2019版高考英语一轮复习高考提能练二十五Module1BritishandAmericanEnglish外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 复习 提能练二 十五 Module1BritishandAmericanEnglish 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、 Module 1British and American English阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018合肥市教学质量检测)Bookstores are a travellers best friend: they provide convenient shelter in bad weather, and they often host readings and other cultural events. Here is a look at worlds six greatest bookstores.Adrian Harringtonsince 1971.
2、 Rare books; rare first editions; leather bound sets and general antiquarian (古玩). Address: 64a Kensington Church Street, Kensington, London, England, UK.Another CountryKreuzberg, Berlin, Germany. Another Country is an English Language secondhand bookshop which is mostly used as a library. They have
3、 about 20 000 books that you can buy or borrow. Some regular events are held at the shop, such as readings, cultural events, social evenings and film nights.Atlantis BooksOia, Santorini, Greece. Atlantis Books is an independent bookshop on the island of Santorini, Greece, founded in 2004 by a group
4、of friends from Cyprus, England, and the United States. Throughout the year it has hosted literary festivals, film screenings, book readings, and good old fashioned dance parties.Barts BooksOjai, California, US.A. “The Worlds Greatest Outdoor Bookstore”, a bookstore founded by Richard Bartinsdale in
5、 1964. Shelves of books face the street, and regular customers are asked to drop coins into the doors coin box to pay for any books they take whenever the store is closed.Corso Como BookshopMilan, Italy. Extensive selection of publication on art, architecture, design, graphics and fashion, along wit
6、h a strong emphasis on photography. It was founded in 1990 in Milan, Italy, by Carla Sozzani.The BookwormBeijing, China. A bookshop, library, bar, restaurant and event space, now with four divisions in three citiesBeijing, Suzhou and Chengdu. The interconnecting rooms with floortoceiling books on ev
7、ery wall are light and airy in summer, yet warm and comfortable in winter.【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界六大书店的历史、地址和特色。1Which of the following bookstores has the longest history?AAdrian Harrington.BAtlantis Books.CBarts Books. DCorso Como Bookshop.答案与解析:C细节理解题。【关键句】Barts BooksOjai, California, US.A. “The W
8、orlds Greatest Outdoor Bookstore”, a bookstore founded by Richard Bartinsdale in 1964.(第五段第一句)译文:Bart书店位于美国加利福尼亚州Ojai市,是一家由Richard Bartinsdale于1964年创办的书店,是世界上最好的户外书店。【解题思路】根据文中信息可知,Adrian Harrington成立于1971年,Atlantis Books成立于2004年,Corso Como Bookshop成立于1990年。再结合关键句可知,Barts Books成立于1964年,因此所给选项中历史最久的书
9、店是Barts Books。故选C。2What can you do in Atlantis Books?AAttend a festival. BLearn photography.CEnjoy rare books. DBuy books anytime.答案与解析:A细节理解题。【关键句】Throughout the year it has hosted literary festivals, film screenings, book readings, and good old fashioned dance parties.(第四段最后一句)译文:全年都会举办文学节、电影放映、读书
10、会和老式舞会等活动。【解题思路】由关键句可知,在Atlantis Books你可以参加节日活动。故选A。3How is The Bookworm different from the other bookstores?AIt is used as a library.BIt hosts all sorts of activities.CIt focuses on photography.DIt has branches in different cities.答案与解析:D细节理解题。【关键句】The BookwormBeijing, China. A bookshop, library, b
11、ar, restaurant and event space, now with four divisions in three citiesBeijing, Suzhou and Chengdu.(最后一段第一句)译文:The Bookworm书店位于中国北京,是一家集书店、图书馆、酒吧、饭店和活动场所于一体的书店,现在在北京、苏州和成都三个城市共有四家分店。【解题思路】由关键句可知,The Bookworm书店在不同的城市设有分店,这一点不同于其他几家书店。故选D。B(2018合肥市高三调研性检测)In our everyday lives we meet situations in wh
12、ich we take many things for granted.We only treasure things when they are gone. This is a sad truth of human nature. One day, I found myself as a witness to a similar situation.One evening, I left work and boarded the train. After entering, I noticed something unusual. The center of the car had a fe
13、w empty seats while both ends were crowded with people standing. I didnt pay much attention and sat down on one of the empty seats. I sensed a funny smell. It wasnt long before I noticed a homeless person sleeping on three seats in front of me. He was bleeding from his nose. Why wasnt anyone helping
14、 him?His clothes were torn and he was giving off a strange smell. Along with the smell, his eyes were dull, watery, and red.Occasionally he scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime. As the train stopped at stations and more people came in they covered their noses and
15、 faced away from him. All the seats around him were empty.Suddenly, he began to swear at the people around him. A plainclothes police officer who looked like a construction worker took out his certificate and showed it to the homeless man. The officer, not wanting to touch the homeless man, told him
16、 his rights and directed him to exit the train. As the officer walked the man out of the train, the homeless man turned around and said “MY HOME!” and started crying.A man doesnt value things until they are gone. If he didnt have a home, at least he had freedom. Now he has neither. No one wants to h
17、elp someone who wont help himself.【语篇解读】本文是一篇记叙文。乘坐火车时,“我”发现了一个流浪汉,他衣衫褴褛,身上散发异味,乘客们避而远之。突然,他开始咒骂他周围的乘客。后来流浪汉被便衣警察带走,他不仅没有家,这一次还失去了自由。4When entering the car, how did the author feel at first?AAnnoyed. BPuzzled.CSad. DCalm.答案与解析:B推理判断题。根据第二段第三句“The center of the car had a few empty seats while both en
18、ds were crowded with people standing”可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,“我”感到很困惑,故B项正确。5How did people react to the homeless man?AThey caught him and called the police.BThey covered him with clean clothes.CThey disliked and avoided him.DThey stared at him curiously.答案与解析:C推理判断题。根据第三段第三句“Occasionally h
19、e scratched himself and people looked at him as if he had committed a crime”可知,流浪汉偶尔抓挠自己,人们看着他,好像他曾经犯罪了一样;根据第二段第三句“The center of the car had a few empty seats while both ends were crowded with people standing”可知,车厢中部有一些空座位,而两头却挤满了站着的人;据此可以判断,人们不喜欢他,避免和他接触,故C项正确。6It can be learned that the policeman
20、_.Awas very rude to the manBsent the man back to his hometownCforced the man to leave the cityDwent off the train with the man答案与解析:D细节理解题。根据第四段最后一句中的“As the officer walked the man out of the train”可知,警官最后带着这个流浪汉走下了火车,故D项正确。7What does the author think of the homeless man?AHe is a loser of life.BHe i
21、s worth our respect.CHe is very funny.DHe is a fearless fighter.答案与解析:A推理判断题。根据最后一段第二、第三句“If he didnt have a home, at least he had freedom. Now he has neither”可知,如果他没有家,至少他还有自由,如今他两个都没有了。据此可以判断,他是一个生活的失败者,故A项正确。C(2018湖北省部分重点中学上学期新高三起点考试)“Its a big hammer to crack a nut.” This is how one angry parent
22、 described the recent crackdown(严厉的打击)by London police on parents who drop their kids off at school by car. Yes, you read that correctly the very mode of transportation that many American schools insist is the only safe way to deliver kids to school is now considered illegal in the UK.The decision t
23、o fine any vehicles seen dropping off or picking up kids within a particular zone of east London comes from city councilors (议员) longterm efforts to make the area safer and less crowded. They say theyve been trying for years “to encourage reasonable parking”, but in vain. Neighborhood residents comp
24、lain frequently about their driveways being blocked by illegally parked cars for 15 minutes or more, often while theyre trying to get to work, and the streets are long overcrowded.Now the rules have changed. Some parents are angry. Angie is a mother who made the “big hammer”comment and says the crac
25、kdown is “way over the top”. The nearest dropoff point for her sixyearold is now a fiveminute walk from the school. Others are happy with the decision, severe though it may seem.Councilor Jason Frost said:“Traffic has been clearly reduced, and more children are now walking to school, which is a grea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399059.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
