2019译林牛津版高考英语一轮训练选:模块2U2含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 牛津 高考 英语 一轮 训练 模块 U2 答案
- 资源描述:
-
1、2019译林牛津版高考英语一轮训练选:模块2U2含答案一、阅读理解。 Do you hear that birds of a feather flock together? It certainly appears that they do. We are likely to hang around with individuals who are similar to ourselves. Poor people like to surround themselves with other poor people, and rich people with other rich people
2、. Intelligent people associate with like-minded people, and artists typically seek out other artists.It appears that we all have comfort zones we attempt to stay within. Very stressed and poor people dont feel comfortable associating with rich people. We owe it to each other to be successful because
3、 success breeds more success. And if we are not feeling successful, looking at who we have as friends and associates can tell us and others a lot about ourselves and why. The longer we associate with a group of individuals, the more our thinking processes become like theirs.A few years ago, a doctor
4、 friend of mine began associating with a new group of people. At the time, he had a successful practice and a positive and grateful attitude to life. However, within the first six months of his association with these individuals, his attitude and goals changed , he was angry at how things were and w
5、as dissatisfied with those whod become his opposition. He became very stubborn. As a result his practice dropped in quality of service. His facial expressions often showed anger and stress.After about two years of association with this group, he learned some valuable lessons. He realized that always
6、 focusing on problems or being dissatisfied with others doesnt lead to a rewarding life, nor does it solve as many problems as it creates. He decided that hed rather get back into serving his patients.This doctor put his heart and soul into his practice, and his life changed again. He began to attra
7、ct people who focused on solutions instead of problems. His success was now more obvious than his stresshis achievement more obvious than his frustration.Whom we hang out with does make a difference. The old saying If you want to soar (翱翔) with the eagles, dont flock with the turkeys. has a point.1.
8、What does the underlined part birds of a feather flock together in Paragraph 1 mean?A. Birds like to take a risk to fly high in the sky.B. Birds are more likely to fly together than other creatures.C. People are more likely to have different attitudes to life.D. People of the same kind are found tog
9、ether.2.We can infer from the passage that the individuals the doctor hung out with were _.A. stressedB. successfulC. patientD. rich3.The author uses the old saying in the last paragraph to _.A. show his great literary talentB. make his article more persuasiveC. raise another similar questionD. sugg
10、est the end of his article4.The author uses the doctors example to prove that _.A. bad luck never comes aloneB. success breeds more successC. someone has no control over his own lifeD. people are likely to become like those who they associate with【语篇解读】俗话说:物以类聚,人以群分,人们往往会和相处的人相似,所以我们要和积极的人在一起。1.D【解析
11、】句意理解题。根据文章第一段的句子We are likely to hang around with individuals who are similar to ourselves.可知,birds of a feather flock together 指的是同样的人会在一起。故选D。3.B【解析】推理判断题。根据最后一段的句子Whom we hang out with does make a difference.我们和谁在一起很重要,然后用谚语If you want to soar (翱翔) with the eagles, dont flock with the turkeys.证明
12、他的观点。故选B。4.D【解析】推理判断题。根据文章第二段的句子The longer we associate with a group of individuals, the more our thinking processes become like theirs.可知,人们可能变得和交往的人一样。故选D。二、单项选择。1.The umbrella was not invented as a protection against rain. It was used as a _ against the sun.A. blockB. shadowC. cushionD. shade【答案】
13、D2.Chinas top sports official said to the press that more favorable policies and financial support, in 2019,will be_ for the development of football by the government.A. providedB. suppliedC. offered D. applied【答案】A【解析】provide sth. for sb./sth.为提供某物,此处用了被动形式。此外supply sth.to sb.,offer sth.to sb.为某人提供
14、某物;apply for申请,应用。句意:中国高级体育官员对媒体说在2019年将为国家足球的发展提供更多有利政策和财政支持。3.He is _ as the most famous film director in China. Do you think so?Yes, so he is.A. thought B. viewedC. looked D. believed【答案】B【解析】be viewed as“被认为,被看作”。表示“被认为”也可用be looked on as,be thought to be或be thought of as。句意:“他被认为是中国最出名的电影导演。你觉得
15、呢?”“是的,他确实是。”4.Half a century ago, parts of the Thames were _ “biologically dead” because of the pollution.A. declared B. imagined C. sensed D. marked【答案】A【解析】declared声明,宣布;imagined想象,猜想;sensed感觉,感觉到;marked标出,标志。句意:半个世纪以前,泰晤士河部分水域因为污染被宣布生物无法生存。5.AlphaGos beating Go grandmaster Lee Sedol 4-1 has _ an
16、 international debate about whether robots will completely take the place of humans.A. given off B. worked out C. set off D. put out 【答案】C【解析】give off发出,放出,散发出,放射出;work out解决,作出,锻炼;set off 引起,点燃;put out扑灭,伸出,生产,出版。句意:AlphaGo计算机系统以4比1的总比分战胜了围棋大师李世石引起了一场机器人是否会完全取代人的国际性争论。6.Premier Li Keqiang urges tha
17、t we should all seek to live _ in a world of multi-civilizations.A. in vain B. in comfortC. in harmony D. in defense【答案】C【解析】in vain徒劳地,无益地;in comfort舒适地;in harmony和谐地;in defense保护,防卫。句意:李克强总理呼吁我们应该在一个多元文明的世界里努力和谐地生活在一起。7.The rising admission prices of scenic attractions may cast a _ over your plans
18、 for the coming holiday. A. shame B. shelter C. shadow D. shade 【答案】C【解析】shame羞愧,羞辱;shelter避难所,遮蔽;cast a shadow over给笼罩上阴影;shade遮阳,遮棚,挡风物,玻璃罩,(画的)阴暗部分。句意:景区门票价格的上涨也许会给你即将到来的度假计划笼罩上阴影。8.As the worlds population continues to grow, the _ of food becomes more and more of a concern.A. worthB. supplyC. pa
19、ckage D. list【答案】B【解析】worth价值;supply供应;package包裹;list清单。“人口增长”与“粮食供应”是一对矛盾,人口越多,粮食供应就越紧张,所以应该选择B项。句意:随着世界人口的持续增长,粮食供应越来越令人担忧。9._ the enormous sacrifices of life and property of a nation because of war, any attempt to start a war must be regarded as a crime against the nation. A. In charge ofB. For f
20、ear ofC. According toD. In view of【答案】D【解析】句意:鉴于战争给一个国家带来的生命和财产方面的巨大损失,任何发动战争的企图都必须被视为反国家的犯罪。in view of“鉴于”符合题意。In charge of负责,主管,管理;for fear of为了避免,害怕;according to根据。10. He _ himself a philosopher, who had given up everything, glory included.A. advocated B. announcedC. advertised D. declared 【答案】D【
21、解析】declare宣布,声明,宣称。句意:他自称是一个哲学家,把世上的一切都看成过眼浮云,连荣誉也不例外。11.Armed with the information you have gathered, you can _ preparing your business plan.A. set out B. set aboutC. set off D. set up【答案】B【解析】句意:有了收集来的信息,你可以开始准备你的商业计划了。set out出发,着手,开始,安排;set about着手做,开始做,攻击;set off出发,引爆;set up建立,创立。set out to do s
22、th=set about doing sth开始做某事,横线后用的是动名词,故选B。12.Barbara White and her mother like to listen to music together, though their tastes are _.A. out of question B. out of date C. out of harmony D. out of reach【答案】C【解析】out of harmony不一致,不和谐。句意:尽管芭芭拉怀特和她的母亲音乐品味不一致,她们还是喜欢一起听音乐。13.It is the first time that he _
23、 here and now it is high time that he _ around.A. come; should be shown B. has come; was shown C. came; was shown D. has come; be shown【答案】B【解析】在句型“It is the first time that +从句”中前面是一般现在时,that从句用现在完成时;而在句型“it is high time that+从句”中,从句用一般过去时或者用should+动词原形。由此可知B选项正确。句意:这是他第一次来这儿,现在是领着他到处转转的时候了。14.Have
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
