2019版高考英语一轮复习高考提能练二十七Module3AdventureinLiteratureandtheCinema外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 提能练二 十七 Module3AdventureinLiteratureandtheCinema 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、 Module 3Adventure in Literature and the Cinema阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018河北省石家庄市高中毕业班第一次模拟)Best CompaniesShine United (Madison, Wisconsin)In the past five years, this Wisconsinbased advertising agency has shared more than $500,000 in profits with its employees through the companys ShineShares p
2、rogram. The agency partnered with the University of Wisconsins oncology department to develop the Ride, a biking event that benefits cancer research. Employees also get snacks every day, “Beer Thirty” on Thursdays, and Summer Fridays, a program that lets employees leave at noon.GroundFloor Media (De
3、nver, Colorado)The key for workers at this midsize public relations firm in Denver is that employees work anytime, anywhere. Headquarters are in a former warehouse downtown, near Coors Field.The offices are spread around the central space that doubles as a wet bar every Thursday when the companys “b
4、eer club” brings in a new brew.Ergodyne (St. Paul, Minnesota)The St. Paulbased company has grown to operate out of a retired storehouse with plenty of natural light. Rules about dressing? “Wear something.” Its purpose? To create cool, comfortable, and tough safety workwear for those who need it to g
5、et the job done. Ergodyne has around 50 employees, who enjoy hotdish cookoffs, tickets to sporting events, and at least one happy hour every quarter. Southwest Michigan First (Kalamazoo, Michigan)Its family first at this Michigan economic development advising agency. CEO Ron Kitchens says that in th
6、e past year, the company has made a push to go green, initially started by the millennial employees who make up half the agencys workforce. A new staff position was created for the purpose of making sure every employee is able to balance working and cheering at their kids sporting events or going fi
7、shing.【语篇解读】本文是一篇广告类应用文,主要介绍了四个最好的公司。它们有的和员工分享利润并给员工提供零食和啤酒,有的鼓励员工陪伴家人,有的允许员工在任何时候任何地点工作,有的允许员工穿着随意的衣服。1Whats the purpose of the ShineShares program?ATo raise money for a research.BTo let employees leave earlier.CTo share the companys benefits.DTo partner with a local university.答案与解析:C细节理解题。根据第一段第一
8、句“In the past five years, this Wisconsinbased advertising agency has shared more than $500,000 in profits with its employees through the companys ShineShares program”可知,在过去的五年时间里,这家位于威斯康星州的广告代理公司通过ShineShares项目和公司员工分享了五十万美元的利润;据此可知,ShineShares项目的目的在于和员工分享利润,故C项正确。2What does Southwest Michigan First
9、encourage their employees to do?ATo accompany their families.BTo create new staff positions.CTo join in cooking competitions.DTo enjoy themselves in sporting events.答案与解析:A推理判断题。根据第四段第一句的“Its family first”和最后一句“A new staff position was created for the purpose of making sure every employee is able to
10、 balance working and cheering at their kids sporting events or going fishing.”可知,该公司创立了新的职位,目的是保证每个员工能平衡工作和在孩子的运动会中加油或钓鱼的安排;据此可以判断,该公司鼓励员工陪伴家人,故A项正确。3Which company allows its staff a flexible working time?AShine United.BGroundFloor Media.CSouthwest Michigan First.DErgodyne.答案与解析:B细节理解题。根据第二段第一句“The
11、key for workers at this midsize public relations firm in Denver is that employees work anytime,anywhere.”可知,在该中等规模的公关公司工作的重点是员工可以在任何时间任何地点工作;据此可知,GroundFloor Media公司允许员工有弹性的工作时间,故B项正确。4What can we know about the companies mentioned in the text?AThey offer employees financial support.BThey care about
12、 employees happiness.CThey have strict rules about dressing.DThey have training programs.答案与解析:B推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了四个通过自己的政策为员工谋幸福的公司:Shine United公司与员工分享利润,为员工提供零食;GroundFloor Media公司允许员工有弹性的工作时间;Ergodyne公司允许员工任意穿着以创造轻松安全的工作环境;Southwest Michigan First公司鼓励员工陪伴家人。故B项正确。B(2018福州市高三毕业班适应性练习)Known as “T
13、he Man with the Golden Arm”, nearly every week for the past 60 years, James Harrison has donated blood plasma (血浆) from his right arm. The reasons can date back to a serious medical procedure.“When I was 14, I had a chest operation,” recalls Harrison, who is now aged 80. “My father said I had receiv
14、ed 13 units of blood and my life had been saved by unknown people. So I said when Im old enough, Ill become a blood donor.”Soon after Harrison became a donor, doctors called him in. His blood, they said, could be the answer to a deadly problem.“In Australia, up until about 1967, there were about tho
15、usands of babies dying each year because of the rhesus disease(恒河猴溶血病),” explains Jemma Falkenmire, of the Australian Red Cross Blood Service.Harrison was discovered to have an unusual antibody (抗体) in his blood and in the 1960s he worked with doctors to use the antibodies to develop an injection(注射
16、) called AntiD which can prevent this disease.Harrisons blood is precious. Every batch of AntiD that has ever been made in Australia has come from Harrisons blood.He and AntiD are credited with saving the lives of more than 2 million babies, according to the Australian Red Cross Blood Service: Thats
17、 about 2 million lives saved by one mans blood.Harrison is considered a national hero, and has won numerous awards. He has now donated his plasma more than 1,000 times, but no matter how many times hes given blood theres one thing that will never change: “I look at the ceiling or the nurses, maybe t
18、alk to them a bit, but never once have I watched the needle go in my arm. I cant stand the sight of blood, and I cant stand pain,” he says.【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了James Harrison用自己的血液挽救了超过两百万名婴儿生命的故事。5What was the main reason for Harrisons becoming a blood donor?AHe has a golden arm.BHe has precious blo
19、od plasma.CHis father encouraged him to help others.DDonated blood once made him survive.答案与解析:D细节理解题。根据第二段的“My father said I had received 13 units of blood and my life had been saved by unknown people. So I said when Im old enough, Ill become a blood donor.”可知,Harrison知道他的生命是被不相识的人救的,所以长大要做一个献血者。故D
20、项正确。6Why is James blood precious?AJames has the AntiD in his blood.BHis blood is more useful in treating the rhesus disease.CJames blood is the main source of AntiD in Australia.DJames has donated more plasma than other donators.答案与解析:C细节理解题。根据第六段第一、二句“Harrisons blood is precious.Every batch of Anti
21、D that has ever been made in Australia has come from Harrisons blood.”可知,Harrison的血液宝贵的原因是他的血液是澳大利亚AntiD的主要来源,故C项正确。7How does Harrison feel when donating his plasma?ANervous. BRelaxed.CAnxious DExcited.答案与解析:A推理判断题。根据最后一段中的“I look at the ceiling or the nurses, maybe talk to them a bit, but never onc
22、e have I watched the needle go in my arm.”可知,在献血时他看着天花板或者护士,也许跟护士聊一聊,但从来不看针扎进手臂。据此可以判断,他在献血时很紧张,故A项正确。C(2018河南洛阳高三第一次统考)There is a lot to learn about the creations of Beatrix Potternot only is she the author and illustrator of one of the worlds most famous childrens books, The Tale of Peter Rabbit,
23、but also a pioneering conservationist with the spirit of a scientist.“Potter grew up as the daughter of a wealthy Victorian family, but along with her brother who filled an entire floor of their large house in London with all sorts of animals,” said Anne Lundin, a retired professor for the UWMadison
24、 School of Library and Information Studies.“As an adult, she was a frustrated botanical illustrator and scientist. That field was not open to her because she was female,” Lundin said. Potter was urged to turn the charming illustrations and stories she wrote in letters to children into books. She wro
25、te 23 books in alla body of work that has inspired plays, ballets, films and an astonishing amount of merchandise.“The Tale of Peter Rabbit is probably the most famous childrens book in the world, which was published in 1902 and has really stood the test of time. Its been translated into 36 language
26、s. The parents and grandparents will share it with the next generation,” said Lundin.Potter also made a mark on the world through her land conservation. “In many ways, she was like Peter Rabbit, venturing into a world of adventure and risk. She withdrew from London as soon as she started making some
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399058.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
内蒙古某高中高一英语课件:UNIT 1 CULTURAL RELICS-WARMING UP AND READING(新人教版必修2).ppt
