2020-2021学年北师大版英语必修3单元综合检测(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年北师大版英语必修3单元综合检测二 WORD版含解析 2020 2021 学年 北师大 英语 必修 单元 综合 检测 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AExactly a decade has passed since a man called Oxygen first threw himself across America.Known for his jumping ability,Oxygen,a Czech,who jumped a nearly 10footwide abyss (深渊)Today,Petr Kops,21,is wearing Oxygens pants“I did not know Oxygen personally,but my sister
2、did,” Kops said.“I wear his trousers for good luck.” Minutes later,Kops was standing at the edge of a 70foot abyss called Broken Bones.While it may seem suicidal (自杀的),jumping across a gap is actually an extreme sport that is gaining in popularity.Called rock jumping,or simply jumping,this activity
3、is taking place in the AdrspachTeplice Rocks,a remote nature preserve in the northeast part of the Czech Republic.Known for its 11 square miles of sandstone,the region has been loved by lifelong rock climbers.“The aim is to get to the top of as many towers as you can.” said Vladimir Prochazka,known
4、as June Bug,a 59yearold climber and a collector of Czech rock climbing histories.Jumping is often the most possible way to get to the tower.In most cases,climbers jump with a rope tied around their waist.If they miss the landing which is not uncommon they will fall into the wall of the base tower.“J
5、umping requires fearlessness,” Prochazka said.“Broken or damaged bones are fairly common.” Still,there are those who prefer to experience by jumping without a rope.Among the most wellknown of these adventurers are Petr Prachtel and his wife,Zorka,who helped create the sport in the 1960s.They pioneer
6、ed countless jumps,sometimes without the safety of a rope.【语篇解读】文章介绍了起源于捷克共和国的跳岩运动。文章介绍了该运动的起源、分级和在该运动中几个关键的人物。1What does “pants” probably mean in the first paragraph?AShoes.BTrousers.CJackets. DShirts.B词义猜测题。根据下文中的“I wear his trousers for good luck.”可知他穿的是Oxygen的裤子。故该题的正确答案为B项。2Why did Petr Kops we
7、ar Oxygens trousers?ABecause he knew Oxygen very well.BBecause Oxygen was good at wearing.CBecause he wanted to be lucky.DBecause Oxygen had poor jumping ability.C推理判断题。根据文章第一段的“I wear his trousers for good luck.”可知他是为了好运,故该题的正确答案为C项。3Rock jumping is Abecoming less and less popular for it is so far
8、awayBtoo dangerous to attract any peopleCappeared in the southeast part of the Czech RepublicDloved by people who can face the dangerD细节理解题。根据第二段的“.that is gaining in popularity”可知A和B的说法是错误的;根据第二段的第一句“While it may seem suicidal (自杀的),jumping across a gap is actually an extreme sport that is gaining
9、in popularity.”可知该运动类似“自杀”,故一定为一些喜欢冒险的人所钟爱。故该题的正确答案为D项。BIs there anything more important than health? I dont think so.You cant be good at your studies or work when you are ill.If you have a headache,or a bad cough,if you run a high temperature and have a bad cold,I think you should go to the doctor.
10、The doctor will examine your throat,feel your pulse,take your temperature,sound your heart and lungs.After that he will advise some treatment,or some medicine.The only thing you have to do is to follow his advice.Speaking of doctors advice,I cant help telling you a funny story.An old man came to see
11、 the doctor.The man was very ill.He told the doctor about his weakness,memory loss and serious problems with his heart and lungs.The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.He told him to go to quiet place for a month and have a good rest.He also advised him to eat a lot o
12、f meat,drink two glasses of red wine every day and take long walks.In other words,the doctor advised him to follow the rule:“Eat at pleasure,drink with measure and enjoy life as it is.”The doctor also said that if the man wanted to be well again,he shouldnt smoke more than one cigarette a day.A mont
13、h later the gentleman came into the doctors office.He looked cheerful and happy.He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man“But you know,doctor,”he said,“Its not easy to begin smoking at my age.”【语篇解读】作者认为健康很重要,并讲述了一个与健康有关的有趣的小故事。4The writer thinks that Ahealth is more impo
14、rtant than wealthBwork is as important as studiesCmedicine is more important than pleasureDnothing is more important than moneyA细节理解题。根据第一段前两句“Is there anything more important than health?I dont think so.”可知,作者认为健康比什么都重要,故选A。5The doctor usually tells his patient what to do Awithout examining the pat
15、ientBafter he has examined the patientCif the patient doesnt take medicineDunless the patient feels painfulB细节理解题。根据第二段中的“The doctor examined him and said there was no medicine for his disease.”可知,医生是在给病人做了检查以后才会对其说一些具体的治疗方案。6The underlined part means “ ”A. he was feeling better than everBhe wasnt a
16、 healthy manChe was feeling worse than beforeDhe will be well againA推理判断题。根据最后一段中的“He looked cheerful and happy.He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man”可知,这个病人的状况很好,他是来感谢医生的,说明他现在很健康,感觉比以往的任何时候都好。故选A。7From the last sentence of the passage,we learn that the man before th
17、e doctor told him not to smoke more than one cigarette a day.Awas a heavy smokerBdidnt smoke so muchCdidnt smokeDbegan to learn to smokeC推理判断题。根据最后一段最后一句“But you know,doctor,he said,its not easy to begin smoking at my age.”可知,这个病人以前是不抽烟的。故选C。CRunners who encounter visual and auditory distractions (干
18、扰)may be more likely to suffer leg injuries,according to research by the Association of Academic Physiatrists in Las Vegas.Runners often seek distraction from the task at hand.Whether it is music,texting,daydreaming,taking in the sights,or propping a book up on the treadmill(跑步机),more often than not
19、 a distraction is welcome.But,researchers from the University of Florida have recently discovered those distractions may lead to injury.Daniel Herman,MD,assistant professor at University of Florida,and his team conducted research on the effects of visual and auditory distractions on 14 runners to de
20、termine what effect these distractions would have on things such as heart rate,how many times a runner breathes per minute and how much oxygen is consumed by the body.The runners were all injuryfree at the time of the study and ran 31 miles each week.Dr.Hermans team had each participant run on a tre
21、admill three separate times.The first time was without any distractions.The second time added a visual distraction,during which the runners concentrated on a screen displaying different letters in different colors with the runner having to note when a specific lettercolor combination appeared.The th
22、ird time added an auditory distraction similar to the visual distraction,with the runner having to note when a certain word was spoken by a certain voice.When compared to running without distractions,the participants applied force faster to their left and right legs called loading rate,with auditory
23、 and visual distractions.They also experienced an increased amount of force from the ground on both legs,called ground reaction force,with auditory distractions.Finally,the runners tended to breathe heavier and have higher heart rates with visual and auditory distractions than without any distractio
24、ns at all.“Running in environments with different distractions may unfavorably affect running performance and increase injury risk,” explains Dr.Herman.“Sometimes these things cannot be helped,but you may be able to minimize potentially cumulative(累积的) effects.For example,when running a new route in
25、 a chaotic environment such as during a destination of marathon,you may want to skip listening to something which may require more attentionlike a new song playlist.”Dr.Hermans team will continue to investigate the potential relationship between distracted running and leg injuries,and any effect thi
26、s relationship has on different training techniques that use auditory or visual cues.【语篇解读】本文是一篇说明文。研究表明,跑步时受到视听干扰可能导致受伤。8Paragraph 2 tells us the research Aprocess BquestionCresults DreflectionB细节理解题。根据what effect,how many times 和 how much oxygen可知选B。9Based on the research,runners with auditory dis
27、tractions tended to Abreathe heavier and have lower heart ratesBgain a faster speed with slower loading ratesCapply more force with less oxygen consumptionDget an increased amount of ground reaction forceD细节理解题。根据第四段中They also experienced an increased amount of force from the ground on both legs,cal
28、led ground reaction force,with auditory distractions.可知,受到听力干扰后,双脚感受到更多的反作用力。10What can we infer from the passage?ARunning with distractions becomes uncommon nowadays.BListening to a new song while running ensure performance.CRunners are advised to minimize distractions in a destination of marathon.
29、DRunners are more likely to get injured in an environment without distractions.C推理判断题。根据倒数第二段可知,Dr.Herman建议跑步者把干扰最小化。11What is probably the next task for Dr.Hermans team?AWhat determines training techniquesBWhat effective ways can cure leg injuriesCWhy runners use auditory and visual cuesDHow distra
30、ctions should be used in trainingC推理判断题。根据最后一段any effect this relationship has on different training techniques that use auditory or visual cues(这种关系对使用视听暗示的各种训练技术的作用)可知,将进一步研究在训练中如何使用干扰。DI was small for my age.I was shy and sometimes it was hard for me to make friends with others.However,learning c
31、ame fairly easy for me.I was the best in most of my classes,but PE class was my nightmare(噩梦) and made me feel that I was not as good as the others.Miss Forsythe was our PE teacher.She was young and energetic.Everyone liked her.She said that we all had to come to her classes.No one could hide from M
32、iss Forsythe!One day she told me that she wanted me to play a game with another girl in a PE show.I was rather worried that I wouldnt do a good job as she explained her idea,but she was excited.With her encouragement,I had no choice but to agree.It was a “boy meets girl” game.I played the boy and my
33、 classmate,Margaret Ann,played the girl.We were dressed in evening clothes and danced around the floor.According to Miss Forsythe,I had to pick up Margaret Ann when we finished the dance.Since I was not strong enough to pick the tallest girl up,it was she who picked me up.I suddenly felt ten feet ta
34、ll! It was a huge success and everybody applauded(鼓掌) for our excellent performance.What a wonderful ending! Afterwards,I smiled confidently.Miss Forsythes understanding and willingness to create a place for me in her show (which certainly did not need me) gave me some much needed confidence.She was
35、 and always will be my favorite teacher.【语篇解读】作者在本文中介绍了自己的体育老师,她很严格但是很善解人意,专门为作者安排了一次表演,让作者克服胆怯,去尝试胜利。12What do we know about Miss Forsythe?AShe was a strict and understanding teacher.BShe was good at dancing.CShe liked to play games with the students after class.DShe taught students how to dance.A推
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402180.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
