广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(精华版)复习课件:阅读理解--高考真题研练--2007年.ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 精华版 复习 课件 阅读 理解 真题研练 2007
- 资源描述:
-
1、2007年广东高考真题A.can hardly keep the value of your savings B.will cost much of your savings C.may increase your wealth D.needs your bravery41.According to the passage,collecting antique clocks _.41.C 细节理解题。根据命题的顺序性原则,并用collecting antique clocks搜寻,在第一段第五句找互关键信息,结合前一句即第四句,可知收集古钟可以增值,故选C。A.suggest human be
2、ings are controlled by a clock B.describe why clocks can rule the planet Earth C.tell readers what clocks look like D.compare clocks to human beings42.By quoting(引用)the remark of a being from another planet,the author intends to _.42.A 细节理解题。根据命题的顺序性原则,用a being from another planet搜寻,在第二段找到关键信息,特别是引号
3、中的第一句The planet Earth is ruled by a mysterious creature和最后一句This creature is the real master of Earth,说明人的行动被钟所控制着。A.Counting the beating of ones own heart.B.Making use of candles,sand and water.C.Observing shadows cast by the sun.D.Keeping slaves busy day and night.43.Which of the following is NOT
4、mentioned as a way to measure the time?43.D 细节理解题。用measure the time在文中搜寻,可在第三段和第四段中找到关键信息。由第三段第二句Certain men were very clever at measuring the time of day according to the beating of their own hearts可知选项A正确,应排除;由第四段第三句They marked the hours on candles,used sand in hour-glasses,and invented water-cloc
5、ks可知选项B正确,应排除;由第四段第二句They learned to use the shadows cast by the sun可知选项C正确,应排除;虽然第三段第一句中有kings kept special slaves to tell the time,但要同第三句Certain men were very clever at measuring the time一起理解的,即“国王养一些能根据心脏跳动来计时的物殊的奴隶来告诉时间”,选项D“让奴隶日夜忙碌”则是断章取义,错了,故选D。A.state-owned houses B.houses in very good condit
6、ion C.grand houses open to the public D.houses where statesmen meet regularly44.The underlined phrase“stately homes”in Paragraph 4 means _.44.C 词义猜测题。根据第四段最后一句,stately homes与palaces和museums并列,结合后面的不定式短语,不难推断出stately homes是“供人参观的地方”。A.to introduce the culture of antique clocksB.to offer some advice o
7、n collecting antique clocksC.to compare different ways to make a future profitD.to explain convenient and reliable ways of telling time45.The purpose of the passage is _.45.B 主旨大意题。由首尾两段,特别是第一段最后一句Here I am going to offer some advice on collecting antique clocks和最后一段的最后一句why not invest in an antique
8、 clock and perhaps make a future profit?可知。invest vt.投资interest n.利息personality n.个性antique adj.古董的creature n.人物mysterious adj.神秘的savings 积蓄;存款reliable adj.可靠的convenient adj.方便的(反义inconvenient)hour-glasses砂漏;水漏the Stock Market证券市场make a profit获利;赚钱助读词汇难句理解Here I am going to offer some advice on coll
9、ecting antique clocks,which I personally consider are among the most interesting of antiques.结构分析:which引导一个非限制性定语从句,先行词是antique clocks,I personally consider是插入语。汉语大意:我在这里提供一些有关收集古钟的建议,我个人认为,古钟在古董中是最有趣的。A.self-respect B.financial rewardsC.advertising ability D.friendly relationship46.According to the
10、 passage,the positive action in the example contributes to our _.46.A 细节理解题。由第五段第三句和倒数第二句Upon leaving the store,we feel honorable and our self-respect is increased得知。A.lying B.stealing C.cheating D.advertising47.The author thinks that keeping silent about the uncharged item is equal to _.47.B 细节理解题。
11、由第五段第一句和第二句Deep down inside we would know ourselves as a type of thief得知。A.telling the truth to the clerk B.offering advice to the clerkC.asking the clerk to be more attentive D.reminding the clerk of the charged item48.The phrase“bringing the error to the clerks attention”(in Para.5)means _.48.A 词义
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401359.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
