四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 三台 中学 实验学校 2019 2020 学年 英语 下学 开学 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语下学期开学考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)1. What is the woman going to do this afternoon? A. Eat out. B. See a doctor. C. Go shopping.2. How does Henry feel now? A. Proud. B. Tired. C. Grateful.3. What did Fred do? A. He travelled to Italy. B. He offered Kate
2、 a ride. C. He bought a new car.4. What does the woman do?A. Shes a salesperson. B. Shes a librarian. C. Shes a bank clerk.5. What did Patrick do last Friday?A. He moved to another place. B. He sold his old apartment. C. He went out with a friend.第二节听下面一段对话,回答第6和第7题。6. What is the probable relations
3、hip between the speakers? A. Strangers. B. Classmates. C. Co-workers.7. Why is Sara worried? A. She has problem preparing for a speech.B. She knows nothing about British history.C. She fails to finish her homework on time.听下面一段对话,回答第8至第10题。8. Who are the speakers? A. Students. B. Secretaries. C. Tea
4、chers.9. When will Ms. Kelly probably give the lecture? A. On Tuesday. B. On Wednesday. C. On Friday.10. What will the man probably do next? A. Go on a trip. B. Talk to Dr. Lee. C. Start a research project.听下面一段对话,回答第11至第13题。11. What is the man doing? A. Asking for directions. B. Touring the city ce
5、ntre. C. Talking to a friend.12. What does the man decide to do? A. Keep walking. B. Get a taxi. C. Wait for the bus.13. How does the man feel at the end of the conversation? A. Annoyed. B. Excited. C. Surprised.听下面一段对话,回答第14至第17题。14. What is “People You Meet”?A. An office party. B. A training cours
6、e. C. A radio program.15. How many people does Marks office receive every year?A. 100,000. B. 200,000. C. 500,000.16. What do we know about Mark?A He is a team leader. B. He was born in London. C. He speaks thirteen languages.17. What do Mark and his co-workers usually do to help people?A. Show them
7、 around. B. Plan tours for them. C. Teach them English.听下面一段独白,回答第18至第20题。18. How long did the speaker and his family live in the downtown apartment? A. 8 years. B. 10 years. C. 30 years.19. What was the reason for the speakers unpleasant childhood? A. Strict family rules. B. Little chance to play o
8、utside. C. Too much school work.20. What does the speaker think of outdoor activities? A. Colorless. B. Dangerous. C. Enjoyable.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将选项涂黑ASince the modern Olympics began in 1896, it has been held in more than 40 different
9、cities. That gives Olympic fans quite a few possible travel destinations to choose!Beijing, ChinaOlympic fans should consider visiting the Beijing Olympic Park to check out the special buildings of the so-called “Birds Nest” and “Water Cube”the national stadium and aquatics center built for the 2008
10、 Beijing Olympics. Popular historic places in Beijing include the Forbidden City, the Summer Palace, and Tiananmen Square.Innsbruck, AustriaLocated in the heart of the Alps, Innsbruck is known as a great winter destinationwhich explains why it has hosted not one but two Winter Olympics. Known for it
11、s mountainous views, Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.Mexico City, MexicoThis wonderful travel destination offers a wide number of popular museums, historic buildings, and public parks. People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class,
12、and generally eating their way through Mexico City, which is especially known for its culinary (烹饪的) experiences that include both globally well-known restaurants and locally favored street carts.Melbourne, AustraliaNearly half a century before Sydney hosted the 2000 Summer Olympics, Melbourne becam
13、e the first Australian host city in 1956. Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture and art scene, Melbourne offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the citys many rooftop
14、bars or a day of wine tasting.1. Where will you go if you are fond of adventure?A. Beijing, China.B. Mexico City, Mexico.C. Innsbruck, Austria.D. Melbourne, Australia.2. What can visitors do in Mexico City?A. Enjoy wonderful culinary classes.B. Buy beautiful clothes and shoes.C. Admire beautiful mou
15、ntainous views.D. Visit special stadiums for the Olympics.3. What can we know about Melbourne?A. It is famous for all kinds of wine.B. It has many world-famous hotels.C. It hosted the Summer Olympics twice.D. It can satisfy different travelers needs.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】这是一篇说明文。文章主要给读者介绍了四个因为举办奥运会而
16、成为热门旅游景点的城市。【1题详解】推理判断题。根据文章第三部分的Known for its mountainous views, Innsbruck is the perfect stop for outdoor adventurers.(以其山景著名,Innsbruck是户外探险者的完美去处)可推测,如果喜欢探险,可以去Innsbruck。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据文章第四部分的People will love shopping for fresh meat and produce at the markets, taking a cooking class, and gene
17、rally eating their way through Mexico City, (人们喜欢在市场购买新鲜的肉产品,上烹饪课,在墨西哥城边走边吃)可知,人们在墨西哥城可以享受美妙的烹饪课。A. Enjoy wonderful culinary classes.(享受美妙的烹饪课)符合以上说法,故选A项。【3题详解】细节理解题。根据文章第五部分的Head to the “cultural capital of Australia”, located in Victoria on the southeastern coast, for an energetic cafe culture an
18、d art scene, Melbourne offers something for every type of traveler and everyone can enjoy an evening at one of the citys many rooftop bars or a day of wine tasting.(墨尔本位于澳大利亚东南部沿海的维多利亚港,号称澳大利亚的文化之都,在这里你可以欣赏到充满活力的咖啡馆文化和艺术景观,每个类型的旅行者、每个人都可以在城市的屋顶酒吧享受一整晚,或品一天酒)可以推测,墨尔本可以满足不同旅行者的需求。D. It can satisfy dif
19、ferent travelers needs.(它可以满足不同旅行者的需求)符合以上说法,故选D项。BLebanese filmmaker Nadine Labaki has become the first female artist in the Arab world to be nominated (提名)for an Academy Award ,or Oscar.Labaki directed the film Capernaum ,a film about a Syrian refugee (难民)boy and a Kenyan baby who live without par
20、ents on the streets of Beirut. It was nominated for best foreign language film.Labaki wil1 be one of the few female directors to compete for an Oscar this year. She told the Associated press I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure i
21、n a few years we wont be having this problem anymore.Unlike in the West, women filmmakers are industry leaders in Lebanon.Capernaum received a 15-minute standing ovation (热烈欢迎)at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes.The United Nations has publ
22、icly praised the film. Lebanons Foreign Minister said.Capernaum put a Lebanese touch on the international film industry.The Oscar nomination of Capernaum is the second for Lebanon in two years in the film group. It demonstrates the countrys rising star power.Labaki called making the movie a life-cha
23、nging experience. She said Capernaum helps humanize the real struggles of refugees only briefly talked about in the news.We cant help but acknowledge that there is a fear of refugees in general around the world and there are these walls we are building, and this fear that keeps growing, Labaki said.
24、Capernaum will compete against four other films for the Oscar, including awards season favorite Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron, it earned 10 Oscar nominations, including for best picture.4. Where does Labaki come from?A. Syria.B. KenyaC. Lebanon.D. Mexico.5. What do we know from Labakis wo
25、rds in Paragraph 3?A. Few women directors have been nominated in the Oscars.B. She was the first female artist to compete for an Oscar.C. More women directors will enter for Oscar this year.D. Female directors have problems with their films.6. Which of the following best describes Capernaum ?A. It i
26、s the best foreign language film.B. It shows the rising power of women.C. It has won the first prize at Cannes.D. It is highly thought of.7. What does the underlined it in the last paragraph refer to?A. Capernaum.B. The Oscar.C. Roma.D. Best picture.【答案】4. C 5. A 6. D 7. C【解析】本文是一篇记叙文,介绍了黎巴嫩女导演Nadin
27、e Labaki 及其导演的电影 Capernaum的相关情况。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的 Lebanese film maker 可知,Nadine Laba如是黎巴嫩人,故选C。【5题详解】推理判断题。根据第三段中的“I wish there were a lot more women filmmakers this year represented, nominated in the Oscars. But I am sure in a few years we wont be having this problem anymore.”可知,她希望今年能有更多的女导演被提名奥
28、斯卡奖,并希望今后不再有类似问题。由此可以推断近几年没有几位女性导演被提名奥斯卡奖,故选A。【6题详解】推理判断题。根据第五、六、七段Capernaum received a 15-minute standing ovation at this years Cannes Film Festival. It won the Jury Prizethe third-highest award given at Cannes. The United Nations has publicly praised the film. Lebanons Foreign Minister said. Caper
29、naum put a Lebanese touch on the international film industry.(Capernaum在今年的戛纳电影节上获得了15分钟的起立鼓掌。它获得了评审团奖戛纳颁发的第三高奖项。联合国公开赞扬了这部电影。黎巴嫩外交部长说。Capernaum使黎巴嫩人接触了国际电影业。)可知,Capernaum这部电影获得了来自各方面的赞美。由此可知,这部电影获得了很高的评价,故选D。【7题详解】词义猜测题。根据上文最后一段中的“Capernaum will compete against four other films for the Oscar, inclu
30、ding awards season favorite Roma. Directed by Mexicos Alfonso Cuaron”提到了非常受欢迎的电影Roma,然后本句就谈到这部电影是由谁导演,并获得十项提名。由此可知,此处it指代电影Roma,故选C。CThe new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. Many citizens are still confused about the classification of the four different types
31、of trash. Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.The guideline, published by the Shanghai Greenery and Public Sanitation Bureau, provides a rather clear definition on the four kinds of waste: recyclable waste, hazardous (有害的) waste, household food waste
32、and residual (剩余的) waste.Hazardous waste, as the name suggests, includes assorted poisonous materials like used batteries, light bulbs, out-of-date medicines, paint and pesticides.Household food waste, which is translated to “wet trash” in Chinese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fru
33、it peels, remains of TCM herbs (中药) and flowers.Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.The definition of residual waste is a little confusing. Anything that is not listed above belongs in this category.As specific as the new guideline is, residents still have
34、 a hard time sorting trash correctly and are finding it challenging to memorize them all. For instance, both plastic bottles and bubble tea or coffee cups are plastic materials. However, the former falls to the category of recyclable waste and the latter belongs to residual waste. To save the hassle
35、, some netizens have come up with their own ways to sort trash.“We should do this from a pigs angle,” commented one netizen. “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be
36、 hazardous waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.” The new regulation has gone into effect on July 1. Those who do not sort their trash properly will be fined RMB200.8. What do the old thrown-away sweaters belong to?A. Residual waste.B
37、. Hazardous waste.C. Recyclable waste.D. Household food waste.9. What does “wet trash” have in common?A. They are completely wet.B. They all come from plants.C. They can give off bad smell.D. They can break up easily.10. What is the tone of the netizen?A. Humorous.B. Serious.C. Delightful.D. Uncerta
38、in.11. What is the main idea of the text?A. Shanghai bans four sorts of garbage.B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.C Citizens in Shanghai still question garbage sorting.D. Citizens in Shanghai welcome the garbage sorting policy.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲述了上海执行新的垃圾分类
39、规定,并对垃圾分类给出了官方解释。【8题详解】推理判断题。根据文章第五段的Paper, plastic, glass, metal and textiles (纺织品) are counted as recyclable waste.(纸,塑料,玻璃,铁制品和纺织品都属于可回收垃圾)可知,纺织品属于可回收垃圾,扔掉的旧毛衣属于纺织品,故它是可回收垃圾。C. Recyclable waste. (可回收垃圾)符合以上推测,故选C项。【9题详解】推理判断题。根据文章第四段的Household food waste, which is translated to “wet trash” in Chi
40、nese,refers to food leftovers, rotten food, pet food, fruit peels, remains of TCM herbs (中药) and flowers.(家庭食物垃圾,中文也叫湿垃圾,是指食物剩余,腐烂的食品,宠物食品,水果皮,中药残余和花等)可推测,湿垃圾有一个共同特征容易降解。D. They can break up easily.(它们容易降解)符合以上推测,故选D项。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段的We should do this from a pigs angle,” commented one netizen.
41、 “Those edible (可食用的) for pigs are household food waste. Those even pigs dont want to eat are residual waste. If a pig consumes something and dies of it, then something must be hazardous waste. Those which can be sold and the money we gain can be used to purchase pigs are recyclable waste.(一位网友说,我们可
42、以从猪的角度来做这件事,猪可以食用的是家庭食物垃圾;那些猪都不吃的是残余物;如果一头猪吃了什么东西死了,那些东西一定是有害垃圾;那些可以卖掉赚钱卖猪的是可回收垃圾)可以看出该网友很幽默。故选A项。【11题详解】主旨大意题。这是一篇说明文,其主旨一般在首段或者尾段。根据本文的主要内容,尤其是第一段的The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1. (新的垃圾分类规定已定于7月1日在上海生效)和Thankfully, authorities have released an offici
43、al guideline to clarify the new rules.(值得庆幸的是,当局已经发布了一份官方指南来澄清这些新规定)可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准。B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨,故选B项。【点睛】第4小题考查主旨大意题。说明文和议论文的主旨大意一般体现在首段或者尾段。以本篇为例:根据文章第一段的The new garbage sorting regulation has taken effect in Shanghai starting July 1.和
44、Thankfully, authorities have released an official guideline to clarify the new rules.可知,本文主要讲述上海执行新的垃圾分类标准,并且官方对垃圾分类做出了解释。故B. Shanghai launches garbage sorting enforcement.(上海实行垃圾分类执法)可以概括本文主旨。DAs they reach school age, about 90 percent of children will have experienced a condition in which fluid (液
45、体) fills the middle ear, muffling (使模糊) sound and sometimes causing infection. The fluid usually clears on its own, but if not, it can lead to a painful ear infection called acute otitis (中耳炎) media. In some cases the fluid can persist for more than a year, causing hearing loss during this period, a
46、nd slowing down their development of language and social skills.Diagnosis usually requires a visit to a specialistbut researchers have now developed an app that detects this fluid just as accurately, with only a smartphone and a paper funnel (漏斗).Doctors typically detect the problem by peering into
47、the ear for a visual assessment. Yet, this method has only a 50 percent accuracy rate. “Right now, if you bring your child to a pediatrician, or to any urgent care family doctor, the way they look at whether or not theres fluid in the middle ear is by looking at the eardrum,” says Sharat Raju, a sur
48、geon in the department of head and neck surgery at the University of Washington.For a cheaper and more accessible alternative, researchers at the University of Washington turned to smartphones. First the user follows a template to cut and tape a piece of paper into a funnel, which can be placed betw
49、een a smartphone and the patients ear. Next the app plays a chirping sound through the phones speaker; the sound waves bounce off the eardrum and hit the phones microphone, where they register and are analyzed by the app. An eardrum with fluid behind it will vibrate (振动) differently than if the midd
50、le ear is full of air, as it normally is.To develop the app, the researchers first played chirps for patients with and without fluid in their ears. They recorded the echoes (回音), which indicate the eardrums mobility. Then they used a machine learning model to classify the returning sound waves, dete
51、rmining which audio characteristics indicated a normal ear and which suggested the presence of fluid. Once they tested the app on 98 children, ranging from 18 months to 17 years old, at Seattle Childrens Hospital. It correctly detected fluid in 85 percent of cases, and correctly identified fluid-fre
52、e ears in 82 percent.The researchers are currently trying to get FDA approval for the app, and have founded a company to commercialize it. They hope to make it available by the end of the year, to help parents track childrens ear health at home.12. What do we know about the fluid from the first para
53、graph?A. It is mostly part of childrens growth.B. It is unavoidable for any child.C. It is a permanent physical condition.D. It is beyond any medical means.13. What does the underlined word “pediatrician” refer to in Paragraph 3?A. A hospital.B. A specialist.C. A relative.D. An app.14. What is the f
54、ourth paragraph mainly about?A. The application of the app.B. The causes of the kids ear problem.C. The purpose of developing the app.D. The experiment of the smartphone.15. What do the researchers expect of the app?A. It will upgrade the medical technology.B. It will hit the market in the near futu
55、re.C. It will help children do better academically.D. It will save doctors medical operations.【答案】12. A 13. B 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章介绍了一款检测孩子中耳是否有液体的手机app即将面世,该应用会让中耳液体检查更便宜、更准确。【12题详解】细节理解题。根据文章第一段的As they reach school age, about 90 percent of children will have experienced a condition in which
56、fluid (液体) fills the middle ear, muffling (使模糊) sound and sometimes causing infection.(当他们到了上学的年龄,90%的孩子都会经历中耳被液体填充的情况,这种情况会使听到的声音模糊,有时会造成感染)可知,中耳被液体填充是绝大多数孩子成长中都会经历的,即是孩子成长的一部分。A. It is mostly part of childrens growth.(它几乎是孩子成长的一部分)符合以上说法,故选A项。【13题详解】词义猜测题。根据划线部分所在句子“Right now, if you bring your ch
57、ild to a pediatrician, or to any urgent care family doctor, the way they look at whether or not theres fluid in the middle ear is by looking at the eardrum,” says Sharat Raju,可知,现在如果你带孩子去pediatrician或者任何紧急护理的家庭医生处去,他们都是通过观察耳膜来判断孩子的中耳是否有液体。结合句意可知,pediatrician和家庭医生属于同类,故推测pediatrician是儿科医生。B. A specia
58、list.(一个专家医师)符合以上推测,故选B项。【14题详解】主旨大意题。根据文章第四段的First the user follows a template to cut and tape a piece of paper into a funnel, which can be placed between a smartphone and the patients ear. Next the app plays a chirping sound through the phones speaker; the sound waves bounce off the eardrum and hi
59、t the phones microphone, where they register and are analyzed by the app.(首先,用户按照模板将一张纸剪下来放到漏斗里,并把漏斗放在智能手机和病人耳朵之间的;然后,该程序通过手机扬声器播放一种啾啾声,声波从耳膜反弹并击中手机的麦克风,在那里它们显示并被应用程序分析)可知,本段主要讲述了检测中耳液app的应用。A. The application of the app.(该app的应用)符合以上说法,故选A项。【15题详解】细节理解题。根据文章最后一段的The researchers are currently trying
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398904.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
