四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(26)及(解析)答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 26 解析 答案
- 资源描述:
-
1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(26)及(解析)答案阅读理解。 In the fall of 1985. I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a dif
2、ferent tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college an the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal
3、 dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantastic-and very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 2003
4、, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 81. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. T
5、hat meant talking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit, But I knew I should set an example for them to follow through the rest of thei
6、r lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems
7、normal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.( ) 1. When the author went to Howard University, her dream was tobe A. a writer B. a teacher C. a judge D. a doctor( ) 2. Why did the author quit school in her second year of c
8、ollege?A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. ( ) 3. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty fee
9、ling for her sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.( ) 4. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success. B、Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides. D、Well begun, h
10、alf done.( ) 5.Which of the following can best describe the author?A. Caring and determine. B、Honest and responsible.C、Ambitious and sensitive. D、Innocent and single-minded.【文章大意】记叙文。文章介绍了作者取得本科学位的过程中做的事情。1.C细节理解题。根据文章第一段的aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench some
11、where.,可知答案为C。2.D细节理解题。根据文章I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my personal dream would have to wait.可知答案。3.A 推理判断题,由You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8. Our home was a complete zoo-a joyous zoo. 作者需要养育4个儿女
12、,同时还要坚持学习的梦想, joyous可见作者在感到家庭是忙碌而幸福的。4.B推理判断题。根据Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember;little steps add up to big dreams.可以看出作者的学习是在循序渐进,千里之行始于足下,最终才取得学位的。Little by little ,one goes far.与之符合。5.A推理判断题。通过全文作者照顾祖母和照顾家庭,可以看出作者Caring;通过作者坚持不懈的学习,最终拿到学位,可以看出作者的决心d
13、etermine,选A。阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。Probably you have seen photos of the Grand Canyon(峡谷), the great valley in the desert country of Arizona. But you must go there yourself to feel its true size and beauty. The Grand Canyon is one of the greatest natural wonders of the worldThe Colorado River
14、formed the Grand Canyon over millions of years. Slowly, the river cut down through hard rock. At the same time, the land was rising. Today the canyon is 1.5 kilometers and 445 kilometers long. The oldest rocks at the bottom of the canyon are more than 1 billion years old. The width varies from about
15、 200 meters to 29 kilometers across. The rim or top of the canyon is about 2,300 meters above sea level on the South Rim, and about 3,000 meters on the other side. As a result, there are different kinds of plants and animals on opposite sides of the canyon. The South Rim is dry desert country. The N
16、orth Rim has tall forests.The canyon looks different at different times of day, and in different seasons and weather. At sunrise and sunset the red, gold, brown and orange colors of the rocks are especially clear and bright. In winter, the canyon is partly covered with snow.The view from the South R
17、im of the Grand Canyon is the best. Most visitors come here and stay in campgrounds or hotels. Every point along the canyons edge offers a different view.The North rim of the Canyon is quieter. It takes all day to drive there from the South Rim because there is only one bridge across the Colorado Ri
18、ver. On the way, you go through Navado Indian lands, and a colorful pink desert called “The Painted Desert”.1. The best way to feel the true beauty of the Grand Canyon is to_. A. see its photographs B. listen to the report about it C. watch its introduction on TV D. go there yourself and visit it2.
19、According to the second paragraph, _.A. the Grand Canyon has a short history B. its size never changed in the historyC. the Grand Canyon was formed by the earthquake D. You can enjoy different scenery on different sides of the canyon3. The scene the canyon is _.A. various depending on different time
20、 and placesB. the same C. various depending on different timeD. various depending on different places4. If you want to visit the North Rim from the South Rim, you_.A. can go there in many directionsB. wont spend much time on the wayC. can visit The painted Desert on the wayD. neednt go across any br
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398434.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
