内蒙古赤峰市2019-2020学年高一英语下学期期末考试联考试题(B卷)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 赤峰市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 联考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古赤峰市2019-2020学年高一英语下学期期末考试联考试题(B卷)(含解析)注意事项:1. 本试卷分卷、卷两部分,满分:150分,考试时间:120分钟。2. 答题前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。3. 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题15分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一
2、小题。每段对话仅读一遍。1. When will the party be held?A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday.2. What does the man ask the woman to do?A. Make lunch for him.B. Take care of his brother.C. Help him paint his bedroom.3. About what does the woman disagree with the man?A. He is careful. B. He is shy. C. He is p
3、olite.4. What does the man mean?A. The play was a little sad.B. The main actor was great.C. The story was very confusing.5. What colour is the womans new skirt?A. Green. B. Red. C. Blue.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个题,每小题5秒钟;听
4、完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What kind of music does the woman like?A. Jazz. B. Country music. C. Rock-and-roll.7. Who is the mans favorite singer?A. Carleton Carpenter. B. John Denver. C. Michael Jackson.听第7段材料,回答第8,9题。8. How does the woman feel about Jeff?A. Angry. B. Satisfied.
5、C. Sorry.9. What is the man doing?A. Encouraging the woman. B. Giving suggestions. C. Defending Jeff.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why did the woman come to the library?A. To borrow some dictionaries.B. To figure out the meaning of some words.C. To find information for her art history paper.11. At what time
6、of the school term does the conversation most probably take place?A. At the end of it. B. In the middle of it. C. At the beginning of it.12. Where will the man go next?A. The study hall. B. The reading room. C. The coffee house.听第9段材料,回答第13至16题。13. Where did Suzie just come back from?A. Japan. B. Ho
7、lland. C. Australia.14. Which band did Suzie work with before teaming up with Guy?A. Ace. B. Genesis. C. UB40.15. What instrument can Suzie play?A. Keyboard. B. Guitar. C. Drums.16. What has Guy always been?A. A painter. B. A waiter. C. A musician.听第10段材料,回答第17至20题。17. Where is the market now?A. In
8、front of a bank. B. Under a car park. C. By a river.18. What is sold on Sunday?A. Handmade products. B. Old furniture. C. Local food.19. What does the speaker say could be considered this areas specialty?A. An ice cream. B. An apple cake. C. A fish dish.20. What change has taken place in the harbor
9、area?A. The number of the cafs.B. The life of local fishermen.C. The location of the restaurants.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节:阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。(共15小题;每小题2分,满分30分)ABelow are the international days currently playing a more and more important role across the world.World Earth Day.Every year
10、on April 22, People all over the world celebrate Earth Day. It is a time to work to keep our earth clean. U.S. Senator (参议员) Gaylord Nelson first thought of the idea for Earth Day in 1962 when he saw polluted rivers and cities with smoke. He needed to get support from Americans to clean up the earth
11、. Finally, on April 22, 1970, 20 million Americans celebrated the first Earth Day! It is a day that is meant to raise awareness (意识) and appreciation about the Earths natural environment.World Book Day.World Book Day is a celebration to improve the enjoyment of books and reading. Each year, on April
12、 23, celebrations take place all over the world. April 23 marks the anniversary (周年纪念日) of the birth or death of a number of well-known writers, including William Shakespeare, Miguel de Cervantes and Manuel Meja Vallejo. World Book Day is an occasion to pay a worldwide respect to books and authors a
13、nd to encourage people to discover the pleasure of reading.World Autism Awareness Day (世界自闭症关注日)World Autism Awareness Day aims to increase peoples awareness about people, especially children, with autism. This condition affects the brains functions and remains with a person for his or her whole lif
14、e. The first signs usually appear before a child is three years old. On December 18, 2007, the UN General Assembly (联合国大会) determined April 2 as World Autism Awareness Day. It was first observed in 2008.1. What made Gaylord come up with the idea for Earth Day at first?A. Polluted water and cities wi
15、th smoke.B. Support from Americans.C. Serving as a Senator.D. The Earths natural environment.2. Why is April 23 the day of World Book Day?A. To help children with autism.B. To discover the pleasure of reading.C. To honor some well-known writers.D. To sell more books.3. What do the Days have in commo
16、n?A. The Days raise the awareness of protecting the earth.B. The Days took place in the same month.C. The Days are only celebrated in America.D. The Days were all first celebrated in 2008.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一篇应用文。文章介绍了三个目前在全球发挥着越来越重要作用的国际日。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段U.S. Senator Gaylord Nelson first th
17、ought of the idea for Earth Day in 1962 when he saw polluted rivers and cities with smoke.( 1962年,当美国参议员盖洛德尼尔森看到污染的河流和烟雾弥漫的城市时,他第一次想到了设立地球日的想法)可知,当美国参议员盖洛德尼尔森看到污染的河流和烟雾弥漫的城市时,他第一次想到了设立地球日的想法。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据文章第三段Each year, on April 23, celebrations take place all over the world. April 23 marks th
18、e anniversary of the birth or death of a number of well-known writers, including William Shakespeare, Miguel de Cervantes and Manuel Meja Vallejo.(每年的4月23日,世界各地都会举行庆祝活动。4月23日是许多著名作家出生或去世的纪念日,包括威廉莎士比亚、米格尔德塞万提斯和曼努埃尔梅贾瓦列霍)可知,4月23日作为世界读书日是因为4月23日是许多著名作家出生或去世的纪念日。故4月23日世界读书日这一天是为了纪念一些著名的作家。故选C项。【3题详解】细节理
19、解题。根据文章内容:Every year on April 22, People all over the world celebrate Earth Day(每年的4月22日,世界各地的人们都会庆祝地球日); World Book Day is a celebration to improve the enjoyment of books and reading. Each year, on April 23, celebrations take place all over the world(世界读书日是一个庆祝提高书籍和阅读乐趣的节日。每年的4月23日,世界各地都会举行庆祝活动)以及O
20、n December 18, 2007, the UN General Assembly determined April 2 as World Autism Awareness Day(2007年12月18日,联合国大会将4月2日定为世界提高自闭症意识日)可知,这三个国际日的时间都是在每年的四月。故选B项。BFor Shaholly Ayers, who was born without a right arm, “no” is something shes used to hearing. As a child, her teachers told her she wouldnt be a
21、ble to participate in a gym class. As a teenager, coaches told her she wouldnt make the basketball team. And then in college, as she dreamed of becoming a fashion model, an agency (代理机构) she approached said, “It just wouldnt work.” That day, about 10 years ago, Ayers decided to take action. She deci
22、ded to realize her dream without an agent.“I was so new, and I was so green,” she said. “I didnt have a portfolio or anything. I had to start at the very beginning. I worked with photographers and makeup artists to build my portfolio first, and then I started going to local fashion shops and telling
23、 them Id model for them for free. It worked.”Ayers has since participated in six seasons of New York Fashion Week, mostly recently walking the runway for Art Hearts Fashions shows last month. She has also modeled for Nordstrom, which has nearly 400 chain stores in the USA.Ayers has a job in digital
24、marketing that she loves, but she hopes to one day be a full-time model. Ayers also hopes to help others find their dream careers as a brand ambassador for Global Disability Inclusion, a consulting company that helps companies attract and hire people with disabilities.“She shows all we represent,” a
25、 manager for the firm said. “She shows to the world that a person with a disability is confident, qualified and, yes, beautiful to be a world-class model.”Ayers, who asked TODAY Style not to give away her age, as its yet another hurdle she has to face in the modeling world, has come a long way from
26、being a little girl in Oregon, where she grew up.4. What can we learn from the first paragraph?A. Shaholly Ayers lost her right arm in a traffic accident.B. Shaholly Ayers gave up her dream to become a model.C. Her teacher encouraged Ayers to participate in a gym class.D. Shaholly Ayers was often re
27、fused because of her disability.5. What can we infer about Shaholly Ayers?A. She is now a part-time model.B. She isnt fond of her present job.C. She has set up a consulting company.D. She wishes to become an ambassador.6. What does the underlined word “hurdle” mean in the last paragraph?A. condition
28、B. difficultyC. luckD. puzzle7. Which of the following words can best describe Shaholly Ayers?A. Patient and careful.B. Humorous and wise.C. Hardworking and helpful.D. Friendly and honest.【答案】4. D 5. A 6. B 7. C【解析】这是一篇记叙文。主要记叙了生来没有右臂的Shaholly Ayers,是如何一步一步通过自己的努力,成为一名模特的故事。Ayers不光努力,还希望帮助其他人找到他们梦想的
29、职业,她担任Global Disability Inclusion的品牌大使,这是一家帮助公司吸引和雇佣残疾人的咨询公司。【4题详解】细节理解题。根据第一段中For Shaholly Ayers, who was born without a right arm, “no” is something shes used to hearing. As a child, her teachers told her she wouldnt be able to participate in a gym class. As a teenager, coaches told her she wouldn
30、t make the basketball team. And then in college, as she dreamed of becoming a fashion model, an agency (代理机构) she approached said, “It just wouldnt work.”可知对于天生就没有右臂的Shaholly Ayers来说,“不”是她已经习惯听到的。在她还是个孩子的时候,老师就告诉她不能参加体育课。十几岁时,教练告诉她,她进不了篮球队。后来在大学里,当她梦想成为一名时装模特时,她接触的一家经纪公司说,“这根本行不通。”由此可知,Shaholly Ayer
31、s经常因为残疾而被拒绝。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第四段中Ayers has a job in digital marketing that she loves, but she hopes to one day be a full-time model.可知Ayers有一份她喜欢的数字营销工作,但她希望有一天能成为一名全职模特。由此可推知,Shaholly Ayers现在是一名兼职模特。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据划线词后文she has to face in the modeling world, has come a long way from being a litt
32、le girl in Oregon, where she grew up可知Ayers要求今日时尚不要透露她的年龄,因为这是她在模特界必须面对的另一个困难,她从一个在俄勒冈长大的小女孩到现在已经走过了很长的路。由此可知,划线词意思为“困难”。A. condition条件;B. difficulty困难;C. luck运气;D. puzzle谜题。故选B。【7题详解】推理判断题。根据第二段中“I didnt have a portfolio or anything. I had to start at the very beginning. I worked with photographers
33、 and makeup artists to build my portfolio first, and then I started going to local fashion shops and telling them Id model for them for free. It worked.”(“我没有作品集之类的东西。我不得不从头开始。我首先和摄影师和化妆师一起制作我的作品集,然后我开始去当地的时装店,告诉他们我将免费为他们做模特。”)以及倒数第三段中Ayers also hopes to help others find their dream careers as a bra
34、nd ambassador for Global Disability Inclusion, a consulting company that helps companies attract and hire people with disabilities.( Ayers还希望帮助其他人找到他们梦想的职业,担任Global Disability Inclusion的品牌大使,这是一家帮助公司吸引和雇佣残疾人的咨询公司)由此可推知,Shaholly Ayers是一个努力工作,乐于助人的人。故选C。CNe Zha, the most successful film in the summer
35、of 2019, has become the all-time highest-grossing (票房之冠) animation (动画) film in China. After the box-office success of Ne Zha, Yang Yu, the director of the film has risen to fame overnight.Yang, who has himself struggled for more than 10 years in his career is somewhat of a real-life model for the m
36、ain role in the film. Yang was born in a doctors family. As his parents thought a hospital job would be stable, Yang studied medicine in college. But his interest in animation changed his life. When most of his classmates chose to work as medical professionals after graduation, Yang stayed at home f
37、or three and a half years to make a short animation film. Yang recalls that period was like “living in a space station”, as his routine activities were limited in their small family apartment.A turning point came in 2009, when Yangs directorial debut (处女作), See Through, was quite a hit after it was
38、released. The film got more than 30 awards at home and abroad.The success inspired him to establish an animation studio in Chengdu, but in the following six years. Yang struggled to get help to fund an animation film. In 2014, Coloroom Pictures reached out to him for a film on the mythological (神话的)
39、 figure Ne Zha.Hiring around 1,600 members from over 20 animation companies, the film took five years for production, with Ne Zhas new screen imagea boy with ugly teeth and dark circles around his eyes. It was a big change because over the past 40 years, Ne Zha had been played by handsome actors in
40、TV dramas and movies. “We wanted a breakthrough and wished to convey a message that its the inside personality that decides who you are.” Yang explains.8. What do we learn about Ne Zha directed by Yang Yu?A. It has become the highest-grossing film in China.B. It has already earned over 4.9 million y
41、uan so far.C. Its success made its director very famous.D. It is the most successful film in the world in 2019.9. What did Yangs parents want him to become after graduation?A. A director.B. A doctorC. An actorD. A teacher.10. What has Ne Zha changed greatly in this animation film directed by Yang Yu
42、?A. CharacterB. actionC. languageD. appearance11. Which of the following proverb will Yang Yu likely use to convey his message through the breakthrough?A. You can not judge a book by its cover.B. An early bird catches worms.C. A friend in need is a friend indeed.D. Actions speak louder than words.【答
43、案】8. C 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。继哪吒票房大获成功后,这部电影的导演杨宇一夜成名。文章主要介绍了导演杨宇的个人经历,和制作这部电影的一些过程。电影中哪吒的形象较以往有了很大的变化,这是因为杨宇希望通过哪吒的新形象,传达“不要以貌取人”的思想。【8题详解】细节理解题。根据第一段After the box-office success of Ne Zha, Yang Yu, the director of the film has risen to fame overnight.可知继哪吒票房大获成功后,这部电影的导演杨宇一夜成名。由此可知,哪吒的成功使它的导
44、演杨宇变得非常有名。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段中Yang was born in a doctors family. As his parents thought a hospital job would be stable, Yang studied medicine in college.可知杨出生在一个医生的家庭。由于父母认为医院的工作比较稳定,杨在大学里学医。由此可知,杨的父母希望他毕业后成为医生。故选B。【10题详解】细节理解题。根据最后一段中Hiring around 1,600 members from over 20 animation companies, t
45、he film took five years for production, with Ne Zhas new screen imagea boy with ugly teeth and dark circles around his eyes. It was a big change because over the past 40 years, Ne Zha had been played by handsome actors in TV dramas and movies.可知这部电影从20多家动画公司雇佣了大约1600名成员,用了5年时间制作,用的是哪吒的新银幕形象一个有着丑陋牙齿和
46、黑眼圈的男孩。这是一个巨大的变化,因为在过去的40年里,哪吒一直由英俊的演员在电视剧和电影中扮演。由此可知,在这部由杨宇导演的动画电影中,哪吒的外表有了很大的变化。故选D。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“We wanted a breakthrough and wished to convey a message that its the inside personality that decides who you are.” Yang explains.可知“我们想要一个突破,希望传达这样一个信息,那就是内在的个性决定了你是谁。”杨解释说。由此可推知,杨宇会用A选项“不要以貌取人
47、”这条谚语来传达他想要表达的信息。故选A。DA recent study from a team of South Korean researchers suggests that eating alone often may lead to poor eating habits and poor food choices. Specifically, the study found that men who ate alone more than twice a week had a greater risk of developing high blood pressure, high c
48、holesterol and diabetes.For children, eating with their families is not only about preventing bad resultsit is also about developing good ones.In 2014, the Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) looked at data from nearly three-quarters of the worlds countries. Among its findin
49、gs was the fact that students who shared a main meal with their families were less likely to skip school. Children who eat a main meal with their families are also less likely to abuse drugs and alcohol.In the report titled “The Importance of Family Dinners”, researchers say that “teens who have fre
50、quent family dinners are more likely to say their parents know a lot about whats going on in their lives”. They also claim that when teens say they feel closer to their parents, they are less likely to use drugs and alcohol.Another study from the University of Montreal found that children who ate wi
51、th their families experience long-term physical and mental health benefits. These children were physically in better shape and drank fewer sugary soft drinks. These children also seemed to have better social skills and they were less aggressive (好斗的).Professor Linda Pagani says that mealtimes shared
52、 with parents “likely provide young children with first-hand social interactions, discussions of social issues and day-to-day concerns”. She adds that they may likely help the child have better communication skills with others.12. What is the main idea of the text?A. Advantages of eating with parent
53、s.B. Benefits of eating alone.C. Ways of developing social skills.D. Dangers of using drugs and alcohol.13. Which is the benefit of eating with the families?A. Abuse drugs and alcohol.B. Drink more sugary soft drinks.C. Get on well with their parents.D. Be more socially active and aggressive.14 Why
54、is Professor Pagani mentioned in the last paragraph?A. To introduce a famous person.B. To offer background information.C. To explain further.D. To show the disadvantage of eating with parents.15. Where does the passage most probably come from?A. A popular novel.B. A travel magazine.C. A science repo
55、rt.D. A biology textbook.【答案】12. A 13. C 14. C 15. C【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述家人一起用餐的重要性,和家人一起吃饭的孩子会获得长期的身心健康益处。还引用了不同的研究报告来说明和家人一起吃饭可以让孩子与父母相处融洽,能够帮助孩子更好地与人沟通。【12题详解】主旨大意题。根据第二段For children, eating with their families is not only about preventing bad resultsit is also about developing good ones.可知对孩子们来说,与家
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395662.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023八年级数学下册 第20章 数据的分析小结课(第1课时)上课课件 (新版)新人教版.pptx
