2020-2021学年人教版英语选修10单元综合测评3 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语选修10单元综合测评3 WORD版含解析 2020 2021 学年 人教版 英语 选修 10 单元 综合 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合测评(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AStephen Hawking,who spent his career exploring the universe and even experienced weightlessness,is urging the continuation of space explorationfor future generations sake.The 71yearold Hawking said he did not think humans would survive another 1,000 years “witho
2、ut escaping beyond our fragile planet”The British scientist made the remarks Tuesday before an audience of doctors,nurses and employees at CedarsSinai Medical Center,where he toured a stem cell (干细胞) laboratory thats focused on trying to slow the progression of Lou Gehrigs disease (“渐冻人”病).Wellknown
3、 for his work on black holes and the origins of the universe,Hawking is famous for bringing mysterious physics concepts to the masses through his bestselling books,including A Brief History of Time,which sold more than 10 million copies worldwide.Hawking titled his hourlong lecture to CedarsSinai em
4、ployees “A Brief History of Mine”Hawking was diagnosed (诊断) with Lou Gehrigs disease 50 years ago when he was a student at Cambridge University.He recalled how he became depressed and at first didnt see a point in finishing his education,but he continued his studies.Hawking has survived longer than
5、most people with Lou Gehrigs disease because few people with Lou Gehrings disease live longer than a decade.People gradually have more and more trouble breathing and moving as muscles weaken and waste away.Whats worse,theres no cure.Dr.Robert Baloh,director of CedarsSinais ALS program said he had no
6、 explanation for the physicists longevityBaloh said he has treated patients who lived for 10 years or more.“But 50 years is unusual,to say the least,”he said.Despite his diagnosis,Hawking has remained active.In 2007,he floated like an astronaut on an aircraft that creates weightlessness.Hawking had
7、some valuable advice:Look up at the stars and not down at your feet.Be curious.“However difficult life may seem,there is always something you can do and succeed at.”【语篇解读】本文是一篇人物介绍。主要介绍了Stephen Hawking这个人。虽然患有“渐冻人”症,但是他对人生的态度是积极的,并且取得了很多成就。1Why did Hawking think human should continue to explore spac
8、e?A.Because the earth became too weak to support us.BBecause human benefited by exploring the universe.CBecause many people suffered Lou Gehrigs disease.DBecause it is good for future generation to be weightless.A细节理解题。根据第一段中的“The 71yearold Hawking said he did not think humans would survive another
9、1,000 yearswithout escaping beyond our fragile planet”可知,他认为人类再过一千年如果不离开这个脆弱的星球就不会幸存下去。由此可推知,他认为人类应该继续探索宇宙是因为地球太脆弱了,不能供人类生存太久。2What do we know about Hawking?AHis bookA Brief History of Mine was a best seller.BHis lectureA Brief History of Time is about his life.CHawking got Lou Gehrigs disease when
10、he was in his twenties.DHawking has been in a depressed situation since he got the disease.C细节理解题。根据第一段中的“The 71yearold Hawking”以及第四段中的“Hawking was diagnosed(诊断)with Lou Gehrigs disease 50 year ago.”可知,他是在二十多岁时患上“渐冻人”症的。3What does the underlined word “longevity” in Paragraph 5 probably mean?AHis poo
11、r health.BHis long life.CHis mystery disease.DHis weakening muscle.B词义猜测题。根据第五段中的“Hawking has survived longer than most people with Lou Gehrigs disease”以及“But 50 years is unusual, to say the least”可知,“longevity”是指“长寿”。4What do you think the authors attitude to Stephen Hawking?ASympathetic.BSupportiv
12、e.CEnthusiastic. DRespectful.D推理判断题。本文描述了Hawking虽然患有“渐冻人”症,但是他对人生的态度是积极的,并且取得了很多成就。所以作者对他应该持敬佩的态度。BWhen the dog named Judy spotted the first sheep in her life,she did what comes naturally.The fouryearold dog set off racing after the sheep across several fields and,being a city animal,lost both her s
13、heep and her sense of direction.Then she ran along the edge of a cliff (悬崖) and fell 100 feet,bouncing off a rock into the sea.Her owner Mike Holden panicked and called the coastguard of Cornwall,who turned up in seconds.Six volunteers slid down the cliff with the help of a rope but gave up all hope
14、 of finding her alive after a 90minute search.Three days later,a hurricane hit the coast near Cornwall.Mr.Holden returned home from his holiday upset and convinced his pet was dead.He comforted himself with the thought she had died in the most beautiful part of the country.For the next two weeks,the
15、 Holdens were heartbroken.Then,one day,the phone rang and Steve Tregear,the coastguard of Cornwall,asked Holden if he would like his dog back.A birdwatcher,armed with a telescope,found the pet sitting desperately on a rock.While he sounded the alarm,a student from Leeds climbed down the cliff to col
16、lect Judy.The dog had initially been knocked unconscious (失去知觉的) but had survived by drinking water from a fresh stream at the base of the cliff.She may have fed on the body of a sheep which had also fallen over the edge.“The dog was very thin and hungry,” Steve Tregear said.“It was a very lucky dog
17、.She survived because of a plentiful supply of fresh water,” he added.It was,as Mr.Holden admitted,“a minor miracle (奇迹)”【语篇解读】本文是一篇记叙文。一只叫Judy的狗在追赶一只绵羊时坠落悬崖,后来此处又遭遇了飓风。主人寻找未果,伤心欲绝。没想到过了几周后,一个观鸟者却发现了这只死里逃生的狗,真是奇迹!5The dog Judy fell down the cliff when she was _Arescuing her owner Bcaught in a hurric
18、aneCblocked by a rock Drunning after a sheepD细节理解题。由文章第一段中的The fouryearold dog set off racing after the sheep across several fields and.Then she ran along the edge of a cliff and fell 100 feet.可知,小狗Judy是在追绵羊时坠落悬崖的。6Who spotted Judy after the accident?AA birdwatcher.BA student from Leeds.CSix volunte
19、ers.DThe coastguard of Cornwall.A细节理解题。由文章第五段中的A birdwatcher,armed with a telescope,found the pet sitting desperately on a rock.可知,后来Judy被一位观鸟者发现,故选A项。7What can we infer from the text?APeople like to travel with their pets.BJudy was taken to the fields for hunting.CLuck plays a vital role in Judys s
20、urvival.DHolden cared little where Judy was buried.C推理判断题。由文章最后三段可知,Judy坠落悬崖后靠喝悬崖下的小溪水活了下来,或许她靠吃与她一同坠落悬崖的那只绵羊的尸体而没有饿死,这只狗能幸存下来是一个奇迹。由此我们可以推断出,运气对于Judy能幸存下来起了很重要的作用,故C项正确。文章未提及人们喜欢带宠物旅行,故A项错误;文章也未提及Judy是被带到田里打猎,故B项错误;由文章第二、三、四段可知,Judy坠落悬崖后,她的主人悲痛欲绝,而不是不大关心,故D项错误。8Which of the following can be the bes
21、t title for the text?AMiracle of the Coastguard.BSurviving a Hurricane.CDangers in the Wild.DComing Back from the Dead.D标题归纳题。本文主要讲述一只叫Judy的狗在追赶一只绵羊时不幸坠落悬崖,但却死里逃生的故事,因此D项Coming Back from the Dead(死里逃生)最能概括本文大意。A项Miracle of the Coastguard(海岸警卫队的奇迹)、B项Surviving a Hurricane(在飓风中幸免于难)以及C项Dangers in the
22、Wild(野外的危险)均不能表达文章大意。CYour house may have an effect on your figure.Experts say the way you design your home could play a role in whether you pack on the pounds or keep them off.You can make your environment work for you instead of against you.Here are some ways to turn your home into part of your di
23、et plan.Open the curtains and turn up the lights.Dark environments are more likely to encourage overeating,for people are often less selfconscious(难为情)when theyre in poorly lit placesand so more likely to eat lots of food.If your home doesnt have enough window light,get more lamps and flood the plac
24、e with brightness.Mind the colors.Research suggests warm colors fuel our appetites.In one study,people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.Warm colors like yellow make food appear more appetizing,while cold colors make us feel less hungry.So when
25、its time to repaint,go blue.Dont forget the clockor the radio.People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里)per meal than those who rush through their meals.Begin keeping track of the time,and try to make dinner last at least 30 minutes.And while youre at it,actually sit down to
26、eat.If you need some help slowing down,turn on relaxing music.It makes you less likely to rush through a meal.Downsize the dishes.Big serving bowls and plates can easily make us fat.We eat about 22 percent more when using a 12inch plate instead of a 10inch plate.When we choose a large spoon over a s
27、maller one,total intake(摄入)jumps by 14 percent.And well pour about 30 percent more liquid into a short,wide glass than a tall,skinny glass.【语篇解读】本文是一篇说明文。当你在家里吃饭的时候,有没有担心自己吃得越来越多,正在变胖?快来看看吧,家里的环境,包括窗户和灯的亮度、墙壁的颜色以及吃饭的速度等都可以影响你的饮食。也许你肥胖的罪魁祸首就在你的家里!9The text is especially helpful for those who care abo
28、ut _Atheir home comfortsBtheir body shapeChouse buyingDhealthy dietsB细节理解题。根据文章首句Your house may have an effect on your figure.(你的房子可能会影响你的身材。)以及下面几个段落中提到的建议可知,本文是关于如何不变胖的,所以那些“关心自己体形的人”会觉得本文特别有帮助,故选B项。A项“家的舒适条件”;C项“购买房子”;D项“健康饮食”。10A home environment in blue can help people_Adigest food better Bredu
29、ce food intakeCburn more calories Dregain their appetitesB细节理解题。根据文章第三段中的.people who ate meals in a blue room consumed 33 percent less than those in a yellow or red room.可知,人们在蓝色的房间里吃饭,要比在黄色或者红色的房间里少吃33%的食物,故B项“减少食物摄入量”正确。A项“更好地消化食物”,C项“消耗更多的卡路里”,D项“重新获得食欲”,都与颜色无关。11What are people advised to do at
30、mealtimes?AEat quickly.BPlay fast music.CUse smaller spoons.DTurn down the lights.C细节理解题。根据第四段中的People who eat slowly tend to consume about 70 fewer calories(卡路里)per meal than those who rush through their meals.可知吃饭越快吃得越多,排除A项“吃饭速度快”。根据第四段中的If you need some help slowing down,turn on relaxing music.可
31、知播放令人放松的音乐能让吃饭的速度减慢,排除B项“播放节奏快的音乐”。根据第二段首句Open the curtains and turn up the lights.可排除D项“把灯光调暗”。根据最后一段中的When we choose a large spoon over a smaller one,total intake(摄入)jumps by 14 percent.(选择大的汤匙要比用较小的汤匙多吃14%的食物。)可知,应使用较小的汤匙,故C项正确。12What can be a suitable title for the text?AIs Your House Making You
32、 Fat?BWays of Serving DinnerCEffects of SelfConsciousnessDIs Your Home Environment Relaxing?A标题归纳题。本文主要介绍了墙壁的颜色、房间的亮度、吃饭的速度以及吃饭时使用的器皿大小等都与一个人的身材有关。因此A项“你的房子正让你发胖吗?”最适合做文章标题。B项“提供正餐的方式”,C项“自我意识的作用”,D项“你家的环境令人放松吗?”,均与本文的主题不符。DElectric cars are dirty.In fact,not only are they dirty,they might even be d
33、irtier than their gasolinepowered cousins.People in California love to talk about “zeroemissions (排放) vehicles”,but people in California seem to be clueless about where electricity comes from.Power plants most all use fire to make it.Apart from the few people who have their roofs covered with solar
34、cells,we get our electricity from generators(发电机).Generators are fueled by somethingusually coal,oil,but also by heat generated in nuclear power plants.There are a few wind farms and geothermal(地热)plants as well,but by far we get electricity mainly by burning something.In other words,those “zeroemis
35、sions” cars are likely coalburning cars.Because the coal is burned somewhere else,it looks clean.It is not true.Its as if the California Greens are covering their eyes“If I cant see it,its not happening.” Gasoline is an incredibly efficient way to power a vehicle; a gallon of gas has a lot of energy
36、 in it.But when you take that gas(or another fuel) and first use it to make electricity,you waste a nice part of that energy,mostly in the form of wasted heatat the generator,through the transmission lines,etc.A gallon of gas may drive your car 25 miles.But the electricity you get from that gallon o
37、f gas wont get you nearly as far,so electric cars burn more fuel than gasolinepowered ones.If our electricity came mostly from wind or geothermal,or solar,then an electric car truly would be clean.But for political,technical,and economic reasons,we dont use much of those energy sources.In addition,e
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
部编版小学语文六年级上册:24 京剧趣谈 课件.pptx
