2019版高考英语一轮复习Unit16Stories课时练北师大版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 Unit16Stories 课时 北师大 选修
- 资源描述:
-
1、 Unit 16Stories课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018济南一模)In what can only be described as a heroic act,a golden retriever managed to save her owners life by lying on top of him for almost 24 hours to keep him from freezing to death after slipping on ice and breaking his neck. On New Years Eve,64yearo
2、ld Bob,who chose not to reveal his last name for privacy reasons,of Petoskey,Michigan,was watching a football game between Clemson and Ohio State.It was around 10:30 pm.when he decided to go outside and fetch some more wood for his fireplace wearing only long underpants,slippers and a shirt.He had t
3、aken the short,15foot walk to the firewood shed thousands of times before,but this time his poor choice of footwear made him slip,and the fall left him unable to move. “I was screaming for help,but my nearest neighbor is about a quartermile away and it was 10:30 pm.,but my Kelsey came,”Bob recalls.“
4、By morning my voice was gone and I couldnt yell for help,but Kelsey didnt stop barking.She kept barking for help,but never left my side.She kept me warm and alert. I knew I had to hold on through this and that was my choice to stay alive.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一只金毛猎犬挽救了主人性命的故事。1Who saved Bobs life? AH
5、is friend. BHis neighbor. CHis son. DHis dog.解析:D细节理解题。由“In what can only be described as a heroic act,a golden retriever managed to save her owners life by lying on top of him for almost 24 hours to keep him from freezing to death after slipping on ice and breaking his neck.(第一段)在一次只能将其描述为英勇事迹的事件中,
6、一只金毛猎犬成功地挽救了她的主人的性命。在主人在冰上滑倒摔断脖子之后,她在主人身上趴了将近24小时以防他被冻死。”和下文内容可知,是Bob的狗救了他的命。故选D。2What was the reason for Bobs slipping? AHe seldom went out at night. BHe didnt wear proper shoes. CIt was too dark to see clearly. DThe weather was freezing cold.解析:B细节理解题。由“He had taken the short,15foot walk to the fi
7、rewood shed thousands of times before,but this time his poor choice of footwear made him slip,and the fall left him unable to move.(第二段第三句)那段通向柴火棚的路很短,只有15英尺,他走过了数千次,但是这一次,他穿错了鞋子滑倒了,而这次滑倒让他无法动弹。”可知,Bob没有选对鞋子导致他滑倒,即他滑倒的原因是没有穿合适的鞋子。故选B。3What can be learned about Bob from the story? AHe was shy in publ
8、ic. BHe liked playing football. CHe lived all by himself. DHe got on well with neighbors.解析:C推理判断题。由“I was screaming for help,but my nearest neighbor is about a quartermile away and it was 10:30 pm.,but my Kelsey came.”Bob recalls.(第三段第一句)Bob回忆道:“我当时在喊救命,但是离我最近的邻居在大约1/4英里以外的地方,当时又是夜里10:30,不过我的Kelsey
9、来了。”可知,Bob出事时,喊救命想让邻居来救他,最后是他的狗救了他,由此可推知,Bob一个人住。故选C。长难句分析:It was around 10:30 pm.when he decided to go outside and fetch some more wood for his fireplace wearing only long underpants,slippers and a shirt.(第二段第二句)分析:本句为主从复合句。其中when引导定语从句。从句中的“wearing only long underpants,slippers and a shirt”为现在分词短语
10、作伴随状语。译文:夜里大约10:30的时候,他只穿着长衬裤、拖鞋和衬衫就去了屋外,打算取一些柴火回来加到壁炉里。词汇积累:heroic adj.英雄的,英勇的reveal v揭示,透露recall v记起,回忆起alert adj.警觉的,戒备的B(2018青岛质量检测)I built my BBS for the blog competition and disappeared for a long time. Now I just want to take it as my mood board,recording my life in another nation. Its quite
11、an expected and challenging chance for me to spend one year in the USA.I am a little bit dependent person and easy to miss hometown. Therefore,I need to learn how to be independent and control myself in a sense. The first challenge is cooking.I cannot cook before as we,most young people,are treated
12、well at home and eat in canteens or restaurants,while we have to learn cooking for ourselves since its not easy to overcome for me to eat fast food here every day. After the master and twoyear PhD studies,I have grasped the skills for doing experiments,so I can cook not that badly via those“talents”
13、I felt so proud with my masterpieces. The second challenge is going outside. I live in a quite small city without subway,taxi or even public bus(except school catbus)Its quite inconvenient to live here without a car.However,I have no driving experience in China though I got the license six years ago
14、. I dont want to spend such a long time to practice it. My friends are very friendly and they drive me to the supermarket and go hiking with me,which makes me a little bit upset or embarrassed as a “bubble”between she and her boyfriend.On the other side,the lack of taking public transportation exper
15、ience made me so confused when I first went to NYC for a conference. Fortunately,I met several nice guys and they showed me the correct ways. I am looking forward to walking or transporting around on weekends. The third challenge is overcoming loneliness.Its hard to say why I may feel lonely even th
16、ough I have Chinese roommates.I still cherish the dream last night that I went back to China even though for experiment purpose. I will work harder to realize my goal and return without any pity.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了作者重新使用自己很久以前创建的论坛,在上面记录自己在国外生活时遇到的几项挑战及自己应对挑战的办法和态度。4Why does the writer use her BBS
17、again?ATo take another competition.BTo disappear for some time.CTo take it as a way to study.DTo keep a record of her foreign life on it.解析:D细节理解题。由“Now I just want to take it as my mood board, recording my life in another nation.(第一段第二句),现在我只想把它当做我的情绪板,(用来)记录我在异国他乡的生活。”可知,作者再次使用论坛是为了在上面记录她在国外的生活。故选
18、D。5How did the writer learn cooking?AShe learned cooking by herself.BShe learned cooking from a cook in a restaurant.CShe learned cooking from books at university.DShe learned cooking from her mother at home.解析:A细节理解题。由“.while we have to learn cooking for ourselves since its not easy to overcome for
19、 me to eat fast food here every day.(第三段第二句)而我们必须学着自己做饭,因为我难以忍受每天都吃这儿的快餐。”并结合第三段倒数第二句中的“I have grasped the skills for doing experiments,so I can cook not that badly via thosetalents”可知,作者是自学做饭的。故选A。6What can we learn from Paragraph 4?AThe writer bought a car and practiced driving it.BGoing outside o
20、n weekends is a terrible thing for the writer.CThe writers friends helped her a lot when she went outside.DThe transport is quite convenient where the writer lives.解析:C推理判断题。由“My friends are very friendly and they drive me to the supermarket and go hiking with me, which makes me a little bit upset o
21、r embarrassed as a bubble between she and her boyfriend.(第四段第六句)我的朋友们很友好,他们开车带我去超市,和我一起去远足。但是在她和她男朋友之间当电灯泡使我有点不安和尴尬。”可推知,作者外出时她的朋友们帮了她很多忙。由第四段第三至五句可知,作者没有买车,排除A项;由第四段最后一句可排除B项;由第四段第二句可知,作者居住的地方交通很不方便,排除D项;故选C。7What kind of person is the writer?APositive. BSelfcentered.CIndependent. DWeakminded.解析:A推
22、理判断题。由“I will work harder to realize my goal and return without any pity.(最后一段)我会更加努力学习以实现我的目标,然后不留任何遗憾地回国。”并结合文章描述的作者自学做饭等事情可推断出,作者是一个积极乐观的人。故选A。长难句分析:Its hard to say why I may feel lonely even though I have Chinese roommates.(倒数第二段第二句)分析:这是一个主从复合句。It为形式主语,动词不定式短语“to say why I may feel lonely.”作真正的
23、主语;其中why引导的宾语从句作动词say的宾语;even though引导的是让步状语从句。译文:很难说清楚我为什么会感到孤独,即使我有中国室友。词汇积累:competition n竞赛,比赛challenge n挑战independent adj.独立的masterpiece n杰作inconvenient adj.不方便的,不便利的overcome v克服,战胜C(2018成都第二次诊断)What are your retirement plans?Keep working?Get more exercise?Or learn something new?You may put_them
24、_on_hold.Theres a chance that,sooner or later,you might have to move further than you were thinking.As far as Mars(火星) On Thursday,National Geographic will show the first ever Mars showhome,giving earthlings an idea of what their life could look like on the Red Planet.Set in the notsodistant year of
25、 2037,the iglooshaped structure could be the home of your future. It shows a house built using recycled spacecraft parts and Martian soil,called regolith,which has been microwaved into bricks.Some parts of the home are recognisablekitchen,bedroombut there are fundamental differences that are vital f
26、or human survival. As the Martian atmosphere is around one hundredth as thick as the Earths,people will need permanent shelter from the sun and society will move largely indoors. Most buildings will be connected by underground passages and the houses wont have windows.The homes will have simulated s
27、olar lighting,or natural light that has been bent several times. Walls will need to be 10 to 12 feet thick,to protect people from dangerous rays that can pass through six feet of steel,and a double airlocked entrance to keep the home under proper pressure. “We dont think of our houses as things that
28、 keep us alive,but on Mars your house will be a survival centre,”says Stephen Petranek,author of How Well Live on Mars.This is not just the stuff of scifi.“Ten to twenty years from now there will certainly be people on Mars,”Petranek says. “Weve had the technology for 30 years to land people on Mars
29、,but we havent had the will,”Petranek says.But two main factors have“completely swung public attitudes” The private companies participation has forced government agencies to up their game,and influential films such as Gravity and The Martian have caught societys eye.【语篇解读】本文主要介绍了未来人们在火星上的家是什么样子,介绍了其
30、构造,材质,以及使用这些材质的原因,还介绍了加速人们被送到火星上的两大因素。8What can we know about the showhome from the text?AIt has no windows or doors due to security concern.BIts design presents the idea of environmental protection.CIt has thick walls keeping the home under proper pressure.DIts underground passages connect all the
31、buildings together.解析:B推理判断题。根据第三段第一句It shows a house built using recycled spacecraft parts and Martian soil, called regolith, which has been microwaved into bricks可知,他展现的是一个房子使用回收的宇宙飞船的零件,所以它的设计呈现出的是环境保护的理念。故B项符合题意。A项,根据第四段第二句the houses wont have windows可知,房子没有窗户,没有提到没有门。故A项错误。C项,根据第五段第一句Walls will
32、 need to be 10 to 12 feet thick, to protect people from dangerous rays that can pass through six feet to steel可知,墙有10到12英尺厚,是为了保护人们免于射线辐射的伤害,而不是使房子处于合适的压力之下。故C项错误。D项,根据第四段第二句Most buildings will be connected by underground passages and the houses wont have windows是大多数的房子被地下通道连接,不是所有的房子。故D项错误。故正确答案为B。
33、9What does the underlined words“put_them_on_hold” in Paragraph 1 probably mean?APut them off. BGive them away.CCarry them through. DTake them seriously.解析:A推理判断题。根据第一段倒数第二句Theres a chance that, sooner or later, you might have to move further than you were thinking可知,早晚你有可能走得比你现在想的这些情况还要远,所以前面提出的几个计划
34、要推迟一下,A项意为“将它们推迟一下”,符合题意。give them away意为“泄露它们”,carry them through意为“完成它们”,take them seriously意为“重视它们”,均没有表达出“推迟”之意,故错误。故正确答案为A。10According to Petranek,what has sped up the process of sending people to Mars?AThe great influence of Mars showhome.BThe development of related technology.CThe competition
35、 from private companies.DThe popularity of influential books on Mars.解析:C细节理解题。根据最后一段第一句The private companies participation has forced government agencies to up their game可知,私营公司的参与迫使政府机关来加速它们的计划,所以加速将人们送到火星进程的应该是私营企业的竞争,故C项符合题意。故正确答案为C。11What is the best title for the text?ALiving on Mars:Possible
36、or NotBSending People to Mars:Yes or NoCFirst Ever Showhome:How Is It MadeDFuture Home on Mars:What Will It Be Like解析:D主旨大意题。D项意为“未来在火星上的家,将会是什么样”,符合题意。故正确答案为D。D(2018合肥高三教学质量检测)Half off usually unaffordable products?Only $49.99 for that $100.00 dinner? Thats the magic of Groupon,but for some small b
37、usiness owners the“great business”offered by Groupon can be equal to the kiss of death. How could that occur? The math of Groupon seems simple at a glance,but upon further inspection the numbers dont add up when it comes to smaller businesses. A Groupon typically offers a 50% discount on a product o
38、r service,then the remaining profit is divided between Groupon and the small business.While Groupon has already received the profit in advance,the merchant is left waiting for their cut. Those worrying numbers are assuming the price cut is 50/50,which,in some cases,is being generous. When you break
39、it down to numbers,a Groupon deal seems disastrous,but its not only the numbers small business owners have to worry about. The point of Groupon deals is to attract new and hopefully longterm customers. Yet,does this actually happen?The majority of consumers buying the Groupon are there for the barga
40、in and dont return after using their Groupon. CFHS Junior Angelita Pope stated,“I love the deals offered by Groupon!They can really save you so much money.”However,she went on to say that she hadnt returned once to any of the businesses after using her Groupon. For some small businesses,the pressure
41、 lies with the responses of their loyal customers,who watch as new faces get the same product or service for half the price that they have been paying for years. When you break it down,Groupon indicates that the business offering the deal is not only willing to be flexible with their price,but also
42、that their product or service isnt worth the price theyre charging for.When combining these factors,its no wonder loyal customers are put off by the idea of their favorite shop offering Groupons. Now I by no means say Groupon has bad effects on all businesses;however,the storm of Groupon is actually
43、 a disaster for a small business. 【语篇解读】本文是一篇议论文。本文主要论述了Groupon团购在给购买者带来巨大好处的同时,也给小企业带来了灾难。12What is good about Groupon? AIt can offer a large discount. BIt helps add up the numbers. CIt can improve the quality of the product. DIt brings small business owners more profit.解析:A推理判断题。由“A Groupon typica
44、lly offers a 50% discount on a product or service.(第二段第二句)Groupon团购通常会对某种产品或服务提供50%的折扣”可知,Groupon团购的好处就是可以提供大幅度的折扣。故选A。13CFHS Junior Angelita Popes statement suggests that _. Asmall business owners neednt worry about deals Bpeople like using Groupon in the same business Cthe purpose of Groupon is to
45、 promote business DGroupon may not bring customers back解析:D推理判断题。由CFHS Junior Angelita Pope stated,“I love the deals offered by Groupon!They can really save you so much money.”However,she went on to say that she hadnt returned once to any of the businesses after using her Groupon.(第三段最后三句)CFHS的初级社员A
46、ngelita Pope说:“我喜欢Groupon团购提供的买卖,它们真的能够为你节省很多钱。”然而,她继续说在使用Groupon团购后,她再也没去过那些店里买东西。可以推断,Groupon团购可能无法带来回头客。故选D。14What does the underlined word “they” in Paragraph 4 refer to? ANew faces. BLoyal customers. CGroupon dealers. DSmall businesses.解析:B指代判断题。分析关键句“For some small businesses,the pressure lies
47、 with the responses of their loyal customers,who watch as new faces get the same product or service for half the price that they have been paying for years.(第四段第一句)对于一些小企业来说,压力在于他们忠实的老顾客的反应,当新顾客以半价买到他们多年来一直在买的同样的商品或服务时,他们全都看在眼里。”分析关键句的内容和结构可知,who引导的是定语从句,修饰前面的loyal customers,后面的that引导的也是定语从句,修饰前面的th
48、e price,这个定语从句的主语是they,谓语是have been paying,由此可知,they指代前面提及的忠实的老顾客。故选B。15What could be the best title for the text? AA new business trendGroupon dealing BThe development of a Groupon company CThe effects of Groupon on small businesses DA fantastic shopping experienceGroupon解析:C标题概括题。文章在第一段提到Groupon提供
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
湖南省长沙市长郡中学2021届高三上学期月考(一)政治试题.pdf
