四川省仁寿第一中学南校区2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 中学 校区 2019 2020 学年 英语 月月 考试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第一中学南校区2019-2020学年高一英语6月月考试题(含解析)第I卷(选择题,满分100分)第一部分:听力理解(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. What will Lucy do at 11:30 tomorrow?A. Go out for lunch. B. See her dentist. C. Visit an apartment.2. Whe
2、re does the man come from?A. France. B. South Korea. C. Japan.3. Why does the man talk to Dr. Simpson?A. To make an apology. B. To ask for help. C. To discuss his studies.4. How will the woman get back from the airport?A. By air. B. By car. C. By bus.5. What does Jenny decide to do first?A. Look for
3、 a job. B. Go on a trip. C. Open a company.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段材料,回答第6至第7两个小题。6. What time is it now?A. 1:45. B. 2:00. C. 2:15.7. What will the man do?A. Discuss a projec
4、t.B. See Linda in the library.C. Meet with Professor Smith.听下面一段材料,回答第8至第9两个小题。8.What will the weather be like today?A. Rainy. B. Warm. C. Cold.9.What color of shirt will the man wear?A. Blue. B. Brown. C. Grey.听下面一段材料,回答第10至第12三个小题。10. Where was the man born?A. In Philadelphia. B. In Springfield. C
5、. In Kansas.11. What did the man like doing when he was a child?A. Drawing. B. Traveling. C. Reading.12. What inspires the man most in his creation?A. Education. B. Family love. C. Nature.听下面一段材料,回答第13至第16四个小题。13. Why did the woman buy the dress?A. For a party.B. For a lecture.C. For an interview.14
6、. What is the original price of the dress?A. 30. B. 70. C. 100.15. What did the man think of the book?A. Boring. B. Relaxing. C. Helpful.16. Where is probably Mike now?A. At home. B. At school. C. In hospital.听下面一段材料,回答第17至第20四个小题。17. Why is basketball one of the most popular games in America?A. Nea
7、rly everybody enjoys it.B. Universities take it seriously.C. There are many popular stars.18. What is the most surprising thing about basketball in America?A. Even a little child can play it well.B. People shout cheerfully when watching games.C. Even a young child can tell the details of the game.19
8、. Why do American universities take basketball so seriously?A. It makes a large amount of money.B. It helps to train peoples character.C. It is very interesting and popular.20. What does the speaker mainly talk about?A. Basketball.B. A popular team.C. Character training.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题
9、;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D 四个选项中,选出最佳选项。ALancaster Castle is open daily for guided tours, special events and group bookings. Visitors can enjoy the courtyard spaces, external (局部的) views of the historic building, two small exhibition spaces, and the gift shop without charge, but public access
10、 to the interiors(内部) of the castle buildings is for guided tours only.Please note that dogs are not allowed inside the Castle, but assistance dogs are the exception to this rule. All areas are also smoke-free.OPENING TIMESWe are open 7 days a week (except for the Christmas/New Year period) from 9:3
11、0 a.m. to 5:00 p.m., with guided tours running throughout the day. Tours last about 60minutes.Please note: While every effort is made to open these buildings up for public viewing, Lancaster Castle is still used as a Crown Court. If the Court is sitting, it may not be possible to view all rooms.TICK
12、ET PRICESAdult: 8Concessions(优惠) ( children, students and people aged over 65): 6.5Family: 20 (Our family tickets are flexible(灵活的): two adults and two concessions, one adult and three concessions, or a group consisting of four concessions, all qualify)ADDITIONAL INFORMATION:PHOTOGRAPHYDue to the fa
13、ct that these rooms are still used as a working court, photography is not permitted anywhere in the Shire Hall/ Crown Court complex. Photography is permitted in those areas of the Castle not classified as court buildings.LUGGAGEFor security reasons we are not able to store any luggage on site.THE GI
14、FT SHOPThe gift shop closes at 4:30 p.m. Visitors can explore our gift shop and buy special souvenirs designed according to their own preference. The designs are done by professional designers without charge.PARKINGUnfortunately were unable to provide visitors parking on site. However, if you have a
15、 disability, please call 01524 64998 to arrange access to the Castle.1. What do we know about Lancaster Castle?A. Admission to two small exhibition spaces is free.B. Castle buildings are accessible to all visitors.C. Smoking is allowed in the courtyard spaces.D. Pet dogs are allowed into the Castle.
16、2. How much will a couple and their 10-year-old twin sons save if they buy a family ticket?A. 2.5B. 29C. 9D. 203. Which service does Lancaster Castle provide for its visitors?A. Free professional photography.B. Free souvenir designing.C. Free luggage storage.D. Free parking.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】这是一
17、篇应用文。文章主要介绍了英国兰卡斯特城堡的开放时间和票价等相关信息。【1题详解】细节理解题。根据第一段第二句中“Visitors can enjoy the courtyard spaces, external (局部的) views of the historic building, two small exhibition spaces, and the gift shop without charge,(游客可以免费参观庭院空间、历史建筑的局部风景、两个小型展览空间和礼物商店)”可知,两个小型的展览空间的门票免费。故选A项。【2题详解】细节理解题。根据TICKET PRICES部分的内容
18、可知,一张成人票价是8英镑,一张儿童票价是6.5英镑,如果一家四口单独购买则需支付29英镑,而购买一张家庭票(可包括两个成人和两个儿童)只需支付20英镑,所以可以节省29-20=9英镑。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据THE GIFT SHOP部分中“Visitors can explore our gift shop and buy special souvenirs designed according to their own preference. The designs are done by professional designers without charge.(游客可
19、在礼品店选购自己喜爱的纪念品。设计由专业设计师免费完成。)可知,兰卡斯特城堡的礼品店为游客提供免费的纪念品设计。故选B项。BIt was my first year of teaching. I was young and inexperienced, and had class after class of twenty kids just waiting for me to make a mistake.After a particularly long night of grading papers and thinking about how many weeks Id left un
20、til I could breathe I had one of those mornings when I began to question my job choice. Id become a teacher to help kids. Instead, I felt like I couldnt even help myself anymore. It was just Mothers Day, and as I sat at my desk surrounded by lesson plans, I wondered how Id ever have enough energy to
21、 have children of my own.That was when I heard a knock at my door. One of my students came in the cool basketball-playing country boy who had accidentally broken my favorite snow globe so that I couldnt display nice things in my classroom. He handed me a large flower that probably came from his fami
22、lys farm. Hed stuck a bird feather in it.I got you a Mothers Day gift, he said in a low voice. Most middle school and high school teachers dont receive presents. Christmas and Teacher Appreciation Day had already come and gone without any gifts. I was so shocked that I just stared.Made nervous by my
23、 silence, he said, You knowsince youre like a mother to us, I thought you should get a present, too.I smiled and told him he was the sweetest person in the entire world, and that I just loved it. Based on his smile, I knew Id done enough work of making him feel quite proud of himself. What made that
24、 twelve-year-old bring me a homemade present? Ill never know. Once he left the room, I locked the door. And I cried. That moment helped me get through the rest of the school years.4. What did the author think of her job as a teacher at the beginning?A. Interesting.B. Tiring.C. Rewarding.D. Demanding
25、.5. How did the boy feel when he gave his teacher the present?A. Excited.B. Shocked.C Unwilling.D. Shy.6. How did the author react when she was given the flower?A. She was moved to tears.B. She didnt accept the present.C. She was too surprised to say anything.D. She stared at the boy in puzzlement.7
26、. Which of the following encourages the author to continue teaching?A. The sincere love from students.B. Her positive attitude to life.C. Her strong interest in teaching.D. The achievements in her work.【答案】4. B 5. D 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。本文讲述作者教书的第一年,年轻又缺乏经验,很疲惫。有一个孩子送了她母亲节礼物,支撑她继续教下去。【4题详解】推理判断题。根据第
27、二段After a particularly long night of grading papers and thinking about how many weeks Id left until I could breathe, (在一个特别漫长的改卷之夜,我想着,还有几个星期我才能呼吸。)可推测,作者在刚开始当老师时,感觉很疲惫。B. Tiring.(劳累的)符合以上推测,故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第四段的I got you a Mothers Day gift, he said in a low voice.(他用很低的声音说:“我给你带了母亲节的礼物。”)和第五段的Mad
28、e nervous by my silence,he said, You knowsince youre like a mother to us, I thought you should get a present, too.(他被我的沉默弄得很紧张,说:“你知道既然你对我们来说像个母亲,我想你也应该得到一份礼物。”)可知,孩子说话声音很小,而且结结巴巴。由此推测,孩子在送礼物时很害羞。D. Shy.(害羞的)符合以上推测,故选D项。【6题详解】细节理解题。根据第四段的Most middle school and high school teachers dont receive prese
29、nts. Christmas and Teacher Appreciation Day had already come and gone without any gifts. I was so shocked that I just stared.(大多数初高中老师不会收到礼物。圣诞节和教师节已经过了,礼物也就没有了。我感到非常震惊,只是看着。)和第五段的Made nervous by my silence(他被我的沉默弄得很紧张)可知,作者因为收到礼物特别意外,以至于说不出任何话来。C. She was too surprised to say anything.(她太意外,以至于什么也没
30、说)符合以上说法,故选C项。【7题详解】推理判断题。根据五段的Made nervous by my silence, he said, You knowsince youre like a mother to us, I thought you should get a present, too.(他被我的沉默弄得很紧张,说:“你知道既然你对我们来说像个母亲,我想你也应该得到一份礼物。”)和最后一段的That moment helped me get through the rest of the school years.(那一刻帮我度过了余下的教书岁月。)可推测,是学生对作者的爱,让她度过
31、了余下的教书岁月。A. The sincere love from students.(来自学生的真挚的爱)符合以上说法,故选A项。CTypically, a person sitting in the drivers seat of a car opens the door with the hand closest to it. It makes sense since doors are designed to be opened that way. Pull the handle(把手) and immediately the door is open. But if you happ
32、en to do that at the wrong time, you may create an obstacle(阻碍) for a passing cyclist without knowing it. Then the cyclist will be sent falling off the bike, and the car door is likely to be damaged by the fast-moving bicycle.The car door design and long-time habits have made the process instinctual
33、 but clearly the solution is for the person getting out of the vehicle to check for traffic. Luckily, theres a simple way to solve the problem: the Dutch reach. In other words, instead of using your left hand, reach for the door latch(门锁) with your right hand. This will force you to turn your body a
34、nd look into your side view mirror to see whether any car or bike is coming.Its just what Dutch people do, said Fred Wegman, the former managing director of the National Institute for Road Safety Research in the Netherlands. All the Dutch are taught it. Its part of regular driver education.The techn
35、ique dates back about 50 or 60 years, and it was very popular between the 1960s and the 1980s. But it didnt really become known as the Dutch reach until American physician named Michael Charney started the Dutch Reach Project in 2016 in an effort to popularize the practice in the United States. Acco
36、rding to The Times, he was motivated by the death of a 27-year-old who rode into an open car door and died just five blocks from his home in Cambridge, Massachusetts.Charneys efforts may be paying off. Both Massachusetts and Illinois now include the Dutch reach in their drivers manuals(手册).8. What i
37、s the first paragraph intended to show?A. The poor design of the car door and handle.B. A common conflict between cars and bicycles.C. A main cause of traffic accidents related to cyclists.D. Possible risks connected with opening the car door.9. What does the underlined word instinctual in Paragraph
38、 2 mean?A. DifficultB. PossibleC. NaturalD. Dangerous10. How does the Dutch reach help to reduce traffic accidents?A. By making the person open the car door more easily.B. By forcing the person to check for approaching traffic.C. By reminding the person of the traffic lights frequently.D. By helping
39、 the person see the side view mirror more clearly.11. What made Charney introduce the Dutch reach into America?A. Its popularity among Dutch people.B. Its appearance in drivers manuals.C. A project started in the year 2016.D The death caused by a traffic accident.【答案】8. D 9. C 10. B 11. D【解析】这是一篇说明文
40、。文章主要介绍了Dutch reach不是一个新的舞蹈动作,也不是一个随机的YouTube挑战。这是一个简单的动作,可以帮助防止对骑自行车的人造成伤害。在这个过程中,你也可以保证车门的安全。【8题详解】主旨大意题。根据第一段的But if you happen to do that at the wrong time, you may create an obstacle for a passing cyclist without knowing it. Then the cyclist will be sent falling off the bike, and the car door i
41、s likely to be damaged by the fast-moving bicycle. (但如果你碰巧在错误的时间这样做,你可能会在不知情的情况下给经过的骑车人制造障碍,然后骑车人会从自行车上摔下来,车门很可能会被快速行驶的自行车损坏。)可知,本段主要说明了错误的开车门会导致事故。D. Possible risks connected with opening the car door.(与开车门相关的潜在危险)符合以上说法,故选D项。【9题详解】词义猜测题根据划线词所在句子The car door design and long-time habits have made th
42、e process instinctual but clearly the solution is for the person getting out of the vehicle to check for traffic.可知,车门的设计和长期的习惯使得这个过程是instinctual,但很明显,解决方法是让下车的人检查交通状况。根据句意,尤其是long-time habits 可推测划线部分的意思是“本能的”。C. Natural(自然而然的)符合以上猜测,故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第二段的The car door design and long-time habits h
43、ave made the process instinctual but clearly the solution is for the person getting out of the vehicle to check for traffic(车门的设计和长期的使用习惯使得这个过程是本能的,但很明显,解决办法是让下车的人检查交通)可知,荷兰人为了减少交通事故,需要强迫要下车的人检查接近的车辆。B. By forcing the person to check for approaching traffic.(通过强迫人们去检查来临的车辆)符合以上说法,故选B项。【11题详解】细节理解题。根
44、据倒数第二段的According to The Times, he was motivated by the death of a 27-year-old who rode into an open car door and died just five blocks from his home in Cambridge, Massachusetts(据泰晤士报报道,他的动机来自于一名27岁男子的死亡,他骑上一扇敞开的车门,在离马萨诸塞州剑桥市家只有5个街区的地方去世。)可知,交通事故造成的死亡使查尼把荷式开门法引入美国。D. The death caused by a traffic acc
45、ident.(一场交通事故造成的死亡)符合以上说法,故选D项。DThere are many gardening tips. Some suggest playing music for your house plants, having conversations with them, or even giving them a gentle touch now and then. Most of these practices are probably more for the benefit of the gardener than the garden, and generally h
46、armless enough but except the last one. Your plants really dislike it when you touch them.A new study out of the La Trobe Institute for Agriculture and Food has found that most plants are extremely sensitive to touch, and even a light touch can significantly stunt(阻碍) their growth. “The lightest tou
47、ch from a human, animal, insect, or even plants touching each other in the wind, can cause a huge gene response in the plant,” Jim Whelan, who led the new study, said. “Within 30 minutes of being touched, 10% of the plants genome(基因组) is changed. This involves a huge expenditure(消耗) of energy which
48、is taken away from plant growth. If the touching is repeated, then plant growth is reduced by up to 30%.”Whelan and his team are still trying to find out why plants respond, at the genetic level, so strongly. They do have some theories, however. We know that when an insect lands on a plant, genes ar
49、e activated(激活) preparing the plant to defend itself against being eaten ,” said Dr. Yan Wang, co-author of the study.Until more research is done, its just a guess at this point. Still, the findings might already lead to new methods for how agriculturalists deal with their crops, to best promote hea
50、lthier growth.Its worth noticing that while the study found that plants often respond to just a single touch in negative ways, its really repeated touching that causes lasting stunted growth. Thats because the plants are looking for patterns in the touching, to tell harmful touch from random touch.
51、So it doesnt matter if you accidently brush up against a bush during a walk through the woods.12. How is the passage mainly developed?A. By comparingB. By giving examplesC. By listing numbersD. By showing results of studies13. Why can touching stunt a plant growing according to the study?A. It leads
52、 to the plants energy expenditure.B. It makes the plant sensitive to threats.C. It causes a genetic disorder in the plant.D. It prevents the plant absorbing nutrients.14. Whats the importance of the study by Whelan and his team?A. It gives us more useful gardening tips.B. It helps find ways to ensur
53、e plants healthy growth.C. It contributes to the further study on genes.D. It uses data to warn people not to touch plants.15. What is the passage mainly about?A. Something is done to help plants grow.B. Plants genome can be changed easily.C. Plants dont really like to be touched.D. What we do every
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399844.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
