2019版高三英语人教版一轮练习:第一部分 必修4 课时提能练14 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高三英语人教版一轮练习:第一部分 必修4 课时提能练14 WORD版含解析 2019 版高三 英语 人教版 一轮 练习 第一 部分 必修 课时 提能练 14 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(十四)必修4Unit 2Working the land (对应学生用书第319页).阅读理解(2017年青岛检测)A group of Chinese technicians can be seen working hard among the watermelon fields in the blinding sunlight of Laos(老挝)every January.Two months later,these watermelons will be sent to Xian,the starting point of the Silk Road.Every autu
2、mn,these socalled“migratory birds(候鸟)”technicians from Kouzhai village in southwestern Chinas Guizhou Provincefly to Laos to plant watermelons and return to China next spring to start their own farm work.Yang Canxi,former Kouzhai Village Party Chief who is also an agricultural technician,said the vi
3、llage was lifted out of poverty through its strength in agricultural technology.He said Kouzhai village was the first to promote smallsized watermelons in the country,and it introduced a new technology to grow watermelons from the newly generated vines after harvesting the old ones,thus doubling the
4、 sale to 15,000 yuan($2,190)per unit area.In 1997,an official from Laos came to Yang for agricultural training.Twenty professionals were sent to provide watermelon planting skills services there,he said.“At that time,much of the land in Laos was dry and bare except for that used to grow rice.The loc
5、als saw technicians plant watermelon and even gave them the nickname of Chinese watermelon princes,”he said.Each technician earned roughly 10,000 yuan in the first year,which was increased to 40,000 yuan a year later.“Villagers flew into my office,asking to go abroad too,”he said.The business was so
6、on expanded to Laos where Yang Guangyue,50,and some friends decided to begin their own business in 2013.The local credit cooperative lent them 800,000 yuan to establish a 13hectare watermelon base in Laos,which was expected to gain roughly two million yuan a year.“Laotians were also hired to work in
7、 the watermelon fields and they learned planting skills from us,”he said.Yang Canxi said now half of the income of Kouzhai village comes from this way of working.1Why do the technicians fly to Laos every year?ABecause they want to enjoy the warm sunlight of Laos.BBecause they need to transport water
8、melons from Laos to Xian.CBecause they go to Laos to plant watermelons.DBecause their own land was dry and bare.2What can be inferred from the passage?ABoth Laos and Kouzhai village benefit from planting watermelons.BThe income of the technicians doubled the next year in Laos.CThe technicians are ca
9、lled watermelon princes because they are handsome.DIts hard to expand the business in Laos.3Whats the best title of the passage?A“Birds”fly out to work in LaosBChanges of Kouzhai villageCFriendship between Kouzhai village and LaosDWatermelon planting in Kouzhai village【语篇解读】本文是一篇新闻报道。每年秋天,一批被称为“候鸟”的
10、来自中国贵州省口寨村的农技员都会飞往老挝种植西瓜,并把种植技术教给当地的老挝人,老挝和口寨村都从西瓜种植中获益。1C考查细节理解。由第二段可知,农技员去老挝是为了种植西瓜。故选C。2A考查推理判断。由最后两段可推知,老挝和口寨村都从西瓜种植中获益。故选A。3A考查标题概括。本文主要报道了每年贵州省口寨村的被称为“候鸟”的农技员都会去老挝种植西瓜,使村民获得丰厚利润,并且当地的老挝人和口寨村都从西瓜种植中获益。所以A项概括了主旨,适合作标题。故选A。.阅读七选五(2017年山西八校第一次联考)Selfconfident people face their fears headon and the
11、y know that no matter what obstacles come their way,they have the ability to get past them.Wouldnt it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can._1_Stay away from negativity._2_ This is a tough one,but its time to seriously consider getting away from those individuals who put
12、you down and shred your confidence.Even a temporary break from Debbie Downer can make a huge difference and help you move toward more selfconfidence.Be positive.Put some positive enthusiasm into your interactions with others and hit the ground running,excited to begin your next project._3_Instead,be
13、gin to focus on solutions and making positive changes.Dont accept failure.Never give up.Never accept failure and get rid of the negative voices in your head.There is a solution to everything._4_ Make this your new mantra(真言)Succeeding in a difficult or unpleasant situation is a huge confidence boost
14、er(激励)_5_Learn everything there is to know about your field,job,presentationwhatever is next on your“to conquer”list.If you are prepared,and have the knowledge to back it up,your selfconfidence will rise very quickly.ABe prepared.BCreate a great list.CGet out of your comfort zone.DStop focusing on t
15、he problems in your life.ETherefore,why would you want to stop trying?FHeres how you can learn to be confident of all you do.GEvaluate your inner circle,including friends and family.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了提高自信的一些方法。1F根据空前的“Wouldnt it be amazing to have this kind of selfconfidence?Guess what?You can.”及下
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-397624.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
