分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(38)及(解析)答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398441
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:116.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川 成都市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 提升 80 38 解析 答案
    资源描述:

    1、四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(38)及(解析)答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。In the United States, there were some well-constructed houses for native Indians, ranging from the simple brush shelter to the five-storied pueblo.In the eastern United States, one of the existing types was that commonly k

    2、now under the Algonkian name of wigwam in which the Iroquois Indians lived. The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends, made by bending young trees to form the round shape. Over this shape pieces of tree bark were laid to protect the Indians from bad weather. Over the bark drie

    3、d grass was added. A small hole allowed smoke to escape from the top. Doorways at each end served also as windows, The Iroquois Indians built trunk walls all around their villages. The wall had only one opening, They could quickly close this opening if their enemies came near.Interestingly, the Choc

    4、taw Indians in Mississippi also lived in a wigwam of a most primitive(原始的) construction, but different from those of the Iroquois Indians. The Choctaw Indians wigwams, made from mud, cane and straw, were in the form of a bee-hive. The covering was made of a long, tough grass. A post in the centre su

    5、pported the roof. A hole in the top admitted the light, and allowed the smoke to pass out.The tipi tent-housing of the upper lake and plains area was put up with poles set lightly in the ground, tied together near the top, and covered with bark and grass in the lake country. It was easily portable,

    6、and two women could set it up or take it down within an hour.The Pawnee, Mandan and other Indian tribes (部落) along the Missouri built solid ring-shaped structures of trunk, covered with earth and dried grass, housing a dozen families.The Wichita and other tribes of the Texas border built large ring-

    7、shaped houses covered with dried grass. Apart from the regular housing, almost every tribe had some style of housing.( ) 1.Which of the following pictures shows the house for the Iroquois Indians?( ) 2. According to the passage, the Pawnee Indians built their houses _.A. with openings in the trunk w

    8、alls B. large enough for several families C. in a ring shape with bark and mud D. by bending young trees to form the shape( ) 3. All the native Indian houses described in the passage were_. A. of the same shape B. covered with grass C. built with a post in the centre D. built with doorways at each e

    9、nd ( ) 4. The passage suggests that _A. all the native Indians built trunk walls all around their houses B. all the native Indian houses were built with poles tied togetherC. the Iroquois Indians took safety into account while building their wigwams D. the Choctaw Indians in Mississippi built their

    10、wigwams with straight sides and ends【语篇解读】本篇文章为记叙文。主要讲述了美国的土著居民印第安人的房屋结构和建房特点,展示了美国当地人的居住文化。1.答案A。【解析】细节理解题。根据第二段第二句“The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends”可知,选项A符合题意。2.答案B。【解析】细节理解题。根据第五段中“The Pawnee, Mandan and other Indian tribes housing a dozen families”可知,应选B项。3.答案B。【解

    11、析】细节理解题。文章中出现的grass是Indian tribes建造房屋所必不可少的东西。由此可知,印第安人的屋子都用草盖着。由此可知B项正确4.答案C。【解析】推理判断题。根据第二段最后一句“They could quickly close this opening if their enemies came near”可以推断出the Iroquois Indians建造房屋的时候把自身的安全考虑在内了。因此可推断出C项【阅读理解】介绍说明类- 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Book reviews can be a great foot in

    12、 the door if youre looking to get your writing published somewhere. Most magazines, whether online or print, will include book reviews about books that tackle the topics the magazine discusses. Also, most editors and staff writers are usually too busy to read books and review them themselves (unless

    13、 they are specifically assigned to a book review column). Therefore, writing book reviews can be a great way to get started with a writing career.Many people that are reading your review may not know anything about the book youre reviewing. Instead of making them go find information on their own by

    14、searching for the book title, start out with a little description of the book. Make sure you avoid too long of a summary, though, because if too much of your article is a summary of the book, it wont be interesting. Start with a short paragraph or so that hits all the major points but doesnt give to

    15、o much away. You dont want to tell your reader everything about the book, because then they wont have to read it at all. Just give enough information so your reader is interested in reading the book.Some magazines like to publish book reviews that are completely objective(客观的). This means that they

    16、want a review of the book that doesnt share your opinion and that in which your opinion isnt obvious from reading what you wrote. If you hated a book, it might not be a great book to review. You probably want to review books that you enjoyed. This will give your review a positive spin. Avoid gushing

    17、 about how much you loved the book, however. You should not include your personal reaction to the book until the very end, where you include a sentence or two about whether or not you would recommend a book and to whom you would recommend it.A great way to get your review noticed is to look at a boo

    18、k through a specific lens. Read the book as a feminist(女权主义者) would, for example, and talk about what a feminist might say to applaud or criticize the book. You can choose any number of lenses, and feminism is just one option. An economic lens, a family lens, the lens of a different nationality, or

    19、the lens of a child could all be interesting ways to look at a book. If you look at a book in this way, instead of just reading it and forming your own opinion, it will be much more interesting and marketable. This is especially the case if you look at a lens that relates to the subject of the magaz

    20、ine to which you are submitting. Feminist magazines love book reviews about books read through a feminist lens, for example, because it pertains to their readership.Another great way to write a book review is to talk about the writers style. Anyone can pick up a book and read for the plot, but it ta

    21、kes an experienced writer to note interesting things about another writers style and write about them intelligently.1. Whats the first paragraph mainly about?A. Standards of good book reviews. B. Benefits of writing book reviews.C. Ways to get your writing published. D. Topics usually discussed in m

    22、agazines.2. Which of the following is a characteristic of a good book review?A. Including much information on a major point of the book.B. Stating clearly the writers opinion of the book.C. Giving a brief summary of the book.D. Avoiding describing the book.3. The fourth paragraph is developed mainly

    23、 by.A. giving examplesB. telling personal experiencesC. making comparisonsD. analyzing causes4. According to the text, only a skilled writer can.A. look at a book through a specific angle B. give an objective description of a bookC. find a book and understand its plot easily D. pay close attention t

    24、o another writers style【参考答案】14、BCAD2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 A loyal cat has been bringing his owner small gifts every day in a show of affection. After all, the cats owner has been dead for over a year. Toldoa cute, 3-year-old black and white cat lives in Montagnana, north

    25、ern Italy. Toldo has been visiting his ownerIozzelli Renzo, who died on September 22, 2013, aged 71every day for the past year and leaving small presents at the grave. The gifts usually consist of leaves, sticks, plastic cups or paper towels. “Even today I went to the cemetery with Toldo. On the way

    26、 back, someone I know told me the cat has already been there early this morning,” Renzos wife, Ada, told the Corriere Fiorentino. Neighbors have also seen Toldo wandering around the cemetery through the day. It started the day of the funeral, when the cat followed the coffin from the house to the ce

    27、metery. The next morning, Ada went to the grave again. “We went to the cemetery with my daughter and found a flower on the grave. I immediately thought that it was the cat, but my daughter was convinced that I was just in a very emotional state at that moment.” She told the news source. That night,

    28、however, Renzos son returned to the cemetery and found Toldo standing guard at the grave. Ada says that her late husband shared a particularly strong bond with Toldohed adopted the cat from a cat colony when he was just 3 months old. Unfortunately, not everyone believes in the moving relationship be

    29、tween Toldo and his owner. Ada said that people often try to drive the cat away. “There are insensitive people who send him away with stones or other things, convinced that the presence of an animal in the cemetery is not good.” She told the news source. Still, Toldo continues to visit the grave eve

    30、ry day. 1. Why does the cat take some gifts for his owner?A. The cat likes small gifts very much. B. The cat wants to be praised by peopleC. The cat wants to show his love for the owner. D. The cats owner has been dead for over a year. 2. Which of the following statement is NOT true according to the

    31、 passage?A. The cat has been to the cemetery since the day of the funeral. B. The cat is welcome to the cemetery by all people around. C. Toldo was loved by his owner very much. D. Toldo was adopted at a very young age.3. Some people try to drive the cat away because _. A. the gifts which Toldo brin

    32、gs in will make the cemetery dirty. B. they believe that the cat is not a good animal. C. they think a cat should not appear in the cemetery. D. they think there is no need to guard at the grave. 参考答案1-3. CBC 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Feeling blue about the world ? “Cheer up,” says sci

    33、ence writer Matt Ridley.“The world has never been a better place to live in,and it will keep on getting better both for humans and for nature.”Ridley calls himself a rational optimistrational,because hes carefully weighed the evidence optimistic,because that evidence shows human progress to be both

    34、unavoidable and good. And this is what hes set out to prove from a unique point of view in his most recent book The Rational Optimist. He views mankind as a grand enterprise that,on the whole,has done little but progress for 100, 000 years.He backs his findings with hard facts gathered through years

    35、 of research.Heres how he explains his views.1)Shopping fuels inventionIt is reported that there are more than ten billion different products for sale in London alone.Even allowing for the many people who still live in poverty,our own generation has access to more nutritious food,more convenient tra

    36、nsport,bigger houses,better cars,and of course,more pounds and dollars than any who lived before us .This will continue as long as we use these things to make other things.The more we specialize and exchange,the better off well be.2) Brilliant advancesOne reason we are richer,healthier,taller,clever

    37、er,longerlived and freer than ever before is that the four most basic human needsfood,clothing,fuel and shelterhave grown a lot cheaper.Take one example.In 1800 a candle providing one hours light cost six hours work.In the 1880s the same light from an oil lamp took 15 minutes work to pay for.In 1950

    38、 it was eight seconds.Today its half second.3) Lets not kill ourselves for climate changeMitigating(减轻) climate change could prove just as damaging to human welfare as climate change itself.A child that dies from indoor smoke in a village,where the use of fassilfuel(化石燃料) electricity is forbidden by

    39、 wellmeaning members of green political movements trying to save the world,is just as great a tragedy as a child that dies in a flood caused by climate change.If climaic change proves to be mild,but cutting carbon causes real pain,we may well find that we have stopped a nosebleed by putting a tourni

    40、quet(止血带) around our necks.人类的进步是无法阻挡的,是令人乐观。在理性的乐观主义者一书中,作者阐述了自己对于生活中的乐观现象,并且对于购物这样普通的日常行为所带来的积极影响都做了详尽的分析和描述。1What is the theme of Ridleys most recent book?AWeakness of human nature.BConcern about climate change.CImportance of practical thinking.DOptimism about human progress.答案:D。理解判断题。从第二段的前两句话中

    41、,反复提到一个关键词“optimistic”以及信息句“because that evidence shows.”;另外,“this is what hes set out to prove.”一句也正好清楚的表明了作者在本书中所以阐述的正是这个话题,正是与选项D的说法是一致的,即:人类的进步总是不可避免的。2How does Ridley look at shopping?AIt encourages the creation of things.BIt results in shortage of goods.CIt demands more fossil fuels.DIt causes

    42、 a poverty problem.答案:A。细节判断题。从“Shopping fuels invention”一段正是反映了Ridley的观点:购物能够激发创造发明。选项A与之相吻合。3The candle and lamp example is used to show that _.Aoil lamps give off more light than candlesBshortening working time brings about a happier lifeCadvanced technology helps to produce better candlesDincrea

    43、sed production rate leads to lower cost of goods答案:D。细节判断题。根据Brilliant advances 一段中的“Take one example”一句很明显的确定为:作者拿蜡烛与灯的比较与变化正是为了前面他所提到的看法,故与选项D的说法是一致的。4What does the last sentence of the passage imply?ACutting carbon is necessary in spite of the huge cost.BOverreaction to climate change may be dangerous.CPeoples health is closely related to climate change.DCareless medical treatment may cause great pain.答案:B。推理判断题。根据最后一句话中的“cutting carbon causes real pain”可以排除选项A与C的说法,因为它们大相径庭;而根据“putting. around our necks”一句可以表明选项D中“careless”一词运用不当,是不符合语境的。故只有选项B是最正确的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川成都市2016高考英语阅读理解二轮提升选练80集之(38)及(解析)答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398441.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1