内蒙古师范大学附属中学2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古师范大学附属中学2020-2021学年高二上学期期末考试英语试题 WORD版含解析 内蒙古 师范大学 附属中学 2020 2021 学年 高二上 学期 期末考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内蒙古师大附中2019级高二年级第一学期期末考试英 语第一部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共10小题;每小题2分;满分20分)AAmazing Zoos Around the WorldHelsinki ZooThis is a zoo located on an island in Finlandit is the countrys biggest zoo which has amazing animals like deer, Siberian tigers and even bears. What adds to the beauty of this zoo is the
2、natural wildlife that surrounds it on the island. From beautiful rainforests to lots of plant species, Helsinki Zoo should be a destination you wont regret visiting.Toronto ZooToronto Zoo is home to over 16,000 animals, including tigers, lions, and monkeys. The zoo has an amazing gorilla (大猩猩) habit
3、at exhibit, and a Discovery Zone for children to learn more about the animals and their natural habitats. Another thing that makes this zoo worth a visit is its protection policy, Toronto Zoo has helped to protect endangered species from all around the world and is one of the very few animal-Friendl
4、y zoos in North America.Sao Paolo ZooThe state of Sao Paolo has strict laws about animal cruelty and can actually give out fines (罚款) of up to US $435,000 for animal testing. So its no surprise that Sao Paolo Zoo, with its over 3,200 animals, is animal-friendly. They also spend time in protection ef
5、forts, focusing on Brazils own endangered animals. Here, youll see plenty of animals like parrots, wild cats and various birds.Wellington ZooIt is New Zealands first and largest zoo and is home to more than 500 different animals and 100 different species. Focusing on wildlife protection, Wellington
6、Zoo has successfully saved endangered animals like the Sun Bear. If you make your way to this zoo, youll also find yourself face-to-face with red pandas, monkeys and the countrys official bird, the kiwi. This animal-friendly zoo is also eco-friendly, equipped with solar heating and power.1. What mak
7、es Helsinki Zoo different from Toronto Zoo?A. It has tigers.B. It has lots of animal species.C. It stands on an islandD. It is a good zoo to visit.2. What can people enjoy in Toronto Zoo?A. Seeing beautiful rainforests.B. Learning about animals natural habitats.C. Watching tiger and lion habitat exh
8、ibits.D. Seeing special animals such as Siberian tigers.3. What can we learn from the passage?A. Helsinki Zoo has the most animal species.B. Wellington Zoo has managed to protect the Sun Bear.C. There are many animal-friendly zoos in North America.D. People will not be fined even if they test animal
9、s in the state of Sao Paolo.【答案】1. C 2. B 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了世界上颇具特色的四个动物园,详细介绍了这四个动物园的具体信息。旨在吸引更多的游客前往参观。【1题详解】细节理解题。根据第一段第一句This is a zoo located on an island in Finland- it is the countrys biggest zoo which has amazing animals like deer, Siberian tigers and even bears.可知赫尔辛基动物园坐落在一个小岛上,这是与其他几
10、个动物园不一样的地方。故选C。【2题详解】细节理解题。根据第二段第二句The zoo also has an amazing gorilla(大猩猩) habitat exhibit, and a Discovery Zone for children to learn more about the animals and their natural habitats.可知在多伦多动物园里,人们可以了解动物以及他们的栖息地的相关内容。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段第二句Focusing on wildlife protection, Wellington Zoo has succ
11、essfully saved endangered animals like the Sun Bear.可知Wellington动物园成功地保护了the Sun Bear。故选B。BAustralian consumers in Adelaide are taking part in a study to help realize the potential for edible(可食用的)insects as a food industry. Consumers attitudes are being put to the test at Adelaide Central Market wi
12、th an offering of roasted crickets and ants, mealworm cookies and cricket energy bars.Researchers want to further probe consumers attitudes towards edible insects, and evaluate taste preferences and consumers5 willingness to buy such products. In an earlier online survey of 820 Australian consumers,
13、 the researchers found that 20% had tried edible insects. Of those surveyed, 46% said theyd be willing to try a cookie made from insect flour. In the earlier survey, consumers said they were most likely to try flavored or roasted insects and least likely to want to try cockroaches or spiders, Dr Cru
14、mp says. In this taste test, weve chosen products that consumers are most likely to react positively towardsapologies to anyone keen to try a cockroach or spider. The samples well be offering consumers provide a good spread of the available insect products in Australia s marketplaces, some of which
15、may be more acceptable than others.Dr Crump says the research will help guide the development of an edible insect industry. In Australia, edible insects remain a new agricultural industry. Consumer research is needed to improve consumer acceptance of edible insects, so as to realize their potential
16、as an alternative protein(蛋白质)source.Professor Kerry Wilkinson says edible insects could play a role in global food security. Problems such as climate change, increasing global population, shortage of agricultural land and rapidly changing consumer preferences are common, particularly in developing
17、countries where there is an increasing demand for high quality animal protein, he says. These food security problems will only be overcome by a change in food consumption habits. Edible insects could provide one solution. We want to look at ways of overcoming barriers to insect consumption in Austra
18、lia.4. What does the underlined word probe in paragraph 2 most probably mean?A. Explore.B. Influence.C. Describe.D. Compare.5. Why have the researchers chosen certain insect products for the taste test?A. Because they are richer in protein than other insects.B. Because it is not difficult to flavor
19、or roast them.C. Because they are widely acceptable in Australia.D. Because they are probably to consumers taste.6. In Kerry Wilkinsons opinion, how can consumers help remove food security problems?A. By taking in less animal protein.B. By changing their eating habits.C. By expanding agricultural la
20、nd.D. By controlling their appetite.7. What can be the best title for the text?A. Insects Make Food Security No Longer a ProblemB. Could Edible Insects Help Global Food Security?C. Edible Insects Prove an Alternative Protein SourceD. What Counts Most When It Gomes to Edible Insects?【答案】4. A 5. D 6.
21、B 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章讲述了食用昆虫有助于解决全球的粮食安全问题。【4题详解】词义猜测题。根据第二段Researchers want to further probe consumers attitudes towards edible insects, and evaluate taste preferences and consumers5 willingness to buy such products.可知,研究人员希望进一步了解消费者对食用昆虫的态度,评估消费者的口味偏好和购买此类产品的意愿。分析此句可知,probe为“探索,评估”之意,故选A。【5题详解】
22、推理判断题。根据第三段In this taste test, weve chosen products that consumers are most likely to react positively towardsapologies to anyone keen to try a cockroach or spider.可知,在这次味觉测试中,我们选择了消费者最有可能对其做出正面反应的产品,故被选择的产品是迎合消费者口味的昆虫,故选D。【6题详解】细节理解题。根据第五段These food security problems will only be overcome by a chan
23、ge in food consumption habits.可知,只有改变食品消费习惯才能解决这些食物安全问题。故选B。【7题详解】主旨大意题。阅读全文我们可以得知,前三段讲述了一项调查:关于消费者对于可食用昆虫的态度;根据第四段的主题句 Dr Crump says the research will help guide the development of an edible insect industry.可知,这项研究将有助于指导可食用昆虫产业的发展。再根据第五段的主题句Professor Kerry Wilkinson says edible insects could play a
24、 role in global food security. 可知,食用昆虫可以在全球粮食安全中发挥作用。由此判断文章的主旨大意为:食用昆虫对于解决全球粮食安全问题是否有帮助,故选B。CA sense of humor is something highly valued. A person who has a great sense of humor is often considered to be happy and socially confident. However, humor is a double-edged sword. Sometimes it can damage se
25、lf-respect and annoy others.People who use bonding humor tell jokes and generally lighten the mood. Theyre thought to be good at reducing the tension in uncomfortable situations. They often make fun of their common experiences, and sometimes they may even laugh off their own misfortunes. The basic m
26、essage they deliver is: Were all alike, we find the same things funny, and were all in this together.Put-down humor, on the other hand, is an aggressive type of humor used to criticize others through teasing. When its aimed against politicians, as it often is, its extremely funny and mostly harmless
27、. But in the real world, it may have a harmful effect. An example of such humor is telling friends an embarrassing story about another friend. When challenged about their teasing, the put-down jokers might claim that they are just kidding, thus allowing themselves to avoid responsibility. This type
28、of humor, though considered by some people to be socially acceptable, may hurt the feelings of the one being teased and thus have a bad effect on personal relationships.Finally, in hate-me humor, the joker is the target of the joke for the amusement of others. This type of humor was used by comedian
29、s John Belushi and Chris Farleyboth of whom suffered for their success in show business. A small amount of such humor is charming, but routinely offering oneself up to be embarrassed destroys ones self-esteem, and fosters depression and anxiety.So it seems that being funny isnt necessarily an indica
30、tor of good social skills and well-being. In certain cases, it may actually have a negative effect on interpersonal relationships.8. In bonding humor, people create a relaxing atmosphere by _.A. joking about experiences they shareB. showing their personal relationshipsC. teasing experiences of their
31、 friendsD. laughing at others misfortunes9. Which of the following is among the common targets of put-down humor?A. Comedians.B. Jokers.C. Politicians.D. Actors.10. In the passage, the author mainly conveys _.A. humor can be classified into three kindsB. humor has its bright side and dark sideC. hum
32、or deserves to be studiedD. humor is highly valued【答案】8. A 9. C 10. B【解析】【分析】文章通过列举三类幽默的表现和优缺点,告诉我们幽默有令人快乐的方面,有时也会伤害自尊和影响人际关系。【8题详解】A细节推理题。根据第二段People who use bonding humor tell jokes and generally lighten the mood. They often make fun of their common experiences, and sometimes they may even laugh o
33、ff their own misfortunes.可知,bonding humor中人们经常用讲笑话来活跃气氛,经常嘲笑他们的共同经历和自己的不幸。故选A。【9题详解】C细节推理题。根据第三段When its aimed against politicians, as it often is, its extremely funny and mostly harmless.可知,在Put-down humor中民众的目标指向是政客们,故选C。【10题详解】B推理判断题。根据第一段However, humor is a double-edged sword. Sometimes it can d
34、amage self-respect and annoy others.和下文的分类介绍及最后一段In certain cases, it may actually have a negative effect on interpersonal relationships.可知,幽默有令人快乐的方面,有时也会伤害自尊和影响人际关系,即幽默既有优点也有缺点,故选B。【名师点睛】推理判断题的常见考查形式及解题方法:推理判断题属于主观题,是层次较高的题目。此类题要求在理解表面文字的基础上,做出判断和推理,从而得到文章的隐含的意思和深层的意思,也就是通过文章中的文字信息,上下逻辑关系及事物的发展变化等
35、已知的信息,推断出作者没有直接表达的态度和观点。本文主要考查的是推测文章的观点或结论。如小题3要求推断作者通过文章想表达的观点,根据第一段However, humor is a double-edged sword. Sometimes it can damage self-respect and annoy others.可知,有时幽默是双刃剑,有利有弊;和下文的分类介绍及最后一段In certain cases, it may actually have a negative effect on interpersonal relationships.可知,幽默有令人快乐的方面,有时也会伤
36、害自尊和影响人际关系,即幽默既有优点也有缺点,有两面性。第二节 七选五(本大题共5小题,共10分)The Value of a DollarIf you find a single one dollar bill in your pocket, what could you do with it? _11_ If you take a few moments to think about the value of that dollar, youd find that it can actually get you further than you think.Pay a visit to y
37、our local dollar store. There are a lot of things you can buy. A simple trip can show wonders in savings if you know where to shop and watch for ads. _12_ Some specials include more things for a dollar in which case the value of that dollar is at least doubled.A dollar could buy a small lottery tick
38、et(彩票). Keep in mind that this may make you spend more money, however. It can be very attractive to many people, so be careful not to let it get to your head. Even so, what is the harm in treating yourself once in a while? _13_ If not, at least it was a moment of excitement in your boring life._14_
39、There are many stores that have containers for the purposes of a charitable cause. Next time you see one of these, take a look at it and actually read the words on the container. If its a cause you feel strongly about, why not help to make a difference?_15_ These are only a few to get you thinking a
40、bout it. In todays society with so many poor people and low-income families, this is something thats very important to think about.A. You never know if youll hit it lucky.B. Why is the value of the dollar lower today?C. You can also think about giving it away to charity.D. Many things are often on s
41、ale for a dollar or less a piece.E. There are endless possibilities to put that dollar to good use.F. Sometimes it gets carelessly spent on some unimportant things.G. The dollars value can be compared with what it bought in the past.【答案】11. F 12. D 13. A 14. C 15. E【解析】【分析】本文是说明文。文章针对如何充分利用一美元,使其价值最
42、大化给了几点建议。【11题详解】根据此空前面提出的问题“what could you do with it? ”以及下文的内容,可推断出该空是就提出的问题给出一个普遍适用的答案,F项:有时它会被粗心地花在一些不重要的事情上,是1美元常见的处理方法,故选F。【12题详解】本段的建议是去当地的一元店看看。空后内容“Some specials include more things for a dollar in which case the value of that dollar is at least doubled”可知这里讲的是一美元甚至更少可以买到一些特价商品,D项Many things
43、 are often on sale for a dollar or less a piece.说明了一元店商品的特点,与下句承接。故选D。【13题详解】本段提到一美元可以买彩票试试运气,A项中“hit it lucky”符合本段内容,且其中的“if youll hit it lucky”和下文“If not”呼应,买彩票说不定就中奖了,即使不中奖,也是有趣的体验,故选A。【14题详解】空后提到“There are many stores that have containers for the purposes of a charitable cause”可知本段建议用一美元去做善事,C项中
44、“giving it away to charity”与本段内容相符,其中charity与下句charitable一致,故选C。15题详解】作者在前文介绍了一美元的各种用途,最后一段是概括总结,表明自己观点,他认为用好一美元的方法很多,E项“There are endless possibilities to put that dollar to good use.”概括上文,故选E。第二部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题,共30分)Music to My EarsRobby was 10 for his first piano lesson in my cl
45、ass. Much as he tried, he _16_ even the basic rhythm(节奏). However, he dutifully reviewed the pieces that I required.Over the months he tried and tried while I _17_ and encouraged him. At the end of each lesson hed always say My moms going to hear me play some day. _18_ it seemed hopeless.I only knew
46、 his mother from a _19_ as she waited in her aged car to pick him up. Then one day Robby stopped coming. I was secretly _20_ that he stopped because of his lack of ability. Weeks later I informed the students, including Robby, of the coming recital(独奏). To my _21_, Robby asked me if he could be incl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401482.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
