内蒙古通辽和市赤峰市部分学校联考2022届高三上学期10月联考质量检测英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古通辽和市赤峰市部分学校联考2022届高三上学期10月联考质量检测英语试题 WORD版含解析 内蒙古 通辽 赤
- 资源描述:
-
1、2022届内蒙古通辽和市赤峰市部分学校联考高三上学期10月联考质量检测英语试题注意事项:1.答题时,务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡规定的位置上。2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其他答案标号。3.答非选择题时,必须使用黑色墨水笔或黑色签字笔,将答案书写在答题卡规定的位置上。4.所有题目必须在答题卡上作答,在试题卷上答题无效。5.考试结束后,只将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,
2、并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the man like about the play?A. The actor. B. The ending. C. The story.2. Which place are the speakers trying to find?A A restaurant. B. A bank. C. A hotel.3. At what time will the two speakers meet?A.5:20. B.5:10. C.4:40.4. What will
3、the man do?A. Change the plan.B. Wait for a phone call.C. Sort things out.5. What does the woman want to do?A See a film with the man.B. Offer the man some help.C. Listen to some great music.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小
4、题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where is Ben?A. In the kitchen. B. At school. C. In the park.7. What will the children do in the afternoon?A. Help set the table. B. Have a party. C. Do their homework.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What did the man think of the meal?A. Just so-so. B
5、. A bit disappointing. C. Quite satisfactory.9. What was the 15% on the bill paid for?A. The food. B. The service. C. The drinks.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Why is the man at the shop?A. To order a camera for his wife.B. To have a camera repaired.C. To get a camera changed.11. What colour does the man
6、 want?A. Orange. B. Black. C. Pink.12. What will the man do afterwards?A. Wait until further notice. B. Come again the next day.C. Make a phone call.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。.13. What would Joe probably do during the Thanksgiving holiday?A. Go to a play. B. Stay at home. C. Visit Kingston.14. What is A
7、riel going to do in Toronto?A. Attend a party. B. Meet her aunt. C. See a car show.I5. Why is Ariel in a hurry to leave?A. To call up Betty. B. To buy some DVDs. C. To pick up Daniel.16. What might be the relationship between the speakers?A. Classmates. B. Fellow workers. C. Guide and tourist.听下面一段独
8、白,回答第17至第20四个小题。17. Why do some people say they never have dreams according to Dr Garfield?A. They forget about their dreams.B. They dont want to tell the truth.C. They have no bad experiences.18. Why did Davis stop having dreams?A. He got a serious heart attack.B. He was too sad about his brothers
9、death.C. He was frightened by a terrible dream.19. What is Dr Garfields opinion about dreaming?A. It prevents the mind from working.B. It makes things worse.C. It is very useful.20. Why do some people turn off their dreams completely?A. To stay away from their problems. B. To recover from illnesses.
10、 C. To sleep better第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWrite On is the longest-running literary journal of writing for kids in New Zealand. We celebrate the best of childrens writing and provide an opportunity for publication. The magazine is publi
11、shed twice yearly in Winter and Summer.New Competition for Issue 55: What Year Is It?Weve had enough of 2020 already! So your challenge is to write a story of up to 400 words set in ANY OTHER YEAR. That could be 2019, 5 BC, or 3020! The trick will land us right in the middle of the most important pa
12、rt of the story!Thanks to Scorpio Books generosity, the prizes for the competition are as follows:YEARS 4-6: Two winners will receive a $ 20 Scorpio Books voucher(代金券).YEARS 7-8: Two winners will receive a $ 30 Scorpio Books voucher.YEARS 9-10: Two winners will receive a $ 50 Scorpio Books voucher.C
13、ompetition Submission Guidelines, Terms and ConditionsAll submissions must be made via this online form.Please format your work in size 12, Times New Roman, black. Only .doc or .pdf files are accepted.Please rule pictures outlet your wonderful writing create the pictures.All entries will be judged b
14、lind, so please dont write down your name or school on your entry.The entry fee is $ 5 per entry or $ 25 for six entries from a school.Winning entries will come out in Issue 55, about one and a half months after the closing date of October 23.1. What do we know about the competition?A. It is aimed a
15、t foreigners.B. It is supported by Scorpio Books.C. It is free for all participants.D. It is held every two years.2. What is the requirement for the competitors?A. Sending their works only as PDFs.B. Submitting their works by mail.C. Attaching no pictures to their works.D. Including their names on t
16、heir works.3 What benefit can the winners get from the competition?A. Getting their works published in December.B. Receiving free copies of the magazine.C. Being awarded at least $ 20 in cash.D. Having a chance to tour New Zealand.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了Write On杂志的基本情况及其最新征文比赛的主题、奖
17、品、要求等。【详解】1.细节理解题。根据New Competition for Issue 55: What Year Is It? 部分中的“Thanks to Scorpio Books generosity, the prizes for the competition are as follows:)”(由于Scorpio Books的大方,比赛奖品如下)可知,比赛的奖品是由Scorpio Books提供的,也就是说比赛受到了Scorpio Books的赞助,故选B。2.细节理解题。根据Competition Submission Guidelines, Terms and Condi
18、tions部分中的“Please rule pictures outlet your wonderful writing create the pictures”(请不要带图片-让你美妙的写作创作出图片)可知,参赛作品是不能带有图片的,故选C。3.细节理解题。根据Competition Submission Guidelines, Terms and Conditions部分中的“Winning entries will come out in Issue 55, about one and a half months after the closing date of October23”(
19、在提交时间10月23之后,获胜者的作品将在大约一个半月之后出版在第55期的Write On杂志上)可知,在截止时间是10月23日之后,获胜者的作品将在大约一个半月之后出版在第55期的Write On杂志上,故选A。BMost teenagers are still trying to find their passion and purposes in life. However, not Gitanjali Rao. The 15-year-old girl has been coming up with innovative solutions to worldwide problems
20、since she was ten. It is, therefore, not surprising that the teenager has won the honor of “Americas Top Young Scientist”.In the third grade, Rao was inspired to build a device after witnessing the shocking story unfold in Flint, Michigan, where cost-cutting measures led to the use of a polluted riv
21、er as the citys primary water supply and incredibly high levels of lead made their way into peoples drinking water.After two months research, Rao designed a small and portable device that used sensors to instantly detect lead in water. Called Tethys, after the Greek Goddess(女神) of freshwater, it att
22、aches to a cellphone and informs the residents via an app if their drinking water contains lead. The design earned her the 3M Young Scientist Challenge in 2017. She is currently working with scientists and medical professionals to test Tethys potential and hopes the device will be ready for commerci
23、al use by 2022.Later, Rao took on another social issue-drug addiction. Her app, called Epione, which won the Health Pillar Prize at the TCS Ignite Innovation Student Challenge in May 2019, is designed to catch drug addiction in young adults before its too late. More recently, the teenager has develo
24、ped an app named Kindly, which uses artificial intelligence technology to detect possible signs of cyberbullying(网上欺凌). When users type in a word or phrase, Kindly is able to pick it up if its bullying, and then it gives the option to edit it or send it the way it is. It gives them the chance to ret
25、hink what they are saying so that they know what to do next time.All kinds of awesome, Gitanjali Rao has been selected from 5,000 equally impressive nominees(被提名人) for TIME Magazines first-ever “Kid of the Year”.4. What gave Rao the idea of inventing the device Tethys?A. The incident of lead polluti
26、on.B. The issue with drug addiction.C. The shortage of water supplies.D. The high cost of purifying water.5. What is Rao expecting of Tethys?A. Itll remove metal from water.B. Itll make it to market soon.C. Itll win her a higher prize.D. Itll be fitted to cellphones.6. What will Kindly allow users t
27、o do?A. Receive pre-warning signals of threat.B. Input words into a computer automatically.C. Choose from secure social networking sites.D. Weigh their words before posting them online.7. Which of the following can best describe Gitanjali Rao as a young scientist?A. Ambitious and humble.B. Optimisti
28、c and adventurous.C. Talkative and outstanding.D. Creative and productive.【答案】4. A 5. B 6. D 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。青少年发明家Gitanjali Rao从10岁开始就一直在为解决世界问题而想出各种创新解决方案,本文介绍了她的三种发明和她所获得的荣誉。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“In the third grade, Rao was inspired to build a device after witnessing the shocking story unfold
29、in Flint, Michigan, where cost-cutting measures led to the use of a polluted river as the citys primary water supply and incredibly high levels of lead made their way into peoples drinking water.”(在上三年级时,拉奥目睹了密歇根州弗林特市发生的一件令人震惊的事情,他受此启发设计了一个装置。弗林特市的成本削减措施导致一条被污染的河流成为该市的主要水源,人们的饮用水中铅的含量高得令人难以置信。)并结合文章
30、下一段关键句“Called Tethys, after the Greek Goddess of freshwater, it attaches to a cellphone and informs the residents via an app if their drinking water contains lead.”(它被命名为Tethys,取自希腊的淡水女神。它附着在手机上,通过应用程序通知居民他们的饮用水是否含铅。)可知,铅污染事故使得Rao萌发出发明Tethys装置的想法。故选A项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段关键句“She is currently working
31、with scientists and medical professionals to test Tethys potential and hopes the device will be ready for commercial use by 2022.”(她目前正在与科学家和医学专业人士合作,测试Tethys的潜力,并希望该设备能在2022年投入商业使用。)可知,Rao希望Tethys能够尽快投入市场。故选B项。【6题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段关键句“When users type in a word or phrase. Kindly is able to pick it u
32、p if its bullying, and then it gives the option to edit it or send it the way it is. It gives them the chance to rethink what they are saying so that they know what to do next time.”(当用户输入一个单词或短语时,Kindly能够识别出它是否具有欺侮性,然后它会提供编辑或按其方式发送的选项。这给了他们重新思考自己所说的话的机会,这样他们就知道下次该怎么做了。)可知,Kindly让用户在发表自己的话语之前,先衡量下他们
33、的话语是否合适。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据文中第二段“In the third grade, Rao was inspired to build a device after witnessing the shocking story unfold in Flint, Michigan”(在上三年级时,拉奥目睹了密歇根州弗林特市发生的一件令人震惊的事情,她受此启发设计了一个装置)描述Gitanjali Rao通过目睹的一场事故从而发明了一种装置可知,Rao是富有创造力的;又根据她发明的“Tethys”,“Epione”及“Kindly”并结合文章第一段关键句“The 15-year
34、-old girl has been coming up with innovative solutions to worldwide problems since she was ten.”(这个15岁的女孩从10岁起就一直在为世界各地的问题想出创新解决方案。)可知,她又是一个多产的发明家。故选D项。CThe herd of elephants moving north after leaving the Xishuangbanna National Nature Reserve in Yunnan province has drawn widespread public attention
35、, with tens of millions of people following its movement on TV programs and social media platforms.But this is not because its the first time wild Asian Elephants have wandered away from their habitat and headed northward, but for only this time the herd has traveled more than 400 kilometers as far
36、as Kunming. Photographs, videos and stories of the herds movement have sparked widespread discussions even overseas.However, there is a need to go behind the “cute photos” and the seemingly “fantastic” event and identify the reasons why wild elephants are leaving their habitat, and find ways to esta
37、blish harmonious human-animal relationship within habitats and the surrounding forests and human settlements. It is important to scientifically mark the limits of the habitats for elephants and other animals in Xishuangbanna and elsewhere in the country for ecological reasons as well.Planting trees
38、is a key and fundamental step toward restoration of nature. Yet long-term investment and a more scientific approach are needed to maintain the remaining forests as well as to extend the forest cover and strengthen conservation.Nevertheless, tree cover alone doesnt mean a suitable habitat for all ani
39、mals, for different species need different types of vegetation to survive and breed. The elephant herd in Yunnan is a reminder that we have to scientifically conserve the existing forests and turn them into suitable habitats for different species of animals and birds, which will ultimately benefit h
40、umans.More ambitious targets should be set to rebuild or improve the food chain, and measures taken to ensure forest resources help wildlife flourish, in order to establish a harmonious human-animal relationship.Forests around the globe are still shrinking, particularly those in tropical and develop
41、ing countries. The next decade therefore will be extremely important for the worlds forests and wildlife, and China can play a leading role in saving them by better protecting its forests and expanding its forest cover.8. Why has the herd of elephants caused so much public interest?A. There exist he
42、ated discussions in the whole country even overseas.B. TV programs and social media platforms want to benefit from them.C. They are the first wild Asian Elephants to leave their natural habitat.D. The elephants has traveled a long distance and lived in harmony with humans.9. What can we infer from t
43、he third paragraph about the “fantastic” event?A. More research on the reasons behind the event is required.B. Scientists need to limit the habitats for elephants and other animals.C. People should find ways to have a good relationship with elephants.D. Theres an urgent demand for detailed informati
44、on about the elephants.10. Which method is provided in the passage to restore nature?A. Expanding the coverage of forest.B. Getting the governments policy support.C. Bringing up various ways to protect the forests.D. Offering more kinds of vegetation to all animals.11. What does this event of elepha
45、nts leaving their habitats remind us to do?A. To set more goals to change the food chain.B. To be aware of the situation of the existing forests.C. To realize harmonious coexistence of human and nature.D. To reduce the destruction of the forests around the globe.【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一
46、篇说明文。主要介绍了这群大象离开云南西双版纳国家级自然保护区后向北迁徙引起了公众的广泛关注。【8题详解】细节理解题。根据文章第二段“but for only this time the herd has traveled more than 400 kilometers as far as Kunming.(只是这一次,这些大象群已经走了400多公里,远至昆明)”可知,此处表示大象群引起了如此多的公众兴趣是因为大象长途跋涉,与人类和睦相处。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据文章第三段“identify the reasons why wild elephants are leaving t
47、heir habitat, and find ways to establish harmonious human-animal relationship within habitats and the surrounding forests and human settlements.(找出野生大象离开栖息地的原因,并找到在栖息地和周围森林及人类住区内建立和谐的人畜关系的方法)”可知,我们可以从关于“奇妙”事件的第三段推断出需要对事件背后的原因进行更多研究。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据文章第四段“Planting trees is a key and fundamental st
48、ep toward restoration of nature.(植树是恢复自然的关键和基本步骤)”可知,扩大森林覆盖面是恢复自然的关键。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据文章倒数第三段“The elephant herd in Yunnan is a reminder that we have to scientifically conserve the existing forests and turn them into suitable habitats for different species of animals and birds, which will ultimate
49、ly benefit humans.(云南的大象群提醒我们,我们必须科学地保护现有的森林,把它们变成适合不同种类动物和鸟类的栖息地,这最终将造福人类)”可知,大象离开栖息地的事件提醒我们要实现人与自然和谐共处。故选C项。DAn afternoon nap(午睡)is one of the joys of life, although too much napping could signal all is not well. In some cultures, people will have a daily nap this is fine. The warning comes when p
50、eople start sleeping during the daytime, when they did not before. There is certainly a good reason to believe that daytime sleepiness as in the Alzheimers study can be a marker of an underlying condition.For most people, napping during the day is mainly a sign that you are not getting enough sleep
51、at night, says Dr. Neil Stanley, a sleep expert. If you feel sleepy during the day, you should think about taking a nap. That is what the body needs it doesnt need to be kept awake with caffeine, it needs sleep. The feeling to notice is sleepiness, he says, not tiredness, which could be more psychol
52、ogical and linked to stress.So how do you nap well? The key thing, says Stanley, is how long your nap lasts. Choose either a 20-or 90-minute nap. When you fall asleep, youll quickly go through the lighter stages of sleep into your first period of deep sleep. You dont want to wake up in deep sleep be
53、cause thats when you wake and feel worse than you did before. Napping for 20 minutes means you will wake up before you go into deep sleep; napping for 90 minutes means youll complete a sleep cycle.Once you factor in the time it takes to fall asleep some people are better at napping than others but,
54、says Stanley, a healthy adult will fall asleep in between 5 and 12 minutes you can set an alarm, allowing a 30- to 40-minute period for a short nap, and up to two hours for a longer one.A good time to nap is during the bodys natural dip in the afternoon, between 2 pm and 4 pm. You dont really want t
55、o be napping much past that because then you are going to be eating into your night-time sleep, Stanley says. The point, he stresses, is to get good night-time sleep, which would ensure you probably dont need to nap at all.12. What does an afternoon nap indicate for most people?A. Caffeine addiction
56、.B. Psychological stress.C. Insufficient night sleep.D. Potential physical illness.13. What is the key to a good nap?A. Duration.B. Surroundings.C. Health.D. Stages.14. What does the underlined word that in the last paragraph refer to?A. A 30- to 40- minute period.B. Between 2 pm and 4 pm.C. Between
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-395975.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
