内蒙古包头市2018-2019学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古 包头市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古包头市2018-2019学年高二英语上学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.本试卷分笔试和听力两部分。考生先作答笔试部分(21小题开始),然后作答听力部分(1-20小题)。答卷前,务必将自己的姓名、座位号写在答题卡上。将条形码粘贴在规定区域。本试卷满分150分。2.考生将笔试部分答案写在英语笔试答题卡上(大卡),听力部分答案写在英语听力答题卡上(小卡)。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将答题卡交回。笔试部分一、阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASam Martin, 24, f
2、rom Belfast I do all my shopping on Christmas Eve because I prefer to get it done quickly. I certainly dont enjoy shopping. It doesnt matter when I shop-I probably wont buy gifts that people will want anyway. I just choose from whatever is there. I am never disappointed because I dont know what to b
3、uy for others before I get to the shop, and I dont care about getting it at the best price. My friends call me last-minute shopper. Lucy Collins, 34, from Liverpool Ive always finished all my shopping by the middle of August. I buy when things are cheap and when I can afford to. I also enjoy trying
4、to buy as many gifts as possible at less than the full price. This year, Ive spent 230 and saved 695 on the prices.I think Christmas is a magical time so I like looking for gifts throughout the year. I also like knowing Ive bought presents that people will enjoy, rather than picking through whatever
5、 is left in the shops on Christmas Eve.Frankie Bircham, 31, from Hertfordshire Ive always finished shopping by the end of September. I like the satisfaction of giving people presents they want-I dont like Oh, thatll do. I prefer to buy online so I can compare prices to make sure I m getting the best
6、 possible deal. Its cheaper than travelling into London to go shopping and I can easily return anything I dont like when it arrives.Andi Euridge, 40, from LondonI start my shopping in January and have always finished it by November. I dont like onlir shopping because then you have the craziness of p
7、arcels not arriving in time.I live on a tight budget and I cannot afford to buy all my gifts with one months pay. So I prefer picking up a present here and there throughout the year.1. We can learn from the text that Sam Martin .A. is an organized shopperB. always buys presents at a discountC. hates
8、 shopping in a hurryD. enjoys doing some last-minute shopping2. What do Lucy Collins and Frankie Bircham have in common?A. They do shopping when the shops are quiet.B. They choose presents everywhere.C. They like online shoppingD. They care about the receivers feelings.3. Why does Andi Euridge disli
9、ke online shopping?A. It causes anxiety when parcels dont arrive in time.B. Its not much cheaper than shops.C. Returning the goods troubles him.D. It makes him run over budget.【答案】1. D 2. D 3. A【解析】这是一篇记叙文。文章主要介绍了四个购物者的购物经历。【1题详解】细节理解题。根据文章对“Sam Martin, 24, from Belfast”的介绍中“I do all my shopping on
10、Christmas Eve because I prefer to get it done quickly.(我所有的东西都在圣诞节前夕购买,因为我更喜欢快速买完)”及“My friends call me last-minute shopper.(我的朋友们称我是最后购物的人)”可知,Sam Martin喜欢在最后一刻才出去购物。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章对“Lucy Collins, 34, from Liverpool”的介绍中“I also like knowing Ive bought presents that people will enjoy(我买了人们喜欢的礼
11、物时,我也喜欢知道这件事)”及文章对“Frankie Bircham, 31, from Hertfordshire”的介绍中“I like the satisfaction of giving people presents they want(我喜欢给人们买了他们想要的礼物的这种满足感)”可知,Lucy Collins和Frankie Bircham的共同点是在意接受礼物的人的感受。故选D项。【3题详解】细节理解题。根据文章对“Andi Euridge, 40, from London”的介绍中“I dont like online shopping because then you ha
12、ve the craziness of parcels not arriving in time.(我不喜欢网上购物,因为你会有一种包裹不及时到达的焦虑)”可知,Andi Euridge不喜欢网上购物,是因为包裹不及时到达会引起焦虑。故选A项。BOctober 15th is Global Hand Washing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap.Exp
13、erts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after using the toilet, after cleaning a baby and before touching food.Global Hand Washing Day is the idea of the Public-Private Partnership for hand washing with soap. The goal, they
14、 say, is to create a culture of hand washing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing disease-causing germs. They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas including under the fingern
15、ails. Then, rinse well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth.The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell, which incr
16、eases the chances that people will wash again. It also says that washing hands with soap before eating and after using the toilet could save more lives than any medicine. It could help reduce cases of diarrhea(痢疾), which is the second leading cause of children deaths. Do remember October 15th-Global
17、 Hand Washing Day!4. Whats the best title for this passage?A. Say no to washing hands.B. Hand washing: so importantit gets a day of its own.C. Find out why washing hands carefully is so important.D. Want to live a longer life?wash your hands.5. The underlined word rinse in Paragraph 3 probably means
18、 .A. to dry your handsB. to clean your fingersC. to rub your hands carefullyD. to wash away the soap6. The last paragraph mainly tells us .A. why washing hand with soap is so importantB. how to wash your hands correctlyC. the dangers of washing hands without soapD. when we should especially wash our
19、 hands with soap7. In which part of newspaper would you most probably read this passage?A. EntertainmentB. Health reportC. Public serviceD. Advertisement【答案】4. B 5. D 6. A 7. B【解析】这是一篇议论文。通过实际例子来论说用肥皂洗手的重要性。【4题详解】主旨大意题。通过对标题的考查说明用肥皂洗手的重要性。先是第二段里强调虽然洗手,但用肥皂的很少,Experts say people around the world wash
20、 their hands but very few use soap at so-called critical moments.。接着第三段说用肥皂洗手可以清除病毒,all soaps are equally effective at removing disease-causing germs。第四段接着说肥皂真的很重要,The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing。根据这里的分析和理解B选项切合题意。故选B。【5题详解】词义猜测题。看看rinse
21、前后的描述吧:正确的洗手方式是用一点点水打湿你的手后抹上一点肥皂。将肥皂揉搓进包括指甲在内的手上所有地方,然后在流水下冲洗肥皂,最后用一块干净的布擦干手,the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas including under the fingernails. Then, rinse well under running water. Finally, dry your hands with a
22、 clean cloth.。根据这个过程描述应该是冲洗掉手上的肥皂。故选D。【6题详解】推理判断题。从文章结构可以看出本段强调的是用肥皂洗手是如此重要的原因是什么。The Partnership says soap is important because it increases the time that people spend washing.这里用了关键词because。后面还讲了用肥皂的重要性:Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs.可抑制大多数病毒滋生。由此可以推出A选项切合文意。故选A。
23、【7题详解】推理判断题。根据以上分析,这篇文章很明显讲述的是用肥皂洗手的重要性,因此可推定此题来源于健康报道栏目。选项B切合文意,故选B。CFrance has everything you could possibly wish for in a holiday, and not including things like the Eiffel Tower, there are many other landmarks and tourist attractions to experience.You can choose to book one of the inclusive holid
24、ays in France or plan your own trip and stay at one of the Paris hotels or B&Bs. In fact there are more hotels in Paris than any other city in France, as this is such a popular place for a short weekend break. But for a break with a difference, how about staying in one of the castles that have been
25、changed into famous hotels in luxury?On the other hand, if you enjoy taking a touring holiday, there are thousands of French campsites in France, where you can put up your own tent, but on many campsites for more convenience you could even live in a chalet(棚屋).You can easily find campsites with exce
26、llent facilities that include swimming pools, shops clubs, bars, entertainment, playgrounds, etc. These are good for the whole family holiday and some even offer other activities such as tennis, fishing, swimming and more, which can make for an ideal self-help holiday at very little expense, yet ple
27、ase do not forget about your holiday insurance. And, for those who love adventure holidays, you will not be disappointed with a lot of activities on offer in France, such as boating, rafting, horse riding, hiking, which mean holiday insurance is even more necessary.So for your next holiday to France
28、, why not start planning to see more of the real France, with all of its history, culture, landmarks and heritage.8. What does the author want to tell in the passage?A. France is a country full of the adventure.B. France is a popular place for the tourists.C. France is a good attraction for wine lov
29、ers.D. France is a good place for people to live in.9. If you decide on an inclusive holiday, .A. you have a chance to visit a famous castleB. you dont have to visit a place in a hurryC. you dont have to worry about housingD. you will surely save a lot of money10. What is the advantage of choosing a
30、 campsite?A. You can enjoy yourself best with less money.B. You can experience different French culture.C. You will enjoy the wonderful chalet.D. You will be offered holiday insurance.11. What will you do if you are an adventure lover?A. It is better to stay with your family or friends.B. It is impo
31、rtant to choose easy activities.C. It is necessary to buy holiday insurance.D. It is necessary to visit landmarks or heritage first.【答案】8. B 9. C 10. A 11. C【解析】这是一篇说明文。法国时时刻刻吸引着来自世界各国的游客。作者在文中给游客推荐了许多在法国旅游的度假方式。【8题详解】推理判断题。根据文章的主要内容,尤其第一段的France has everything you could possibly wish for in a holid
32、ay, and not including things like the Eiffel Tower, there are many other landmarks and tourist attractions to experience.(法国有你假期希望的一切东西,除了像埃菲尔铁塔这些著名景点,这里还有很多其他地标和游览圣地可以体验)由此判断出,作者写这篇文章是为了说明法国是一个受欢迎的旅游胜地。B. France is a popular place for the tourists.(对于游客来说法国是一个受欢迎的地方)符合以上说法,故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第二段的In
33、 fact there are more hotels in Paris than any other city in France, as this is such a popular place for a short weekend break. (事实上,巴黎的酒店比法国其他任何一个城市都多,因为这里是人们度周末的好地方。) 可推测,如果决定去一个全包性的旅行可以不用担心住宿问题,因为这里周末会有很多人,这意味着酒店可能会供不应求,全包性的旅游可以帮助解决这个问题。C. you dont have to worry about housing(你不必担心住宿)符合以上推测,故选C项。【
34、10题详解】细节理解题。根据第四段的These are good for the whole family holiday and some even offer other activities such as tennis, fishing, swimming and more, which can make for an ideal self-help holiday at very little expense, (这些地方适合全家出游,有些甚至还提供网球、钓鱼、游泳等其他活动,这些都可以成为理想的自助假期,而且花费很少)可知,选择野营的优势是可以花很少的钱享受很好的服务。A. You
35、 can enjoy yourself best with less money.(你可以花较少的钱同时玩得最开心)符合以上说法,故选A项。【11题详解】细节理解题。根据第二段的And, for those who love adventure holidays, you will not be disappointed with a lot of activities on offer in France, such as boating, rafting, horse riding, hiking, which mean holiday insurance is even more nec
36、essary.(对于那些喜欢冒险假期的人来说,你不会因法国的很多运动,例如划船、骑马、充气船、远足等感到失望,这意味着假期保险是更加必要的)可知,喜欢冒险的人有必要买一个假期保险。C. It is necessary to buy holiday insurance.(买一个假期保险是必要的)符合以上说法,故选C项。DRapid progress in artificial intelligence, also called AI, and the wide use of robots across different industries are causing the worry abou
37、t the growth in joblessness. People have different opinions on this development, and they mainly have focused on what to do to make sure that robots dont steal jobs.Bill Cates, for example, have called for taxing(对征税)robots that take away jobs. This has led to disagreement from other leading figures
38、, such as Larry Summers, who thinks that robots are job creators and that it is totally wrong. Another idea is to use a basic income for all-the ides that everyone receives the lowest income-to pay for influence of technological unemployment. This idea also causes disagreement.However, jobs are not
39、created or lost because of a single technology, but because of the business system designed to make use of the power of the technology.We have seen a similar example in history, with recorded music in the last century. It wasnt the 1930s recording technology itself that affected the jobs of the live
40、 musicians. It was its connection with radio broadcasting,jukeboxes(自动唱机)and the way businesses operated that led to the job losses. Hotels, restaurants and bars replaced live musicians with jukeboxes. A single recording could be placed over and over without requiring the appearance of the musicians
41、.The early recording of music destroyed the jobs of some live musicians and made them earn less money than before. The social dissatisfaction was largely about monopoly power(垄断势力)and less about the technology itself.Job creation or loss has to be considered with everything considered. This is the b
42、est explained by looking at the difference between recorded music in the last century and robots now.12. Whats peoples main attention according to the first paragraph?A. Artificial intelligence.B. The growing opportunities.C. Not letting robots take away jobs.D. Stopping the wide use of robots.13. W
43、hat does the underlined word it in paragraph 2 refer to?A. The idea of taxing robots.B. The belief that robots steal jobs.C. Rapid progress in artificial intelligence.D. Disagreement between leading figures.14. What can we know about Larry Summers?A. He agrees with Bill Gates opinion.B. He thinks ro
44、bots can create jobs.C. He supports the idea of taxing robots.D. He praises using a basic income for all15 What can we infer from the last two paragraphs?A. There will be more social dissatisfaction in the future.B. Monopoly power is a terrible social phenomenon.C. We should tell job creation or los
45、s with full consideration.D. Recorded music is completely different from robots.【答案】12. C 13. A 14. B 15. C【解析】这是一篇议论文。人工智能的快速发展既机器人在不同领域的广泛使用,引起了人们对事业的担忧,那么这些新的科技究竟是为人们创造了工作机会,还是夺取了人们的工作呢?文章就这一话题展开了议论。【12题详解】细节理解题。根据第一段的People have different opinions on this development, and they mainly have focuse
46、d on what to do to make sure that robots dont steal jobs.(人们对于这一发展有不同的看法,他们主要关注如何确保机器人不会夺取人类的工作)可知,人们主要关注的是不让机器人夺取人类的工作。C. Not letting robots take away jobs.(不让机器人夺取工作)符合以上说法,故选C项。【13题详解】词义猜测题。根据第二段的Bill Cates, for example, have called for taxing(对征税)robots that take away jobs. This has led to disag
47、reement from other leading figures, such as Larry Summers, who thinks that robots are job creators and that it is totally wrong.可知,例如,比尔盖茨呼吁对夺取工作的机器人征税。这引起了诸如Larry Summers其他领军人物的反对,他们认为机器人是就业岗位的创造者,这种观点的完全错误的。根据句意可知,划线部分的it指代上文提到的“对夺取工作的机器人征税”这一说法。A. The idea of taxing robots.(对机器人征税的想法)符合以上说法,故选A项。
48、【14题详解】细节理解题。根据第二段的This has led to disagreement from other leading figures, such as Larry Summers, who thinks that robots are job creators and that it is totally wrong.( 这引起了其他领军人物的反对,例如Larry Summers,他们认为机器人是就业岗位的创造者,这种观点是完全错误的。)可知,Larry Summers认为机器人可以创造工作。B. He thinks robots can create jobs.(他认为机器人
49、可以创造工作)符合以上说法,故选B项。【15题详解】推理判断题。根据最后一段的Job creation or loss has to be considered with everything considered. (就业机会的创造或者损失必须从方方面面来考虑。)可推测,机器人究竟创造还是损失了工作机会需要全面的考虑。C. We should tell job creation or loss with full consideration.(我们应该充分考虑后在谈论工作的创造还是损失)符合以上说法,故选C项。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
