分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(1).doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:400279
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解1 四川省 内江 2016 高考 英语 二轮 复习 阅读 理解
    资源描述:

    1、阅读理解(1)【2014高考英语广东省华侨中学四模】A阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。In the fall of 1985, I was a bright-eyed girl heading off to Howard University, aiming at a legal career and dreaming of sitting on a Supreme Court bench somewhere. Twenty-one years later I am still a bright-eyed dreamer and one with quite a d

    2、ifferent tale to tell. My grandma, an amazing woman, graduated from college at the age of 65. She was the first in our family to reach that goal. But one year after I started college, she developed cancer. I made the choice to withdraw from college to care for her. It meant that school and my person

    3、al dream would have to wait. Then I got married with another dream: building my family with a combination of adopt and biological children. In 1999, we adopted our first son. To lay eyes on him was fantasticand very emotional. A year later came our second adopted boy. Then followed son No. 3. In 200

    4、3, I gave birth to another boy. You can imagine how fully occupied I became, raising four boys under the age of 8! Our home was a complete zooa joyous zoo. Not surprising, I never did make it back to college full-time. But I never gave up on the dream either. I had only one choice: to find a way. Th

    5、at meant taking as few as one class each semester. The hardest part was feeling guilty about the time I spent away from the boys. They often wanted me to stay home with them. There certainly were times I wanted to quit. But I knew I should set an example for them to follow through the rest of their

    6、lives.In 2007, I graduated from the University of North Carolina. It took me over 21 years to get my college degree!I am not special, just single-minded. It always struck me that when youre looking at a big challenge from the outside it looks huge, but when youre in the midst of it, it just seems no

    7、rmal. Everything you want wont arrive in your life on one day. Its a process. Remember: little steps add up to big dreams.26. When the author went to Howard University, her dream was to be _.A. a writerB. a teacherC. a judgeD. a doctor27. Why did the author quit school in her second year of college?

    8、A. She wanted to study by herself.B. She fell in love and got married.C. She suffered from a serious illness.D. She decided to look after her grandma. 28. What can we learn about the author from Paragraphs 4 and 5?A. She was busy yet happy with her family life.B. She ignored her guilty feeling for h

    9、er sons.C. She wanted to remain a full-time housewife.D. She was too confused to make a correct choice.29. What dose the author mostly want to tell us in the last paragraph?A. Failure is the mother of success.B. Little by little, one goes far.C. Every coin has two sides.D. Well begun, half done.30.

    10、Which of the following can best describe the author?A. Caring and determined.B. Honest and responsible.C. Ambitious and sensitive.D. Innocent and single-minded.【参考答案】26-30. CDABA阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。For many of us, aspirin, one of the most common nonprescription drugs, is a constant

    11、companion. It is the most effective drug that we have, and if we eliminated all but three drugs, aspirin would definitely be one of the three drugs we should keep. Even with all the new drugs available, it still has a place in many of our medicine cabinets, as a “miracle drug” in its ability to figh

    12、t pain and inflammation (炎症) and even more amazing in its ability to reduce heart attack and stroke risk. Aspirin is the first member of a class of substances called non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs非甾体抗炎药). These drugs reduce pain, fever and inflammation, and are used to treat a variety

    13、 of conditions. Many believe that aspirin has many benefits not yet fully understood. Media reports on the use of aspirin to prevent or treat diseases such as heart attacks and cancer leave many people struggling to keep all the facts straight. Others who cannot tolerate aspirin might feel a bit lef

    14、t out as new uses and benefits of aspirin continue to appear in the news. In all cases, more researches are needed to determine what benefits aspirin may provide and whether these benefits would outweigh the potential side effects. Aspirin, for example, is known to cause gastrointestinal (胃肠的) bleed

    15、ing with heavy use, and there is research that indicates an increased risk of bleeding-related stroke in people who use it regularly. In some cases, these reactions can be killers. Another potentially deadly problem is aspirin poisoning and most people dont know about it. Before you start taking any

    16、 of these over-the-counter (不需处方也可出售的) drugs on a long-term basis, its a good idea to discuss it with your health care provider. 1. From the second paragraph we know. A. Humans have fully understood the benefits of aspirin. B. Aspirin is the only member of non-steroidal anti-inflammatory drugs. C. N

    17、ot every one of us can take aspirin. D. Aspirin can be used to stop bleeding. 2. Whats the third paragraph mainly about? A. Many researches about aspirin. B. Aspirins side effects. C. New uses of aspirin. D. The unknown aspects about aspirin. 3. The underlined word in the first paragraph means. A. k

    18、ept B. saved C. investigatedD. removed4. According to the passage, which of the following is TRUE? A. Aspirin can cure us of most diseases. B. Aspirin is important in reducing pain and heart attack. C. The side effects of aspirin outweigh its benefits. D. We can buy some aspirin and take it immediat

    19、ely if we dont feel well. 【参考答案】14、CBDB阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Cassandra Feeley finds it hard to manage on her husbands income. So this year she did something more than a hobby: She planted vegetables in her yard. For her first garden, Ms. Feeley has put in 15 tomato plants, and five ro

    20、ws of a variety of vegetables. The familys old farm house has become a chicken house, its residents arriving next month. Last year, Ms.Rita Gartin kept a small garden. This year she has made it much larger because, she said, “The cost of everything is going up and I was looking to lose a few pounds

    21、too; so its a winwin situation all around.”They are among the growing number of Americans who, driven by higher living costs and a falling economy(经济), have taken up vegetable gardening for the first time. Others have increased the size of their existing gardens. Seed companies and garden shops say

    22、that not since the 1970s has there been such an increase in interest in growing food at home. Now many gardens across the country have been sold out for several months. In Austin, Tex., some of the gardens have a threeyear waiting list.George CBall Jr, owner of a company, said sales of vegetable see

    23、ds and plants are up by 40% over last year, double the average growth of the last five years. Mr.Ball argues that some of the reasons have been building for the last few years. The big one is the striking rise in the cost of food like bread and milk, together with the increases in the price of fruit

    24、s and vegetables. Food prices have increased because of higher oil prices. People are now driving less, taking fewer vacations, so there is more time to garden.本文讲述了由于生活费用增高,加上经济下降,越来越多的人开始自己种菜,并且现在人们开车少了,旅游少了,有更多的时间来种菜,减少生活费用。1. What does the underlined word “residents” in Paragraph 1 probably refe

    25、r to?Achickens BtomatoesCgardens Dpeople答案:A。词义猜测题。由上文的a chicken house(鸡舍)可知,它的居民应该是小鸡,故A项正确。2Why is vegetable gardening becoming increasingly popular?AMore Americans are doing it for fun.BThe price of oil is lower than before.CTheres a growing need for fruits.DThe cost of living is on the rise.答案:D

    26、。细节理解题。由短文第二段第一句话可知,由于生活费增高,经济下降,越来越多的人们开始自己种菜。故D项正确。3Which of the following might be the best title for the text?AFamily Food Planning BBanking on GardeningCA Belttightening MoveDGardening as a Hobby答案:B。主旨大意题。本文主要讲述了由于生活费用增高,经济下降,迫使人们自己种菜来减少开支。A项意为:家庭食物计划;B项:依靠种菜;C项:紧缩腰带运动;D项:把种菜当做爱好。It is not oft

    27、en realized that women held a high place in southern European societies in the 10th and 11th centuries. As a wife, the woman was protected by the setting up of a dowry (嫁妆). Admittedly, the purpose of this was to protect her against the risk of desertion, but in reality its function in the social an

    28、d family life of the time was much more important. The dowry was the wifes right to receive a tenth of all her husbands property. The wife had the right to with hold consent, in all transactions the husband would make, and more than just a right; the documents show that she enjoyed a real power of d

    29、ecision, equal to that of her husband. In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife. The wife shared in the management of her husbands personal property, but the opposite was not always true. Women seemed perfectly prepared to defend their own

    30、 inheritance against husbands who tried to exceed their rights, and on occasion they showed a fine fighting spirit. A case in point is that of Maria Vivas. Having agreed with her husband Miro to sell a field she had inherited, for the needs of the household, she insisted on compensation. None being

    31、offered, she succeeded in dragging her husband to the scribe to have a contract duly drawn up assigning her a piece of land from Miros personal inheritance. The unfortunate husband was obliged to agree, as the contract says, “for the sake of peace.” Either through the dowry or through being hot-temp

    32、ered, the wife knew how to win herself, with the context of the family, a powerful economic position. 51.Originally, the purpose of a dowry is to_. A give a woman the right to receive all her husbands property B help a woman to enjoy a higher position in the family C protect a woman against the risk

    33、 of desertion D both A and C 52.According to the passage, the legal status of the wife in marriage was_. A higher than that of a single woman B higher than that of her husband C lower than that of her husband D the same as that of her husband 53. Why does the author give us the example of Maria Viva

    34、s? A To show that the wife shared in the management of her husbands personal property. B To show that the wife can defend her own inheritance. C To prove that women have powerful position. D To illustrate how women win her property. 54.The compensation Maria Vivas got for the field is_. A some of th

    35、e land Miro had inherited B a tenth of Miros land C money for household expenses D money form Miros inheritance 55. The authors attitude towards Maria Vivas is_. A sympathetic B disapproval C indifferent D objective【参考答案】Passage1欧洲南部的妇女在10和11世纪时享有较高的社会地位,这并未获得广泛认识。作为一个妻子,女性的地位受到其嫁妆的保护。诚然,嫁妆最初的目的是防止女

    36、性被抛弃;但是,它在当时家庭和社会现实生活中起着更重要的作用。妻子的嫁妆使她有权获得其丈夫十分之一的财物。妻子有权利拒绝丈夫所做的任何交易,但这不仅仅只是一项权利而已;文件表明她与丈夫一样平等地享有真正的决定权。文件没有表明丈夫和妻子在法律地位上有任何差别。 妻子享有管理丈夫私人财产的权利,但是反之则不然。如果丈夫要越权侵犯她们的利益,女性们会时刻准备着捍卫自己的利益,有时她们还会表现出一种坚强的斗争精神。Maria Vivas就是一个典型的例子。为了家庭的需要,她同意其丈夫Miro出售一块属于她的土地,但是她坚持要求获得补偿。但是丈夫没有给她提供补偿,于是她把丈夫拖到一个文书处,起草了一份合

    37、同,成功地把他丈夫的一块私人土地划归自己。正如合同所写的,“为了和平”,这个不幸的丈夫不得不同意。要么借助嫁妆,要么通过发脾气,妻子知道如何在家庭中为自己赢得强大的经济地位。 51. 【解析】C 推断题。本文介绍了欧洲南部10和11世纪嫁妆对女性在婚姻中地位的重要性。虽然嫁妆最初的目的是防止女性被抛弃,但实际上它的作用远远不止于此。它使妻子在婚姻中的地位与丈夫平等,并保障了妻子的经济利益。女性在维护自己的利益上,是很坚定果敢的,Maria Vivas就是一个例子。见第一段第三句,“Admittedly, the purpose of this was to protect her agains

    38、t the risk of desertion.”,虽然在实际生活中嫁妆有更重要的作用,但最初它的作用只是为了防范女性被丈夫抛弃,所以C为正确答案。 52.【解析】D 细节题。根据本文,妻子在婚姻中的法律地位和丈夫是平等的。见第一段最后一句,“In no case do the documents indicate any degree of difference in the legal status of husband and wife”文件中并没有表明丈夫和妻子在法律地位上有任何的差别,也就是说他们的地位是平等的,所以D为正确答案。 53.【解析】B 推断题。作者举Maria Viva

    39、s的事例,是为了说明妻子是能够捍卫自己的利益的。见第二段第二句,“Women seemed perfectly prepared to defend their own inheritance.they showed a fine fighting spirit.”如果丈夫要侵占自己的利益,女性们就时刻准备着捍卫自己的利益,有时她们还表现出很强的斗争精神。接下来作者就举了Maria Vivas的例子,说明女性是有能力捍卫自己的利益的。所以B为正确答案。 54.【解析】A 细节题。Maria Vivas得到的一份作为补偿的土地,本来是属于Miro的个人财产。见第二段第五句,“None being offered, she succeeded in. assigning her a piece of land from Miros personal inheritance”由此知A为正确答案。 55.【解析】D 推断题。作者对Maria Vivas所持的态度是客观的。作者客观地介绍了Maria Vivas的事例,并没有表示出同情、不满或者是漠不关心,所以A、B、C都是错误答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省内江二中2016高考英语二轮复习 阅读理解(1).doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400279.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1