内蒙古巴彦淖尔市第一中学2017-2018学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古巴彦淖尔市第一中学2017-2018学年高一上学期期中考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 巴彦淖尔 第一 中学 2017 2018 学年 上学 期中考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、巴彦淖尔市第一中学2017-2018学年第一学期期中考试高一年级英语试题出题人:温晓茹说明:本试卷分第I卷和第II卷两部分。总分150分,考试时间100分钟。第卷 (选择题 共70分)第一部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A B 、C 和 D )中,选出最佳选项。AToo many people want others to be their friends, but they dont give friendship back. That is why some friendships dont last v
2、ery long. To have a friend, you must learn to be one. You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be a good friend means learning three rules: be honest; be generous; be understanding.Honesty is where a good friendship starts. Friends must be able to tr
3、ust one another. If you dont tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust. Good friends always rely on one another to speak and act honestly.Generosity means sharing and makes a friendship grow. Naturally you will want to
4、 share your ideas and feelings. These can be very valuable to friends. They tell your friends what is important to you. By sharing then you help your friend know you better.Sooner or later everyone needs understanding and help with problems. Something may go wrong at school. Talking about the proble
5、m can make it easier to solve. Turning to a friend can be a first step in solving the problem. So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friends place so you can understand the problem better.No two friendships are ever exactly alike. But all true friends
6、hips have three things in common. If you plan to keep your friends, you must practice honesty, generosity and understanding.1. Some friendships dont last long because _.A. there are too many people who want to make friendsB. some people receive friendship but dont give friendship backC. those who gi
7、ve others friendship receive friendship from othersD. they dont know friendship is something serious2. According to the passage, honesty is _.A. something countable B. the base of friendshipC. as important as money D. more important than anything else3. Which of the following isnt mentioned in the p
8、assage?A. Always tell your friend the truth.B. Sharing your mind with your friend is of great value.C. Discussing your problems with your friend often helps to solve the problem.D. A friend who gives you his lunch money is a true friend.4. The best title of this passage is _.A. Honesty Is the Best P
9、olicy B. A Friend in Need Is a Friend IndeedC. How to Be a Friend D. Three Important Points in Life【答案】1. B 2. B 3. D 4. C【解析】1. 根据第一段的第一,二句话可知答案。2. 用排除法,A countable是可以计算的,可数的诚实并非可数的东西。C 由常识可知诚信比钱更可贵D由文章可知:诚实,康慨,理解三个一样重要,所以选B3. A为诚实。B,C为康慨的内容。文中提到You do not have to give your lunch money or your clot
10、hes. 的与D项不符4. 本文就是教大家怎样交朋友,D项有一定误导作用,他只是交朋友的三要素,没有表达出本文的目的。BSome people learn a second language easily. Other people have trouble learning a new language. How can you help yourself learn a new language, such as English? There are several ways to make learning English a little easier and more interes
11、ting.The first step is to feel confident about learning English. If you believe that you can learn,you will learn. Be patient. You do not have to understand everything all at once. It is natural to make mistakes when you learn something new. We can learn from our mistakes.The second step is to pract
12、ice your English. For example,write a journal every day. You will get used to writing in English, and you will feel comfortable expressing your ideas in English. After several weeks, you will see that your writing is improving. Besides, you must speak English every day. You can practice with your cl
13、assmates outside class. You will all make mistakes,but gradually you will become comfortable communicating in English.The third step is to keep a record of your language learning. You can write this in your journal. After each class, think about what you did. Did you answer a question correctly?Did
14、you understand something the teacher explained?Perhaps the lesson was difficult,but you tried to understand it. Write these achievements in your journal.You must be positive about learning English and believe that you can do it. It is important to practice every day and make a record of your achieve
15、ments. You will enjoy learning English, and you will have more confidence in yourself.5. What is important to learn English?A. To practice English every day and make a record of your achievements.B. To make a record of your mistakes.C. To buy a dictionary.D. To read English every day.6. When you lea
16、rn English,you do not need to _. .A. be patient B. make mistakesC. express your ideas in English D. understand everything all at once7. What is NOT helpful for you to enjoy learning English?A. To communicate in English. B. To worry about taking risks.C. To read aloud in English. D. To make a record
17、of the achievements.8. What is the main idea of this passage?A. It is very important to learn a second language.B. Some people learn a second language easily while other people do not.C. There are ways to help you learn a second language more easily.D. Dont worry about making mistakes when learning
18、a second language.【答案】5. A 6. D 7. B 8. C【解析】文章主要就是关于容易学好另一门语言的方法和建议。5. A细节理解题。根据第三第一句The second step is to practice your English和第四段第一句The third step is to keep a record of your language learning.可知,每天练习英语,记录下你的成绩是学英语最重要的。故选A。6. D细节理解题。根据第二段第三行You do not have to understand everything all at once.可知
19、学英语你不必一下子就明白所有的事情。故选D。7. B细节理解题。根据第二段最后两句It is natural to make mistakes when you learn something new. We can learn from our mistakes.可知,担心冒险对学英语是没有帮助的。故选B。8. C主旨大意题。文章主要就是关于容易学好另一门语言的方法和建议。故选C。CAmericans like to travel during their holidays. Today, more and more travelers in the United States are sp
20、ending nights at small houses or inns instead of hotels. They get a room for the night and the breakfast for the next morning.Rooms for the night in private (私人的) homes with breakfast have been popular with travelers in Europe for many years. In the past five to ten years, these bed-and-breakfast pl
21、aces have become popular in the United States. Many of these American bed-and-breakfast places have only a few rooms. Some bed-and-breakfast inns are old historic buildings. Some inns do not provide telephones or television in the room while others do.Staying at a bed-and-breakfast inn is much diffe
22、rent from staying in a hotel. Usually the cost is much lower. Staying at an inn is almost like visiting someones home. The owners are glad to tell about the interesting places to visit in the area. Many vacationers say they enjoy the chance to meet local families.9. Nowadays more and more travelers
23、in the USA prefer to spend nights _.A. at small inns B. at hotelsC. in the open air D. in their cars10. What does the word “inn” in the passage mean?A. 房间 B. 客栈C. 建筑 D. 饭店11. Which is NOT true according to the passage?A. Some Americans now stay in a bed-and-breakfast inn instead of in a hotel.B. The
24、 bed-and-breakfast inns are private homes open to vacationers.C. The owners provide a morning meal for their visitors and a room for the night.D. The bed-and-breakfast inns have been popular in America for a long time.12. One reason why American travelers are beginning to stay at bed-and-breakfast i
25、nns is that_.A. these inns are big and quietB. they dont have to pay for the telephoneC. they can meet and talk with the local peopleD. they can be shown around the area【答案】9. A 10. B 11. D 12. C【解析】文章讲述了在美国最近出现的bed-and-breakfast inn。9. A细节理解题。根据第一段第二句more and more travelers in the United States are
26、 spending nights at small houses or inns instead of hotels. 可知,美国人越来越喜欢在小inns里过夜。故选A。10. B词义猜测题。根据第一段中instead of hotels. They get a room for the night and the breakfast for the next morning.可知在此处inn指的是小客栈。故选B。11. D细节题。根据文章第二段2,3行In the past five to ten years, these bed-and-breakfast places have beco
27、me popular in the United States.说明这种形式在美国刚刚才5-10年,故D的说法错误。12. C细节题。根据文章最后三行The owners are glad to tell about the areas and the interesting places to visit. Many vacationers say that they enjoy the chance to meet local families.可知,他们能见到并和当地人交谈。故选C。【名师点睛】文章讲述了在美国最近出现的bed-and-breakfast inn。考查细节题为主,在解答这
28、类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到。比如本题第1小题,根据第一段第二句more and more travelers in the United States are spending nights at small houses or inns instead of hotels. 可知,美国人越来越喜欢在小inns里过夜。故选A。DAn earthquake is a trembling or shaking of the ground caused by the sudden release (释放) of energy sto
29、red in the rocks below the surface. Generally, earthquakes last only seconds. Strong earthquakes during medium(中等的) to large ones usually last about 10 to 30 seconds. After-shocks (余震) can occur once in a while for weeks or even months. Many people think that there is an earthquake season or a kind
30、of earthquake weather. In fact, there isnt. Earthquakes can occur at any time of the year and at any time of the day or night. Earthquakes occur under all weather conditions sunny, wet, hot, or cold without any special weather tendency (倾向).Also, you dont need to worry about that the ground will ope
31、n up and swallow people when earthquakes occur. Open ground cracks may form during an earthquake related to (与有关) land sliding or ground falling; however, such cracks tend to be open gaps (间隙) (they dont swallow) that a person could stand in afterwards.The safest place in an earthquake is in an open
32、 field, where nothing can fall on you. Earthquakes do not injure or kill people, but buildings and falling objects do. If you are indoors, when you feel the ground start to shake, take cover immediately under a table or strong piece of furniture, placing something between falling objects and yoursel
33、f. Do not try to use the lifts or an elevator to get out of the building.13. Which of the following is TRUE according to the passage?A. What usually injures people during an earthquake are falling buildings.B. After a big earthquake, there are no more quakes.C. Cracks in an earthquake are very dange
34、rous.D. All earthquakes usually last 10 to 30 seconds.14. During an earthquake, which of the following things should you NOT do?A. Find an open field and stay there. B. Take an elevator.C. Take cover under a table. D. Stay away from buildings.15. The purpose of writing this passage is to _.A. tell p
35、eople what an earthquake isB. argue if there really is earthquake weatherC. tell us about the earthquake and what to do when it happensD. give us some suggestions on what to do during an earthquake【答案】13. A 14. B 15. C【解析】这篇短文主要介绍了地震的特点以及人们对地震存在的一些误区,说明了没有 “地震”天气的原因是地震可以发生在任何时候,也可以在任何天气情况下发生以及地震逃生的一
36、些注意事项。13. A14. B细节理解题。根据最后一段最后一句Do not try to use the lifts or an elevator to get out of the building.可知,地震期间不能乘坐电梯。故选B。15. C主旨大意题。本文主要介绍了地震的特点以及人们对地震存在的一些误区,说明了没有 “地震”天气的原因是地震可以发生在任何时候,也可以在任何天气情况下发生以及地震逃生的一些注意事项。故选C。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。The eyes are the wind
37、ows of the soul (心灵) . Having a pair of bright, clear eyes is very important, so we should protect our eyes throughout our lives._16_. Dont read while lying down or walking. Relax after every hour of reading.Keep a distance from the TV set when you watch TV and give your eyes a rest every 30 minutes
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401378.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018年春八年级语文语文版下册课件:2.背影 (共32张PPT).pptx
