四川省内江市第六中学2021-2022学年高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省内江市第六中学2021-2022学年高三上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 四川省 内江市 第六 中学 2021 2022 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内江六中2021-2022学年(上)高22届第二次月考英语学科试题考试时间:120分钟 满分:150分第卷 选择题(满分100分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How many apples are needed?A. Two and a half. B. Six. C. Ten.2. What does the man want to do?A.
2、 Ask for directions. B. Exchange money. C. Buy a ticket.3. Whats the probable relationship between the two speakers?A. Classmates. B. Family members. C. Colleagues.4. What are the two speakers mainly talking about?A. Studies. B. Hobbies. C. Part-time jobs.5. Where does this conversation most probabl
3、y take place?A. In an office. B. On the street. C. At a hotel第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟。听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What makes the man so happy?A. Hell graduate soon.B. Hes made a big fortune.C
4、. Hes finished all the classes.7. What does the man prefer to do in the future?A. Get a finance degree. B. Work for his dad. C. Start a company.听第7段材料,回答第8至9题。8. How does the man feel?A. Happy. B. Confident. C. Shocked.9. What do we know about Toby?A. He isnt free that night. B. He feels upset. C. H
5、e has got a new job.听第8段材料,回答第10至12题。10. What do we know about the man?A. He hates working out. B. He lives close to a gym. C. He has put on weight recently.11. How many times does the woman go to the gym every week at most?A Seven. B. Four. C. Two.12. What does the woman ask the man to do?A. Take e
6、xercise with her. B. Find a suitable gym. C. Motivate himself.听第9段材料,回答第13至16题。13 What does the woman offer to do at first?A. Do some cooking. B. Play cards. C. Do some cleaning.14. What will the talent show begin with?A. Jokes. B. A piece of music. C. Singing.15. Who will play a piece of music at t
7、he talent show?A. Lindsay. B. Julia. C. Susan.16. When will the woman give her performance?A. At around 3 pm. B. At around 4 pm. C. At around 5 pm.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who gave Haybridge Hall its original name?A. The Hawken family. B. The Yardley family. C. The Hoaten family.18. What happened to Ha
8、ybridge Hall shortly after the Yardley family left it?A. It was taken over by the British army.B. It was in bad condition for many years.C. Its surrounding area became rich farmland.19. What made the Hoaten family give up Haybridge Hall?A. The pain of war. B. The long distance. C. The high cost.20.
9、What do we know about the talk?A. Its a live program. B. Its given by a tour guide. C. Its from a special machine.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhen starting college, most students enjoy a weeks stay on campus before classes actually begin. What should
10、you do with that time? Below are several tips to ease yourself into college life.Participating in Campus Welcome ActivitiesMost universities host welcome events before the academic year officially begins, including freshmen orientations, campus picnics, and entertainments like concerts.Participating
11、 in such events is a great way to learn about school facilities and understand campus culture: What do students do for fun? What are their favorite classes? What is the history of your university? It can help you observe campus life outside the classroom.Exploring CampusGetting to know where essenti
12、al campus resources aresuch as the student advising center, psychological services, and the tutoring center, will make your first few weeks on campus a lot easier, because you wont have to look for them while still getting used to your classes.Take some time to check out the buildings where your cla
13、sses will be held. This will prevent you from getting lost in the first few days of classes and familiarize you with how long it takes to get from place to place. If youre worried about taking classes one after another in different buildings, a quick test run wont hurt. That way, you will avoid pote
14、ntial time delays in getting to your classes.Starting a RoutineBefore getting too excited about all of the fun things you will be able to do during the week, remember that you do have a pretty big schedule change coming up. Starting classes means being in different places at different times, so its
15、a great idea to start getting used to that routine right this week.What helps you most is to schedule your sleep. Following the planned time will ensure you have enough sleep to get to those early classes and stay wide awake.If you have other daily routines, such as exercising or talking on the phon
16、e with family, work those into your day-to-day life before classes start so that you get a better idea of how they fit in with your schedule.1. By participating in campus welcome activities, freshmen can _.A. learn about campus culture.B. get their course schedule.C. have a physical examination.D. t
17、ake an entrance test.2. Why are freshmen advised to have a quick test run between buildings?A. To see how many facilities they can use.B. To avoid being late for future classes.C. To help those getting lost on campus.D. To practice running on their way to class.3. What does the author suggest freshm
18、en do to stay focused in class?A. Take physical exercise before class.B. Leave their phones powered off.C. Take early classes every day.D. Keep to the sleep schedule.【答案】1. A 2. B 3. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要为即将进入大学的学生提出了一些轻松进入大学生活的建议。【1题详解】细节理解题。根据第三段“Participating in such events is a great way to lear
19、n about school facilities and understand campus culture: What do students do for fun? What are their favorite classes? What is the history of your university?(参加这样的活动是了解学校设施和了解校园文化的一个很好的途径:学生们喜欢做什么?他们最喜欢的课程是什么?你的大学历史是怎样的?)”可知,通过参加校园欢迎活动,新生可以了解校园文化。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Exploring Campus部分中“If youre worri
20、ed about taking classes one after another in different buildings, a quick test run wont hurt. That way, you will avoid potential time delays in getting to your classes.(如果你担心在不同的大楼里一个接一个的上课,快速测试不会有什么害处。这样,你就可以避免上课的潜在时间耽搁)”可知,建议新生在教学楼之间进行快速测试是为了避免以后上课迟到。故选B。【3题详解】细节理解题。根据倒数第二段“What helps you most is
21、to schedule your sleep. Following the planned time will ensure you have enough sleep to get to those early classes and stay wide awake.(对你最有帮助的是安排睡眠时间。按照计划的时间去上课将确保你有足够的睡眠,并且保持清醒)”可知,作者建议新生遵守睡眠时间表,从而在课堂上集中注意力。故选D。BWhen people ask me how I started writing, I find myself describing an urgent need that
22、 I felt to work with language. Having said that, I did not know for a long time what I was looking for. It was not until I followed this feeling to its source that I discovered I had a passion for writing. With some encouragement from my colleagues, I had one of my poems published. This bit of succe
23、ss, however, was the point where my problem began.Back in 1978, I had to travel between three different campuses in the morning, teaching freshman composition. Afternoons I spent time taking my daughter to her ballet and horse-riding lessons. I composed my lectures on the way, and that was all the t
24、hinking time I had. When I returned home, there was not enough of me left for writing after a full working day.As a way out, I decided to get up two hours before my usual time. My alarm was set for 5:00 A.M. The first day I shut it off because I had placed it within arms reach. The second day I set
25、two clocks, one on my night table, and one out in the hallway. I had to jump out of bed and run to silence it before my family was awoken. This was when my morning writing began.Since that first morning in 1978, I have been following the habit to this day, not making or accepting many excuses for no
26、t writing. I wrote my poems in this manner for nearly ten years before my first book was published. When I decided to write a novel, I divided my two hours: the first for poetry, the second for fiction. Well or badly, I wrote at least two pages a day. This is how my novel, The Line of the Sun, was f
27、inished. If I had waited to have the time, I would still be waiting to write my novel.What I got out of getting up in the dark to work is the feeling that I am in control. For many people, the initial sense of urgency to create easily dies away because it requires making the tough decision: taking t
28、he time to create, stealing it from yourself if it s the only way.4. What motivated the author to start her writing career?A. Her strong wish to share.B. Her keen interest in writing.C. Her urgent need to make a living.D. Her passionate desire for fame.5. What problem did the author face when she de
29、cided to begin her writing?A. She was too exhausted to write after a busy day.B. She had trouble in deciding on her writing style.C. She had to take time to discipline her daughter.D. She was unsure about her writing skills.6. How did the author manage to finish her novel?A. By sticking to writing e
30、very morning.B. By writing when her mind was most active.C. By drawing inspirations from classic novels.D. By reducing her teaching hours at school.7. What can we learn from the authors success in her writing career?A. It is never too late to change your job.B. Imaginative ideas die away if not take
31、n in time.C. A tight schedule is no excuse for lack of action.D. Daily life provides ideas for creative writing.【答案】4. B 5. A 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者写作的原因和现实的困难以及解决办法。【4题详解】细节理解题。根据第一段“It was not until I followed this feeling to its source that I discovered I had a passion for writing.(直到我
32、追寻这种感觉的源头,我才发现自己对写作有了热情。)”可知,是作者对写作的强烈兴趣促使她开始写作生涯。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第二段“When I returned home, there was not enough of me left for writing after a full working day.(当我回到家,在工作了一整天之后,我已经没有足够的时间写作了。)”可知,当作者决定开始写作时,她面临着忙碌了一天筋疲力尽无法再写作的困难。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段“This was when my morning writing began.(从那时起,我
33、开始了早上的写作。)”可知,作者是通过坚持每天早上写作来完成她的小说的。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“For many people, the initial sense of urgency to create easily dies away because it requires making the tough decision: taking the time to create, stealing it from yourself if it s the only way.(对许多人来说,最初的紧迫感很容易就消失了,因为它需要做出艰难的决定:花时间去创造,如果这是唯
34、一的方法,那么从自己身上偷走它。)”可推断,从作者的写作生涯中我们能学到,紧凑的时间表不是不采取行动的借口。故选C。CWith the worlds attention on vaccines (疫苗), now feels like a good moment to sing the praises of an often forgotten contribution to their development. Three hundred years ago this month, Lady Mary Wortley Montagu got her daughter inoculated (
35、接种) against smallpox, making her child the first person in the West to be protected in this way. Without Montagus willingness to adopt a practice she had learned from other cultures, the introduction of vaccines around 80 years later would never have taken place.Montagu first witnessed inoculation w
36、hen she accompanied her husband to Turkey in 1717. Inoculation had started in Asia, probably in China, as early as the 10th century AD. Montagu observed how older women in Turkey took a tiny amount of pus (脓) from a person with smallpox. They then used needles to make cuts on peoples wrists and ankl
37、es and added the pus to their bloodstream. This helped people gain immunity from future infection.Like other visitors to the country, Montagu took steps to ensure that her son was inoculated in Turkey. This worked well, but she knew that trying it in England would be far more challenging. Inoculatio
38、n performed by unlicensed amateurs would threaten doctors professional standing and potentially rob them of valuable income. Churchmen also disagree with the practice, as they saw it as going against nature.Back in England, Montagu observed the increased severity of smallpox infections. Eventually,
39、in April 1721, she decided to use the Turkish practice to have her daughter inoculated, because she believed that the rewards would outweigh the risks. After a safe time had passed following the inoculation, Montagu allowed doctors to examine her daughter.Doctors in Britain gradually accepted the pr
40、actice. About so years later, a pioneering physician found smallpox vaccines to destroy smallpox completely. As early as last century, academics argued that Montagu was no more than an enthusiastic amateur. In truth, she made a vital scientific contribution towards finding the cure for smallpox.8. W
41、hat is the second paragraph mainly about?A. The origin of smallpox inoculation.B. Montagus first access to inoculation.C. The benefits from smallpox inoculation.D Turkish womens invention of inoculation.9. Montagu found it difficult to try inoculation in England because _.A. it was against human nat
42、ureB. it might harm doctors interestsC. it was beyond doctors abilitiesD. it might shake churchmens belief10. What led doctors in Britain to accept inoculation?A. The increased severity of smallpox infections.B. A physicians discovery of smallpox vaccines.C. The result of Montagus daughters inoculat
43、ion.D. Montagus focus on its rewards rather than its risks.11. What might be the best title of the test?A. An unsung heroB. No limit to creationC. Development of vaccinesD. A historic medical innovation【答案】8. B 9. B 10. C 11. A【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了早期疫苗引入的历史。【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句“Montagu first witnes
44、sed inoculation when she accompanied her husband to Turkey in 1717.(1717年,蒙塔古第一次目睹了疫苗接种,当时她陪丈夫去了土耳其)”可知,第二段说的是她在土耳其第一次看到了有人接种的行为,也就是第一次接触到这种情况。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第三段中“Inoculation performed by unlicensed amateurs would threaten doctors professional standing and potentially rob them of valuable income.
45、(由无执照的业余医师进行接种会威胁到医生的职业地位,并有可能剥夺他们宝贵的收入)”可知,Montagu发现在英国接种疫苗很困难,因为它可能会损害医生的利益。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第四段中“Eventually, in April 1721, she decided to use the Turkish practice to have her daughter inoculated, because she believed that the rewards would outweigh the risks. After a safe time had passed follo
46、wing the inoculation, Montagu allowed doctors to examine her daughter.(最终,在1721年4月,她决定使用土耳其的方法让她的女儿接种疫苗,因为她相信回报会大于风险。在接种疫苗后的一段安全时间过后,Montagu允许医生为她的女儿进行检查)”可知,Montagu的女儿接种的结果使英国的医生们接受了接种。故选C。【11题详解】主旨大意题。这篇文章围绕的是M这个人将接种疫苗引进当地的过程,期间还将女儿作为实验对象,由此可见,她对医学事业的奉献精神。B谈创造,偏离主题;C讲疫苗本身的发展,不全面;D讲历史性的医学创新,不符合主旨。故
47、选A。DRecently, scientific research suggests that mental health disorders affect up to 35 percent of top athletes at some stage of their careers. This can range from tiredness and eating disorders to depression and anxiety. The causes can be highly varied, with studies pointing to a range of contribut
48、ing factors from poor sleep to selection pressures and early retirement due to injury. American Simone Biles is widely considered to be the greatest gymnast (体操运动员) in the United States. When the Tokyo Olmpics began, she was expected to win five gold medals. But on July 27th, she pulled out of the t
49、eam final. She made the choice after having trouble landing her vault (跳跃) in the competitions first round. Later she said her mind was not in the right place to let her safely perform the difficult moves she is known for. In other words, her mind was not letting her body do what it needed to do. Ca
50、meras caught her telling her trainers during the team final, “I just dont trust myself.”Biles is not the only Olympian in recent months to talk about the pressure and mental effects of competing at the highest level. Japanese tennis star Naomi Osaka lost in the second round of Olympic competition. S
51、he said she felt extreme pressure to win for Japan, where the Olympics are taking place. Few coaches and officials in sports have an expert understanding of mental health and the International Olympic Committee (IOC) also recognizes that there is a great need for practical assessment tools that can
52、be used by medical professionals and anyone looking after athletes to protect athletes mental health. “Mental health issues should be discussed more openly in sport, because athletes are always concerned about selection, and they want to appear as strong as possible,” Scientific Director Dr Richard
53、Budgett says. “But in the end this may have negative effects, so we need to recognize the symptoms so that athletes can get proper management and help when they need it.”12. What is the scientific research about?A. Athletes living habits.B. Athletes mental health.C. Causes of athletes injuries.D. Wa
54、ys to reduce athletes pressure.13. Why did Simone Biles quit the team final?A. She was in a bad state of mind.B. She was badly hurt in the first round.C. She was not good at the difficult moves.D. She did not live up to her trainers requirements.14. What can be a solution to athletes mental health i
55、ssues according to the IOC?A. Recognizing the symptoms.B. Discussing the issues privately.C. Adopting suitable evaluation tools.D. Offering professional training to coaches.15. What is the authors purpose in writing the text?A. To introduce two outstanding athletes.B To warn athletes about the dange
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400571.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
