分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型四川省2019高考英语一轮复习题型整合练(8)(含解析).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:398706
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:42KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 2019 高考 英语 一轮 复习 题型 整合 解析
    资源描述:

    1、四川2019高考英语一轮题型整合练(8)李仕才一、阅读理解。AIn 2019 my best friends mother died of cancer.It was a tragedy,but as usual,Alice,my mother,used her power of healing and got his family back on their feet.If you asked my friends about my mother,they would say,“That woman has a heart of gold.”I agree one hundred perce

    2、nt.I think the reason why she is such a wonderful person is that the Holy Spirit lives within her.She is very holy and has persuaded me to go to church with her every Sunday.About six years ago my mom decided to pursue her lifelong goal of becoming a teacher.She knew it would be hard work raising th

    3、ree kids,doing housework and studying at the same time.However,she believed it would pay off.What my mother didnt realize was that not all things pay off in this unfair world.After four hard years of school,she graduated on a warm spring day.It was unbelievable.My aunt drove up from Virginia to cele

    4、brate this fantastic day.It was the first time I had ever cried about being happy.Its strange how fast a life can change.Two months later,the unpredictable happened.My mother was diagnosed with multiple sclerosis(多发性硬化症)I could not believe this could happen after all the good she had done for people

    5、. I was very confused and cried every day.My faith in God just disappeared and so did my moms dream of becoming a teacher.Then,I decided I must move on with my life and accept the fact that she might never get better.Since my decision,I have become more mature,responsible and active in school and wo

    6、rk.Through the years I have always been able to change negative situations into positive ones.Im happy with my life now.【解题导语】本文主要讲述了乐观、积极上进的母亲影响作者的故事。1Which of the following can best describe Alice?AHonest.BHelpful.CGreedy.DUnconcerned.B解析:推理判断题。根据第一段第二句可知,母亲乐于帮助他人,故选B项。2What else did Alice have to

    7、 do when studying?ADrive a car and go to church.BTeach students and raise kids.CDo housework and teach at school.DLook after children and keep house.D解析:细节理解题。根据第三段第二句可知,母亲在学习的同时还要照顾孩子、做家务,故选D。3According to the text,the authors mother Arecovered from illnessBno longer had faith in GodCdidnt realize

    8、her dream as a teacherDchanged negative situations into positive ones unwillinglyC解析:细节理解题。根据倒数第二段最后一句可知,母亲因为患病,成为教师的梦想就破灭了,故选C。4Which of the following is the best title for the text?AFighting against Kinds of DiseasesBMother Gave Me Life ExperienceCBelief in God Brought Me Good LuckDHow to Become a

    9、 Responsible and Active ManB解析:标题归纳题。根据文章的整体可推知,本文主要讲述了乐观的母亲对作者的积极影响,使作者成为一个积极面对生活的人,故选B。BThe British are supposed to be famous for laughing at themselves, but even their sense of humor has a limit, as the British retailer Gerald Ratner found out to his cost.When Ratner took over his fathers chain o

    10、f 140 jewelry shops in 1984, he introduced a very clear company policy. He decided that his shops should sell down market products at the lowest possible prices. It was a great success. The British public loved his cheap gold earrings and his tasteless silver decorations. By 1991, Ratners company ha

    11、d 2,400 shops and it was worth over 680 million pounds. But in April of that year, Gerald Ratner made a big mistake. At a bit meeting of top British business people, he suited up and explained the secret of his success People say “How can we sell our goods for such a low price?”. He say “Because the

    12、y are absolute rubbish.” His audience burst out laughing. But the British newspapers and the British public were not so amused. People feltinsultedand stayed away from Ratners shops.Sales fell and six months after his speech ,Ratners share price had fallen by 42%. The following year, things got wors

    13、e and Gerald Ratner was forced to resign. By the end of 1992, he lost his company, his career and his house. Even worse, 25,000 of his employees had lost their jobs. It had been a very expensive joke.1.What are the British noted for according to the passage?A. Their jewelry shops.B. Their love for j

    14、ewelry.C. Their jokes about themselves.D. Their harmless humor.2.How did Ratner achieve success in his business?A. He cut down his labor cost.B. He adopted an effective business model.C. He employed a lot of new staff.D. He developed great relations with business VIPs.3.Which of the following can be

    15、st replace the underlined word “insulted”?A. Offended.B. Amazed.C. Abused.D. Attracted.4.What does the story of Gerald Ratner suggest?A. Action speaks louder than words.B. What goes around comes around.C.A friend in need is a friend indeed.D.A man may dig his grave with his teeth.【文章大意】本文为记叙文。讲述的是英国

    16、零售商Gerald Ratner因为自嘲时说错话而导致失败的故事。2.B 【解析】推理判断题。根据第二段第一句话中的“he introduced a very clear company policy.” 和第二句话He decided that his shops should sell down market products at the lowest possible prices. 可知他采用了一种有效的商业模式以最低价销售产品,故选B。3.A 【解析】词义猜测题。根据第二段最后两句话可知人们感到受到了侮辱冒犯,都不去他的商店了,由此可知该词与offended一致,故选A。二、七选五

    17、。In our fast world of phones,fax machines and computers,the oldfashioned art of letter writing is at risk of disappearing altogether. 1 There is the excitement of its arrival,the pleasure of seeing who it is from and,finally,the enjoyment of the contents.Letter writing has been part of my life for a

    18、s long as I can remember.It probably began with the little notes I would write to my mother.My mother,also,always insisted I write my own thankyou letters for Christmas and birthday presents. 2 When I left home at 18 to train as a doctor in London,I would write once a week,and so would my mother.Occ

    19、asionally my father would write and it was always a joy to receive his long,amusing letters. 3 Of course,we also made phone calls but it is the letters that I remember most.There were also letters from my boyfriends.In my youth I seemed to attract people who had to work or study away at some time an

    20、d we were only able to stay in touch by letter. 4 I found that I could often express myself more easily in writing than by talking.I love the letters that come with birthday or Christmas cards.Notes are appreciated,but how much better to have a years supply of news!And its better still when its an a

    21、irmail envelope with beautiful stamps. 5 Like my mother before me,I insist they write their own thankyou letters.My daughter writes to me little letters,just as I did to my mother.I strongly urge readers not to allow letter writing to become another“lost art”APoor handwriting can spoil(破坏)your enjoy

    22、ment of a letter.BWe had been corresponding(通信)for 29 years but had never met.CI am pleased that my children are carrying on the tradition.DIt didnt matter how short or untidy they were as long as they were letters.EBut instead of harming the relationships,letter writing seemed to improve them.FYet,

    23、to me,receiving a letter cannot be matched by any other form of communication.GThe letters from home contained just everyday events concerning my parents and their friends.【语篇解读】本文主要介绍了作者对书信这种沟通方式的青睐和对书信艺术逐渐消失的担忧。1F根据下句“There is the excitement of its arrival,the pleasure of seeing who it is from and

    24、,finally,the enjoyment of the contents.”可推知,收到信对作者来讲是一件无比愉悦的事情,所以选F项。2D根据本段第一句“Letter writing has been part of my life for as long as I can remember.”可知,书信是作者生活中不可或缺的一部分,对她来说,只要是信就好,无论多短或多不整洁,所以选D项。3G根据上文可知,作者和父母通信,由此可推知,这些信都是关于父母的一些生活琐事以及他们的朋友的状况的,所以选G项。4E根据下句“I found that I could often express mys

    25、elf more easily in writing than by talking.”可推知,此处应描述书信沟通的优势,与上文的“In my youth I seemed to attract people who had to work or study away at some time and we were only able to stay in touch by letter.”呼应,所以选E项。5C根据下文的“My daughter writes to me little letters,just as I did to my mother.”可知,作者自己的孩子也像作者一样继

    26、承了写信的传统,所以选C项。三、短文改错。Last weekend I went on a ecotravel with a travel agency.All the way we appreciate the beautiful scenery and fresh air,so a few of us picked flowers while going sightseeing.What was worse,many tourists threw rubbishes here and there.I dont think that it is a truly ecotravel.An ec

    27、otravel not only allows us to express our love for nature,but needs our responsibility as well as.A real ecotravel should like this:take nothing away but your good memory;leave nothing behind but all cleaner water and green trees.Enjoyed the beauty of nature,we should try their best to protect it.【答

    28、案】Last weekend I went on ecotravel with a travel agency.All the way we the beautiful scenery and fresh air, a few of us picked flowers while going sightseeing.What was worse,many tourists threw here and there.I dont think that it is a ecotravel.An ecotravel not only allows us to express our love for

    29、 nature,but needs our responsibility as well .A real ecotravel should like this:take nothing away but your good memory;leave nothing behind but all water and green trees. the beauty of nature,we should try best to protect it.第一处:aan。考查冠词。ecotravel的读音以元音音素开头,所以用an。第二处:appreciateappreciated。考查时态。根据时间状

    30、语Last weekend可知,应用一般过去时。第三处:sobut。考查连词。一路上我们欣赏美丽的景色,但是有人摘花。前后表示转折关系,故用but。第四处:rubbishesrubbish。考查名词。rubbish作“垃圾”讲,为不可数名词。第五处:trulytrue。考查形容词。此处应用形容词修饰名词ecotravel。第六处:删除well后的as。考查固定表达。as well as后跟宾语,意为“以及”,不符合语境,此处应用as well表示“也”,放在句末。第七处:like前加be。考查系动词。此处like是介词,should后缺少be动词。第八处:cleanerclean。考查形容词。

    31、根据and后面的green以及语境可知,此处应用形容词原级。第九处:EnjoyedEnjoying。考查非谓语动词。主语we和enjoy之间是主谓关系,所以应用现在分词。第十处:theirour。考查代词。主语是we,此处表示“我们应该尽我们最大的努力去保护大自然”,故应用our。四。书面表达。微博(micro blog) 已成为时下学生常用的交流方式。人们对此褒贬不一。请根据以下要点提示,用英语写一篇短文,描述人们对学生使用微博的看法。学生记录生活,表达情绪,交流思想,促进沟通家长了解孩子想法,增进亲子关系;过渡关注博客,影响学习教育人士开阔视野,但需要适当引导注意:词数120以上。 参考词

    32、汇:开阔视野 broaden ones horizon 引导 guidance_【参考范文】书面表达(25分):One Possible Version:On the other hand, parents opinions are divided on this. Some parents think that they can be kept informed of what their children have been thinking through micro blogs, thus improving the relationship between them and children. However, some others are afraid that focusing on blogs too much will affect childrens studies.Educators hold the belief that the micro blog broadens students horizons, but meanwhile appropriate guidance is necessary.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省2019高考英语一轮复习题型整合练(8)(含解析).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398706.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1