四川省内江市2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2018-2019学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)(考试时间:120分钟试卷满分:150分)注意事项:1.本试卷由四个部分组成。其中,第一、二部分和第三部分的第一节为选择题,第三部分的第二节和第四部分为非选择题。2.答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;
2、每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What does the man want to know?A. How to link a website.B. When to leave his school.C. Where to find a flat.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。2.What is the man doing?A. Asking the way.B. Making an i
3、nvitation.C. Making a request.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.How does the man want to travel?A. By car.B. By bus.C. By taxi.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.What are the speakers talking about?A. Their neighborhood.B. Their life.C. Their work.【答案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.Why does the woman need to take a math clas
4、s?A. To major in math at college.B. To move to another school.C. To prove she is knowledgeable.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。6. What does the man
5、 want to drink?A. Water.B. Juice.C. Wine.7. Who made salad for the speakers?A. The woman.B. The man s wife.C. The womans husband.【答案】6. A 7. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。8. How long will the speakers stay in the hotel?A. Three nights.B. Four nights.C. Five nights.9. What is the probable rela
6、tionship between the speakers?A. Tourist and guide.B. Teacher and student.C. Customer and assistant.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。10. Where does the conversation probably take place?A. In the library.B. On the playground.C. At a bookstore.11. What does the woman think of e books?A
7、. They cost a lot.B. They hurt her eyes.C. They re convenient.12. What will the man do next?A. Return to the classroom.B. Read his favorite book.C. Wait for the woman.【答案】10. A 11. B 12. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。13. Where will the man have the meeting at 9:00 am?A. In Room 306.B. In Room
8、 304.C. In Room 302.14. Who will the man have lunch with?A. Two department managers.B. Three CEOs.C. A professor.15. What will the man do at 1:30 pm?A. Work on a report.B. Meet Ms. Black.C. Attend a lecture.16. What would the man do if he had free time?A. Have a meal in Garden Restaurant.B. Take a t
9、rip to Southeast Asia.C. Take Jack to Yinze Park.【答案】13. A 14. B 15. C 16. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。17. What caused the traffic to stop?A. A sandstorm.B. A heavy rain.C. A night of snow.18. What day is it today?A. Wednesday.B. Thursday.C. Friday.19. What season is it now here in the city?A
10、. Early spring.B. Late winter.C. Early winter.20. What will the weather be like at night on Saturday?A. SunnyB. Cloudy.C. Rainy.【答案】17. A 18. B 19. A 20. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ALooking for some places out of this
11、world to visit on vacation?Here are four cool places to visit.Kennedy Space Center Visitor ComplexLocated (位于)in the east of Orlando,Florida,it s considered as the greatest space adventure on Earth. You can meet astronauts,eat space food,watch movies about past space missions,and if you re lucky,get
12、 to watch a new launch (depending on the space program s schedule). Remember to take enough money for admission and various souvenirs in the world s largest store devoted to space souvenirs and NASA clothing and equipment,which might cost a fortune.American Museum of Natural HistoryIt s an important
13、 scientific and cultural institution with extremely impressive exhibitions and collections about human cultures,the natural world and the universe. The museum s associated Rose Center for Earth and Space is located near Central Park West in Manhattan. It looks like a huge glass box with a huge globe
14、 enclosed,which is quite attractive to people. It contains space and astronomy (天文学)exhibits,a model solar system,and the beautiful Hayden Planetarium (天文馆).New Mexico Museum of Space HistoryNobody would expect such a cool space museum in the desert near White Sands,New Mexico, ut in fact,there is o
15、ne!This museum records the area s space history. Admission tickets are available on the website,and it offers discounts for senior citizens and youngsters under age 12.Lowell ObservatoryThe Lowell Observatory,located on Mars Hill overlooking Flagstaff,was built in the late 1800s by Massachusetts ast
16、ronomyenthusiast Percival Lowell to help him study Mars. Visitors to Lowell Observatory can see the dome,visit Clyde Tombaugh s tomb,take tours,and participate in astronomy camps. The observatory is at an altitude of about 7,200 feet,so bring sunscreen,drink lots of water,and take frequent breaks.21
17、. What will you probably face in Kennedy Space Center Visitor Complex?A. Risky surroundings.B. Adventurous astronomy camps.C. Relatively high cost.D. Terrible space food.22. What is special about New Mexico Museum of Space History?A. Its location.B. Its history.C. Its size.D. Its budget.23. What s t
18、he passage mainly intended to do?A. To introduce the history of some museums.B. To ask people to learn more about astronauts.C. To recommend some space themed museums.D. To give tips on a space themed vacation preparation.【答案】21. C 22. A 23. C【解析】【分析】这是一篇应用文。主要向人们推荐了几个度假的好去处。【21题详解】细节理解题。根据第二段最后一句Re
19、member to take enough money for admission and various souvenirs in the world s largest store devoted to space souvenirs and NASA clothing and equipment, which might cost a fortune.(记得带足够的钱去世界上最大的太空纪念品商店买门票和各种各样的纪念品,这家商店专门出售太空纪念品和美国宇航局的服装和设备,这可能要花一大笔钱。)在肯尼迪航天中心,你可能会面临相对较高的费用。故选C。【22题详解】细节理解题。根据第四段第一句
20、Nobody would expect such a cool space museum in the desert near White Sands, New Mexico, but in fact, there is one!(没有人会想到在新墨西哥州白沙附近的沙漠里会有这么酷的太空博物馆,但事实上,有一个!)可知New Mexico Museum of Space History的特别之处在于它的地理位置。故选A。【23题详解】推理判断题。根据文章第一段Looking for some places out of this world to visit on vacation?Here
21、are four cool places to visit.(想去世界上其他地方度假吗?这里有四个很酷的地方。)以及文章内容可知,这篇文章主要是想推荐一些太空主题的博物馆。故选C。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不
22、是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第一小题,根据第二段最后一句Remember to take enough money for admission and various souvenirs in the world s largest store devoted to space souvenirs and NASA clothing and equipment, which might cost a fortune.(记得带足够的钱去世界上最大的太空纪念品商店买门票和各种各样的纪念品,这家商店专门出售太空纪念品和美国宇航局的服
23、装和设备,这可能要花一大笔钱。)在肯尼迪航天中心,你可能会面临相对较高的费用。故选C。BOn my granddaughter Mary s 21st birthday,I sat with her and her expired (过期的)driver s license on a hard wooden bench at the DMV (the Department of Motor Vehicles),waiting for our number to be called. The broadcast system announced numbers to call ticket ho
24、lders to reach the desk to take an eye test or renew a registration. I felt as though we were staying at a bingo game,waiting for the winning number to be called so we could jump up and collect the prize.And on that bench,I had a thought:The seemingly ordinary events I ve shared with my granddaughte
25、r were both my adventures and my rewards for just showing up. I grew up in an immigrant (移民)family in the suburb of Boston. A vacation for us was a bus trip to Central Square,with shopping bags filled with delicious foods like hard boiled eggs,followed by the muddy sand sucking our toes.I looked for
26、ward to these small outings. It sounded boring to seek out the simple pleasures,but it was not. I traveled to remote islands,to Europe,and to many of America s cities. Those trips were refreshing,but they were breaks. I prefer the mainstream of the ordinary.I like the day trips. But the most wonderf
27、ul time was when Mary and I stayed in the reading room. We talked about her homework,and played the roles of two thinkers discussing the Enlightenment (启蒙运动). We had our private book club,reading A Prayer for Owen Meany and copying the voice of the main character.All of these ordinary moments are mo
28、re valuable than the time it will take to travel around the world. Many people love adventures,like skydiving or climbing Mount Everest. But that is not who I am. I dont need those adventure experiences. In the end,it turns out that just showing up is enough for me.24. What was the author doing at t
29、he DMV according to Paragraph 1?A. Being with Mary to renew a license.B. Preparing to take a driving exam.C. Playing a bingo game with Mary.D. Celebrating Mary s 21st birthday.25. Why does the author mention her childhood?A. To express her enthusiasm for traveling.B. To show her simple pleasures as
30、a kid.C. To show her identity as an immigrant.D. To make a comparison with her life afterwards.26. What can be implied about the author from the text?A. She was fond of reading by herself.B. She served as the best teacher for Mary.C. She had a good relationship with Mary.D. She was a sociable and ca
31、ring grandmother.27. What is the best title for the text?A. The unforgettable experience at DMVB. My pleasant childhood memoriesC. My life with my granddaughterD. Happiness from ordinary events【答案】24. A 25. B 26. C 27. D【解析】这是一篇夹叙夹议文。作者和自己的孙女玛丽在21岁生日那天去车管所更新驾照,在等待叫号的过程中作者回忆起了自己生活中那些看似平常实际很美好的事情。并感悟到
32、所有这些平凡的时刻都比环游世界的时间更有价值。【24题详解】细节理解题。根据第一段On my granddaughter Mary s 21st birthday, I sat with her and her expired drivers license on a hard-wooden bench at the DMV (the Department of Motor Vehicles),waiting for our number to be called. The broadcast system announced numbers to call ticket holders to
33、 reach the desk to take an eye test or renew a registration.(孙女玛丽21岁生日那天,我和她一起坐在车管所的一张硬木长椅上,她的驾照过期了,我们等着被叫到我们的号码。广播系统公布号码,通知持票人到服务台进行视力检查或重新登记。)可知第一段中作者在车管所与Mary一起更新驾驶证。故选A。【25题详解】细节理解题。根据第三段I looked forward to these small outings. It sounded boring to seek out the simple pleasures, but it was not.(
34、我期待着这些小小的郊游。追求简单的快乐听起来很无聊,但事实并非如此。)可知作者提到她的童年,以显示她作为一个孩子的简单快乐。故选B。【26题详解】推理判断题。根据第四段But the most wonderful time was when Mary and I stayed in the reading room.(但最美妙的时光是当玛丽和我呆在阅览室。)可推测作者和玛丽的关系很好。故选C。【27题详解】主旨大意题。根据文章最后一段第一句All of these ordinary moments are more valuable than the time it will take to
35、travel around the world.(所有这些平凡的时刻都比环游世界的时间更有价值。)以及文章主要内容为作者描述日常生活中那些平凡的事情所带来的快乐,故D选项符合文章标题。CYour next car might drive itself. After years of trials on city streets,driverless vehicles(车辆)are now nearing the practical use. Last month,a driverless bus began carrying passengers through Lyon,France. Mo
36、st in the automobile industry think self driving vehicles will be on the road by 2020.Driverless cars will at first be huddled with human driven cars. But the first places where they will become dominant(占优势的)are crowded urban areasexactly the spots most damaged by the car age. Many advanced cities
37、are already reducing the role of human-driven vehicles. Driverless cars will quicken that process and will bring us enormous benefits.Driverless cars will reduce accidents by around 90 per cent. That s bigthe annual death toll on the world s roads is about 1. 2 million a year. Pollution and carbon e
38、mission(排放)will drop, because urban driverless cars will be electric. The old,otherwise,would stay at home most of the time and the disabled and teenagers will suddenly gain mobility.On the other hand,driverless cars will bring terrible results. The best thing about the car age was that it employed
39、tens of millions of people to make,market,insure and drive vehicles. Over the next 20 years,the mostly low skilled men who now drive trucks,taxis and buses will see their jobs reduced. Car makers are especially scared. The few cars of the future might be made by tech companies such as Apple,Baidu an
40、d Google. Imagine the influences on Germany,where there is the largest vehicle industry.Dramatic change is coming,and driverless cars could arrive by 2020. But governments have hardly begun thinking about it. Only 6 per cent of the biggest US cities have considered them in their long term planning.T
41、en years ago,anyone hardly saw the smartphone coming. But now it is so common in our daily life. Let s hope we do a better job of handling the driverless car.28. Which can replace the underlined words “be huddled with”in Paragraph 2?A. Show up.B. Exist together.C. Get rid of.D. Take the place of.29.
42、 Why can driverless cars reduce pollution and carbon emission?A. They will be powered by electricity.B. They will reduce the number of cars.C. They will save fuel by driving themselves.D. They will reduce too many accidents.30. What can we know about driverless cars?A. They will not hit the road unt
43、il 2020.B. They will only be used in urban areas.C. They will not cause any road accident.D. They arent still seriously taken officially.31. What s the author s attitude towards driverless cars?A. Doubtful.B. Praising.C. Hopeful.D. Worried.【答案】28. B 29. A 30. D 31. C【解析】这是一篇说明文。主要介绍了了无人驾驶汽车,着重介绍了无人驾
44、驶汽车的优点和缺点,但政府还没有认真对待无人驾驶汽车。【28题详解】词义猜测题。根据下文Many advanced cities are already reducing the role of human-driven vehicles. Driverless cars will quicken that process and will bring us enormous benefits.(许多发达城市已经在减少人力驾驶汽车的作用。无人驾驶汽车将加快这一进程,并将给我们带来巨大的好处。)可知无人驾驶汽车并未完全取代有人驾驶汽车,因此一开始无人驾驶的汽车会和有人驾驶的汽车一同存在。故可推测
45、划线单词意思为“一起存在”,故选B。【29题详解】细节理解题。根据第三段中 Pollution and carbon emission(排放)will drop, because urban driverless cars will be electric. 可知无人驾驶的汽车会减少污染和碳排放,因为它们是由电力驱动的。故选A。【30题详解】细节理解题。根据倒数第二段中But governments have barely begun thinking about itOnly 6 percent of the biggest US cities have factored them into
46、 their long-term planning可知领导人还没有认真对待无人驾驶汽车。故选D。【31题详解】推理判断题。根据文章最后一句Let s hope we do a better job of handling the driverless car.(希望我们在驾驶无人驾驶汽车方面做得更好。)可知作者对无人驾驶汽车是抱有希望的态度,故选C。DIt may be time to tailor students class timetables to their natural biological rhythms (节律), according to a new study.Resea
47、rchers tracked the personal daily online activity records of nearly 15,000 college students. Based on their activities on days when they were not in class,firstly the researchers divided the students into different sorts. They are “night owls”students who enjoy staying awake all night,“daytime finch
48、es”students who are active in the daytime,and “morning larks”students who get up early. Then the researchers compared their class times with their academic results.Their findings showed that students whose biological rhythms were out of step with their class timetables,for example,night owls taking
49、early morning courses,received lower grades. This disagreement is caused by the “social jet lag”(社会性时差)a condition in which one s peak watchfulness times are in disagreement with work,school or other demands. “We found that most students were being jet lagged by their class times,which was related v
50、ery strongly with their dropping academic performance,”said Benjamin Smarr.“Our research indicates that if a student can always keep the same schedule pattern in which class days resemble non class days,they are more likely to achieve academic success,”said Aaron Schirmer. While students of all cate
51、gories suffered from class caused jet lag,the study found that night owls were especially to be affected easily. But it s not as simple as students just staying up too late. “Because owls are later and classes tend to be earlier,this mismatch hits owls the hardest,but we notice that larks and finche
52、s who take later classes also suffer from the mismatch,”said Smarr.Different people really do have biologically various timing,so there isnt a one-time-fits-all way for education. The results suggest that “rather than warn late students to go to bed earlier,in disagreement with their biological rhyt
53、hms,we should work to individualize (使个性化)education. In this way,learning and classes are structured to take advantage of knowing at what time of day a given student will be most fit to learn,” Smarr said.32. Why did the researchers carry out the new study?A. To make timetables more suitable to stud
54、ents biological rhythms.B. To analyze the causes of students different sleeping patterns.C. To ask students to pay more attention to their health.D. To keep track of students daily online activities.33. Which is probably the main cause of students poor grades?A. Tight class timetables.B. Biological
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
