四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(2) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练2 WORD版含答案 四川省 内江市 2016 高考 英语 阅读 理解 专题 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、 四川省内江市2016高考英语阅读理解专题选练(2)阅读理解。3D cinema has been around since the early 20th century, but Hollywood brought the technology back in 2007. Many thought it was just a trick to make more money. But then came Avatar, the first mustsee movie in 3D.But since Avatar, 3D cinema has struggled. In_2010,_sever
2、al_3D_movies_bombed_at_the_box_office. And by late 2010, some people said the technology was dead. Of course, that wasnt the first time Hollywood had struggled with new technology. Although sound was added to movies in the late 1920s, it took audiences time to get used to the new technology. But in
3、the end, sound and colour became the standard. James Cameron, director of Avatar, thinks were going through the same process with 3D.Some say cinemas are charging too much for 3D movies. In the US, seeing a 3D movie can cost up to $7.5 more than seeing it in 2D.Also, a recent study at California Sta
4、te University finds audiences dont actually enjoy movies in 3D any more than in 2D.Walter Murch, a famous movie editor, wrote in 2011 that human beings have no ability to process 3D images. Watching a 3D movie confuses our brain and this is why some people get headaches.But James Cameron disagrees.
5、In fact, he recently predicted that in five years all movies will be in 3D.And there are signs that 3D is fighting back. More 3D movies were put on the market in 2012 than ever before. The Lion King 3D recently made over US $150 million at the box office, and Camerons Titanic 3D made even more.Who k
6、nows what the future holds for 3D? Steven Spielberg recently said, “Im hoping 3D gets to a point where people notice it. Because then it just becomes another tool and helps tell a story.”1The underlined sentence in Paragraph 2 probably means that in 2010, 3D movies_Awere not successfulBbecame popula
7、rCdeveloped quicklyDwere of poor quality2The example of sound and colour is used mainly to show that_AHollywood tends to absorb what is newB3D technology takes time to be acceptedCHollywood struggles with new technologyDhigh technology helps to make better movies3In Walter Murchs opinion, 3D movies_
8、Abring moviemakers great profitsBare more expensive than 2D moviesCdo great harm to peoples healthDare unsuitable for people to watch4What can we learn from the text?AAvatar was the first 3D movie.B3D cinema has existed for years.CTitanic 3D has made the most money.D2012 witnessed the coming of 3Ds
9、time.【要点综述】自从阿凡达采用3D影像技术获得巨大成功之后,全世界范围内掀起了一股波涛汹涌的3D热潮。本文就3D时代是否到来展开了讨论。1A推理判断题。由本段中关键词struggled、dead和bombed可判断该句意为“票房失利”。故选A项。2B推理判断题。根据第二段的“that wasnt the first time Hollywood had struggled with new technology.”可知,作者用有声电影和彩色电影如何发展成为行业标准的例子来说明3D电影技术目前遭遇的尴尬境遇,指出其要被大众接受还需要时间。故选B项。3D细节理解题。根据第三段“that hu
10、man beings have no ability to process 3D images. Watching a 3D movie confuses our brain and this is why some people get headaches.”可以判断出,在Walter Murch看来,3D影像画面不适合人们观看。故选D项。4B推理判断题。3D技术自从20世纪初出现以来,一直处于尴尬的境地。多年来,人们一直讨论3D电影技术的发展前景。文章首句是解题关键。故选B项。阅读下列短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Breathe, wave and smil
11、e. Along with more than 300 other seniors, I marched into the stadium on the afternoon of May 10. The audience burst into deafening cheers. The huge stadium shook with all the whistling and clapping.It was as if a Hollywood superstar had walked on stage. And indeed, every single senior that day was
12、a star of the moment. Each deserved it. The seniors had been preparing for four years for this once-in-a-lifetime momentthe commencement.Seated, I waited anxiously for the opening address. As a foreign exchange student, I was not able to receive a diploma. However, I still had the wonderful feeling
13、of being part of things. Like the other graduates, I was dressed in purple cap and gown.Our principal, Mr. Glover, delivered a short, warm greeting. The US national anthem followed and then, hands on chests, a solemn Pledge of Allegiance(效忠宣誓).Students who had excelled academically gave farewell spe
14、eches. The tears in some eyes convinced me that many had deep feelings about the occasion. It was as the class motto says, “Life brings us tears, smiles and memories. The tears dry; the smiles fade; but the memories last forever.”Then came the core (核心) of the commencement. Hundreds of names were an
15、nounced. Each graduate walked across the stage to receive his or her diploma from the principal. From the different cheers each graduate got, we had the funny sense that it was a kind of competition of who could cheer the loudest.To be honest, the presentation of diplomas got boring. A girl sitting
16、next to me even started yawning. But it wasnt boring for those receiving the diploma: they would treasure the moment the principal placed the sacred brown document in their hands for the rest of their lives.A new page in the book of that persons life had turned. They were glimpsing their futures: fu
17、tures of challenge, hardship, perhaps loneliness too, which would take all of their courage.62. Whats the article mainly about? A. An American graduation ceremony. B. The opening ceremony of a sports meeting.C. A presentation of college diplomas. D. A US colleges farewell party.63. According to the
18、text, which of the following statements about the author is TRUE?A. Hollywood superstars went to attend the ceremony.B. Every single senior became a superstar at the ceremony.C. When each graduate got his or her diploma, there were cheers. D. All graduates would treasure the diploma for the rest of
19、their lives. 64. The right order of the following events is_.a. Diplomas were presented to graduates. b. Students gave farewell speeches.c. The US national anthem was played. d. The principal gave a short, warm speech.e. Seniors went into the stadium.A. b-c-a-d-e B. b-d-c-e-a C. e-d-b-a-c D. e-d-c-b
20、-a65. From the text, we can infer that_.A. foreign exchange students could get a diploma B. a diploma guarantees a bright futureC. the ceremony symbolizes the beginning of a new stage in lifeD. everyone felt excited at the presentation of the diploma【解析】根据第一自然段Along with more than 300 other seniors,
21、 I marched into the stadium on the afternoon of May 10. 第四自然段Our principal, Mr. Glover, delivered a short, warm greeting. The US national anthem followed and then, hands on chests, a solemn Pledge of Allegiance(效忠宣誓). 第五自然段Students who had excelled academically gave farewell speeches 第六自然段Each gradu
22、ate walked across the stage to receive his or her diploma from the principal.根据这个顺序故选D【考点定位】考查细节理解判断题65. 【答案】C【解析】根据A new page in the book of that persons life had turned.可知答案为C【考点定位】考查推理理解题【浙江省2014模拟冲刺试题】It can be as simple or as complex as you want. Anybody who enjoys the cinema knows that when th
23、e final credits roll they include everyone who has contributed Director, Performers, Best Boy, Make Up, etc.It usually takes over a hundred people working a year to make a feature film, ten people to produce a pop promo (流行电视节目预告片) and around twenty to film a documentary. The reason so many people a
24、re involved is because films need to be made quickly and on budget.Many famous directors started by making films completely on their own Orson Welles, George Lucas, Robert Rodrigues. You may not have the special effects and big budgets of Hollywood but you do have time on your side. Use it to experi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2017秋四年级语文上册语文百花园二课件2语文S版.ppt
