2020新课标高考英语二轮总复习专题限时训练:3-7 主旨大意(一)段落主旨 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020新课标高考英语二轮总复习专题限时训练:3-7主旨大意一段落主旨 WORD版含解析 2020 新课 标高 英语 二轮 复习 专题 限时 训练 主旨 大意 段落 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、A辽宁省葫芦岛协作校20182019高三下二模Tablets are really useful devices (设备),but their big screens are always a burden to carry around. Wouldnt it be great if there were a phone with the powers of a tablet that could be folded up and fit neatly into the hand?Now something like a tabletshaped but foldable phone is
2、about to become available. In February, South Korean electronics company Samsung and Chinas Huawei both launched foldable phones. Mobile phone use has entered the “foldable future”The technology could change our lives in significant ways. These devices, due to their bendable screens, give us the lar
3、ger screens we want. Meanwhile, they still fit easily into the pocket. As USA Today noted, theyre “the combination of a small tablet and smartphone, all in a single device”The technology could change other devices too. For example, we could make TVs that stick to walls like posters, or fold up easil
4、y to hide away in drawers. In crowded modern cities, they will help us to maximize available space.Samsungs senior vice president of mobile product marketing, Justin Denison, called the foldable screen “the foundation for the smartphone of tomorrow”. “Its a blank canvas (画布)for us to do something be
5、autiful together,” he said.So is there nothing to stand in the way of the foldable future?According to tech news website Android Authority, the necessary displays were difficult to produce. In 2012, nine out of every ten OLED (有机发光二极管)screens produced were found imperfect. While it has been improved
6、 today, the price is still too high for people to afford.But if the foldable device isn t going to change the world overnight, there is no doubt that it is coming. Patrick Moorhead, an industry analyst told The verge, “Few are debating if foldable or rollable mobile displays are the future of smartp
7、hones; the only question is when and by whom.”1What is Paragraph 3 mainly about?AThe future of foldable phones.BThe application of foldable phones.CPossible advantages of the foldable screen.DPopular foldable screen devices on the market.2What can we learn from Denisons words?AThe foldable screen ha
8、s great potential.BFoldable phones still have many problems.CThe production of foldable phones will soon increase.DCompanies need to work together to develop foldable phones.3What is the problem with foldable phones at the moment?AThey are hard to mass produce.BThey cost too much for most families.C
9、They are not as useful as were thought.DThey break more easily than ordinary phones.4What is the authors attitude toward the future of the foldable screen?AWorried.B.Cautious.CPositive.D.Unconcerned.语篇解读本文是一篇说明文。平板电脑是一种非常有用的电子设备,但是携带不方便。本文介绍了一款可以折叠的、具有智能手机功能的平板电脑。1C【解析】段落大意题。根据第三段的内容可知,本段主要介绍了可折叠屏幕的
10、优点。故选C。2A【解析】推理判断题。根据第五段第一句可以推断出,可折叠屏幕有很大的潜力,故选A。3B【解析】推理判断题。由倒数第二段的最后一句的“the price is still too high for people to afford.”可知,现在的可折叠电脑手机对于大多数家庭来说价格有些贵。故选B。4C【解析】观点态度题。由根据最后一段的第一句中“there is no doubt that it is coming.”可知,作者对于可折叠电脑手机中的未来持有积极的态度,故选C。B Building a company website is one of the most impo
11、rtant parts of creating a successful business.But designing a website can be time-consuming and expensive.Web designers are difficult to work with,even though youre paying them.There are cheaper ways to establish your company online,and W stands out among them.W offers free HTML 5 and Flash website
12、design that you can do on your own,without having to pay a pricey web designer.With unlimited space for as many pages as you want,customized looks,photo galleries,blog platform capabilities,and social networking buttons,W has everything a business of any size needs to make an impact online.You get f
13、ull control over what information fills in the blanks, and you dont have to know a thing about HTML to make this work.The way your website looks says a lot about your company.W does that,and it does it for free.Another thing that makes W the most affordable option in creating a website is that you d
14、ont have to pay for a separate web hostevery page created on W is hosted on W,free of charge.The Internet is the marketplace of ideas:Your company needs to share what you think.If you think just because you dont sell a product online you dont need a website,youre dead wrong.No matter what kind of bu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395553.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级下册语文课件-12绿色记事本_语文S版 (共18张PPT).ppt
