内蒙古呼和浩特第一中学2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古呼和浩特 第一 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古呼和浩特第一中学2019-2020学年高一英语上学期期中试题(含解析)第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)AGuide to Stockholm University LibraryOur library offers different types of studying places and provides a good studying environment.ZonesThe library is divided into different zones. The upper floor is a quiet zo
2、ne with over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs. The ground floor is the zone where you can talk. Here you can find sofas and armchairs for group work.ComputersYou can use your own
3、 computer to connect to the wi-fi specially prepared for notebook computers, you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office. They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.Group-study placesIf you wan
4、t to discuss freely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor. Some study rooms are for 2-3 people and others can hold up to 6-8 people. All rooms are marked on the library maps.There are 40 group-study rooms that must be booked via the website. To bo
5、ok, you need an active University account and a valid University card. You can use a room three hours per day, nine hours at most per week.Storage of Study MaterialThe library has lockers for students to store course literature. When you have obtained at least 40 credits(学分), you may rent a locker a
6、nd pay 400 SEK for a years rental period.Rules to be FollowedMobile phone conversations are not permitted anywhere in the library. Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.Please note that food and fruit are forbidden in the library, but
7、 you are allowed to have drinks and sweets with you.1. The librarys upper floor is mainly for students to _.A. read in a quiet placeB. have group discussionsC. take comfortable seatsD. get their computers fixed2. Library computers on the ground floor _.A. help students with their field experimentsB.
8、 contain software essential for schoolworkC. are for those who want to access the wi-fiD. are mostly used for filling out application forms3. What condition should be met to book a group-study room?A. A group must consist of 8 people.B. Three-hour use per day is the minimum.C. One should first regis
9、ter at the university.D. Applications must mark the room on the map.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】本文是一篇说明文,介绍了斯德哥尔摩大学图书馆不同学习区的特点、功能及其要求。【1题详解】细节理解题。根据第二段中的“The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer”可知,稍高楼层是一个让
10、学生默读的安静区域,故A项正确。【2题详解】细节理解题。根据第三段中的“you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office”可知,图书馆一层的计算机里含有一些常用的应用软件,故B项正确。【3题详解】细节理解题。根据第五段中的“To book, you need an active University account and a valid University card”可知,预订小组学习室需要注册一个账户和一张校园卡,故
11、C项正确。BNot long ago, a good friend of mine asked me to help him in a halfway house in Nashville. I agreed and made my way there one evening.When I got there, I sat with my friend and talked about how he ended up there. As we talked, another man came up, lighting up his cigarette as he sat down. He ha
12、d dark, leather skin, and looked like he had endured the sun, the rain, and the wind for long, long time. I couldnt tell how old he was, but I was sure that he was younger than he looked.Through a bit of conversation, I found out that he had been on the streets for many, many years.Without my asking
13、, he started describing life as a homeless man. How he got food; how he stayed warm; how he got money. And he told me something that caught my attention.He said, “You want to know how I keep my stuff safe at night?”“Sure, “ I replied.“I put it up in the trees.”“Why is it safe in the trees?” I asked.
14、“The homeless are always looking for treasure on the ground- coins, something someones dropped, half-smoked cigarettes. I know if I put my stuff in the trees, theyll never find it because they never look up. Never. “Profound words from an unexpected place. And his message is for all of us.We all hav
15、e our particular search. Were looking for treasure on this earth. But what we are REALLY looking for is right there above us. Theres really nothing we need on the ground.In fact, its surrounding us.4. What did the author go to Nashville for?A. To help his friend.B. To build a halfway house.C. To vis
16、it a stranger.D. To pick up a homeless man.5. The underlined word “endured” in Paragraph 2 means _ .A. EnjoyedB. sharedC. SufferedD. expected6. The homeless man hid his things in the trees because_.A. nobody could climb up the treesB. there was a hole in the treeC. The leaves of the trees were thick
17、D. the homeless never looked up7. From what the homeless man said, the author learned that_.A. We should look up for treasure in futureB. What were looking for is just by our sideC. Theres really nothing we need on the groundD. It is wrong to look for treasure on the ground【答案】4. A 5. C 6. D 7. B【解析
18、】本文是一篇记叙文,讲述了作者去纳什维尔给一个朋友帮忙,在与一个无家可归的人的闲谈中,那个人说他把自己的东西放在树上是安全的,因为无家可归的人总是低头在地上找东西,从来不抬头向上看,作者由此意识到有时我们苦苦寻找的东西其实就在我们身边。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的“a good friend of mine asked me to help him in a halfway house in Nashville. I agreed and made my way there one evening”可知,作者去纳什维尔是为了给一个朋友帮忙,故A项正确。【5题详解】词义猜测题。根据画线
19、词前的“He had dark, leather skin”可知,她的皮肤黝黑而且粗糙,看起来好像经受了长时间的风吹日晒和雨淋,由此可知画线词词义为“遭受、经受”,故C项正确。【6题详解】细节理解题。根据倒数第三段中的“I know if I put my stuff in the trees, theyll never find it because they never look up. Never.”可知,无家可归的人从来不抬头向上看,所以他放在树上的东西不会被发现,故D项正确。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中的“Were looking for treasure on this
20、earth. But what we are REALLY looking for is right there above us.”可知,我们总是在地上找有价值的东西,但是我们正在寻找的其实就在我们的上方,由此可知我们正在寻找的东西其实就在我们的身边,故B项正确。CSome people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family,and others believe that success mostly comes down to luck.Im not
21、 going to say luck,talent,and circumstances dont come into play because they do.Some people are born into the right family while others are born with great intelligence,and thats just the reality of how life is.However,to succeed in life,one first needs to set a goal and then gradually make it more
22、practical.And,in addition to that,in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising. To become great at certain things, itll require even more time,time that most people wont put in.This is a big reason why many successful people advise you to
23、 do something you love. If you dont enjoy what you do,it is going to feel like unbearable pain and will likely make you quit well before you ever become good at it.When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success,you know that they have put in a huge part of their li
24、fe to get there at a huge cost.Its sometimes easy to think they got lucky or they were born with some rare talent,but thinking that way does you no good,and theres a huge chance that youre wrong anyway.Whatever you do,if you want to become great at it, you need to work day in and day out,almost to t
25、he point of addiction,and over a long period of time.If youre not willing to put in the time and work,dont expect to receive any rewards.Consistent, hard work wont guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all th
26、at work into.8. Paragraph 1 mainly talks about _.A. the reasons for successB. the meaning of successC. the standards of successD. the importance of success9. Successful people suggest doing what one loves because _.A. work makes one feel painB. one tends to enjoy his workC. one gives up his work eas
27、ilyD. it takes a lot of time to succeed10. What can we infer from Paragraph 4?A. Successful people like to show their great skills.B. People sometimes succeed without luck or talent.C. People need to achieve success at the cost of life.D. It helps to think that luck or talent leads to success.11. Wh
28、at is the main theme of the passage?A. Having a goal is vital to success.B. Being good is different from being great.C. One cannot succeed without time and practice.D. Luck,talent and family help to achieve success.【答案】8. A 9. D 10. C 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了天赋、运气和环境对成功固然重要,但要想成功首先要树立目标,然后花大量的时间学习和
29、实践,并且坚持下去。【8题详解】段落大意题。第一段提到的天赋(talent)、运气(luck)和环境(circumstances)都是成功的条件或理由,由此可知本段主要讲的是成功的理由,故A项正确。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising. To become great at certain things, itll require even more time, time that
30、 most people wont put in.”及第三段中的“This is a big reason why many successful people advise you to do something you love.”可知,成功人士建议做自己喜欢的事情是因为成功需要投入大量的时间,故D项正确。【10题详解】推理判断题。根据第四段中的“When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge pa
31、rt of their life to get there at a huge cost.”可知,人们需要以生命为代价获得成功,故C项正确。【11题详解】主旨大意题。根据第二段中的“However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.”及最后一段中的“Whatever you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out,”可知,本文主要讲的是
32、没有投入时间和实践就不可能成功,故C项正确。【点睛】在说明文阅读理解中,文章如果没有明显的主题句,具有转折意义(however, but)的词语所在的句子往往体现了文章主题。例如本篇第4题,根据第二段开头的However可知,本段的中心论题不在第一段而在第二段,即:“However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then gradually make it more practical.”(要想成功,首先要树立目标,然后加以实践)。DThe baby monkey is much more developed at
33、 birth than the human babyAlmost from the moment it is born, the baby monkey can move around and hold tightly to its motherDuring the first few days of its life the baby will approach and hold onto almost any large, warm, and soft object in its environment, particularly if that object also gives it
34、milkAfter a week or m, however, the baby monkey begins to avoid newcomers and focuses its attentions on “motherthe real mother or the mother-substitute(母亲替代)During the first two weeks of its life warmth is perhaps the most important psychological(心理的)thing that a monkey mother has to give to its bab
35、yThe Harlows, a couple who are both psychologists, discovered this fact by offering baby monkeys a choice of two types of mother-substitutesone covered with cloth 4nd one made of bare wireIf the two artificial mothers were both the same temperature, the little monkeys always preferred the cloth moth
36、erHowever, if the wire model was heated, while the cloth model was cool, for the first two weeks after birth the baby monkeys picked the warm wire mother-substitutes as their fuvoritesThereafter they switched and spent most of their time on the mw comfortable cloth motherWhy is cloth preferable to b
37、are wire? Something that the Harlows called contact(触摸)comfort seems to be the answer, and a most powerful influence it isBaby monkeys spend much of their time rubbing against their mothers skins, putting themselves in as close contact with the parent as they canWhenever the young animal is frighten
38、ed, disturbed, or annoyed, it typically rushes to its mother and rubs itself against her bodyWire doesnt “rub as well as does soft clothProlonged(长时间的)“contact comfort with a cloth mother appears to give the babies confidence and is much more rewarding to them than is either warmth or milkAccording
39、to the Harlows, the basic quality of babys love for its mother is trustIf the baby is put into an unfamiliar playroom without its mother, the baby ignores the toys no nutter how interesting they might beIt screams in terror and curls up into a furry little ballIf its cloth mother it now introduced i
40、nto the playroom, the baby rushed to it and holds onto it for dear lifeAfter a few minutes of contact comfort, it obviously begins to feel more secureit then climbs down from the mother-substitute and begins to explore the toys, but often rushes back for a deep embrace(拥抱)as if to make sure that its
41、 mother is still there and that all is wellBit by bit its fears of the new environment are gone and it spends more and more time playing with the toys and less and less time holding onto its “mother”12. Psychologically,what does the baby monkey desire most during the first two weeks of its life?A. W
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400576.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
