广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(三).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 原创 复习 课件 阅读 综合 训练
- 资源描述:
-
1、(A)A.attend a special training B.battle against violence and terrorismC.import from Europe D.encourage the police to fight1.Over four thousand police dogs will be arranged to _.B 细节理解题。根据第一段第一句中的 to fight violent and terrorist activities可知。2.The underlined word“canine”in Paragraph 4 most probably me
2、ans _.A.test B.police C.dog D.trainingC 词义猜测题。根据该词所在句的下一句After passing assessment tests,the dogs will be certified and arranged on tasks.可推出。A.According to Cong Min,more police dogs are in need.B.Different dog species are used as police dogs in China.C.The number of terror-related incidents is going
3、 down.D.Old or injured police dogs will be taken good care of.3.Which of the following statements is NOT true?C 细节理解题。根据第五段第一句The country is faced with an increasing number of terror-related incidents nationwide.可知C选项going down相悖,故选C。A.To find out the suspects.B.To sniff out signs of criminal activi
4、ty.C.To bring people out of danger.D.To help the police cope with urgent events.4.What do the dogs also do after special training apart from conducting patrols?D 细节理解题。根据第七段第一句Dogs with special training will also work with officers to handle emergencies.可知。A.More dogs involving in security forces.B.
5、Police and police dogs against terrorists.C.The process of training police dogs.D.Training officers and their canine partners.5.What is the main idea of the passage?A 主旨大意题。通读全文可知,本人主要是讲越来越多的警犬参与到安全部队中来协助警察,并在反恐反暴行动中发挥着重要的作用。文章侧重讲的是警犬以及它们的作用。故A项最符合文章主旨。import vt.进口counterterrorism n.反恐怖主义far from en
6、ough 远远不够upgrade vt.提升;升级assessment test 评估测试suspicious adj.可疑的certify vt.授予证书explosive device 爆炸装置clear away 消除;清除the Ministry of Public Security 公安部助读强化(B)a.Mom came to comfort Jeremy.b.Jeremy was attacked by the dog.c.Tara came to the rescue of Jeremy.d.A dog escaped its home through an open gate
7、.e.Tara returned to her family to check on Jeremy.1.Which is the correct order of the following events?A.c-b-d-a-e B.d-b-c-e-aC.a-d-b-e-a D.d-b-c-a-eD 篇章结构题。通读全文,根据文章故事的发展和描述顺序可知D为正确选项。2.The underlined word in Para.4 means _.A.camera B.cat C.dog D.carB 词义猜测题。根据上下文逻辑以及本句The video shows the fearless f
8、eline jumping on the dog with enough force to push him away from the boy.可推知,这里应该指的是cat(Tara),故选B正确。A.It lived in the neighborhood of the boys home.B.It lost the fight against the boy at the beginning.C.It was chased away by the cat of the boys family.D.It kept trying to attack others after it was c
9、aptured.3.Which of the following is NOT true about the dog?B 细节理解题。A项可从第一段after he was violently attacked by a neighbors dog得知;C项可从第四段Tara then chases(追逐)the dog away from the driveway with its leg between its tail.得知;D项可从第八段it continued to be aggressive after it was arrested得知。而B项与文章信息不一致,故选B。A.the
10、 fights between cats and dogs can be violentB.every family should raise a cat as soon as possibleC.a cat could really have a family-oriented mind setD.cats are generally more violent than dogs in a way4.It can be inferred from the passage that _.C 细节理解题。根据文章倒数第二段,从父亲所说的话(It just shows how much she r
11、eally has a family-oriented mindset.)可知,这只猫确实具有家庭意识,故选C正确。其他选项均无法从原文中推断出来。A.the Internet B.a book on catsC.a guidebook on family safety D.a newspaper5.The passage is most probably taken from _.A 细节理解题。根据文章尾处For pictures,click here(点击此处)可以得知这篇短文摘自网络。故选A正确。astonishing adj.惊人的fearless adj.无畏的bound vi.跳
12、跃upload vt.上传mean adj.卑鄙的encounter n.遭遇arrest vt.逮捕;捕捉family-oriented adj.顾家的aggressive adj.攻击性的additional damage 附加伤害;更大的伤害助读强化(C)A.teach knowledge of a subject B.create and spread knowledgeC.develop the students moral quality D.record the history of the country1.Before the 1850s,the colleges in th
13、e United States aims to _.C 细节理解题。根据第一段第二句中的 whose primary concern was to shape the moral character of their students.可知答案选C正确。2.Between midcentury and the end of the 1800s,why did young Americans go to Germany?A.A different kind of university had developed in Germany.B.They wanted to become preside
14、nts of respectable colleges.C.They liked Germany more than their own country,the US.D.They felt upset about home education and needed better study.D 细节理解题。根据第二段第四句Between midcentury and the end of the 1800s,more than 9,000 young Americans,dissatisfied with their training at home,went to Germany for
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401261.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
云南省红河自治州2020届高三语文第二次毕业生复习统一检测试题(PDF).pdf
