四川省内江市第六中学2021-2022学年高一上学期入学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省内江市第六中学2021-2022学年高一上学期入学考试英语试题 WORD版含解析 四川省 内江市 第六 中学 2021 2022 学年 上学 入学考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内江六中 高2024届2021-2022学年度(上)入学考试英语试题考试时间:120分钟 满分:150分注意事项:1. 答题前, 考生在答题卡上务必用直径0.5毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、准考证号填写清楚。请认真核准准考证号、姓名和科目。2. 每小题选出答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑, 如需改动, 用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号, 在试题卷上作答无效。第I卷(选择题 共100分)第一部分 听力 (共两节, 满分30分)回答听力部分时, 请先将答案标在试卷上。 听力部分结束前, 你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,
2、满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What gift did Anna get from her job?A. A water bottle.B. A T-shirt.C. A CD.2. What are the speakers discussing?A. A lesson.B. A picture.C. Their favorite activities.3. How does the man probably f
3、eel?A. Upset.B. Nervous.C. Excited.4. What does the boy want to have for lunch?A. A potato salad.B. A beef sandwich.C. Fried rice.5. What does the woman advise the man to do?A. Apply to Harvard Business School.B. Make a decision right now.C. Consider more options.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A
4、、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Where does the conversation probably take place?A. On the street.B. At the coffee shop.C. At the railway station.7. What does the woman ask the man to do?A. Stand in line.B. Buy her a coffee.
5、C. Look after the luggage.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Why does the man come here?A. To buy a tool.B. To get the machine oil.C. To borrow a cellphone.9. What will the man do next?A. Go to the car repair shop.B . Take a picture of the part.C. Change the machine oil himself.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. What is
6、 the relationship between the speakers?A. Teacher and student.B. Good friends.C. Classmates.11. What club does John join?A. The chess club.B. The science club.C. The swimming club.12. When will Johns group meet?A. On Thursday.B. On Friday.C. On Sunday.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13 What is the woman doing
7、?A. Sharing her experience.B. Offering information.C. Making a travel plan.14. What does the woman think of the Old City?A. It looks modern.B. It is well preserved.C. It is seriously damaged.15. Which place does the woman recommend first?A. A church.B. A museum.C. A restaurant.16. What does the man
8、ask about in the end?A. What to eat.B. How to travel.C. Where to stay.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. When is the talk being given?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.18. Who is the speaker talking to?A. Scientists.B. Students.C. Workers.19. What does rest mean according to the speaker
9、?A. Taking a break anytime.B. Going to bed early.C. Waking up late.20. How can rest help study?A. It makes you smart.B. It helps you sleep well.C. Its good for your memory.第二部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,共30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWinners ClubYou choose to be a winner!
10、The Winners Club is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. The Winners Club is a transaction account (交易账户) where you receive a key-card so you can get your money 24/7 thats 24 hours a day, 7 days a week!Its a club with impressive feat
11、ures for teenagers: No account keeping fees!Youre no millionaire, so we dont expect you to pay large fees. In fact, there are no accounts keeping or transaction fees! Excellent interest rates!(利率)You want your money to grow. The Winners Club has a good rate of interest which gets even better if you
12、make at least two deposits (储蓄) without taking them out in a month. ConvenientTeenagers are busy we get that. You may never need to come to a bank at all. With the Winners Club you can choose to use handy tellers and to bank from home using the phone and the Internet. You can have money directly dep
13、osited into your Winners Club account. This could be your pocket money or your pay from your part-time job! Mega magazine includedAlong with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money. There are also fantastic offers and competitions only
14、 for Winners Club members.The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join. Simply fill in an application form. You will have to get permission(许可) from your parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easy. We cant wait to hear from you. Its the b
15、est way to choose to be a winner!1. What is the purpose of this passage?A. To set up a club.B. To provide part-time jobs.C. To organize key-cards.D. To introduce a new banking service.2. The Winners Club provides magazines which _.A. help to make more of your moneyB. encourage spendingC. are full of
16、 adventure storiesD. are free to all teenagers3. If you want to be a member of the Winners Club, you must _.A. be an Internet userB. be permitted by your parentC. have a big sum of moneyD. be in your twenties【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】本文为一篇应用文,主要介绍了一种面向青少年的银行服务。【1题详解】推理判断题。根据文章第二段关键句“The Winners Club
17、 is a bank account specially designed for teenagers. It has been made to help you better manage your money. ”(优胜者俱乐部是一个专门为青少年设计的银行账户。 它是用来帮助你更好地管理你的钱。)并结合文章最后一段关键句“The Winners Club is a great choice for teenagers. And it is so easy to join.”(优胜者俱乐部是青少年的一个很好的选择。 而且很容易就能加入。)可推知,本文的目的是为了介绍一种面向青少年开放的新的银
18、行服务。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Mega magazine included中的关键句“Along with your regular report, you will receive a FREE magazine full of good ideas to make even more of your money.”(除了你的定期报告,你还会收到一本免费的杂志,里面充满了让你赚更多钱的好点子。)可知,优胜者俱乐部提供能帮助赚更多钱的杂志。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一段关键句“You will have to get permission from your
19、 parent or guardian (so we can organize that cool key-card) but it is easy. ”(你必须得到你的父母或监护人的许可(这样我们才能组织那张很酷的钥匙卡),但这很容易。)可知,想要成为优胜者俱乐部的成员,必须要经过父母的同意。故选B项。BI began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunts house, and my mother said that we might soon be leaving fo
20、r America. We were on the bus then. I was crying, and some people on the bus were turning around to look at me. I remember that I could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning.I do not remember myself crying for this reason
21、again. In fact, I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives. When we were leaving I thought about all the places I was going to seethe strange and magical places I had known only from books and pictures. The country I was leaving and never to come back was hardl
22、y in my head then.The four years that followed taught me the importance of optimism(乐观), but the idea did not come to me at once. For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves. I did not quite know what I was or what I should be. Mo
23、ther remarried, and things became even more complex for me. Some time passed before my stepfather(继父)and I got used to each other. I was often sad, and saw no end to “the hard times.”My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home. I wrote let
24、ters, filled out forms, translated at interviews with immigration officers(移民局官员), took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives.From my experiences I have learned one important rule: Almost all common troubles go away at las
25、t! Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little! I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.4. How did the author get to know America?A. From radio programsB. From books and picturesC. From her motherD. From
26、her relatives5. For the first two years in New York, the author _.A. often lost her wayB. did not think about her futureC. studied in three different schoolsD. got on well with her stepfather6. What can we learn about the author from Paragraph 4?A. She worked as a translator.B. She attended a lot of
27、 job interviews.C. She paid telephone bills for her family.D. She helped her family with her English.7. The author believes that _.A. her future will be free from troublesB. it is difficult to learn to become patientC. there are more good things than bad thingsD. good things will happen if one keeps
28、 trying【答案】4. B 5. C 6. D 7. D【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者一家搬到了美国,起初作者非常不习惯,那段时期非常难过。后来随着可以帮助家人做事情,作者的责任心逐渐增加,日子也变得美好起来。作者通过这段经历,学到很多东西:只要你不放弃,很多好的事情一定会到来。【4题详解】细节理解题。由第二段的“When we were leaving I thought about all the places I was going to seethe strange and magical places I had known only from books and pi
29、ctures.(当我们离开的时候,我想到了所有我将要去的地方,那些我只从书本和图片上知道的奇异而神奇的地方)”可知,作者是从书本和图片上了解美国的。故选B。【5题详解】细节理解题。由第三段的“For the first two years in New York I was really losthaving to study in three schools as a result of family moves.(在纽约的头两年里,由于家庭搬迁,我不得不在三所学校学习。)”可知,在纽约的前两年,作者在三个不同的学校学习。故选C。【6题详解】推理判断题。由第四段的“I knew Englis
30、h better than everyone else at home. I wrote letters, filled out forms, translated at interviews with Immigration officers(移民局官员), took my grandparents to the doctor and translated there, and even discussed telephone bills with company representatives.”可知,因为作者的英语比家中其他人都好,在家庭中的责任就开始增加了。她写信,填表格,与移民局沟通
31、时担任翻译,送奶奶去看医生,甚至是跟公司代表商谈电话账单。因此推断作者用她的英语帮助家人。故选D。【7题详解】推理判断题。由最后一段的“Something good is certain to happen in the end when you do not give up, and just wait a little! I believe that my life will turn out all right, even though it will not be that easy.”可知,只要你不放弃,很多好的事情一定会到来。尽管生活不会很容易,但最终一定会好起来的。由此判断出作者
32、相信如果继续努力,好事就会发生。故选D。CIn todays information age, its nearly impossible to avoid using social media. According to USA Today, even American universities are increasingly using social media as a learning tool. Their goal is to teach students how to use social media professionally.Jade Johnson is taking
33、an upper-level advertising course at the University of North Carolina Wilmington. For the class, he has had to organize and promote a contest via Facebook, Twitter and Instagram, channels that are commonly used by advertising firms.“A lot of times students prefer not to use certain social media, but
34、 are forced because of the class,” says Jade.Some students may be unwilling to create an account, but Jade says that it was helpful because social media skills mean better job opportunities in todays world.More college classes are appearing that are designed specially to teach students about social
35、media, offering them a different look into something they may use on a daily basis.Jenna Kapsis, a senior at William Paterson University, was required to post two Tweets on Twitter and one update on Facebook per week in her Digital and Social Media Communication class. The course had a specific Face
36、book page where students would create discussion groups and post links.“Some of the topics included social media manners, online marketing and current events,” Kapsis says.As technology continues to develop, colleges and universities will likely continue to find ways to combine it into their teachin
37、g. Whether its to create discussion groups, carry out plans, or communicate with students, professors are ensuring that students can see the potential(潜力,潜能)of mastering social media platforms.8. According to Jade Johnson, whats the benefit of social media skills ?A. Increasing the possibility of fi
38、nding good jobs.B. Bettering the communication between teachers and students.C. Improving students learning efficiency.D. Offering students a different look into things.9. Which of the following may NOT be one way to combine social media into teaching ?A. Carrying out plans.B. Doing some experiments
39、.C. Creating discussion groups.D. Communicating with students.10. Why do the US university focus on the promotion of social media skills ?A. Because it can strengthen the universities competitiveness.B. Because it will improve the universities teaching quality.C. Because it will help professors carr
40、y out researches more easily.D. Because it will be of great importance in this high-tech society.11. Which of the following is true according to the passage ?A. Most students are unwilling to use social media.B. Social media skills are hard for students to master.C. Social media skills have been use
41、d in some courses.D. The learning of social media skills is a heavy burden for students.【答案】8. A 9. B 10. D 11. C【解析】【分析】这是一篇说明文。作者通过这篇文章主要向我们描述了社交媒体技能是至关重要的,大学教育越来越注重对学生社交媒体技能的培养。【8题详解】细节理解题。根据文章第四段的 “but Jade says that it was helpful because social media skills mean better job opportunities in tod
42、ays world(但是,Jade说这是有帮助的,因为社交媒体技能意味着在当今世界更好的工作机会。)”可知,社交媒体技能有助于获得好工作。故选A项。【9题详解】细节理解题。根据文章最后一段的“As technology continues to develop, colleges and universities will likely continue to find ways to combine it into their teaching. Whether its to create discussion groups, carry out plans, or communicate
43、with students(随着技术的不断发展,学院和大学可能会继续找到将其结合到教学中的方法无论是创建讨论小组,执行计划,还是与学生交流。)”可知,社交媒体融入教学的方式有创建讨论小组、实施计划以及与学生交流。不包括做一些实验。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据文章第一段的“In todays information age, its nearly impossible to avoid using social media.(在这个信息时代,人们几乎不可避免的要使用社交媒体)”和最后一段的“As technology continues to develop, colleges an
44、d universities will likely continue to find ways to combine it into their teaching.(随着技术的不断发展,学院和大学可能会继续找到将其结合到教学中的方法。)”可推测,美国的大学把重点放在提升社交媒体技能上,因为它在这个高科技社会将是至关重要的。故选D项。【11题详解】细节理解题。根据文章第五段的“More college classes are appearing that are designed specially to teach students about social media, offering
45、them a different look into something they may use on a daily basis.(更多的大学课程正在出现,这些课程是专门为教授学生关于社交媒体的知识而设计的,为他们提供一个不同的视角,让他们了解他们日常可能使用的东西。)”可知,社交媒体技能已经扩展到一些课程。故选C项。DElectrical devices(仪器) could soon use power made by human energy. Scientists say they have developed an experimental device that produces
46、 electricity from the physical movement of a person walking. British scientist Max Donelan and other scientists in Canada and the United States developed the device.The device connects to a persons knee. As the person walks, the device captures energy each time the person slows down. To do this, the
47、 device helps with the slowing down movement of the leg. The movements of the walking person push parts of a small machine that produces electricity. Using the device, an adult walking quickly could produce thirteen watts of electricity in just a minute. Donelan says walking at that speed could prod
48、uce enough power to operate a laptop computer for six minutes.There are several possible uses for the device. Developers say it could help people who work in areas without electricity to operate small computers. The device could also be used in hospitals to operate heart pacemakers(起搏器). It could ev
49、en be used to assist in the movement of robotic arms and legs.The experimental version of the device weighs about one and a half kilograms, but it is too costly for most people to buy. But the researchers hope to make a lighter, less costly version. An improved version should be ready in one year.Th
50、e developers hope the device will one day help developing countries. Nearly twenty five percent of people around the world live without electric power.A similar product was invented in 2005 by Larry Rome of the University of Pennsylvania. He created a bag carried on a persons back that also produces
51、 power from walking.The knee device does not produce as much electricity as the bag. But the bag requires the walker to carry a load of twenty to thirty kilograms.12. The second paragraph mainly talks about .A. who developed the deviceB. how the device worksC. several possible uses for the devicesD.
52、 how much electricity the device can produce13. Compared with the device designed by Larry Rome, this new device .A. produces power without adding more loads to the walkerB. can produce more power in a much shorter timeC. needs to be equipped with a batteryD. can help the walker walk faster14. From
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400569.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022春二年级语文下册 课文6 20蜘蛛开店习题课件 新人教版.pptx
