四川省宜宾市2014高考英语一轮 完形填空练习题(4).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省宜宾市2014高考英语一轮 完形填空练习题4 四川省 宜宾市 2014 高考 英语 一轮 填空 练习题
- 资源描述:
-
1、四川省宜宾市2014高考英语完形填空一轮练习题(4)及答案Hope in my armsLast year I was invited to participate in a carnival for Tuesdays ChildAn organization that helps children with AIDS All the children that had 1 at one particular loom could paint a square on a piece of cloth Later the squares would be sewn together to 2 a
2、 quiltThe quilt would be 3 to a man who had devoted his life to the 4 and would soon be retiringThe kids were given paints in bright colors and asked to paint something that would make the quilt 5As I looked around at all the 6 ,I saw pink hearts,blue clouds,orange sunrises and red flowersThe pictur
3、es were all bright and 7All except oneOne boy was painting a heart,8 it was dark and lifelessIt 9 the bright colors that his fellow artists had usedI asked whyHe told me he was very sick and that his 10 was not ever going to get betterHe looked straight into my eyes and said“There is no 11 in my lif
4、e”I told him I was 12 and I could understand why he had made his heart a dark colorI told him that even though we couldnt make him better,we can give 13 ,which can really help when you are feeling 14I told him that if he would like,I would be happy to give him oneHe crawled(爬)into my lapI thought my
5、 own heart would 15 for this sweet little boy He sat there for a long timeFinally he 16 down to finish his coloring As I was getting ready to 17home,I felt a tug(猛拽)on my jacketStanding there was the little boy,18 He said,“My heart is changing 19 It is getting brighter,I think those hugs really do 2
6、0”On my way home I felt my own heartIt too had changed to a brighter color1 Abehaved Bgathered Cprayed Dhid2,Afold Bdry Cspread Dmake3Apresented Bsold Crented Dthrown4Aeducation Bceremony Corganization Dneighborhood5Aexpensive BcomfortableCbeautifulDloose6Asquares Bcolors C1ights Dkids7Anegative Bpu
7、zzling Cabstract Dinspiring8Aand Bbut Cfor Dor9. Afilled Bcontained C1acked D showed10Abusiness Bsickness Cskill Dknowledge11 Aeffect Bloss C. justice Dhope112Asorry B. crazy Cashamed Dangry13Ahugs Bsmiles Cprizes D1essons14Acool Bsad Cenergetic Dproud15Achoke Bdrown CburstDwind16Aslowed Bfell C sli
8、pped Djumped17Aleave Bstay Chead Dflee18A smiling Btrembling Cweeping D glaring19 . Ashape Bcolor Cweight Dtemperature20Afit Bhurt Cfail Dwork【答案与解析】这篇文章是记叙文。文章主要讲述了作者参加了一个为患艾滋病的儿童所组织的狂欢季。通过拥抱给小男孩带来了希望。臂弯中孕育着希望。1. B考查动词辨析。句意:所有的孩子都聚在一个大房间里在一块布上画正方形。behave“使守规矩”; pray“祈祷”和hide“隐藏”均不符合句意;gather“聚集”符合句
9、意。2. D考查语境题。句意:把正方形缝在一起做成一床被子。make a quilt“做被子”。故选D项。3. A考查动词辨析。句意:把被子送给把他的一生都用在这个组织的人。present“赠送”符合题意。4. C考查语境题。从第一段的An organization that helps children with AIDS看出答案。5. C考查形容词辨析。句意:.要求孩子们画上东西使被子漂亮。expensive“昂贵的”;comfortable“舒适的”和loose “松散的”均不符合句意;beautiful“美丽的,漂亮的”。6. A考查语境题。文章一开始就说,让孩子画正方形,此处指“当我
10、看到所有的正方形时”。故选A项。7. D考查语境题。从句中的bright 看出答案,bright与后面的空内容是并列的。negative“否定的”;puzzling“迷惑的”;abstract“抽象的”;inspiring“令人振奋的”。8. B考查语境题。从下文的it was dark and lifeless看出是表示转折。故用but。9. C考查语境题。从上文的it was dark and lifeless和下文的the bright colors that his fellow artists had used看出,意思是“缺乏”,lack的意思是“缺乏”符合句意。10.B考查语境题
11、。从上一句的he was very sick看出,指他的病情,故用sickness。11.D考查语境题。从He told me he was very sick and that his 10 was not ever going to get better看出,他的生活没有希望了。故选D项。12.A考查语境题。从I could understand why he had made his heart a dark color看出作者对小男孩的不理解表示“抱歉”。故选A项。13. A考查语境题。句意:我们能给拥抱,在你感到难过的时候它会真的有用。hug“拥抱”符合句意。14.B考查语境题。结合
12、第13题和下文的I told him that if he would like,I would be happy to give him oneHe crawled(爬)into my lap看出答案。15. C考查动词辨析。句意:我的心为这可爱的小男孩而怒放。choke“说不出话来”;drown“淹死”和 wind“缠绕”均不符合句意; burst“突发;爆发”符合句意。16. D考查语境题。上文提到了He crawled(爬)into my lap,这是小男孩跳下来完成他的画。故选D项。17. C考查动词辨析。句意:当我正准备回家时。leave“离开”;stay“暂住”和flee “逃跑
13、”均不符合句意;head“出发,朝走”符合句意。18. A考查语境题。从下文的He said,“My heart is changing 19 It is getting brighter看出:小男孩微笑着。tremble“颤抖”;weep“哭泣”和 glare“瞪视”均不符合句意, smile“微笑”符合句意。19. B考查语境题。从文章前面的One boy was painting a heart,8it was dark and lifelessIt 9 the bright colors that his fellow artists had used看出答案。20. D考查语境题。从
14、文章前面的I told him that even though we couldnt make him better,we can give 13 ,which can really help when you are feeling14看出是hug是有效的,起作用了。work“起作用,有效”。*结束 (2010成都检测) “Today is the day I start the big diet (节食),” I told my wife as I raised my hand and _1_, “No chocolate today!” “Oh, has the hospital gi
15、ft shop _2_ selling it?” she asked. “No,” I said. “Ill just have to _3_ my strong determination.” But when I arrived at the hospital, my little friend Benton had been there _4_. I knew my promise would _5_ disappear. Because if Benton had things his way, Id always be eating a piece of candy from the
16、 _6_ bag he often shared with me. Benton was an eightyearold boy who was _7_ because of a kind of cancer, which caused him to live in the darkness, when he was fifteen _8_ old. For the next twentysix months, he was in and out of our hospital. For nearly four years, it seemed _9_ Benton could beat th
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
(安徽专版)2022春七年级语文下册 第2单元 8木兰诗课件 新人教版.ppt
