2019高考英语一轮基础自练题Unit3Lifeinthefuture含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 Unit3Lifeinthefuture 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 3 Life in the future李仕才一、阅读理解。If you have a chance to go to Finland,you will probably be surprised to find how “foolish” the Finnish people are.Take the taxi drivers for example.Taxis in Finland are mostly highclass Benz with a fare of two US dollars a kilometer.You can go anywhere in one,tell
2、the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.The driver would not show the least signs of anxiety.The dining rooms in all big hotels not only serve their guests,but also serve outside diners.Hotel guests have their meals
3、free,so they naturally go to the free dining rooms to have their meals.The most they would do to show their good faith is to wave their registration cards to the waiter.With such a loose check,you can easily use any old registration card to take a couple of friends to dine free of charge.The Finnish
4、 workers are paid by the hour.They are very much on their own as soon as they have agreed with the boss at the rate.From then on they just say how many hours they have worked and they will be paid accordingly.With so many loopholes(漏洞) in everyday life, surely Finland must be a heaven to those who l
5、ove to take “petty_advantages”But the strange thing is that all the taxi passengers would always come back to pay their fares after they have attended to their business and that not a single outsider has ever been found in the free hotel dining rooms.And workers always give an honest account of the
6、exact hours they put in.As the Finns always act on good faith in everything they do,living in such a society has turned everyone into a real “gentleman”1The underlined words in Paragraph 5 means to “_”Abe ready to help othersBmake good use of ones friendsCbe a little ahead of othersDgain something a
7、t others expense2Which of the following is NOT true according to the passage?AWhile taking a taxi in Finland,you can get off without first paying your fare.BIn a big hotel in Finland, you can enjoy free meals if youre living in the hotel.CThe bosses in Finland pay the employees according to the regi
8、stration of their working hours.DThe workers are always honest with their working hours.3We can learn from the passage that _.Athe Finnish society is of very high moral(道德的)levelBthere are many loopholes in everyday life in FinlandCin Finland,most taxi drivers will not charge you anythingDeveryone i
9、n Finland is like a gentleman,for they have faith in themselves4Which of the following is the best title of the passage?ALife in FinlandBA Society with “Foolish” PeopleCWhat a LifeDHonest accounts of the Finns【解题导语】本文是一篇夹叙夹议文,主要通过一些例子,介绍了芬兰人的诚实,并且诚实让他们成为真正的“绅士”。【难句分析】You can go anywhere in one,tell
10、the driver to drop you at any place,say that you have some business to attend to,and then walk off without paying your fare.分析:该句为主从复合句。句中that you have some business to attend to 为that引导的宾语从句,作say的宾语。译文:你可以乘一辆出租车去任何地方,告诉司机让你在任何地方下车,告诉(司机)你有一些事情要处理,然后不付车费就可以离开。1D考查词义猜测。根据第五段第一句“With so many loopholes
11、(漏洞)in everyday life,surely Finland must be a heaven to those who love to take petty_advantages”可知,在日常生活中芬兰出现了很多的“漏洞”。结合上文内容可知,在芬兰,如果你告诉出租车司机你有一些事要处理,你不付车费就可以离开;在宾馆用旧的登记卡就可以享受免费大餐;工人只要告诉老板自己工作的时长就可以得到相应的工资,这些就是“漏洞”。由此可知,芬兰确实是那些爱贪小便宜的人的天堂,画线词意为“小便宜”,故D项正确。2C考查细节理解。根据第四段的内容,尤其是第三句“From then on they ju
12、st say how many hours they have worked and they will be paid accordingly”可知,老板是根据工人自己所说的工作时长给工人支付工资的,而不是根据登记的时长,所以C项与文意不符,故选C项。根据第五段第二句可知,你可以先下车离开,等处理完事情后再付车费,故A项与文意相符;根据第三段最后两句可知,如果你在芬兰大宾馆入住,你可以凭登记卡享受免费大餐,故B项与文意相符;根据最后一段倒数第二句“And workers always give an honest account of the exact hours they put in”
13、可知,芬兰工人总是诚实地汇报自己实际的工作时长,故D项与文意相符。3A考查推理判断。根据最后一段最后一句,并结合全文内容可知,在芬兰,乘出租车的乘客可以先下车离开,等处理完事情后再付车费;没有在宾馆登记入住的人并不会去宾馆享受免费大餐;工人可以按照自己报的工作时长向老板索要工资。因为芬兰人总是诚实地做每一件事,生活在这样一个社会里,每个人都变成了一个真正的“绅士”。据此可以判断,芬兰社会有着很高的道德水平,故A项正确。根据第五段第一句可知,在日常生活中,芬兰社会有很多可以让贪小便宜的人钻的“漏洞”,这是文章所叙述的事实,而不是推论出来的内容,故B项不符合题意;根据第五段第二句可知,乘客会在办完
14、事后支付车费,故C项错误;根据文章最后一句可知,芬兰人总是诚实地做一切事情,故他们都像绅士,并不是说芬兰人信任自己,故D项错误。4B考查主旨大意。通读全文可知,文章先通过人们认为芬兰人很“愚蠢”引出本文话题,接着举例介绍了芬兰人“愚蠢”的情况,最后点明主旨,即芬兰是一个道德水平很高的国家,人们的诚实让他们都成为绅士。据此可以判断,B项最适合做文章标题。二、语法填空。The Taj Mahal is considered to be one of the most beautiful buildings in the world, _1_shows its different beauty wi
15、th the sunlight changing its color during the day, so _2_(technical) you can make a visit anytime of the day.However, sunrise is the best time _3_the monument is like a blooming flower when the day breaks. Moreover, visiting in the early morning, you can avoid not only the heat but the crowds. For t
16、hose people in pursuit of some perfect shots who dont want to wait too long, getting up earlier can be very _4_(reward) In addition, a sunset visit is also a nice _5_(choose) if you are not a morning person. The temperature becomes cooler _6_the burning afternoon and the monument _7_(surround) by so
17、ft silver light. Usually there are more visitors at sunset than sunrise; it takes patience _8_(capture) some good pictures. If you happen to be in Agra on the full moon day _9_2 days before/after, a night visit to the Taj Mahal is also available.Unlike what you see in the daytime, _10_outline of the
18、 structure against the dark sky and moonlight is full of peace and magic.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇说明文。有人说,不看泰姬陵就不算到过印度。本文向读者介绍了参观泰姬陵的最佳时间。1which考查定语从句的引导词。所填词引导一个非限制性定语从句,先行词是The Taj Mahal,并且关系词在从句中作主语,故填which。2technically考查词性转换。分析句子结构可知,空处修饰整个句子,因此用副词。technically表示“严格来说”。3a
19、s/because考查连词。设空后的句子解释“sunrise is the best time”的原因,故用as或because引导原因状语从句。4rewarding考查词性转换。分析句子结构可知,空处在句中作表语,故用形容词形式rewarding,意为“值得的”。5choice考查词性转换。空前有“a nice”,故填名词choice。6after考查介词。本句中的“cooler”说明傍晚的温度要低一些,而且前一句中的sunset也表明是在炽热的下午之后。7is surrounded考查动词的时态和语态。句子的主语monument与surround之间存在被动关系,且此处描述一般情况和情形,
20、应用一般现在时,故用一般现在时的被动语态。8to capture考查非谓语动词。本句为It takes . to do . 句式,因此用不定式。9or考查连词。此处表示“如果你碰巧在月圆的那天或者在此之前或之后的两天在Agra”。故用or表示“或者”。10the考查冠词。分析句子结构可知,空处表示特指,故用定冠词the。三、完形填空。Ten years ago, a doctor told me something was wrong with my lung and I had to give up work at once and went to bed.I was totally 1 a
21、nd felt I was suddenly placed under 2 of death with an indefinite reprieve(缓刑). After careful thought, I 3 my affairs; then I went home and got into bed.But two years later, I left my bed and 4 the long climb back.It was another year 5 I made it.I speak of this experience because these past years ha
22、ve 6 me what to value and what to believe.I 7 now that this world is not my oyster(牡蛎) to be opened but my 8 to be grasped.Ive also learned that its necessary to 9 those little, but important things I never thought I would 10 before: the music of the wind in my favorite pine tree, the 11 of sunlight
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401733.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
