四川省凉山州2019_2020学年高二英语上学期期末模拟试题二202001110354.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 凉山州 2019 _2020 学年 英语 学期 期末 模拟 试题 202001110354
- 资源描述:
-
1、四川省凉山州2019-2020学年高二英语上学期期末模拟试题(二)一、阅读理解(本大题共15小题,共30.0分)A AThe Dickens ExhibitionDate: 9 June, 2018-10 December, 2018Location: Museum of LondonIt celebrates the 205th anniversary of the birth of Charles Dickens By recreating the atmosphere of Victorian London through sound and projections (投影画),youl
2、l be taken on an unforgettable journey to discover the city that inspired his writingsPaintings, photographs,costumes and objects will explain different themes that Dickens wrote into his works,while rarely seen manuscripts (手稿)including Bleak House and David Copper field will offer introduction to
3、his creative geniusDuring your visit youll discover how Dickens childhood experiences of London were introduced into the stories he wrote The great social questions of the 19th century will also be examined, all of which set the scene for Dickens greatest worksHighlights of the exhibition will inclu
4、de an exciting audio-visual experience, and a special film shot by one of the UKs leading documentary filmmakersPackages include afternoon entry (1:00 pm-4:00 pm) to the exhibition plus overnight accommodation at a nearby hotel If you wish to visit the exhibition the day after your hotel stay, pleas
5、e call our reservation department Call: 08712212717Book a trip online with us, with tickets to Dickens London Exhibition afternoon entry and hotel accommodation included in the price All taxes included No credit cnrd fees No booking fees No discountPrice Information: a package costs an adult 120 and
6、 a child (age 4 -5)尤(8)afternoon entry costs an adult 28 and a child (age 4 - 15)141. What can visitors do during the visit? _ A. Buy two Dickens manuscriptsB. Stay at the room Dickens once lived inC. Enjoy a projection about Victorian LondonD. Find the present social problems in London2. What do we
7、 know about Dickens from the text? _ A. He used to be a filmmakerB. He wrote social questions in his booksC. He wrote many wars into his worksD. He lived a happy life in his childhood3. What can visitors get if they book a trip online? _ A. A discountB. Staying in any hotelC. Credit card feesD. An a
8、fternoon entry【答案】【小题1】C【小题2】B【小题3】D【解析】1C细节理解题根据文章第一段第二句 By recreating the atmosphere of Victorian London through sound and projections 通过声音和投影再现维多利亚时代伦敦的氛围故选C 2B细节理解题根据第三段最后一句The great social questions of the 19th century will also be examined, all of which set the scene for Dickens greatest works
9、19世纪的重大社会问题也将被研究,所有这些都为狄更斯最伟大的作品奠定了基础故选B 3D细节理解题根据文章第六段第一句Book a trip online with us, with tickets to Dickens London Exhibition afternoon entry and hotel accommodation included in the price可知游客在线预订旅行,他们能得到价格中包含狄更斯伦敦展览下午门票和酒店住宿故选D文章是一则广告,介绍了Dickens & London Exhibition这个展览,包括展览的内容,网上打折的优惠和费用问题做这类题材阅读理
10、解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据B BChinese New Year has been welcomed in Britain with its biggest ever program of events and celebrationsFrom Londons Trafalgar Square to major cities across Britain,tens of thousands of British peop
11、le have joined Chinese communities to celebrate the arrival of the Year of the RoosterIn Manchester there was a Dragon Parade,led by a spectacular 54-meter long dragon,ending is Chinatown where there was traditional Chinese entertainment,more than 6,000 lanterns,street food villages and a fireworks
12、showCelebrations also took place in LiverpoolBirmingham,Lake District,Durham,EdinburghLeeds and NewcastleA cademic DrWu Kegang said that the Chinese New Year event in Britainis now bigger than ever and it is growing every yearWhen Wu arrived in Britain 26 years ago from Guangdong,south China,the fir
13、st thing he noticed was that Chinese New Year was celebrated mainly in towns and cities with big Chinese communitiesYou would go to London Chinatown and join your countrymen to celebrate,or to Chinatowns in places like Liverpool and Manchester for what were events almost exclusively held for Chinese
14、 people,Wu recalledNow it is so different,and we are seeing local communities all over the country taking part alongside their own Chinese populations,he saidIt is clear to me that the celebrations will continue to grow in BritainChinese New Year has earned its place in the calendar of events in Bri
15、tain,and is here to stay4. Where did the Dragon Parade take place this year? _ A. LondonB. ManchesterC. BirminghamD. Newcastle5. When DrWu arrived in Britain 26 years ago,Chinese New Year was _ A. very popular all around BritainB. celebrated mainly by Chinese communitiesC. only celebrated in London,
16、Liverpool and ManchesterD. enjoyed by local communities alongside Chinese populations6. According to DrWu,how will Chinese New Year develop in the next few years? _ A. Grow more popularB. Turn into an official holidayC. Get less rememberedD. Become more important than Christmas7. Whats the main idea
17、 of this passage? _ A. How British celebrate Chinese New YearB. More and more British learn about Chinese cultureC. Chinese New Year has earned its popularity in BritainD. Chinese communities celebrate New Year in Britain in various ways【答案】【小题1】B【小题2】B【小题3】A【小题4】C【解析】28B 细节题根据文章内容,In Manchester the
18、re was a Dragon Parade,led by a spectacular 54-meter long dragon由此可知,舞龙大会在英国的曼切斯特举行,结合选项,故选B 29B 细节题根据文章内容,When Wu arrived in Britain 26 years ago from Guangdong,south China,the first thing he noticed was that Chinese New Year was celebrated mainly in towns and cities with big Chinese communities当吴2
19、6年前到英国的时候,他发现中国的新年只有中国人自己庆祝,结合选项,故选B 30A 细节题根据文章内容,Now it is so different,and we are seeing local communities all over the country taking part alongside their own Chinese populations,he saidIt is clear to me that the celebrations will continue to grow in BritainChinese New Year has earned its place
20、in the calendar of events in Britain,and is here to stay现在过中国新年的情景和过去大不相同,越来越多的当地的人参与进来,庆祝新年变得越来越流行了,结合选项,故选A 31C 主旨题根据文章内容,主要讲述了中国的新年由以前的中国人庆祝变成了英国人也加入其中,现已成为英国节日的一部分结合选项,故选C本文主要讲述了中国的新年由以前的中国人庆祝变成了英国人也加入其中,现已成为英国节日的一部分题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确
21、答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据C CScientists have recently discovered a major habitat where live more than 1.5 million Adelie penguins(企鹅)near the Antarctic Peninsula Based on direct ground counts and computer counts, the researchers found a total of 751,527 pairs of Adelie penguins on the Danger Islands in the
22、 Weddell Sea on the east side of the Antarctic Peninsula The Adelie penguins discovered here is more than the rest in the other places of Antarctic Peninsula, which was published in the journal Scientific ReportsMoreover, the number represents the first complete census of Adelie penguins in the Dang
23、er Islands, the researchers added Until recently, the Danger Islands wasnt known to be an important penguin habitat Heather Lynch, an ecologist from Stony Brook University who led the study, said, These super habitats have gone undiscovered for decades partly because the islands themselves are dista
24、nt and the dangerous waters that surround them The Danger Islands appears to have avoided recent loss in penguin population documented on other parts of the Antarctic PeninsulaAnother study published earlier suggested that more than 70 percent of king penguins may disappear by the end of the century
25、 as a result of global warming and overfishing As the Danger Islands is likely to remain important islands for many penguins under climate change, scientists believe it deserves special consideration in the design of Marine Protected Areas in this area Now that we know how important this area is for
26、 penguin, we can better move forward designing Marine Protected Areas and managing the fishery, said LynchThe idea of building the Marine Protected Areas, which covers 1.8 million square km of the Weddell Sea and around the Antarctic Peninsula, was first put forward by the European Union and support
27、ed by nongovernmental organization Greenpeace In January, a global campaign has been started in the vast fishing-free zone to better protect wildlife8. What can we learn from paragraph 1? _ A. Researchers knew the number of penguins only by computersB. There are 751,527 pairs of penguins on the Anta
28、rctic PeninsulaC. Researcher may have never been to the Antarctic PeninsulaD. The Danger Islands may be fit for penguins to live on9. What does the underlined word census in paragraph 2 mean? _ A. Population countB. Living conditionC. BirthD. Desert10. Why are there many penguins on the Danger Islan
29、ds? _ A. The Danger Islands is unknown for humansB. There is little climate change thereC. Many people are protecting penguinsD. The Danger Islands is free from being disturbed by humans11. What can we know from what Lynch said? _ A. Half of king penguins will die out in the futureB. The Antarctic P
30、eninsula neednt become Protected AreasC. Because the Danger Islands is dangerous, it becomes a super habitatD. The number of penguins discovered here is the largest in the Antarctic Peninsula【答案】【小题1】D【小题2】A【小题3】D【小题4】D【解析】1D推理判断题根据第一段最后一句TheAdeliepenguinsdiscoveredhereismorethantherestintheotherpla
31、cesofAntarcticPeninsula,whichwaspublishedinthejournalScientificReports可知,在DangerIslands发现的企鹅数量比南极洲其他地方发现的数量都多,可知,这个地方适合企鹅生长,故选D 2A词义猜测题根据第二段第一句中的thenumber可知,751,527pairs这个数据是Adeliepenguins的数量,可以推出census与数量有关,故选A 3D推理判断题根据第二段Thesesuperhabitatshavegoneundiscoveredfordecadespartlybecausetheislandsthems
32、elvesaredistantandthedangerouswatersthatsurroundthem可知,几十年都没发现这个巨大的企鹅栖息地是因为岛屿偏僻,周围水域危险,受人类活动的影响更小,故选D 4D推理判断题根据第二段Untilrecently,theDangerIslandswasntknowntobeanimportantpenguinhabitatHeatherLynch,anecologistfromStonyBrookUniversitywholedthestudy,said,Thesesuperhabitatshavegoneundiscoveredfordecadesp
33、artlybecausetheislandsthemselvesaredistantandthedangerouswatersthatsurroundthem可知,直到最近,DangerIslands才被人们了解为重要企鹅栖息地,主要原因是因为岛屿偏僻,周围水域危险,因此企鹅数量超过其他地方,故选D本文属于新闻,介绍科学家发现了栖息企鹅最多的地方,因为岛屿偏僻,周围水域危险,受人类活动的影响更小,因此几十年没被人发现,同时科学家正考虑采取措施保护这个栖息地关于词义猜测题做题技巧关于词义猜测题做题技巧词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,主要有对生词的词义猜测,熟词新义以及代词的猜测其关键是根据
34、上下文的逻辑关系,利用已掌握的信息,有必要的时候,借助生活或者文化常识,确定单词的词义比如小题2,根据第二段第一句中的thenumber可知,751,527pairs这个数据是Adeliepenguins的数量,可以推出census与数量有关,确定答案D D People asked to imagine how flooding or droughts would affect particular people or places were more likely to engage in environmentally friendly actions. Many people view
35、 climate change as a distant threat. But having them imagine the tangible (有形的) consequences of resulting droughts or floods may help change this idea and encourage pro-environmental behavior, a new study suggests Researchers asked 93 college students to read a report on temperature anomalies (异常),f
36、loods and other climate change-related events that have affected the island. The scientists then asked 62 of the participants to write down three ways in which such phenomena might impact their future lives. Half the people in that group were instructed to imagine such situations in detail. The rema
37、ining 31 students did not complete either the writing or imagining steps, acting as a control group All the participants then rated their ideas of climate change risks by responding to questions such as How likely do you think it is that climate change is having serious impacts on the world? They us
38、ed a scale from 1 (very unlikely) to 7 (very likely) The average score was higher among subjects who had been asked to envision detailed situations than among those who had not. The results were later confirmed in a second experiment involving 102 participants Participants in the first experiment wh
39、o had imagined the effects of climate change were more likely to say they would use air conditioning in an energy-saving manner. In the second experiment, nearly two thirds of people in the visualizing (想象) group signed up to help clean a beach, compared with 43 percent in the nonvisualizing one. An
40、d when offered a choice of a vegetarian (素食主义的) or nonvegetarian lunch box, nearly half the visualizers selected the environmentally friendlier meatless choice-compared with about 28 percent of the nonvisualizers The researchers did not track people to see if they behaved differently in their day-to
41、-day lives-something further studies should examine, says study co-author Wen-Bin Chiou. Moreover, the research should be done again in other places with other populations,says Robert Gifford, a professor of psychology at the University of Victoria in British Columbia, who was not involved in the wo
42、rk. The findings could be applied to raise public concern about climate change, Chiou says. For example, he suggests that news reports about the phenomenon could include vivid descriptions of its effects on peoples lives and ask readers to imagine experiencing such impacts. Having virtual-reality de
43、monstrations (展示) in local science museums of the consequences of climate change would be another way of putting the research into practice, Chiou adds.12. Which of the following statements about the study is true?A. Only one experiment was carried out for the study.B. Professor Robert Gifford playe
44、d a key role in the study.C. The control group only completed the writing step in the experiment.D. Participants asked to imagine detailed effects scored higher than those who werent.13. Future studies will probably be about whether _.A. it is true of other populations in other placesB. more money w
45、ill be donated to the people affected by climate change-related eventsC. people choose vegetarian lunch boxes in their daily livesD. climate change will cause people to think about joining in a control group14. To put the research into practice, Wen-Bin Chiou suggests that _A. the government call on
46、 people to live a low-carbon lifeB. people use air conditioning in an energy-saving mannerC. people experience possible effects of climate change through virtual reality facilitiesD. news reports provide vivid descriptions of the effects of climate change on peoples lives15. The passage mainly tells
47、 us that _.A. different people may have different reactions to climate changeB. different forms of climate change may affect peoples ideas in different waysC. people may change their behavior after thinking about the vivid impacts of climate changeD. college students show great concern for the peopl
48、e affected by climate change【答案】【小题1】D【小题2】D【小题3】C【小题4】C【解析】【文章大意】这是一篇说明文。作者在文中向我们描述了一项新的研究表明,如果让他们想象干旱或洪水的后果可能有助于改变“许多人认为气候变化是一个遥远的威胁”这个观念,并鼓励有利于环境的行为。【关键词】imagine; flooding or droughts;climate change;proenvironmental behavior.1. 细节理解题。由第三段“The average score was higher among subjects who had been a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400759.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
