广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解---高模真题练析--说明文-饮食健康.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 精华版 复习 课件 阅读 理解 高模真题练析 说明文 饮食 健康
- 资源描述:
-
1、饮食健康(二十八)A.Do homework and watch TV.B.Buy drinks and enjoy concerts.C.Have meals and meet with friends.D.Add money to your ID and play chess.1.What can you do in the TWU Cafeteria?C 细节理解题。根据这一段中的最后一句 you can use the tables to eat your lunch,to have meetings and to study.可知C项“吃饭、会友”与之相符,为答案。A.The Glo
2、be,Friday.B.The Lower Caf,Sunday.C.The TWU Cafeteria,Friday.D.The McMillan Hall,Sunday.2.Where and when can you cook your own food?A 细节理解题。根据题干中的cook your own food可知,它与第二个栏目Relaxation中的cooking对应,这一项目发生在the Globe,且时间是周一到周六的早上10点到晚上10点,因此A项符合题意。A.is open six days a weekB.offers services free of charge
3、C.trains students in medical careD.gives advice on mental health3.The Guide tells us that the Wellness Centre _.D 细节理解题。根据第一句中的 is committed to physical,emotional and social health.可知D项“给出心理健康建议”是正确的。A.By applying online.B.By calling the centre.C.By filling in a sign-up form.D.By going to the centre
4、 directly.4.How can you seek help from the Writing Centre?C 细节理解题。根据题干中的the Writing Centre知,此题涉及的是Academic Support。根据此栏目所属段落的倒数第二句You can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door 可知申请时只要填写报名表格就行了,C项符合题意。A.To carry students to the lecture halls.B.To provide students with campu
5、s tours.C.To take students to the Mattson Centre.D.To transport students to and from the stores.5.What is the function of TWU Express?D 细节理解题。根据提干中的TWU Express知此题涉及的是Transportation。根据此栏目所属段落的第二句The shuttle transports students between campus and the shopping centre 可知TWU Express的功能是在校园和商店间运送学生,因此D项符合
6、题意。cash n.现金cafeteria n.食堂campus n.校园entertainment n.环境available adj.可得到的;可用的medical insurance 医疗保险qualified adj.有资格的vocabulary n.词汇appointment n.约会maximum n.最大值复记强化(二十九)A.They go shopping at supermarkets more frequently.B.They squeeze eating between the other daily activities.C.They regard eating a
7、s a key part of their life style.D.They usually eat too much canned and frozen food.1.In what way are the French different from Americans according to Dr.Joseph Mercola?C 细节理解题。根据短文第二段第一句中的the French see eating as an important part of their life style可知答案为C项。A.Americans and the FrenchB.life style an
8、d obesityC.children and adultsD.fast food and overweight2.This passage is mainly about the relationship between _.B 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲的是人的生活方式是如何影响其体重的,所以B项为正确答案。A.by contrastB.by spaceC.by processD.by classification3.This text is mainly developed _.A 推理判断题。本文主要通过比较法国人和美国人的生活方式而得出有关生活方式与体重之间关系的结论,所以
9、选择A项by contrast(通过对比)。A.The French continue to stay thin.B.Mireille Guiliano often goes to the gym.C.The French do not eat more than they can.D.American fast food is popular among the young in France.4.Which of the following is NOT true according to the passage?B 细节理解题。由第三段的Today she continues to st
10、ay slim and rarely goes to the gym可知。A.A TV interview.B.A food advertisement.C.A health report.D.A book review.5.Where does this passage probably come from?C 推理判断题。这是一篇关于人的生活方式与体重之间关系的文章,由此可以推断其可能来自一份健康报告,故选择C项。复记强化consume vt.消耗;消费according to 根据squeeze vt.挤压supermarket n.超市high-quality adj.高质量的avoi
11、d vt.避免in spite of 尽管acceptance n.接受tradition n.传统obesity n.肥胖(三十)A.introduce a new way of reading B.advise the public to lead a simple lifeC.direct the publics attention to the blind D.encourage the public to use imagination1.The first paragraph is intended to _.C 写作目的题。根据文章第一段的描述可知作者通过号召大家设身处地的想象一
12、下盲人的生活,从而吸引大家关注盲人这个话题。A.They are adequate.B.They have not been updated.C.They are not equally distributed.D.They have benefited most of the blind.2.What do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?C 细节理解题。根据第二段第二句Unfortunately,rich countries posses most of this knowledge,whi
13、le developing countries do not可知。A.teaching medical students B.training doctors and nursesC.running flying hospitals globally D.setting up non-profit organization3.ORRIS aims to help the blind by _.B 细节理解题。根据第三段倒数第二句Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people there可知。A.
14、Appeal for donations.B.Make an advertisement.C.Promote training programs.D.Show sympathy for the blind.4.What does the author try to do in the last paragraph?A 推理判断题。根据文章最后一段的描述可知作者在号召大家为ORRIS捐款。A.ORRIS in China B.Fighting BlindnessC.ORRIS Flying Hospital D.Sight-seeing Techniques5.What can be the b
15、est title for the passage?C 主旨大意题。根据全文可知文章的关键词是ORRIS,因此可以排除选项B和D,同时文章主要介绍了ORRIS所经营的Flying Hospital,而没有局限在中国,故选C。复记强化imagine vt.想象knowledge n.知识unfortunately adv.不幸的是non-profit organization 非盈利组织studio n.工作室technique n.技巧blindness n.盲目the quality of life 生活质量A.The good life is a greater risk than the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401350.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册英语课件-Unit 8 How are you A ∣译林版(三起) (共11张PPT).ppt
