2019版高考英语阅读理解一轮提升选练8含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 解析
- 资源描述:
-
1、2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(8)李仕才A(2017长春监测二)A few years ago, I_felt_like_I_was_stuck_in_a_rut(车辙),so I decided to follow in the footsteps of a great American philosopher, Morgan Spurlock,and try something new for 30 days.The idea is actually pretty simple.Think about something youve always wanted to add to
2、 your life and try it for the next 30 days.It turns out 30 days is just the right amount of time.Therere a few things I learned while doing these 30day challenges.The first was the time was much more memorable.This was part of a challenge I did to take a picture every day.I also noticed that as I st
3、arted to do more and harder 30day challenges,my selfrecognition grew.I went from a deskdwelling computer nerd(电脑迷)to the kind of guy who biked to work.Even last year,I ended up hiking up Mt.Kilimanjaro.I would never have been that adventurous before I started my 30day challenges.I also figured out t
4、hat if you really want something badly enough, you can do anything for 30 days.Have you ever wanted to write a novel?Tens of thousands of people try to write their own 50,000word novel in 30 days.It turns out that all you have to do is write 1,667 words a day for a month.So I did.So heres my questio
5、n to you:What are you waiting for?The next 30 days are going to pass whether you like it or not,so why not think about something you have always wanted to try and give it a shot!1The underlined sentence in Para. 1 means _AI felt my life was unchanged and boringBI didnt like following others footstep
6、sCI thought that I was in troubleDit seemed that my car broke down2The author did all the following things every day to change EXCEPT _Atake a photo Bcycle to workCwrite over 1,000 wordsDstick to computer games 3The author of the passage aims to _Atalk about his own experiencesBencourage people to t
7、ry something new Cintroduce a new philosophyDshow people the challenges in life4Which of the following can be the best title for the passage?AWould You Like to Change Yourself?BFed up With Your LifeCWays to Challenge YourselfDTry Something New for 30 Days【解题导语】本文讲述了作者的亲身经历,告诉读者30天刚好是一段合适的时间去养成一个新的习惯
8、或改掉一个旧的习惯。1A解析:句意理解题。根据so I decided to follow in the footsteps of a great American philosopher,Morgan Spurlock,and try something new for 30 days 可知,作者认为固有的生活轨迹禁锢了自己,让自己的生活变得乏味。因此决定追随伟大的哲学家摩根斯珀洛克的思想,用30天的时间去尝试新事物。故选A项。2D解析:细节理解题。根据第二段中的关键信息take a picture 和biked to work以及第四段中的It turns out that all you
9、 have to do is write 1,667 words a day for a month.So I did.可知作者在尝试改变的过程中没有沉溺于网络游戏。故选D项。3B解析:推理判断题。根据全文内容,特别是最后一段中的What are you waiting for?可知,作者的写作目的是鼓励人们去尝试自己想做的事情,尝试新事物。故选B项。4D解析:标题归纳题。作者强调的是用30天尝试一些新的事情,做出改变。故D项符合文章主旨。B(2015河南毕业班适应性模拟练习)Indians who like alcohol usually choose whiskey as their dr
10、ink.But, slowly, wine is growing more popular in the country. Indias first vineyard, a farm where grapes are grown, is named Sula. Nagesh Kamble and his wife Snehal have come to the hilly vineyard from Pune, about two hundred kilometers south. The young couple wanted to learn how wine is made. They
11、began drinking wine at a special event two years ago.“It was in Pune when there was a wine tasting festival going on.”Snehal Kamble tells why the couple chose this time to come to Sula.“.it is our anniversary this week, so we are kind of celebrating.”Sula Vineyards is Indias largest Indian winemaker
12、. Ten years ago it opened a tasting room to create a wine culture among people like the Kambles. About 200,000 people visit every year. It is especially busy on weekends. Visitors explore the vineyards. Then, they learn how to taste wine.Indian tradition has not been approving of alcoholic drinks. A
13、nd until now, whiskey is the kind of alcohol that the general public has accepted.Neeraj Agarwal is vice president of Sula Vineyards. He has seen the change that has taken place since the company struggled to sell its first several thousand bottles of wine in 2000. Last year Sula sold more than seve
14、n million bottles. Mr. Agarwal believes that wine is helping change opinion about alcohol.“In five years, the scenario has completely changed. Earlier, talking about alcohol in the open and seeing a woman having a glass of wine in hand was a taboo(禁忌). Now, its wonderful, families coming, sitting to
15、gether and enjoying.”Young professionals are the main supports of the growth in Indias wine market.The market is expanding at about 13 percent a year. Indian women still represent a very small number of the wine drinkers in the country. But their numbers are growing more than twice as fast as men. I
16、n big cities like Delhi and Mumbai, women buying wine or having a drink is no longer considered unacceptable.1Nagesh Kamble and his wife came to Sula Vineyards mainly to _Atake charge of the vineyard Blearn about wine makingCcreate a wine tasting culture Dcelebrate their wedding anniversary2Who most
17、 probably made the remarks in Paragraph 6?AA wine salesman. BThe vice president of Sula Vineyards.CA young professional. DA visitor who explored the vineyards.3Who contributes most to the growth in Indias wine market?AVineyards visitors. BWine makers.CIndian women.DYoung professionals.4The text main
18、ly tells us that _Athere is a love of wine growing in IndiaBIndians usually choose whiskey as their drinkCSula Vineyards is Indias largest Indian winemakerDIndian men represent the largest number of wine drinkers【解题导语】本文是一篇说明文。文章以一对年轻夫妇到一个葡萄园学习酿酒的事情,阐述了一个事实:一直反对饮酒的印度人现在开始理解并越来越接受饮酒。这些主要源于年轻一代的支持。1解析
19、:选B。细节理解题。根据第一段第五句“The young couple wanted to learn how wine is made.”可知,他们夫妻俩是来葡萄园学习如何酿酒的。故选B。2解析:选B。推理判断题。根据第五段最后一句“Mr. Agarwal believes that wine is helping change opinion about alcohol.”可知,葡萄园副园长Mr.Agarwal认为现在人们改变了对酒精的态度,而第六段是具体阐述,即第六段中的话也是副园长Mr.Agarwal说的。故选B。3解析:选D。细节理解题。根据最后一段第一句“Young profess
20、ionals are the main supports of the growth in Indias wine market.”可知,D项正确。4解析:选A。主旨大意题。通读全文可知,以前印度人是反对酒精的,而这些年情况逐渐改变,印度人越来越喜欢饮酒。A项概括了本文的主要内容。故选A。CBursting into the classroom from recess (课间休息), 15 children take their seats and face the woman they know as Ms. Yang.“What day is it today?” she asks, in
21、 Mandarin Chinese (普通话)“Confucius birthday!” the fifth graders shout in Mandarin.“Why do we celebrate Confucius birthday?”“Because hes the greatest teacher in the history of China!” exclaims a brownhaired girl. She is speaking Mandarin.English is rarely heard in Lisa Yangs class at the Chinese Ameri
22、can International School (CAIS), despite the fact that few students are native speakers of Mandarin.The United States is actively trying to increase the group of students in “critical languages” such as Mandarin. The students at CAIS are way ahead in such a trend.Founded 25 years ago, this small pri
23、vate school in San Francisco, USA, does what few other American schools do: It produces fully fluent speakers of Mandarin Chinese, by far the most commonly spoken language in the world.Mandarin Chinese is suddenly hot in American schools. As China becomes the worlds leading economy sometimes this ce
24、ntury, schools in the U. S. are scrambling to add Mandarin to their list of foreign languages or expand Chinese programs already in place.“It really is almost unprecedented (无前例的). People are looking at China as a force to be reckoned with. And to ensure that the U. S. has the ability to conduct tra
25、de, and to work with the Chinese, certainly having an understanding of Chinese language and culture is an advantage,” said Marty Abbott of the American Council on the Teaching of Foreign Languages(ACTFL)To develop Chineselanguage programs has not been smooth. A shortage of trained teachers has made
26、it difficult for some schools to join the race. When schools do get teachers, they often hire them straight from China, and the teachers usually suffer culture shock when they come to the U. S.Robert Liu remembers his first two years in an American classroom. It was not an easy adjustment. “In China
27、, students respect their teachers,” he said. Liu found that American students, however, expect an active teaching style. He had to use games to engage them rather than lectures.To avoid many of the problems with foreign teaching styles, the CAIS has been working with the Chinese government to improv
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
