分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型四川射洪县2018高考英语细节理解 泛读一轮练习(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398318
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:115KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川射洪县2018高考英语细节理解 泛读一轮练习2及答案 四川 射洪县 2018 高考 英语 细节 理解 泛读 一轮 练习 答案
    资源描述:

    1、四川射洪县2018高考英语细节理解+泛读一轮练习(2)及答案【阅读理解-细节理解】(2017全国,A)San Francisco Fire Engine Tours_San_Francisco_Winery_Tour_Running:February 1st through April 30thThis delicious tour goes through the city on its way to Treasure Island where we will stop at the famous Winery SF.Here you can enjoy 4 pours of some of

    2、 the best wine San Francisco has to offer. (Included in ticket price)Departing from the Cannery:Tour times upon request Duration (时长): 2 hours Price: $ 90_Back_to_the_Fifties_Tour_ Running: August 16th through August 31 st This tour transports you back in time to one of San Franciscos most fantastic

    3、 periods, the 1950s! Enjoy fun history as we take you through San Francisco for a free taste of ice cream. Departing from the Cannery:5:00 pm and 7:30 pm Duration :2 hours Price: $ 90_Spooky_Halloween_Tour_ Running: October 10th through October 31 st Join us for a ride through the historical Presidi

    4、o district. Authentic fire gear(服装) is provided for your warmth as our entertainers take you to some of the most thrilling parts of San Francisco. Departing from the Cannery: 6: 30 pm and 8: 30 pm Duration: 1 hour and 30 minutes Price: Available upon request_Holiday_Lights_Tour_ Running:December 6th

    5、 through December 23rd This attractive tour takes you to some of San Franciscos most cheerful holiday scenes. Authentic fire gear is provided for your warmth as you get into the holiday spirit. Departing from the Cannery:7:00 pm and 9:00 pm Duration: 1 hour and 30 minutes Advance reservations requir

    6、ed.文章大意:本文是一篇应用文,介绍了旧金山的四种消防车之旅。00Which of the tours is available in March?_A_ ASan Francisco Winery Tour. BBack to the Fifties Tour. CSpooky Halloween Tour. DHoliday Lights Tour.解析:考查细节理解。题干问的是三月份可参加的旅行,而第一个项目San Francisco Winery Tour的时间是从2月1日到4月30日。故选A。What can tourists do on Back to the Fifties T

    7、our?_C_ AGo to Treasure Island. BEnjoy the holiday scenes. CHave free ice cream. DVisit the Presidio district.解析:考查细节理解。第二个项目Back to the Fifties Tour中提到在San Francisco你能免费品尝冰淇淋。而其他选项在这个旅行中没有被提到。故选C。What are tourists required to do to go on Holiday Lights Tour?_D_ ATake some drinks. BSet off early in

    8、the morning. CWear warm clothes. DMake reservations in advance.解析:考查细节理解。第四个项目Holiday lights Tour的最后一句话提到“Advance reservations required”,由此可知,该旅行需要提前预订。故选D。【泛练题选编】Passage A(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。Masses of floating ice are so large that they dwarf_your_ship,making you question whether your

    9、ship still can be spotted among such floating mountains.They are so improbable looking that you simply look in wonder.It seems that nothing that large could be naturaland then it strikes you that something so large could only be natural.Now,people realize that as climate change is raising global tem

    10、peratures,more icebergs are being born.Antarctica creates far more of them than Greenland,the source of bergs in Arctic waters.Antarcticas are also much larger,sometimes reaching the size of small countries.Recent data show the average atmospheric temperature has increased about 4.5 in the western A

    11、ntarctic Peninsula since the 1940s,making the region,among the fastest warming on earth.This jump has been shown in the recent breaking of major ice shelves along the Antarctic Peninsula.As a result,thousands of new icebergs have broken off,from ice shelves into the Southern Ocean at an accelerated

    12、rate.Even as more icebergs are being created,scientists are learning that they are far from inactive masses of ice.In fact,they strikingly alter their environments biologically,chemically,and physically,making them islands of life in the open sea.Observers at sea have long remarked that they attract

    13、 seals,and seabirds,and divers have noticed that fish are more numerous near them than in the surrounding sea.Now scientists are learning just what the attraction is all about.Depending on their size,location,and the season,icebergs can be nurturers (培养者) or destroyers.During their existencetypicall

    14、y years from breaking off from an Antarctic or Greenlandic glacier to their gradual melting as they float into lower altitudes,they support animals on,around,even inside their splendid ice castle.They fertilize the ocean with nutrients,increasing sea creature production.Grounded bergs can shelter ar

    15、eas of the seafloor,protecting bottomliving creatures from freefloating icebergs.However,large bergs can also trap sea ice,preventing its annual breakup and thus stopping phytoplankton (浮游植物) from getting lifegiving sunlight,breaking the food chain at its first link.Icebergs will continue to astonis

    16、h and attract visitors to the polar regions.But now these frozen large masses are taking on a new dimension of wonder as we uncover their vital role in the environment of polar seas.No longer can we look at icebergs as mere passive white mountains floating in the sea.They are active agents of change

    17、,each one is an icy oasis with awake of life as it floats on its unstoppable oceanic journey to melting.【语篇解读】本文为说明文,介绍了随着全球气温不断上升,冰山数量不断增多。冰山的增多从生物、化学、物理等多个方面改变着环境,对海洋既有利也有弊。1Why does the author mention “dwarf_your_ship” in the first paragraph?ATo explain how natural icebergs are.BTo show how power

    18、ful icebergs are.C.To describe icebergs as floating ships.DTo tell the unbelievable size of icebergs.答案D推理判断题。根据第一段第一句Masses of floating ice are so large that they dwarf your ship,making you question.such floating mountains.可知作者是想表达冰山难以置信得大。2What can we learn from the passage?AThe temperature in Arc

    19、tic is rising faster than that in Antarctica.BThe ocean food chain breaks due to the melting of icebergs.CFloating icebergs help shelter bottomliving ocean creatures.DGlobal warming has kept bringing icebergs into being.答案D细节理解题。根据第二段第一句可知D项正确。根据第二段第四句.the average atmospheric temperature.among the f

    20、astest warming on earth.可知A项错误;根据第四段第四句Grounded bergs can.from free floating icebergs可知C项错误;根据第四段第五句However,large bergs.at its first link.可知B项不正确。3From the passage we can conclude that icebergs can _Apreserve ocean creaturesBcarry ocean nutrients awayCcreate a warm polar environmentDkeep sea animals

    21、 away from polar seas答案A细节理解题。根据第四段第三句They fertilize the ocean with nutrients,increasing sea creature production.可知A项正确。4What is the authors attitude toward icebergs?ACautious. BObjective.CDoubtful. DDisapproving.答案B推理判断题。通读全文可知作者只是在客观描述事实,并未表达任何个人观点,因此B项正确。cautious意为“谨慎的”;doubtful意为“怀疑的”;disapprovi

    22、ng意为“不赞成的”。Passage B(科普类说明文)【2015四川】DTheir cheery song brightens many a winters day. But robins are in danger of wearing themselves out by singing too much. Robins are singing all night一as well as during the day, British-based researchers say. David Dominoni, of Glasgow University, said that light f

    23、rom street lamps, takeaway signs and homes is affecting the birds biological clocks, leading to them being wide awake when they should be asleep. Dr Dominoni, who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep could put the birds health at risk. His study show

    24、s that when robins are exposed to light at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrong time of day. And the more birds are exposed to light, the more active they are at night.He told people at a conference, There have been a couple of studies suggesting they are increasing the

    25、ir song output at night and during the day they are still singing. Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy.And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also bein

    26、g more nocturnal. Dr Dominoni said, In Glasgow where I live, gulls are a serious problem. I have people coming to me saying You are the bird expert. Can you help us kill these gulls?.During the breeding(繁殖)season, between April and June, they are very active at night and very noisy and people cant s

    27、leep.Although Dr Dominoni has only studied light pollution, other research concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise.However, some birds thrive(兴旺)in noisy environments. A study from California Polytechnic University found mor

    28、e hummingbirds in areas with heavy industrial machinery. It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.42.According to Dr Dominonis study, what cause robins to sing so much? A. The breeding season. B. The light in modern life C. The dangerous environment.D.

    29、The noise from heavy machinery.43.What is the researchers concern over the increase of birds song output? A. The environment might be polluted. B. The birds health might be damaged. C. The industry cost might be increased. D. The peoples hearing might be affected.44.What does the underlined word noc

    30、turnal in Paragraph 5 mean? A. Active at night. B. Inactive at night. C. Active during the day.D. Inactive during the day.45.Why do some birds thrive in noisy environments? A. Because there are fewer dangers. B. Because there is more food to eat.C. Because there is less light pollutionD. Because the

    31、re are more places to take shelter.【解析】44.A 词义辨析题。根据上文的And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also being可知乌鸦和海鸥情况也一样,也就是说这两种鸟晚上也唱歌,故选择A,指晚上很兴奋。45.A 细节理解题。根据文章最后一段的It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to q

    32、uieter areas.可知,它们的天敌都去了安静的地方,故选择A,指在这些工业区,天敌更少,也就是危险更少。【考点定位】考查说明文阅读【名师点睛】本篇文章考查了科普说明文的阅读。科普说明文是高考阅读理解中的重点与难点。在阅读此类文章时,考生会觉得篇幅长、生词多、逻辑性强、长句多、话题陌生且枯燥,表达方式专业化。因此,要求考生要掌握相对的解题技巧与能力。在读此类文章时,要弄清文章的主题,本文主题为人造光影响了鸟类的生物钟,使得它们晚上还在歌唱,影响了鸟类的健康。在设题时,此类文章常考词义辨析题,如,要求考生要从上文的具体现象中概括出生词词义。Passage C阅读下列短文,从每题所给的A.B

    33、.C和D项中,选出最佳选项。Napoleon Bonaparte died on May 5, 1821, on the island of St. Helena off the coast of Africa. He was 51 years old at the time. When doctors examined Napoleons body, they said that the former emperor of France had died from cancer of the stomach. That was the cause of death recorded in t

    34、he official report. However, other doctors disagreed. One doctor who was present during the examination of the body said that Napoleon died of hepatitis(肝炎). Other historians and medical experts have suggested that Napoleon died of syphilis(梅毒), tuberculosis(肺结核), or perhaps malaria. Now, after care

    35、ful research, a British chemist thinks that Napoleon might have been poisoned - not by a person, but by his wallpaper. Napoleon was sent to the island of St. Helena in 1815 after he lost the battle of Waterloo. He was a prisoner on the island. Although he had servants to attend to him, he had to liv

    36、e in one small building. St. Helena is a very wet island, so the walls of the building were always covered with mold. Napoleon became ill from spending too much time inside his house. Almost constantly he had a fever, chills, and felt sick to his stomach. He often felt pain in his shoulders and in h

    37、is side. His skin turned yellow. He got frequent headaches, and he would become dizzy and vomit. None of the medicine that the doctors gave Napoleon seemed to help. They were not sure what was the matter. Finally, Napoleon was too weak to leave the house. One night, while he was sleeping, he went in

    38、to a coma (昏迷)and died.Many doctors who later reviewed the reports of Napoleons illness found that the symptoms did not show a man who suffered from stomach cancer. It seemed obvious that Napoleon had died from some other cause. In 1961, a Swedish doctor examined some of Napoleons hair and found a h

    39、igh level of arsenic(砒霜), a chemical poison. Was Napoleon murdered? It is doubtful. Arsenic was used in many types of medicine during Napoleons time, so he might have taken the arsenic as a cure for his illness. Then, in 1982, Dr. David Jones from England began to look into the mystery and suggested

    40、 that Napoleon might have breathed in arsenic which was in the air of his house. In the 1700s and 1800s, arsenic was used to make a kind of green paint used on cloth and wallpaper. If the paint was used on a wet wall, the arsenic would go into the air. A person in the room might breathe that air. Af

    41、ter studying the wallpaper in the room where Napoleon died, Dr. Jones found high levels of arsenic in the green paint on the walls.6. The passage says that . A. a British doctor thinks he has found the cause of Napoleons death B. many doctors have tried to guess the cause of Napoleons death C. Napol

    42、eon could have died from poison D. all of the above7. Why did Napoleon live on St. Helena? A. He owned the island. B. He was a prisoner there. C. His family lived there. D. He liked the island.8. Napoleon suffered from the following symptoms except _. A. chills B. fever C. dizziness D. bleeding9. The official report said that Napoleon died of_. A. cancer B. a coma C. mold D. poison10. According to Dr. Jones, how did the arsenic probably get into Napoleons body? A. He ate it. B. He breathed it in. C. He touched it. D. He drank it.【参考答案】610、DBDAB

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川射洪县2018高考英语细节理解 泛读一轮练习(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398318.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1