2020年高考英语第一次月考重点知识点精编.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 年高 英语 第一次 月考 重点 知识点 精编
- 资源描述:
-
1、高考英语第一轮复习Unit 1 Lifestyles.品句填词1.After he g from the university,he found a job in a computer company.2.Study hard,o you will not pass the final exam.3.I find stamp-collecting r and it takes my mind off the stress of my work.4.In fact,life is full of different (挑战)when one is born into this world.5.I
2、t is reported that there were about 100,000 Games-time (志愿者)taking part in the 2008 Olympic Games.6.Some students (抱怨)that their homework is too much.They almost have no enough time to finish it.答案:1.graduated 2.otherwise/or 3.relaxing 4.challenges 5.volunteers plain.短语识境talk show;come up with;suffe
3、r from;switch off;get bored;be filled with;be free of;work ones way through sth. 1.She is sitting at her desk and a lot of documents.2.I shall retire next year and the trouble from all kinds of work.3.I anger when I saw the middle-aged man kicking the dog.4.The scientists are beating their brains tr
4、ying to a solution to the problem.5.Eventually the lights in the house were ,and everything went black.6.The glasses are really necessary to the man shortsightedness.答案:1.volunteers 2.be free of 3.was filled with e up with 5.switched off 6.suffering from.翻译句子1.我们将帮助你的孩子在他们空闲时学习功课。(in ones spare time
5、) 2.他喜欢踢球而我喜欢看书。(while) 3.我每天早上锻炼后吃早饭。(do some exercise) 4.汽车通常开得极快,所以突然停车是危险的。(so.that) 5.现在的年轻人有很多事情要做。(to do) 答案:1.We will help your children in learning lessons in their spare time.2.He likes playing football while I like reading.3.Every morning after I do some exercise,I have breakfast.4.Cars o
6、ften travel so fast that a sudden stop is dangerous.5.Todays young people have a lot of things to do.单项填空1.China has just launched series of gold and silver coins with the theme of the 60-year anniversary of founding of the Peoples Republic of China. A./;the B.a;the C.a;/ D.the;the解析:考查冠词。a series o
7、f意为 “一系列”;第二空处用定冠词the,特指 “中华人民共和国的成立”。所以本题选B项。答案:B2.What do you think of your English teacher?He is a strict teacher,but all his students show respect for.A.that B.the one C.who D.one解析:考查代词。根据题意可知,空格部分指代a teacher,泛指这样一个既对学生严格又深受学生尊敬的老师。所以选D项。答案:D知识拓展:one指代上文提到的可数名词的单数,是泛指;the one指代上文提到的可数名词的单数,是特指;
8、that指代上文提到的可数名词的单数或不可数名词;it指代上文提到的可数名词本身。3.Where is your mother working?In a hospital our town.A.is located in B.located inC.set in D.is set in解析:分析句子结构可知,空格部分作后置定语,这里的意思是 “位于我们镇上的一家医院”,故用locate,且动词locate与名词hospital之间存在动宾关系,故选B项。答案:B4.Oh,how depressed!Im bound to lose to him in tomorrows competition
9、.Cheer up!In fact,he is than you.A.not more nervous B.no more nervousC.no less nervous D.a little less nervous解析:根据语意 “事实上,他跟你一样紧张” 可知,C项正确。答案:C知识拓展:英语中A is no+形容词比较级+than B表示 “A和B都不”;A is not+形容词比较级+than B表示 “A不如B”。如:I am no richer than you.(我和你一样穷);I am not richer than you.(我不如你富裕)。5.He was,after
10、all,the manager,and did not appreciate to feel like an ignorant schoolboy.A.being made B.to makeC.making D.to be made解析:考查非谓语动词。语意:毕竟他是一个经理,他不喜欢被人当做一个无知的学生来看。appreciate之后用v.ing形式,此处还有 “被人当做” 之意,故用v.ing形式的被动式。答案:A6.It is necessary that teachers should be in time kept of students needs to provide adeq
11、uate guide and help to them.A.to be informed B.on informingC.informed D.informing解析:考查非谓语动词。语意:教师应及时了解学生的需求以便为他们提供足够的指导和帮助,这是必要的。keep sb.informed “使某人知道”,informed是过去分词作宾补。答案:C7.The research on the new bird flu virus vaccine is challenging and demanding.Who do you think can do the job? my students ha
12、ve a try?A.Shall B.Must C.Will D.May解析:考查情态动词。答语意思是:我的学生们可以来试一试吗?shall在此表示征求对方的意见,通常用于第一和第三人称。答案:A8.He found three specific examples,and one more general case, changes in diet appeared to have had beneficial effects.A.why B.which C.that D.where解析:考查定语从句。语意:他找到三个特例,还有一个通常情况,饮食变化似乎已有有益的效果。如果定语从句的先行词是p
13、oint,case,situation,position等,且引导词在从句中作状语时,常用关系副词where来引导该定语从句。答案:D9.The steel works in which David has worked for five years us with raw material in large quantities in the past two years.A.has been supplying B.was supplyingC.have been supplying D.were supplying解析:考查主谓一致和时态。语意:在过去的两年中,David工作过五年的那家
14、钢厂一直给我们提供大量的原材料。根据时间状语in the past two years可知用完成进行时,此题主语是works,虽是s形式,却表单数意义,意为 “工厂”,因此谓语动词用单数形式。答案:A10.Why were so many people trapped into buying the stock of the company? enough money within one night.A.Get B.GettingC.To get D.To be getting解析:考查省略句。根据语意 “为了能一夜暴富” 可知,这里承前省略了句子的主谓部分,不定式 “to get.” 作目
15、的状语。答案:C.完形填空Last evening I was watching the evening news on television.The news was about a prize for scientific 1 ;I forgot what it was.The announcer,whose name was Ralph Sorry,said something that caught my 2 .“All great discoveries,”he said,“are made by people between the ages of twenty-five and
16、thirty.” 3 a little over thirty myself,I wanted to disagree with him. 4 wants to think that he is past the age of making any discovery.The next day I happened to be in the public library and spent several hours looking up the 5 of famous people and their discoveries.Ralph was right. First I looked a
17、t some of the 6 discoveries.One of the earliest discoveries,the famous experiment that proved that bodies of different 7 fall at the same speed,was made by Galileo when he was 26.Madam Curie started her research that 8 to the Nobel Prize when she was 28.Einstein was 26 when he published his worldcha
18、nging Theory of Relativity.Well, 9 of that.Yet I 10 if those“best years”were true in other 11 .Then how about the field of 12 ?Surely it needs the wisdom of age to make a good leader.Perhaps it 13 ,but look when these people 14 their career.Winston Churchill was elected to the House of Commons at th
19、e age of 26.Abraham Lincoln 15 the life of a country lawyer and elected to the government at what age?Twentysix. But why 16 best years come after thirty?After thirty,I 17 ,most people do not want to take risks or try 18 ways.Then I thought of people like Shakespeare and Picasso.The former was writin
20、g wonderful works at the ripe age of fifty,while the latter was 19 trying new ways of painting when he was ninety!Perhaps there is still 20 for me.1. A.invention B.discoveryC.experiment D.progress解析:由下文内容可知。答案:B2.A.mind B.ideaC.attention D.thought解析:catch ones attention吸引某人的注意力。答案:C3. A.As B.Being C
21、.However D.Beyond解析:分词的逻辑主语与句子的主语要保持一致。答案:B4. A.Everybody B.SomebodyC.Nobody D.Whoever解析:全部否定。答案:C5.A.names B.ages C.address D.edvcation解析:作者谈论的是年龄与成功的关系。答案:B6. A.modern B.scientific C.last D.oldest解析:根据事例,当然是科学。答案:B7. A.heights B.sizes C.weights D.things解析:不同重量的物体。答案:C8. A.led B.meant C.stuck D.ref
22、erred解析:lead to导致,表因果关系。答案:A9. A.plenty B.enough C.much D.none解析:作者不再举例,说明已足够了。答案:B10. A.believed B.trusted C.wondered D.asked解析:wonder if想知道。答案:C11. A.fields B.countries C.course D.ages解析:表某一领域。答案:A12. A.agriculture B.politicsC.industry D.society解析:领导人谈论的是政治。答案:B13. A.is B.will C.has D.does解析:前后动词要
23、一致。答案:D14. A.finished B.went C.started D.failed解析:开创,开办。答案:C15. A.devoted B.gave up C.began D.led解析:放弃做律师。答案:B16. A.dont B.the C.can D.not答案:A17. A.believe B.agree C.guess D.disagree解析:作者只是猜测而已。答案:C18. A.other B.their C.best D.still解析:try other ways试验其它方法。答案:A19. A.always B.still C.seldom D.enjoying
24、解析:前后是承接关系。答案:B20. A.discovery B.problemC.wish D.hope解析:wish表不大可能实现的愿望,从句用虚拟;hope指有可能实现的愿望。答案:D阅卷现场英语阅卷中发现各题型的常见问题与解决方法第一节题型顺序与备考目标最近几年英语高考命题是新旧交替的时期,独立命题省份逐年增加,总体可分为大纲区、课改过渡区和课改区,英语试卷以稳定为前提,在考试内容、考试形式及试卷结构上基本保持不变,同时试卷保持稳中有进的特点,较好地体现了稳中求变、变中求新、突出语篇、强化语境的命题指导思想,符合新课改的趋势和要求,试卷难度适中,有利于考生水平的正常发挥。试卷的选材与考
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高二物理期中试卷.pdf
