四川省内江市2020届高三英语二模考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 内江市 2020 届高三 英语 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省内江市2020届高三英语二模考试试题(含解析)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。”每段对话仅读一遍。1.Where did the man put the womans bike?A. In a garage. B. In a backyard. C. Under a street lamp.2. Which floor is the Committee Room on?A The sec
2、ond floor. B. The third floor. C. The fourth floor.3. How does the man feel about the article in the end?A. Annoyed. B. Satisfied. C. Bored.4. Where does the conversation probably take place?A. In a library. B. In a bookstore. C. In a teaching building.5. Why does the man call the woman?A. To ask fo
3、r a sick leave. B. To ask about English classes.C. To discuss tomorrows schedule.第二节 (共15小题,每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How will the woman send the package?A. By sea. B. By express mail.
4、C. By air.7. How much should the woman pay?A. 20. B. 23. C. 26.听第7段材料,回答第8、9题。8. What problem does the woman have?A. Shes lost. B. Her shoes are broken. C. Her feet are uncomfortable,9. Why did the speakers come to the city?A. To make a tour. B. To buy some shoes. C. To attend a meeting.听第8段材料,回答第10
5、至12题。10. Why does the man want to get a summer job?A. To save money for a course. B. To pay his brother back. C. To save for a trip.11. How will the woman get money?A. By borrowing from her brother. B. By doing a part-time job.C. By asking her parents.12. What does the man decide to do in the end?A.
6、 Study in Spain. B. Get a job in Portugal.C. Go to Latin America with the woman.听第9段材料,回答第13至16题。13. What are the speakers discussing?A. How to form clouds. B. How to present their research.C. How to explain different types of clouds.14. Why does the man suggest having small cards?A. To make the pre
7、sentation more interesting. B. To remind him of what to say.C. To organize all the research.15. What will the man do?A. Prepare the cards. B. Make the presentation slides.C. Look for pictures of clouds online.16. What part will the woman do?A. The medium-level clouds part. B. The low-level clouds pa
8、rt.C. The high-level clouds part.听第10段材料,回答第17至20题。17. What problem will the motorway bring to the village?A. Children will find it hard to go to the Streeve Beach.B. The well-known beauty spot will be destroyed.C. Fewer villagers will live there.18. What will be built on farmland?A. Houses. B. A sw
9、imming pool . C. A steel factory.19. Where will the high-tech park be built?A. In the south of the village. B. In the north of the village.C. In the west of the village.20. What is most villagers attitude towards the government plans?A. Fully satisfied. B. Rather worried. C. Quite unexpected.第二部分 阅读
10、理解(共两节, 满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A. B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOn Friday August 3, parents should plan on a scheduled conference with their childs advisor, which is held in the late morning and early afternoon. Then the school president will hand out the diplomas after the Progress Day exer
11、cises that the graduation performance follows. Parents planning on taking the activities are urged to reserve accommodations as soon as possible by Salisbury School. This is a list of inns that offer accommodations close to our school.Inn at Iron Masters Lakeville, CT, (860) 435-9844 Starts from$159
12、 Check-in time is 3PM and Check-out time is 11AM. It is close to antiquing, golf and special roads for walking, jogging and bicycling. Payment by check or credit cardEarl Grey B&B Salisbury, CT, (860)435-1007 Per night: $295 with breakfast; $275 without Its close to private schools: Hotchkiss, Salis
13、bury; two nearby lakes for boating, fishing and swimming. Check in: 3 PM; Check out: noon Payment by check or credit cardSassafras B&B Salisbury, CT, (860) 435-1234 $ 125-$150 double room (Minimum two nights June-October 2018 only) Up charge for one night during June-October 2018 only. One Day Cance
14、llation Policy: no charge Check in is at 3PM, and check out is noon. Early check-in or late check-out / laundry services are available for an additional fee. Payment by credit card, no checkThe Litchfield Inn Litchfield, CT, (860) 567-4503 Per night: $295 Up to 2 children under 12 stay for free with
15、 adults, and rollaway beds are available upon request for a small fee. Check in: 3 PM; Check out: 11 AM Cancellation Charges: 1 Night Charge if cancelled within 24 hrs (Groups carry different policy) Payment: No cash1. Which of the following is Activity 3 on August 3?A. The Progress Day exercises.B.
16、 The parents-advisor meeting.C. The graduation performance.D. The ceremony for diplomas.2. If you like enjoying antiques and exercising, which inn will you stay at?A. Sassafras B&BB. B. The Litchfield Inn.C. Inn at Iron Masters.D. Earl Grey B&B.3. What is required by all the above inns?A. Guests che
17、ck in at 3PM.B. They should be booked before Aug.3.C. They take cancellation fees.D. Guests pay by check or credit card.【答案】1. C 2. C 3. A【解析】本文是应用文。文章介绍了一所学校的学生毕业典礼活动安排和为参加孩子毕业典礼的家长提供的学校附近住宿的旅馆清单。【1题详解】细节理解题。根据第1段the school president will hand out the diplomas the graduation performance follows可知,8
18、月3 日的活动有毕业演出,然后校长发毕业文凭。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据Inn at Iron Masters Lakeville, CT, (860) 部分的介绍It is close to antiquing, golf and special roads for walking, jogging and bicycling.可知,住在Iron Masters的旅馆,你可以寻古探幽,还可以打高尔夫、散步、慢跑和骑自行车。故选C项。【3题详解】细节理解题。 比较四个旅馆的入住时间Check in:3PM可知,四个旅馆都是要求客人下午3点后入住。故选A项。BMany of my s
19、ummer, childhood adventures were related to that classic American experience of the family road trip.We visited Carlsbad Caverns when we took a trip out west so my father could look for work. A concrete tent called “tepee” by American Indians, which we spent the night in, has stuck in my mind. This
20、was at Wigwam Village Motel in Holbrook, Arizona, on Route 66. The city was founded in 188 l, when the railroad was built, and named to honor the first chief engineer of the Atlantic and Pacific Railroad. I slept on an army type bed just below the attractive air conditioner.Another time, our family
21、took our summer vacation at a small wooden house that belonged to one of my father s friends for a couple of years in the Adirondacks. We had to take everything we needed up a steep hill to the house that you couldnt see from the road that passed in front of it. There was no mailbox and the only ind
22、ication that there might be something there was a small courtyard where you could park a car. We had packed all the food and clothing we would need for one week. After all, it wasnt like there was a Walmart nearby.The weeks entertainment consisted of catching insects and snakes and playing in the sm
23、all lake that was across the road from the house. I have never seen water as pristine (清澈) since. I would catch small fish by hand and set them free. Seven days passed before I knew it!These trips are our familys history. We were making our, own history and placing the historical markers of our live
24、s along the road.4. What impressed the writer most in Holbrook?A. A concrete tent.B. The citys long history.C. The air conditioner.D. An army type bed.5. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A. The steep hill.B. The wooden house.C. The small courtyard.D. The familys car.6. How
25、did the writer like the summer vacation in the Adirondacks?A. He enjoyed it very much.B. He wasnt well prepared for it.C. He found it inconvenient to stay there.D. He considered it environment-friendly.7. Whats the best title for the text?A. Lessons from my familyB. Childhood adventures.C. Summer fa
26、mily vacationD. Happy memories【答案】4. A 5. B 6. A 7. C【解析】本文是记叙文。文章讲述了作者和家人暑假度假的两次经历。【4题详解】细节理解题。根据第2段A concrete tent called “tepee” by American Indians, which we spent the night in, has stuck in my mind.可知,在Holbrook的一个乡村旅馆里,一个混凝土帐篷在作者脑海中留下深刻印象。故选A 项。【5题详解】词句推测题。分析有划线词it的句子结构,that you couldnt see fro
27、m the road是定语从句, 修饰the house;that passed in front of it也是定语从句,修饰the road;the house that you couldnt see from the road that passed in front of it意为“房子前面有一条路经过,从那条路上你是看不到房子的”。因此it指the wooden house。故选B项。【6题详解】推理判断题。根据第4段Seven days passed before I knew it!可知,作者在Adirondacks度暑假,捕捉昆虫和蛇,在湖里抓鱼,觉得时间过得飞快。因此作者在
28、那里玩得很愉快。故选A项。【7题详解】主旨大意题。本文讲述了作者和家人暑假度假的两次经历。根据第一段Many of my summer, childhood adventures the family road trip.和最后一段 These trips are our familys history.可知,文章突出summer 和family。故选C项。CDr. Faisal Zawawi, an Otolaryngologist and member of the McGill Auditory Sciences Laboratory, notes that when a person
29、is exposed to loud noises it can cause short-term hearing loss but that under normal circumstances the body typically is able to repair the loss of hearing within 72 hours. However, Zawawi warns that if symptoms are not reversed (倒转) in the first 72 hours the damage could become permanent. Due to fi
30、ndings in previous studies about it, Zawawi says that the team of researchers has suspected that something may stop this repair process; therefore, the team set out to determine if caffeine could be a contributing cause to hearing loss. According to the Medical Daily, the researchers tested what the
31、y suspected on female guinea pigs(FGP) (豚鼠).To perform the test, 24 female guinea pigs were split into three equal groups with each group exposed in different levels to caffeine, and loud noises. The researchers found that the guinea pigs subjected to only sound had their full hearing recovered by d
32、ay eight. However, the guinea pigs that were subjected to both caffeine and loud noise never fully regained their hearing. Therefore,the researchers concluded that caffeine is a likely contributing cause to permanent hearing loss.“This research confirms that while a cup of coffee may seem appealing
33、after a long night at a loud concert, drinking caffeine produces more of a risk than benefit when it comes to a persons hearing. Although further research is required to understand the effect on humans, the results are promising, says Zawawi. If the research proves successful, the removal of caffein
34、e from your diet following noise exposure could prevent permanent hearing loss as the body will be more able to repair itself naturally.8. What caused the team to do the research?A. Caffeine loving people suffering hearing loss.B. The results about hearing loss found before.C. The finding that FGPs
35、are sensitive to noise.D. The fact that many people drink coffee.9. What is Zawawis view about temporary hearing loss?A. Drinking coffee daily results in it.B. Drink less coffee while suffering it.C. Generally people can recover from it in 3 days.D. The continuous noise exposure surely causes it.10.
36、 What can we learn about hearing from the text?A. Coffee can stop it from recovering.B. Coffee Can lead to quick hearing loss.C. Hearing loss after noise exposure is normal.D. Loud noise causes people to lose it forever.11. How does Zawawi assess the research?A. Its controversial.B. Its unnecessary
37、to carry it on.C. Its not predictable.D. Its almost successful.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】【分析】本文是说明文。Zawawi博士指出在正常情况下,暂时性听力损伤,72小时内可以修复。如果症状在最初的72小时内不被逆转,将会是永久性的损伤。研究人员通过实验表明,咖啡因可能是导致听力无法恢复的原因。【8题详解】细节理解题。根据第一段“Due to findings in previous studies about it, Zawawi says that the team of researchers
38、has suspected that something may stop this repair process”可知,由于以前的研究结果,研究小组怀疑某种东西可能会阻止这种修复过程。于是研究小组决定进行研究。故选B 项。【9题详解】细节理解题。根据第一段“when a person is exposed to loud noises it can cause short-term hearing loss but that under normal circumstances the body typically is able to repair the loss of hearing
39、within 72 hours”可知,当一个人暴露在巨大的噪音中,可能会导致短期的听力损失,但在正常情况下,身体通常能够在72小时内修复听力损失。由此可知,Zawawi 认为在正常情况下,暂时性听力受损在3天内可以恢复。 故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第三段“the researchers concluded that caffeine is a likely contributing cause to permanent hearing loss”可知,研究人员得出结论:咖啡因可能导致永久性听力损伤,使听力无法恢复。故选A 项。【11题详解】推理判断题。根据第三段“Although
40、 further research is required to understand the effect on humans, the results are promising”可知,虽然还需要进一步的研究来了解其对人类的影响,但研究结果是有希望的。由此可知,Zawawi评论该项研究几乎是成功的。故选D项。【点睛】长难句的阅读理解方法结构分析法所谓结构分析法,就是通过语法分析,迅速弄清句子的结构,把握住句子的基本框架。基本步骤是:首先,判断该句是简单句、并列句还是复合句;然后,找出句子的核心成分,分清主语和谓语,再分清句子的附属成分。1. 带有较多成分的简单句处理方法找主谓语,即找主干成
41、分。如:To perform the test, 24 female guinea pigs were split into three equal groups with each group exposed in different levels to caffeine, and loud noises.分析:此句是简单句。主干部分是24 female guinea pigs were split into three equal groups, 前面是不定式作目的状语To perform the test,后面是“with的复合结构” with each group exposed。句意
42、:为了进行测试,24只雌性豚鼠被分成三个相等的组,每组都接触不同程度的咖啡因和噪音。2. 含有多个从句的复合句处理方法找从属连词如:If the research proves successful, the removal of caffeine from your diet following noise exposure could prevent permanent hearing loss as the body will be more able to repair itself naturally.分析:此句中含有两个复合句,句子主干部分the removal of caffei
43、ne could prevent,句中有从属连词if和 as, 其中if引导条件状语从句If the research proves successful,as引导原因状语从句as the body will be more able to repair itself naturally。句意:如果这项研究证明是成功的,在接触噪音后从你的饮食中去除咖啡因,可以防止永久性的听力损伤,因为身体将更能自然地修复。3. 含有多个插入成分的句子。如:处理方法删掉插入语,跳过同位语,读懂主句如:Dr. Faisal Zawawi, an Otolaryngologist and member of the
44、 McGill Auditory Sciences Laboratory, notes that when a person is exposed to loud noises it can cause short-term hearing loss分析:此句看起来很长, 但是一个简单句,阅读时跳过同位语 an Otolaryngologist and member of the McGill Auditory Sciences Laboratory,可看出句子主干部分是Dr. Faisal Zawawinotes that.,that后是宾语从句,宾语从句中又有when引导的时间状语从句。
45、句意:耳鼻喉科医生、McGill听觉科学实验室成员Faisal Zawawi博士指出,当一个人接触到响亮的噪音时,会造成短期听力损伤。DWhat kind of amusing activities will you participate in during your life? Will you be spending your free time doing safe sports with little danger or will you always be one of the first people to try the next popular extreme activit
46、y? Scientists have been interested in finding out why some people seem to prefer dangerous activities.Although there are exceptions, researchers have found that in most cases men are less cautious than women. Men often try to impress women by proving that they are courageous and fearless, and they a
47、re more likely to take risks when women are watching them or when they are competing against other men.Research also shows that as people get older they usually behave more responsibly and avoid taking unnecessary risks. In addition, when people are in stable relationships, they seem to be less attr
48、acted to daring activities.Some people seem to be more daring than others, but there are many different types of risks and some people take one type of risk, but not another Psychologists have identified a number of categories of risk. These include financial risks, risks related to health and safet
49、y, amusing risks and social risks. Psychologists discover that some people will take risks in one area, but not in another. Just if a person enjoys bungee (蹦极) jumping, it doesnt mean he or she will take chances when investing (投资) money or that he will tell a joke to a group of strangers.Interestin
50、gly, research shows that women take more social risks than men. They are more likely to make career changes as they get older and to express unpopular opinions in business meetings.Yet, at the end of the day, the likelihood of particular people taking a risk depends on their personalities. In genera
51、l, optimistic people are more likely to take risks because they focus on the possible positive outcomes of their actions. On the other hand, those with opposite personality are much more likely to avoid taking a chance.12. What have researchers discovered about women?A. They are always changing jobs
52、.B. They are good at doing business.C. They are more willing to take risks.D. They are more conservative than men.13. Why do men try to prove they are brave?A. To attract women to watch them.B. To have favorable effects on women.C. To announce risks are too dangerous.D. To show their strength to the
53、 competitor.14. What mainly determine whether people take risks possibly?A. The potential consequences.B. Their characters.C. Their problems of finance.D. The focuses of their work.15. What is the text mainly talking about?A. Peoples sense of taking risks.B. Risks at peoples different ages.C. Differ
54、ent types of peoples risks.D. Risks between men and women.【答案】12. D 13. B 14. B 15. A【解析】本文是议论文。作者告诉我们人们的冒险意识和性别、年龄、领域、个性等有关。【12题详解】细节理解题。根据第二段in most cases men are less cautious than women可知,研究人员发现,在大多数情况下,女性比男性更谨慎,更保守。故选D项。【13题详解】推理判断题。根据第二段Men often try to impress women by proving that they are c
55、ourageous and fearless可知,男性想通过证明自己勇敢给女性留下印象,从而对女性产生有利的影响。故选B项。【14题详解】细节理解题。根据第6段the likelihood of particular people taking a risk depends on their personalities可知,性格决定了人们是否可能去冒险。 故选B项。【15题详解】主旨大意题。每一段的首句就是该段的主题句。本文第2段的主题是男性喜欢冒险,是因为想给女性留下印象;第3段主题是随着年龄的增长,人们避免承担不必要的风险;第四段主题是人们会在不同的领域冒险;第5段主题是女性承担着更多的社
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
