2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版(全解析):单元加餐练4-2 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语提分单元加餐练全国通用版全解析:单元加餐练4-2 WORD版含解析 2019 高考 英语 单元 加餐 全国 通用版 解析 WORD
- 资源描述:
-
1、单元加餐练.完形填空Dear Mr Jones,I expect you may be slightly surprised to receive a letter from someone living as near as your nextdoor neighbor, but I have to raise a subject so that it will be easier for me to discuss in writing. You may have noticed that I have a _1_of apple trees running alongside the f
2、ence that _2_our two gardens. You may also have taken _3_in the frequent sight of your two children _4_on your lawn directly by the fence.And you may also have _5_that my apple trees, so to speak, bend over the fence and seem to _6_your children with interest.It is only natural that your children sh
3、ould sometimes seem to return that _7_ . And it is not only natural, _8_ , I acknowledge, quite legal, for them occasionally to show that interest by_9_all the apples that hang over on _10_side of the fence.But to be plain with you, Mr Jones, I am tired _11_seeing your children, day after day, tear
4、the branches off the side of every one of my apple trees, and leave my trees looking _12_a battle had been fought on one side of them. I am, if anything, even more tired of waking up these fine autumn _13_ , to find even the apples on my side of the fence _14_in number. I know this is the work of yo
5、ur children, since last night I was woken at midnight by the _15_they were making _16_ one of my trees, and (as they may have told you) chased them home.While I am on the subject, I am at least grateful to you for keeping your bonfires on the far side of your garden this year. Last year neither I _1
6、7_your children had any apples, because the smoke from your bonfire destroyed all the flowers_18_the apples had time to form. I very much hope that next yearfor the first time since I came to this villageI shall have my apples, and your children _19_have theirs and that the sight of the line of appl
7、e trees will be _20_pride to us both.篇章导读:本文是一篇应用文。作者家的苹果树长到了隔壁邻居家的院子里,邻居家的孩子在摘苹果时把树枝都给扯坏了,他们还在半夜爬到树上偷摘苹果。因此,作者给邻居写了这封信,希望他能约束一下自己的孩子,共同爱护苹果树。1A.line BwireCkindDsort答案:A根据最后一段最后一句中的“the line of apple trees”可知,“我”沿着篱笆种了一行苹果树。line意为“排列,行”,符合语境。故答案选A。2A.dividesBparts Cdeparts Dseparates答案:D此处指篱笆把“我们”两家
8、的花园隔开。divide通常指把整体分成若干部分,其后接介词into。separate指把原来各自独立但混在一起的东西分隔开来,其后常接介词from。故答案选D。3A.partBdelight Cpride Dplace答案:B看见自己的孩子坐在草坪上,家长应会很高兴。take delight in是固定短语,意为“以为乐”,符合语境。故答案选B。4A.seatingBsatCsittingDseat答案:C根据所给选项可知,此处意为“坐在草坪上”,two children与sit之间为逻辑上的主谓关系,应用其现在分词形式作宾语补足语,故C项正确。5A.watched BnoticedCsee
9、nDlooked答案:B根据语境可知,此处指或许你也注意到了“我”的苹果树越过了篱笆。notice意为“注意到”,符合语境。故答案选B。6A.look down atBlook down uponClook up toDlook up at答案:A根据对本句的理解可知,这里运用了拟人的手法,指苹果树越过了篱笆,饶有兴趣地俯视着你的孩子们。look down at意为“低头看,俯视”,符合语境。故答案选A。7A.profitBgood Cinterest Dtaste答案:C根据上文中的“with interest”可知,此处指你的孩子有时似乎会回应苹果树对他们的兴趣,这是很自然的。此处是偷摘苹
10、果的委婉说法。interest意为“兴趣”,符合语境。故答案选C。8A.just BevenCand Dbut答案:D此处构成固定搭配not only . but (also) .,意为“不仅而且”。故答案选D。9A.pickingBtaking Ceating Dhaving答案:A根据后面的宾语“all the apples that hang over on _10_ side of the fence”可知,此处是“摘苹果”的意思。pick意为“采,摘”,符合语境。故答案选A。10A.ourBhisCyourDtheir答案:C根据常识可知,邻居家孩子摘的自然是越过篱笆伸到他们家花园里
11、的苹果枝上的苹果。本文是一封信,应用第二人称称呼邻居。故答案选C。11A.fromBofCfor Dwith答案:B根据语境可知,此处指“我”厌烦了日复一日地看见你的孩子将树枝从苹果树上扯下来。此处是介词用于固定结构中,即be tired of doing sth.,意为“厌烦,厌倦做某事”。故答案选B。12A.even ifBeven though Cin caseDas if答案:D根据语境可知,孩子们将树枝扯断,使树看上去就像经历过战争一般。as if意为“似乎,好像”,符合语境。故答案选D。13A.mornings Bafternoons CeveningsDnights答案:A根据句
12、中的关键词“waking up”可知,此处应指早晨醒来。故答案选A。14A.a little larger Bmuch largerCmuch smaller Dmuch fewer答案:C根据下文描述的邻居的孩子半夜爬到树上摘苹果可知,连“我”这边的苹果也少了很多,排除A、B两项。number与small搭配,不与few搭配。故答案选C。15A.voiceBnoise Cwhisper Dscream答案:B根据上文中的“I was woken”可知,“我”是被孩子们的吵闹声吵醒的。noise意为“噪声,吵闹声”,符合语境。故答案选B。16A.jumpingBbeating Cbiting
13、Dclimbing答案:D根据下文中的“chased them home”可知,应是爬上苹果树摘苹果。climb意为“爬;攀登”,符合语境。故答案选D。17A.norBor CsoDand答案:A此处构成固定用法“neither . nor .”,意为“和都不”。故答案选A。18A.afterBuntil CbeforeDunless答案:C根据语境可知,去年苹果树上没有结出一个苹果,因为在苹果开始生长之前邻居家篝火的烟毁坏了所有的苹果花。before意为“在之前”,符合语境。故答案选C。19A.canBwill Ccould Dwould答案:B根据时间状语“next year”和前一分句中
14、的“shall”可知,此处用一般将来时,故用will。故答案选B。20A.aBanCthe Dno答案:A此处是抽象名词具体化,a pride意为“一件令人骄傲的事”。此处指来年看见一行苹果树会令“我们”都觉得骄傲。故答案选A。.阅读理解ADujiangyan is the oldest manmade water system in the world,anda wonder in thedevelopmentof Chinese science. Built over 2,200 years ago in what is now Sichuan Province in Southwest
15、China,this amazing engineering achievement is still used today to irrigate over 6,000 square kilometres of farmland, take away floodwater and provide water for 50 cities in the province.In ancient times, the region in which Dujiangyan now stands suffered from regular floods caused by overflow from t
16、he Minjiang River. To help the victims of the flooding, Li Bing, the regions governor, together with his son, decided to find a solution. They studied the problem and discovered that the river most often overflowed when winter snow atthe top of the nearby Mount Yulei began to melt as the weather war
17、med.The simplest fix was to build a dam, but this would have ruined the Minjiang River. So instead Li designed a series of channels built at different levels along Mount Yulei that would take away the floodwater while leaving the river flowing naturally. Better still, the extra water could be direct
18、ed to the dry Chengdu Plain, making it suitable for farming. Cutting the channels through the hard rock of Mount Yulei was a remarkable accomplishment as it was done long before the invention of gunpowder and explosives. Li Bing found another solution. He used a combination of fire and water to heat
19、 and cool the rocks until they cracked and could be removed. After eight years of work, the 20metrewide canals had been carved through the mountain.Once the system was finished, no more floods occurred and the people were able to live peacefully and affluently. Today, Dujiangyan is admired by scient
20、ists from around the world because of one feature. Unlike modern dams where the water is blocked with a huge wall, Dujiangyan still lets water flow through the Minjiang River naturally, enabling ecosystems and fish populations to exist in harmony.篇章导读:本文是一篇说明文。全文简述了都江堰水利工程的特点及其重要价值。1What are the ben
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399253.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《金版学案》2016-2017年高中语文粤教版必修4课件:第三单元12失街亭 .ppt
