内蒙古北方重工业集团有限公司第五中学2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古北方重工业集团有限公司第五中学2020-2021学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 北方
- 资源描述:
-
1、20202021学年度第二学期北重五中期中考试高一年级英语试卷本试卷分第一卷(选择题)和第二卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间120分钟。第卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 ( 共15小题,每小题2分,满分30分 )阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ACheating can happen in a lot of different ways. When people cheat, its not fair to other people, like the kids who studied for the t
2、est or who were the true winners of a game.Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers on the test. But it doesnt solve the problem of not knowing the material and it wont help on the next test - unless the person cheats again.Some
3、 people lose respect for cheaters and think less of them. The cheaters themselves may feel bad because they know they are not really earning that good grade. And, if they get caught cheating, they will be in trouble at school, and maybe at home, too.Some kids cheat because theyre busy or lazy and th
4、ey want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they cant pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isnt a good idea.If you were sick or upset about something the night before and couldnt study, it wou
5、ld be better to talk with the teacher about this. And if you dont have enough time to study for a test because of swimming practice, you need to talk with your parents about how to balance swimming and school.A kid who thinks cheating is the only way to pass a test needs to talk with the teacher and
6、 his or her parents so they can find some solutions (解决办法) together. Talking about these problems and working them out will feel better than cheating.1. The author thinks that when kids cheat in class, _.A. it is unfair to other peopleB. it does harm to their heathC. teachers should punish themD. te
7、achers shouldnt stop them at once2. Some students like cheating mainly because_.A. the material in the test is very difficultB. they want to do better than the othersC. cheating can make hard things seem very easyD. they have little time to study their lessons3. The fourth paragraph mainly tells us
8、_.A. cheating isnt a good ideaB. why kids cheat in the testC. some kids cant pass the test without cheatingD. some kids dont spend the time studying【答案】1. A 2. C 3. B【解析】【分析】本文是说明文。作弊的形式多种多样,作弊对其他人是不公平的。作弊的学生认为不用付出努力就能获得高分,这种坐享其成的想法是不可取的。作弊不是最好的办法,应该主动跟老师或父母交谈,寻求更好的解决办法。【1题详解】细节理解题。根据第一段“When people
9、 cheat, its not fair to other people(当人们作弊时,对其他人是不公平的。)”可知作弊对其他人不公平,故选A项。【2题详解】细节理解题。根据第一段的“Many people like the action of cheating. It makes difficult things seem easy, like getting all the right answers in the test.(很多人喜欢作弊。这让困难的事情看起来很容易,比如在考试中得到所有正确的答案。)”以及第四段的“Some kids cheat because theyre busy
10、 or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they cant pass the test without cheating. (有些孩子作弊是因为他们很忙或者很懒他们不想花时间学习就想得到好成绩。其他的孩子可能会觉得,他们不作弊就不能通过考试。)”可知对于学生来说,作弊让他们很容易得到正确答案,从而取得好成绩,让考试看起来很容易。所以有些学生喜欢作弊,主要是因为作弊会让困难的事情似乎很容易。故选C项。【3题详解】主旨大意题。根据
11、第四段的“Some kids cheat because theyre busy or lazy and they want to get good grades without spending the time studying. Other kids might feel like they cant pass the test without cheating. Even when there seems to be a “good reason” for cheating, cheating isnt a good idea.”(有些孩子作弊是因为他们很忙或懒惰,他们想在不花时间学习
12、的情况下获得好成绩。其他孩子可能觉得自己考试不作弊就不能通过,即使有作弊的理由,作弊也不是个好主意。)可推断,本段主要解释孩子在考试中作弊的原因。故选B项。BShopping is not as simple as you may think! There are all sorts of tricks at play each time we reach out for that particular brand of product on the shelf.Coloring, for example, varies according to what the producers are
13、trying to sell. Health foods are packaged in greens, yellows or browns because we think of these as healthy colors. Ice cream packets are often blue and expensive goods, like chocolates, are gold or silver.When some kind of pain killer was brought out recently, researchers found that the colors turn
14、ed the customers off because they made the product look weak and ineffective. Eventually, it came on the market in a dark blue and white package blue because we think of it as safe, and white as calm.The size of a product can attract a shopper. But quite often a bottle doesnt contain as much as it a
15、ppears to.It is believed that the better-known companies spend, on average, 70 percent of the total cost of the product itself on packaging!The most successful producers know that its not enough to have a good product. The founder of Pears soap, who for 25 years has used pretty little girls to promo
16、te (推销) their goods, came to the conclusion: “Any fool can make soap, but it takes a genius to sell it.”4. Which of the following may trick a shopper into buying a product according to the text?A. The cost of its package.B. The price of the product.C. The color of its package.D. The brand name of th
17、e product.5. The underlined part “the colors turned the customers off” (in Para.3) means that the colors _.A. attracted the customers stronglyB. caused the customers to lose interestC. tricked the customers into shoppingD. had weak effects on the customers6. Which of the following is the key to the
18、success in product sales?A. The way to promote goods.B. The team to produce a good product.C. The discovery of a genius.D. The brand name used by successful producers.7. Which of the following would be the best title for this text?A. Choice of Good ProductsB. Disadvantages of ProductsC. Effect of Pa
19、ckaging on ShoppingD. Brand Names and Shopping Tricks【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章集中描述了产品的包装对产品销售的影响,包括颜色、大小和推销手段等等。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段的内容以及Health foods are packaged in greens, yellows or browns because we think of these as healthy colors.(健康食品包装在绿色,黄色或棕色,因为我们认为这些是健康的颜色)可知,包装的颜色可能会诱使消费者
20、购买产品。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据第二段内容及划线词组后的because they made the product look weak and ineffective.(因为它们让产品看起来很弱很无效)可知,划线词组the colors turned the customers off意为“这些颜色让顾客望而却步”,即让消费者失去购买的兴趣。故选B。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的The most successful producers know that its not enough to have a good product.(最成功的生产者知道,只有一个好产品是不
21、够的)以及Any fool can make soap, but it takes a genius to sell it.(任何傻瓜都能制造肥皂,但只有天才才能把它卖出去)可知,光有好的产品还不够,推销才是硬道理。故选A。【7题详解】主旨大意题。根据文章内容可知,文章主要描述了产品的包装对于产品销售的影响。故选C。CIf you travel by air across the center of Africa or South America, you fly over forests for thousands of kilometers. These great forests are
22、 the oceans of trees. They are full of thousands and thousands of different kinds of plants and animal.However, the world forests are getting smaller all the time. We are cutting down the trees because we need wood, and we need more farmland. Some people say that there will not be any forests like t
23、hese in 20 or 30 years. What will happen if they disappear?If we cut down our forests, a lot of plants and animals will disappear from the world. In a lot of places the new farmland will soon look like the old deserts. Crops will not grow there. It will not rain very often, and the weather will get
24、very hot. Perhaps the climate of the world will change. This will be dangerous for everyone in the world. That is why we must take care of forests.8. The passage mainly tells us about _.A. the importance of taking care of our forestsB. the result of cutting down the treesC. the world of great forest
25、sD. the reasons for forming the deserts9. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Africa and South America are the oceans of trees.B. Forests are homes for different kinds of animals.C. Forests are usually several square kilometers large.D. Different plants cant be found in the sa
26、me forest.10. The need for more wood and more land results in _.A. the change of the world climateB. the disappearance of many plants and animalsC. more desert and less farmlandD. all of the above11. The writer thinks _.A. it necessary for people to cut down the forestsB. it necessary for people to
27、protect the forestsC. it impossible for people to take care of the worldD. it important for everyone to keep animals【答案】8. A 9. B 10. D 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了当今森林遭到破坏的现状,呼吁我们应该努力保护森林。8题详解】主旨大意题。根据最后一段中“This will be dangerous for everyone in the world. That is why we must take care of forests.”(这
28、对世界上的每个人来说都将是危险的。这就是为什么我们必须照顾好森林。)并结合全文理解可知,这篇文章主要告诉我们保护森林的重要性。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据第一段中“These great forests are the oceans of trees. They are full of thousands and thousands of different kinds of plants and animal.”(这些大森林是树木的海洋。它们充满了成千上万种不同的植物和动物。)可知森林是不同种类动物的家园。故选B项。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“If we cut dow
29、n our forests, a lot of plants and animals will disappear from the world.”(如果我们砍伐森林,大量的植物和动物将从世界上消失。)、“In a lot of places the new farmland will soon look like the old deserts.”(在很多地方,新的农田很快就会看起来像以前的沙漠。)以及“Perhaps the climate of the world will change.”(也许世界的气候会改变。)可知对更多木材和更多土地的需求导致了世界气候的变化、许多植物和动物的消失
30、以及沙漠增多、农田减少,A、B、C均正确。故选D项。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中“This will be dangerous for everyone in the world. That is why we must take care of forests.”(这对世界上的每个人来说都将是危险的。这就是为什么我们必须照顾好森林。)可知,作者认为我们有必要保护好森林。故选B项。DThere is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.One day, feeli
31、ng very sad and lonely, she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly caught in a thorn (荆棘) bush. The young girl carefully released the butterfly. Instead of flying away, the little butterfly changed into a beautiful fairy. The young girl rubbed her eyes in disbelief.“For y
32、our wonderful kindness, ” the good fairy said to the girl,“I will give you any wish you would like.” The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.” The fairy leaned toward her and whispered in her ear. Then the fairy disappeared.As the little girl grew up,there was no o
33、ne in the land as happy as she. Everyone asked her secret of happiness . She would only smile and answer,“The secret of my happiness is that I listened to a good fairy when I was a little girl.”When she was very old and on her deathbed, the neighbors all gathered around her, and feared that her unbe
34、lievable secret of happiness would die with her. “ tell us,please, ” they begged,“ tell us what the good fairy said. ” The lovely old woman simply smiled and said,“ She told me that everyone,no matter how safe they seemed,no matter how old or young,how rich or poor, had need of me.”12. _the girl fel
35、t sad and lonely.A. There were many friends butB. There was nobody to love her soC. There was nothing to doD. Seeing the butterfly was caught13. Noticing the butterfly was caught by the thorn, the orphan girl _.A. helped the butterfly escaped from the thornB. felt sorrow,but she didnt go up to help
36、itC. fell down on it tooD. failed to help it release from the thorn14. The butterfly _after was saved by the little girl.A. flied awayB. still diedC. changed into a fairyD. was more beautiful than before15. The only thing that the little girl wanted was _.A. to be richB. to have her own parentsC. to
37、 have a lot of friendsD. happiness【答案】12. B 13. A 14. C 15. D【解析】【分析】这是一篇寓言故事。文章主要讲述了女孩救了蝴蝶之后变成了一个仙女,本文通过仙女之口告诉我们幸福快乐的秘籍就是我们对别人来说是有价值的。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“There is a wonderful story about a young girl who had no family and no one to love her.”(有一个关于一个年轻女孩的精彩故事,她没有家,也没有人爱她。)可知,没有人爱这个女孩所以她感觉伤心和孤独,故选B。
38、【13题详解】细节理解题。根据第二段中“she was walking through a grassland when she noticed a small butterfly caught in a thorn (荆棘) bush. The young girl carefully released the butterfly. ”(当她穿过一片草地时,她注意到一只被荆棘夹住的小蝴蝶。小女孩小心翼翼地把蝴蝶放飞了。)可知,小女孩帮助蝴蝶逃离了荆棘,故选A。【14题详解】细节理解题。根据第二段中“ Instead of flying away, the little butterfly c
39、hanged into a beautiful fairy.”(小蝴蝶没有飞走,而是变成了一个美丽的仙女。)可知,蝴蝶变成了一个仙女,故选C。【15题详解】细节理解题。根据第三段中The little girl thought for a moment and then replied, “I want to be happy.”(小女孩想了一会儿,然后回答说:“我想要幸福。)可知,小女孩想要幸福,故选D。【点睛】第二节(共五小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。ForgivenessTo forgive is a vi
40、rtue, but no one has ever said it is easy. When someone has deeply hurt you, it can be extremely difficult to let go of your hate. However, forgiveness is possible, and it can be surprisingly beneficial to your physical and mental health. People who forgive show less sadness, anger and stress and mo
41、re hopefulness, according to a recent research._16_ Try the following steps:Calm yourself. _17_ You can take a couple of breaths and think of something that gives you pleasure: a beautiful scene in nature, or someone you love.Dont wait for an apology. Many times the person who hurt you does not inte
42、nd to apologize. They may have wanted to hurt you or they just dont see things the same way. _18_ Keep in mind that forgiveness does not necessarily mean becoming friends again with the person who upset you.Take the control away from your offender (冒犯者). Rethinking about your hurt gives power to the
43、 person who caused you pain. Instead of focusing on your wounded feelings, learn to look for the love, beauty and kindness around you._19_ If you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear, and even love. You may want to write a letter to yourself fr
44、om your offenders point of view.Dont forget to forgive yourself. _20_ But it can rob you of your selfconfidence if you dont do it.A. Why should you forgive?B. How should you start to forgive?C. Recognize the benefits of forgiveness.D. Try to see things from your offenders angle.E. For some people, f
45、orgiving themselves is the biggest challenge.F. To make your anger die away, try a simple stressmanagement technique.G. If you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time.【答案】16. B 17. F 18. G 19. D 20. E【解析】【分析】文章是一篇说明文,文章主要介绍了人们宽恕他人的方法和途径。【16题详解】根据第一段的内容和“Try the follow
46、ing steps”可知,接下来是提的建议,故空白处是问“应该怎样原谅他人呢?”之类的话。起承上启下的作用,故选B。【17题详解】根据Calm yourself(要冷静)和take a couple of breaths(深呼吸)可知,这里讲的是,要学会舒缓愤怒,让自己平静下来。F选项To make your anger die away, try a simple stress-management technique.让愤怒逐渐消散,尝试一个简单的压力管理技巧,符合,故选F。【18题详解】根据第一句“Dont wait for an apology.”可知,不能等待他人的原谅,G选项If
47、you wait for people to apologize, you could be waiting an awfully long time.如果等他人来道歉,你可能会等相当长的时间,G项与wait for有关,故选G。【19题详解】根据IfIf you understand your offender, you may realize that he or she was acting out of unawareness, fear, and even love.可知,如果你理解惹怒你的人,你可能会意识到他是无意伤害你的,应该站在对方的角度考虑一下。D选项Try to see t
48、hings from your offenders angle.试着站在对方的角度思考问题.,符合。故选D。【20题详解】根据“Dont forget to forgive yourself.”和“.rob you of your self-confidence if you dont do it”可知,最后一段说的是,要学会自我原谅,E项“对一些人来说,原谅他们自己是最大的挑战”符合语境。故选E。 第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题,每题1.5分,共30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在
49、答题卡上将该项涂黑。In 1896, the first modem Olympic Games was held in Athens, Greece. _21_ then many countries have _22_ held the Olympics, such as England, France, Germany, Canada, the USA, Spain and Australia. _23_ more than a century the Games returns to its hometown this year._24_ people hold the Olympic
50、 Games, they _25_ make an emblem (会徽). The emblem of the Athens Olympic Games this year is a _26_ circle of olive branches in the sky.Now Athens is developing a _27_ ofpeace (和平). An officer said, while in Athens, the _28_ should be at peace.We hope the peace is not just _29_ a short time. We would
51、like the _30_ from the Athens Games to help countries come together and _31_ their problems.Four years _32_ the Olympic Games will be held in _33_ And China has already _34_ a seal as the emblem of the Beijing 2008 Olympic Games.The emblem has a _35_ Chinese character on a red seal and _36_“ Chinese
52、 seal-dancing Beijing.” Below it, there are the _37_“ Beijing 2008 ”. The character in the emblem is “Jing. It means “_38_” of China and it is also like a runner_39_ a dancer. The running figure (人形) of the emblem_40_ the spirit of the Olympics faster, higher and stronger. 21. A. SinceB. BeforeC. Al
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400312.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
