内蒙古包铁一中2016-2017学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古包铁一中2016-2017学年高二下学期期末考试英语试卷 WORD版含解析 内蒙古 一中 2016 2017 学年 高二下 学期 期末考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2016-2017学年度第二学期期末考试高二英语试题出卷人:赵向丽审卷人:岳巧莲时间: 2017 7 17阅读理解(本大题共15小题,共30分)AWe all know that 2016 is considered the year of superhero movies. Here are another four ones coming out in the second half of this year.The BFGAdventure, Drama, Fantasy 1 July 2016 (Canada)Storyline: A little girl named Sophie
2、comes across the Big Friendly Giant who despite his awful appearance, turns out to be a kind-hearted soul who is considered an outcast (被遗弃的人) by the other giants because, unlike them, he refuses to eat children. More information:http: / www. imdb, com / title / tt3691740/.Directors: Steven Spielber
3、gWriter: Roald DahlStars: Bill Hader, Rebecca Hall, Mark RylanceThe HollarsComedy, Drama, Family 26 August 2016 (USA)Storyline: A man returns to his small hometown after learning that his mother has fallen ill and is about to go through surgery. Other related information is available at:http: / www.
4、 imdb. com / title /tt3714720/.Director: John KrasinskiWriter: Ibrahim El-BatoutStars: Mary Elizabeth Winstead, Anna Kendrick, John KrasinskiThe BombingAction, Drama, War 30 September 2016 (China)Storyline: During the World War, five different Chinese people, most of whom are based on real figures,
5、fight their way through Japanese air force attacks to protect an important military machine in Chongqing, in 1940. Click here for further information about it.http: / www. imdb. com /title/ tt4743226/.Director: Xiao FengWriter: Ping ChenStars: William Wai-Ting Chan, Wei Fan, Janine Chun-Ning ChangAl
6、i, the Goat and IbrahimComedy, Drama, friendship 1 October 2016 (Egypt)Storyline: Ali loves a goat called Nada and Ibrahim hears voices from another world. Both young men are misunderstood and ignored each other. Later, they make peace with each other. Click here for more information.http: /www. imd
7、b. com /title /tt4473378/.Director: Sherif El BendaryWriter: James C. StrouseStars: Ali Sobhy, Ahmed Magdy, Salwa Mohamed Ali1. Where was the adventure movie from?A. Canada. B. USA.C. China. D. Egypt.2. Which website should you visit to know more about The Hollars?A. http: /www. imdb. com /title/ tt
8、3691740/.B. http: /www. imdb. com/ title/ tt4743226/.C. http: /www. imdb. com/ title/ tt3714720/.D. http: /www. imdb. com/ title/ tt4473378/.3. When was the movie directed by Sherif E1 Bendary shown?A. In July. B. In August.C. In September. D. In October.4. What can we know from the passage?A. The B
9、FG is directed by John Krasinski.B. The Bombing is a film related to historical facts.C. The Hollar tells stories about children.D. Anna Kendrick stars in Ali, the Goat and Ibrahim.【答案】1. A 2. C 3. D 4. B【解析】本文介绍2016年另四部即将在今年下半年上映的电影。1. A细节理解题。根据Adventure, Drama, Fantasy 1 July 2016 (Canada)可知这不冒险电影
10、来自加拿大。故选A。2. C细节理解题。根据The Hollars -Other related information is available at:http: / www. imdb. com / title /tt3714720/.可知要想了解更多关于The Hollars,登录http: / www. imdb. com / title /tt3714720/.故选C。3. D细节理解题。根据Comedy, Drama, friendship 1 October 2016 (Egypt)-http: /www. imdb. com /title /tt4473378/.Directo
11、r: Sherif El BendaryWriter: James C. StrouseStars: Ali Sobhy, Ahmed Magdy, Salwa Mohamed Ali可知答案为D。4. B推理判断题。根据The Bombing-Action, Drama, War 30 September 2016 (China)Storyline: During the World War, five different Chinese people, most of whom are based on real figures,可知The Bombing来自真实的历史事实。故选B。BMy
12、 wife Julie and I were out on the road that runs around where we live, when we saw an old worn-out dog stumbling (蹒跚) painfully up the road. We stopped, bent down, talked gently to the dog and patted it. I checked and there was a collar with a phone number. I called but no one answered.The dog was p
13、ainfully thin. So Julie ran home to get some of our dogs food while I tried to encourage the dog. After Julie came back, we sat down on the sidewalk while our new friend made short work of the food. Eventually we got her home.After trying for many times we got a response from the number. A lady came
14、 around with a bunch of flowers for us. She explained that Tara had been her fathers dog. She was very old and got lost that morning. So, Tara was safely returned home.Here is the truth of the story:Actually Julie and I were out that morning because I was leaving. She was trying to persuade me to co
15、me back, but I wasnt hearing anything that made that sound likely.I was about to turn and go when an old black dog walked between us and almost fell down. Suddenly we had something more important than our problem to worry about. There was a creature in need right before us and we had to work togethe
16、r to help it.We did help it. And here I am writing the story in my own home, in my own family.In the song Love Is Not a Fight Warren Barfield talks about marriage. At one point he sings, And if we try to leave, may God send angels to guard the door. Sometimes angels come disguised (伪装) as dogs.5. Ho
17、w was the dog when found?A. Too weak to walk. B. Thin and worn out.C. Unable to eat food. D. Homeless but gentle.6. We can infer from Paragraph 2 that _.A. the writer had his own pet dogB. the dog didnt go with the writerC. the dog didnt eat any of the foodD. Julie bought some food for the dog7. The
18、 underlined part our problem in the passage refers to the fact that _.A. an old black dog appeared in front of themB. the writer didnt want to take Julies adviceC. the couple had some trouble with their marriageD. Julie disagreed with the writers travel on business8. What would be the best title for
19、 the passage?A. A Helpful Couple B. A Famous SongC. Saving the Dog D. An Angel Dog【答案】5. B 6. A 7. C 8. D【解析】这篇文章讲述作者和妻子在路上捡了一只狗,带它回家,救了它,但是实际上是这只象天使一般的狗,挽救了作者的家庭。5. 细节题:从文章第一段的句子:My wife Julie and I were out on the road that runs around where we live, when we saw an old worn-out dog stumbling (蹒跚)
20、painfully up the road. 和第二段的句子:The dog was painfully thin.可知当狗被发现的时候,又瘦又精疲力竭,选B6. 推理题:从第二段的句子:So Julie ran home to get some of our dogs food while I tried to encourage the dog.可以推断出作者有自己的宠物狗,选A7. 猜词题:从文章第五段的句子:Actually Julie and I were out that morning because I was leaving. She was trying to persua
21、de me to come back, but I wasnt hearing anything that made that sound likely.可知那天早上作者本来是想离开家的,所以“our problem”指的是这对夫妇的婚姻有麻烦这个事实,选C8. 标题确定题:从全篇文章和最后一段的句子:Sometimes angels come disguised (伪装) as dogs. 可知这篇文章讲的是一个象天使一般的狗,挽救了作者的家庭,选D【名师点睛】.CSince the nineteen nineties, education has been required for all
22、 South Africans from age seven to fifteen. Last December, the government announced that seventy percent of students passed their final examination to finish high school. In 2008 the passage rate was about sixty-three percent. There have been increases each year since then.Professor Shireen Motala at
23、 the University of Johannesburg says access to basic education is no longer the problem in South Africa. She says most children stay in school until they are about sixteen. The problem now, she says, is that large numbers of them leave without completing high school. Students take an examination kno
24、wn as the matric in grade twelve, their final or matriculation year. Professor Motala notes that less than half the children who started school in 2000 sat for the matric last year.Educational researchers also point to another problem. They say South African schools do not produce enough students wi
25、th the skills for higher education in math and science. Many schools are not well - equipped. They do not have libraries at school. Ninety - two percent of the schools do not have libraries.Also, education specialists say in many cases, teachers and school principals do not have the skills or traini
26、ng to do their jobs. In other cases, they are simply not doing their duty to provide an education. Professor Motala says a number of teachers were poorly trained during the system of apartheid(种族隔离), or racial separation in South Africa. Apartheid ended in 1994.Secondly, she says, teachers have been
27、 confused by the many educational reform efforts in the last fifteen years. And, finally, she thinks language differences in the classroom have not gotten as much attention as they should.South Africas minister of basic education promises a number of improvements.9. How was thepassage rate in 2008?A
28、. uncertain B. just so-soC. high D. low10. Whats the Motalas attitude towards the basic education for students in South Africa?A. Confident. B. Hopeless.C. Negative. D. Worried.11. From the passage we know the matric is _.A. an examination difficult for students to passB. an examination for students
29、 in grade twelveC. the number of students leaving schoolD. the number of students taking exams12. Students in South Africa find it hard to get improved in math and science because _.A. they drop out of school without finishing high schoolB. teachers dont have the abilities to teach themC. most schoo
30、ls can not provide enough equipmentD. there arent such subjects in most schools【答案】9. D 10. A 11. B 12. C【解析】本文介绍南非的教育情况。9. D推理判断题。根据第一段最后两句In 2008 the passage rate was about sixty-three percent. There have been increases each year since then.可知在2008年通过率是低的。故选D。10. A推理判断题。根据第二段第一、二句Professor Shireen
31、 Motala at the University of Johannesburg says access to basic education is no longer the problem红蛮自信。 in South Africa. She says most children stay in school until they are about sixteen.可知Motala对南非学生的基础教育充满自信。故选A。11. B细节理解题。根据第二段中students take an examination known as the matric in grade twelve, the
32、ir final or matriculation year.可知大学入学许可是十二年级的学生考试。故选B。12. C细节理解题。根据第三段中They say South African schools do not produce enough students with the skills for higher education in math and science. Many schools are not well - equipped.可知南非的学生很难得到在数学和科学方面的改进是因为大部分学校不能提供足够的设备。故选C。DDid you know that sixty per
33、 cent of your body weight is water? However,a loss of only two per cent of this water throughdehydration(脱水) during exercise can significantly affect your performance. The more you sweat, the more your exerciseperformance declines, unless you drink enough to replace your lossof fluids.When you lose
34、too much water, you can overheat quite easily,especially in a warm environment.But this is not the only problemyou may face. Dehydration leads to your heart pumping muchfaster, which means exercise becomes more difficult and requiresmore effort. Despite these problems, however, many of us simplydo n
35、ot take enough fluids in when we head for the gym or set outon a run.So why is this? How do we manage to lose so much waterwithout simply drinking more toreplace it? Well, its easier thanyou think. When we are at rest, we quickly become aware that weare thirsty and will put that right by having a dr
36、ink. When weexercise, on the other hand, our thirstmechanism(结构) does notwork as effectively, so we dont notice early enough that we areactually thirsty. In fact, we only start to feel thirsty when we havealready lost around two per cent of our body weight.Another problem is that, the more dehydrate
37、d we becomeduring exercise, the more difficult it is to prevent furtherdehydrationbecause our stomachs become intolerant to fluidsand we do not absorb water properly, just when we need it most.The key thing about fluids and exercise is to manage yourintakeproperlyregular small amounts are preferable
38、, and someshould be drunk before the period of exercise begins. You alsoneed to match your intake to the sort of exercise you are doing. For example, for one hour of exercise, such as taking part in a 10 km run, you need to drink about two extra litres of water. For longer periods of exercise, sport
39、s drinks are recommended.13. We know from the text that during exercise, dehydration _.A. can be easily avoidedB. will lead to poor performanceC. can cause many health problemsD. will be controlled whenever we drink again14. Why do people suffer from dehydration easily during exercise?A. Their thirs
40、t mechanism stops working. B. Their focus is on the exercise.C. Their thirst response is slow. D. Their stomachs are full.15. When exercising, you are advised to _.A. have regular breaks B. drink water accordinglyC. drink sports water in advance D. have at least two litres of water【答案】13. B 14. C 15
41、. B【解析】本文是说明文。文章介绍了运动时脱水的危害、原因及对策。13. 细节理解题。根据第一段中的dehydration during exercise can significantly affect your performance和第二段中的Dehydration leads to your heart pumping much faster,which means exercise becomes more difficult and requires more effort可知,运动时脱水会导致表现不佳。故选B。14. 推理判断题。由第三段中的When we exercise,o
42、n the other hand,our thirst mechanism does not work as effectively,so we dont notice early enough that we are actually thirsty可知,运动时,人们对口渴的感知要比平时慢一些,以致不能及时补充身体所需的水分,从而导致脱水。故选C。15. 推理判断题。由最后一段首句中的manage your intake properly及所给的例子可知,作者建议人们在运动时要正确补水。故选B。阅读理解(本大题共5小题,共10分)One of the best ways to change
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399913.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
