四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(16)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 16 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(16)及(解析)答案阅读理解主旨大意题、标题概括题。 (2015年河北唐山模拟)My 16-year-old son, Anton, had gone to the local swimming hole. Most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so I had no fears for his safety.Still, the firefighters first words” You ne
2、ed to come up here to the Still water River” made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “You son is OK.”When I got to the river, I immediately saw the fire truck, ambulance and Anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire engine
3、.I hurried over to him. “You OK?” I asked.“Yeah,” was all he said. But my eyes begged for an explanation, I didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest.The story was this; a woman was being swept under water. Hearing the cries, Anton and his friend Tyler, without
4、 hesitation, swam out to her, and brought her safely to shore.In an age in which the wore “hero” is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who make it through the day, I realized the real thing in my son. The teens are stubborn and self-centred, but that didnt mean they have no desir
5、e to do good.Still shocked by my sons daring, I drove him home. Along the way, I tried to dig out some more information from himbut he had precious little to say. The only words he said were, “Whats for supper?”I spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. Th
6、e next morning, when Anton got up, I half expected him to tell me the story. But all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. Watching from the window. I was reminded that still water often runs deep.1. Why did the mother allow her son to swim the
7、re?A. He was an excellent swimmer.B. The water of the river is shallow.C. He was old enough to swimD. The rocks can be of help of theres danger2. The underlined part “who tends to play his cards close to his vest” probably means .A. Anton is a boy fond of swimming with other kidsB. Anton is unwillin
8、g to tell others what he thinksC. Anton always has a desire to help othersD. Anton seldom changes his mind3. In the mothers eyes, what her son did was A. Dangerous but interesting B. meaningful but difficultC. unexpected and courageous D. awful and absurd4. What might be the best title for the passa
9、ge?A, My Son, My Hero B. Anton, A Silent Boy C. A Good Deed D. A proud Mother语篇解读 本文主要讲述的是作者的儿子去游泳时救人的故事。在母亲的眼里,她的儿子做的事情意想不到的,并且他很勇敢。1. D 细节理解题。根据Most of the kids swim there, and there, and there are plenty of rocks for them to use ad safe harbors, so I had no fears for his safety. 可知选D。2. B 细节理解题。根
10、据But my eyes begged for an explanation, I didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest.可知,划线部分的意思是Anton不愿意告诉别人他在想什么。3. C 推理判断题。根据Still shocked by my sons daring, I drove him home. 可知,在母亲的眼里,她的儿子做的事情是意想不到的,并且很勇敢。4. A 主旨大意题。这篇文章主要讲述的是作者的儿子救人的故事。阅读理解。It is often nece
11、ssary to release a fish, that is , set it free after catching, because it is too small, or you just dont want to take it home to eat. In some cases, releasing fish is a good measure that will help keep fish variety and build their population size. The Department of Game and Inland Fisheries (DGIF) e
12、ncourages fishermen who practice catch-and-release fishing to use a few simple skills when doing so. The advice provided below will help make sure that the fish you release will survive (存活) to bite again another day.When catching a fish, play it quickly and keep the fish in the water as much as pos
13、sible. Dont use a net in landing the fish and release it quickly to prevent it from dying.Hold the fish gently. Do not put your fingers in its eyes. Dont wipe the scales (鱼鳞) off thefish because it might cause it to develop a disease and reduce its chance of survival.Remove your hook (鱼钩) quickly. I
14、f the hook is too deep or hooked in the stomach, cut the line and leave the hook in. The hook left inside will cause no serious problem to the fish.Take good care of the fish by moving it gently in water . Release the fish when it begins tostruggle and is able to swim.Do not hold fish in a bucket or
15、 some other containers and later decide to release it. If you aregoing to release a fish, do so right away.With a little care and by following the suggestions given above, you can give the released fish a better chance of survival.1. People sometimes set a fish free after catching it because they _
16、A. dont want it to die B. hope it will grow quickly C. dont want to have it as food D. want to practice their fishing skills2. Which of the following will probably make a fish ill?A. Taking the hook off it. B. Removing its scales. C. Touching its eves D. Holding it in your hand.3. A proper way to re
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398430.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
三年级语文下册习题课件-3.荷花 人教部编版(共19张PPT).ppt
