brent Coker said, “Surfing the Internet at times helps increase an employees attention.”“People need to relax for a bit to get back their attention,” Coker said on the universitys website. “Having a short break, such as a quick surfing of the Internet, helps the mind to rest itself, le
13、ading to a higher total Internet attention for a days work, and as a result, increases productivity(生产效率),”he said.According to the study of 300 workers, 70 percent of people who use the Internet at work surf the Internet for their own reasons during office hours. Among the most popular surfing acti
14、vities are searching for information about products, reading online news, playing online games and watching videos. “Firms spend a lot of money on software to block their employees from watching video, using social networking sites or shopping online,” said Coker. “Thats not always a good idea.”Howe
15、ver, Coker said the study looked at people who surfed the Internet in moderation (适度), or were on the Internet for less than 20 percent of their total time in the office. “Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without,” he said.4. What does the
16、University of Melbourne study mainly show?A. People who surf the Internet are good employees.B. Not everyone surfs the Internet for fun during office hours.C. Surfing the Internet for fun during office hours increases productivity.D. The Internet is becoming more and more important in peoples life.5
17、. According to Paragraph 3, Brent Coker would most probably agree that_.A. the longer a persons mind rests ,the better attention he will haveB. surfing the Internet is the best way to increase productivityC. workers should have a long break during office hoursD. Workers should let their minds rest n
18、ow and then6. Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities?A. Watching videos.B. Reading online news.C. Reading online novelsD. Playing online games.7. What can we infer form the last paragraph?A. Spending too much time surfing the Internet red
19、uces productivity.B. Those who never surf the Internet have the lowest productivity.C. Most people dont surf the Internet in moderation during office hours.D. People should spend as little time as possible surfing the Internet.【答案】4. C 5. D 6. C 7. A【解析】【分析】本文是说明文。文章主要介绍了澳大利亚的一项研究,研究发现上网的乐趣会让你成为一个更好
20、的员工。【4题详解】细节理解题。根据第二段中的The University of Melbourne study shows that people who use the Internet for their own reasons at work are about 9 percent more productive than those who do not.(墨尔本大学的研究表明,在工作中出于自身原因使用互联网的人的工作效率比不使用互联网的人高9%)可知,墨尔本大学的研究主要显示在办公时间上网消遣可以提高员工的工作效率。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Brent Coker
21、说的话People need to relax for a bit to get back their attention(人们需要放松一点,才能找回注意力)及Having a short break, such as a quick surfing of the Internet, helps the mind to rest itself, leading to a higher total Internet attention for a days work, and as a result, increases productivity(生产效率)(短暂的休息,例如快速上网,有助于大脑
22、休息,从而使一天的工作在互联网上获得更高的总注意力,从而提高工作效率)可知,Brent Coker认为工人们应该时不时地让他们的大脑休息一下,这样他们的工作效率才会提高。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第四段中的Among the most popular surfing activities are searching for information about products, reading online news, playing online games and watching videos.(最受欢迎的上网活动包括搜索产品信息、阅读网络新闻、玩网络游戏和看视频)可知,在线阅
23、读小说在文章中没有提到是最受欢迎的上网活动一。故选C。【7题详解】推理判断题。根据文章的最后一段的Those who spend too much time surfing the Internet will have a lower productivity than those without(那些花太多时间上网的人的工作效率会低于那些没有上网的人)可推知,花太多时间上网会降低工作效率。故选A【点睛】做阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测
24、,一定要做到有理有据。如第3小题,Which of the following is NOT mentioned in the passage as one of the most popular surfing activities? 以下哪项是文章中没有提到的最受欢迎的上网活动之一?根据第四段中的Among the most popular surfing activities are searching for information about products, reading online news, playing online games and watching videos
25、.可知,最受欢迎的上网活动包括搜索产品信息、阅读网络新闻、玩网络游戏和看视频。C项Reading online novels(在线阅读小说)在文章中没有提到是最受欢迎的上网活动一。故C项符合题意要求。CWhen he was 22, Rob Stewart traveled the world for four years. He wanted to call attention to the mistreatment of sharks. His 2007 film, Sharkwater, documents the cruel practice of removing sharks fi
26、ns (鳍) for money and leaving the animals to die. In his latest documentary, Revolution, Stewart takes on an even bigger challenge: climate change.The Canadian filmmaker says that climate change has harmed people and places everywhere: “It is stronger than any government or organization. If we educat
27、e people, they will make better decisions about protecting natural resources. ”According to a recent report on climate change, “The atmosphere and ocean have warmed, the amounts of snow and ice have reduced, and sea levels have risen.” These developments are endangering crops, wildlife, fish, and ev
28、en people.Stewart says that the consequences of climate change will be irreversible unless people take action, especially young people.“Its up to kids to be the moral compass (道德指南) of society,” he believes, “and say, Guys, this is not right.”Many kids took action after seeing Sharkwater. Elementary
29、 school students in the Northern Mariana Islands, for example, got their local government to ban the sale of shark fins.Felix Finkbeiner, 17, of Germany is also part of the “revolution” to save the planet. In 2007, Felix started a youth group called Plant-for-the-Planet, whose motto is “Stop Talking
30、. Start Planting.” The group raises money to plant trees. So far, Plant-for-the-Planet has planted nearly 200 trees around the world. “Future generations are the ones who will be suffering the most from inaction (无作为),” Felix says. His goal is to plant millions of additional trees.“When we started f
31、our years ago,” Felix tells Stewart in Revolution, “we thought we had to save the polar bear. We thought we had to save the environment. But soon after, we found out that its about our future, that we have to save our own future.”8. What can we learn about Rob Stewart?A. He spends most of his time t
32、raveling.B. He likes taking challenging jobs.C. He cares about the environment.D. He made his first film four years ago.9. What does the underlined word “irreversible” in Paragraph 4 mean?A. Easy to accept.B. Hard to notice.C. Unnecessary to worry about.D. Impossible to change.10. Which of the follo
33、wing can best describe Felix Finkbeiner?A. Far-sighted.B. Peace-loving.C. Easy-goingD. Self-centered.11. What would be the best title for the text?A. The best way to helpB. Helping a planet in troubleC. Tips on saving our futureD. A famous filmmaker【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了电影制作人
34、Rob Stewart为保护环境所作出的努力以及他对年轻人的影响。【8题详解】推理判断题。关于Rob Stewart我们能了解到什么?Rob Stewart拍摄了两部关于鲨鱼和气候变化的电影,从第四段“Stewart says that the consequences of climate change will be irreversible unless people take action, especially young people.”可知,他关注环境,故选C。【9题详解】词义猜测题。要猜测的词汇“irreversible”所在句子是说:如果人们不采取行动,那么由于气候变化引发的
35、后果是irreversible,在第二段中“The Canadian filmmaker says that climate change has harmed people and places everywhere: “It is stronger than any government or organization.”提到了现在气候变化的严重程度,所以四个选项中只有D符合语境,故选D。【10题详解】推理判断题。怎么来描述Felix Finkbeiner?最后一段:“Felix tells Stewart in Revolution, “we thought we had to save
36、 the polar bear. We thought we had to save the environment. But soon after, we found out that its about our future, that we have to save our own future.”可知,Felix关注环境问题,认为环境是关乎我们的明天,所以他是有远见了,故选A。【11题详解】主旨大意题。文章讲述了电影制作人Rob Stewart以及在他的影响下其它年轻人为保护地球环境所做的努力,B项全面概括了这一主旨,故选B。【点睛】主旨大意题要全面了解文章的中心大意,切忌以偏概全,在
37、这篇文章的第4小题中,4个备选项中,选项C是最大的干扰项,因为文章中也提到了future,但提到future的目的是说环境问题关乎我们的明天,归跟结底还是讨论环境问题,不能只看一个词汇就做出选择。DThanks to this new hands- free suitcase, carrying around heavy luggage may soon become a thing of the past. Designed by Israeli company NUA Robotics, this “smart” suitcase can follow you everywhere you
38、 go.The carryon suitcase, now a prototype(雏形), connects to a smartphone app via bluetooth. It has a builtin camera sensor that can “see” you and follow you around on flat floors. It comes with an antitheft alarm to prevent someone carrying it away when youre not looking.“It can follow and carry thin
39、gs for people around while communicating with their smartphone, and avoiding bumping into other objects,” explained Alex Libman, founder of NUA Robotics.“Were combining sensor network, computer vision, and robotics. So if you download our app(应用), press the follow me button, the luggage recognizes i
40、ts user and knows to follow and communicate.”NUA is still testing the products and trying to improve features like speed and customization(客户订制), but they hope to make the suitcase available to customers in a years time. If it proves successful, they want to use the bluetooth pairing technology to a
41、utomate(自动化操作)lots of other products, like shopping carts at the supermarket. These products are especially meant to be useful to the physically disabled and elderly.“Any object can be smart and robotic,” Libman told Mashable.“We want to bring robots into everyday life.”The Israeli tech company made
42、 it clear that the finished product will look just like a common suitcase. Theyre planning to partner with a carryon luggage maker, since the product that makes it “smart” weighs just 2.5 pounds and can be fitted on oldfashion luggage.With NUAs smart suitcase, carrying around heavy luggage isnt a bu
43、rden. But how their invention will handle tough blocks like stairs? It will be interesting to wait.12. According to the passage, the “smart” suitcase _A. can go everywhereB. is on sale nowC. was designed by Alex LibmanD. can make our hands free during traveling13. If you want to use this free hand s
44、uitcase, you must _A. look at it all the timeB. avoid obstaclesC. download the appD. carry a camera14. What can we learn about NUA?A. It was founded by Mashable.B. It has improved the features of the device.C. It will make the suitcase available to customers in a month.D. It wants to bring more smar
45、t and robotic devices into everyday life.15. Where is the article probably from?A A poster.B. A website.C. A textbook.D. A biography.【答案】12. D 13. C 14. D 15. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了一种新型智能行李箱,它是以色列NUA Robotics公司研发的,主人走到哪它就跟到哪。【12题详解】细节理解题。题目问“smart” suitcase智能行李箱相关的问题,第一段“ Thanks to this new hands- f
46、ree suitcase,”,可知,由于智能行李箱可以不用手拿,拿着重重的箱子去旅行可能不久就会成为历史。所以D选项正确,故选D。【13题详解】细节理解题。题目问:要使用这种不用手的行李箱,需要什么?第二段“So if you download our app(应用), press the follow me button, the luggage recognizes its user and knows to follow and communicate.”,可知,如果使用这款箱子,需要下载app,所以C选项正确,故选C。【14题详解】推理判断题。题目问对NUA公司的了解?第四段:If i
47、t proves successful, they want to use the bluetooth pairing technology to automate(自动化操作)lots of other products, like shopping carts at the supermarket. These products are especially meant to be useful to the physically disabled and elderly.“Any object can be smart and robotic,” Libman told Mashable
48、.“We want to bring robots into everyday life.”可知,如果成功的话,他们希望使用蓝牙配对技术来实现很多其他产品的自动化,比如超市的购物车。这些产品特别适用于残疾人和老年人。“任何物体都可以是智能和机器人。我们想把机器人带入日常生活” Libman 告诉 Mashable。所以关于NUA我们能学到,它希望将更多智能和机器人设备带入日常生活。故选D。【15题详解】推理判断题。文章是说明文,介绍的是NUA公司的产品和公司的定位,所以不可能来自自传、海报和教科书,故选B。【点睛】在解决推理判断题中文章出处这一类型题时,应该围绕文章主旨去比较和判断,本篇阅读理
49、解是产品介绍,就决定了它的出处,在四个选项中很容易用排除法排除错误选项,得到正确答案。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For the rest of March, a disease will sweep across the US. It will keep kids home from school. _16_ Employees will suddenly lose their ability to concentrate.The disease, known as “March Madness
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395486.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(吉林专版)2022八年级语文下册 第五单元 20 一滴水经过丽江课件 新人教版.pptx
