广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解---高模真题练析--记叙文-经历感悟.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 精华版 复习 课件 阅读 理解 高模真题练析 记叙文 经历 感悟
- 资源描述:
-
1、经历感悟(一)A.Go shopping.B.Find a house.C.Join his family.D.Take his family.1.What did Rashid plan to do after his arrival in Sydney?B 细节理解题。从第一段后半句stayed in a small hotel for a short time while looking for a house for me and our children可选出答案B。A.a friend of his family B.a Sydney policemanC.a letter in
2、his papers D.a stranger in Sydney2.The girls parents got Rashids phone number from _.C 细节理解题。从第五段最后一句At last they had seen a half-written letter in the pile in which my husband had given his new telephone number to a friend,这里可以看出,他们是在我的丈夫写给朋友的信里找到电话号码。A.Showed.B.Sent out.C.Delivered.D.Gave back.3.W
3、hat does the underlined word“restored”in the last paragraph mean?D 词义猜测题。通过文章大意,我们知道这一家人是把重要的文件还给我们,A表现,B送出,C寄送,D返还。所以选D。A.From India to AustraliaB.Living in a New CountryC.Turning Trash to TreasureD.In Search of New Friends4.Which of the following can be the best title for the passage?C 主旨大意题。从文章可以
4、得知,是一陌生家庭把我丢失的非常重要的行李箱还回来,而这些文件实际上是从他们垃圾桶找到的。因此C变废为宝符合题意。A.Rashid arrived in Sydney with his wife and daughterB.Rashid lost his suitcase when he was looking for a houseC.it was the policemen who helped Rashid find the suitcase finallyD.it isnt easy for the strangers family to find Rashids phone numb
5、er5.We can infer from the passage that _.D 推理判断题。从第五段描写小女孩found a pile of unfamiliar papers,她的父母仔细将这些文件分类,最后才在一封未完成的信里找到Rashid的电话号码,可见是不容易找到的。A从第一段Arriving in Sydney on his own看出是错误的,B从第二段第一、二句可知Rashid是出去购物时丢的行李箱,C虽然Rashid有报案,可是并没有提及是警察帮忙找到的。papers n.文件passport n.护照footpath n.人行道searchfor 搜查某地寻找某物a
6、pile of 一堆 leave out 遗忘with the hope of 怀着希望sort them out 把它们分类复记强化(二)A.catch shore birds B.start an attackC.protect the children D.set up a barrier for itself1.The brown bear approached the family in order to _.B 细节理解题。由题干The brown bear approached the family in order to锁定关键词approached,可定位文章第二段The b
7、ear is right behind us!This one was silent and its ears pinned back the sign of an animal that is going in for the kill.可得知,熊靠近我们的目的是想发起攻击。选项B starting an attack与原文for the kill意义相近。A.it felt safe B.it got injuredC.it found some food D.it took away the camera2.The bear finally went away after _.A 细节理
8、解题。由题干went away,可定位文章最后一段,根据Apparently satisfied that we caused no further threat,the bear moved off,可得知,熊的离开是因为它觉得我们没有对它造成进一步的威胁,选项A felt safe是对文章短语no further threat 的同义改写,故选A。A.prideB.patienceC.calmnessD.cautiousness3.The writer and his family survived mainly due to their _.C 推理判断题。根据文章尾段Im proud
9、that my family reminded clear-headed when panic could have led to a very different outcome.可得知,我对我的家人在惊慌中保持清醒的头脑感到骄傲,选项C的calmness是对文章短语remained clear-headed的同义改写,故选C。A.managed to protect his beloved familyB.felt surprised to frighten the bear awayC.planned to escape when the bear attacked himD.felt
10、angry with the bear for destroying his camera4.We can infer from the passage that the author _.A 推理判断题。根据文章大意及最后一段可得知,作者在与熊进行激烈搏斗后熊离开了,最终作者成功了保护了他的家人。A.advise us to be far way from a bearB.show us how to fight with a bearC.warn us of the danger on the beach D.tell us about an outdoor adventure 5.The
11、 purpose of the passage is to _.D 写作目的题。根据文章大意,本文主要讲述作者及其家人的一次户外与熊意外相遇,作者在危难时刻与熊进行搏斗,最终成功击退熊的攻击的历险(outdoor adventure)。spot vt.发现aggressive adj.侵略性的abnormally adv.反常地barrier n.屏障;障碍outcome n.结局frighten away 吓跑pin back 夹在后面go in for 从事;进行at this point 此时此刻stand little chance 没有什么希望复记强化(三)A.followed th
12、e fashion B.got bored with his jobC.was unhappy with the authors life style D.liked the authors collection of stamps1.We can learn from Paragraphs 1 and 2 that the father _.C 推理判断题。第一段写了我和父亲两种不同的生活态度,父亲是规规矩矩一成不变,而我则热爱冒险,第二段写我到处旅行,而He wants me to settle down,从这里可以看出,父亲是不满意我的生活方式的。A.His father is inte
13、rested in sculpture.B.His father is as innocent as a little boy.C.He should learn sculpture in the future.D.He should pursue a specific aim in life.2.What does the author realize at Mount Rushmore?D 推理判断题。第七、八段We stare up and I ask myself,Would I ever devote my life to anything?No directions,no goal
14、s.I always used to hear those words in my fathers voice.Now I hear them in my own.从这两句话我们可以看出,从前我是一直听到我父亲问我:“你会为了生活的任何事情而努力吗?”现在我突然听到自己问了自己这个问题,选D,表明此时我意识到我需要找到一个具体的目标(而不是漫无目的地生活着)。3.From the underlined paragraph,we can see that the author _.A.wants his children to learn from their grandfather B.com
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401347.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
