2019高考英语一轮基础步练Unit17Laughter含解析北师大版必修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 Unit17Laughter 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 17 Laughter李仕才【阅读理解】 Imagine this.You are visiting a beautiful mountain somewhere in the countryside.Part of the trip takes you up a steep mountain cliff.At the top,visitors can step out on to a seethrough walkway.The special glass floor hangs about 1,000 meters above sea level. Sounds exc
2、iting,right?But then,part of the floor breaks.There is a loud noise,and some of the glass appears to break up.That is what tourists experienced recently during a visit to Yuntai Mountain in Chinas Henan province. The glass skywalk had only been open for a few weeks.The Yuntai Mountain Geological Par
3、k said there was no reason for worry and that the cracks had no impact on safety.But online discussions about this incident show some people were of a different opinion. Glass skywalks have become popular in many of Chinas tourist areas.But critics say China has an issue with poor technology and poo
4、r crowd control.People joked online that the setting up of these glass walkways and skyways are not clear.Others are saying that this is nothing to laugh about.One comment on the social media site Weibo said,“This is no joke.Tourism is taking your life in your own hands.No more of these glass walkwa
5、ys.Just too scary.” The New York Times reported that a story about the glass cracking appeared on the social media site Weibo.A tourist claimed that a piece of glass broke and people began shouting“its really broken,really broken.”This person then said people began running and pushing people in fron
6、t of them. The Yuntai Mountain officials said the cracks were not serious.The officials said that to make sure people feel 100 percent safe,they have decided to close the walkway temporarily until repairs are made.1.What is unique about the walkway?A.It is strong enough to walk on.B.It hangs high ab
7、out sea level.C.It lies high on the mountain.D.It is made of glass.2.What happened to the glass walkway built in Yuntai Mountain?A.Some part of it broke.B.It broke up with a loud noise.C.Part of the floor fell off.D.It hurt some tourists on it.3.How did the Yuntai Mountain Geological Park think of i
8、ts present glass walkway?A.Dangerous.B.Safe.C.Worrying.D.Interesting.4.How will the park deal with its glass walkway?A.Rebuild it.B.Remove it.C.Have it repaired.D.Leave it as it is.参考答案: 1.D; 2.A; 3.B; 4.C解析: 1.细节理解题。人行道由玻璃制造,与众不同,非常奇特。由第一段最后两句得出。2.推理判断题。河南云台山建的玻璃桥有部分发生破裂。由第二段得出。3.细节理解题。云台山地质公园认为,目前
9、玻璃人行道是安全的。由第三段第二句得出。4.细节理解题。公园方面表示要修复玻璃通道。由最后一段最后一句得出。 完形填空After stepping out of the international plane,I realized my 10hour sleepy voyage finally came to an end.Sitting on the bus, I was waiting anxiously for it to start.A woman, sitting next to me, and her daughter both seemed, _1_She told me tha
10、t her daughter had an upset stomach and would throw up continuously;_2_, the mother had lost her _3_Apart from a significant amount of money, the purse also had her phone and a phone number of an important _4_, a person she was travelling 90 kilometers to meet for discussing a _5_ matter which had t
11、o be _6_ by tomorrow morning.I handed her my cellphone without _7_ and told her that she could make any call she wanted.I also _8_ a bottle of water I had in my bag to relieve her daughter of her _9_After making several calls, they finally _10_ to the official! They turned to look at me _11_ and tha
12、nked me many times.The woman tried to pay for my _12_, but I jumped to do it before her _13_ I knew she had lost her money.Next morning, I received a call from the mother, saying that they couldnt tell how much my _14_ act touched them.They were so _15_ that they had taken down my number to thank me
13、.I was _16_ to be thanked in this way.I never thought my simple offer _17_ so much in her heart.And I thought of how many opportunities for _18_ we had lost by plugging into cellphones and being disconnected _19_ the reality around ussomething with easy access may make a big _20_ to others.【解题导语】本文是
14、一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者在公交车上帮助一对母女渡过难关的故事告诉我们:小小的关怀和帮助有时会对别人产生很大的影响。1A.excitedBrelaxedCunconsciousDuncomfortableD解析:根据下文的“She told me that her daughter had an upset stomach and would throw up continuously”和“the mother had lost her _”可知,这对母女都看起来很焦虑(uncomfortable),故选D。2A.besidesBhoweverCthereforeDotherwiseA解
15、析:根据上下文语境可知,此处表示除此之外,这位母亲还丢了钱包,故选A。3A.phoneBaddressCpurseDluggageC解析:参见上题解析。下文的“the purse also had her phone”是提示。4A.accountantBdoctorClawyerDofficialD解析:根据后文的“the official”可知,此处指钱包里有一位重要的官员的电话,故选D。5A.simpleBpressingCpoliticalDfinancialB解析:根据空后的“which had to be _ by tomorrow morning”可知,这件事必须在明天上午之前解决
16、(settled),由此可知,这是一件紧急的事情。pressing“紧迫的,迫切的”,故选B。6A.settledBignoredCraisedDdroppedA解析:参见上题解析。7A.doubtBpermissionCquestionDhesitationD解析:此处表示作者毫不犹豫地把手机递给那位女士。故选D。8A.producedBorderedCboughtDsoldA解析:根据语境可知,作者从包里拿出一瓶水。produce“拿出”,故选A。9A.feverBstressCsicknessDappetiteC解析:根据上文内容可知,作者拿出水是为了缓解那个女孩儿的胃痛,故选C。10A
17、.came overBgot throughClooked upDturned aroundB解析:根据语境可知,打了几个电话后,她们终于打通了那位官员的电话。get through表示“(用电话)联系上”。故选B。11A.doubtfullyBcloselyCanxiouslyDgratefullyD解析:作者帮助了她们,她们充满感激地看着作者并且感谢作者很多次。故选D。12A.waterBofferCticketDassistanceC解析:根据语境可知,为了感谢作者,那位女士想要为作者付车票钱,故选C。13A.sinceBifCwhileDalthoughA解析:根据空格前后的内容,此处
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401671.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
