2020-2021学年北师大版英语选修8单元综合检测:UNIT 22 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年北师大版英语选修8单元综合检测:UNIT 22 WORD版含解析 2020 2021 学年 北师大 英语 选修 单元 综合 检测 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)APeople living in the UK take quite a few holidays abroad and in the country each year. Choices made about where to go, how to get there and what to do can either benefit or harm the environment.While on holidayMany of the things you can do to the greener on holiday
2、will be the same things you can do at homebut there are also some extra things too,like avoiding gifts made from endangered plants and animals. Here are some suggestions:Making the most of locally produced food and drink,and local activities and attractions will support people in the area you are vi
3、siting and reduce the need for further environmental influence from transport.Switching off any airconditioning, heating and lights will help reduce climate change effect.Save watersome countries suffer from water shortages and saving water can help avoid damage to our natural habitats.Endangered sp
4、eciesSome gifts and foods available in some countries can be made from endangered plants or animals.Check before you buy, but if you doubt, avoid animal and plant gifts. More details of the types of products to avoid any illegal trade hotspots can be found on the Souvenir Alert webpage.Making a posi
5、tive contribution to the place you are visitingThere are ways in which your holiday can help support local people and the environment.There are many opportunities to volunteer and help with projects that conserve and improve natural habitats.When you are away, or if you are looking for somewhere to
6、visit,you can support projects or attractions which protect wildlife, such as nature reserves and conservation projects.【语篇解读】本文主要讲述了旅游时必须做到保护环境、保护野生动物。1According to the passage,we can to help reduce climate change effect.Amake good use of waterBbuy local food and drinkCsave electricityDgo around on
7、 footC细节理解题。根据While on holiday中的“Switching off any airconditioning,heating and lights will help reduce climate change effect.”可知,减少气候变化影响可以从节约用电着手。2We should check the gifts and foods before buying because Asometimes they are of poor qualityBthey may not be typical local productsCsome of them will d
8、o harm to our healthDthey may be made from endangered animals or plantsD细节理解题。根据Endangered species部分的第一、二句可知,答案为D。3We can infer from the passage that Ait is not easy for people to travel abroadBnot everyone can tell an illegal souvenirCgreen holidays have been accepted by peopleDvolunteer work is a
9、must for protecting natural habitatsB推理判断题。根据常识并结合Endangered species部分中的第二句“.but if you doubt,avoid animal and plant gifts.”可知,并不是每个人都能辨别非法纪念品。BSince the first Earth Day in 1970, Americans have gotten a lot “greener” toward the environment. “We didnt know at that time that there even was an environm
10、ent, let alone that there was a problem with it,”says Bruce Anderson, president of Earth Day USA.But what began as nothing important in public affairs has grown into a social movement. Business people, political leaders, university professors, and especially millions of grass roots Americans are tak
11、ing part in the movement. “The understanding has increased many, many times,”says Gaylord Nelson, the former governor from Wisconsinwho thought up the first Earth Day.According to US government reportsemissions(排放) from cars and trucks have dropped from 10.3 million tons a year to 5.5 million tons.
12、The number of cities producing CO beyond the standard has been reduced from 40 to 9. Although serious problems still remain and need to be dealt with, the world is a safer and healthier place. A kind of “green thinking” has become part of practices.Great improvement has been achieved. In 1988 there
13、were only 600 recycling programs;today in 1995 there are about 6,600. Advanced lights, motors, and building designs have helped save a lot of energy and therefore prevented pollution.Twentyfive years ago, there were hardly any education programs for environment. Today, its hard to find a public scho
14、ol, university, or law school that does not have such a kind of program. “Until we do thatnothing else will change!” says Bruce Anderson.【语篇解读】本文是一篇说明文。介绍了环保意识在美国从无到有,逐渐增强,环保教育势在必行。4According to Anderson, before 1970, Americans had little idea about Athe social movementBrecycling techniquesCenvironm
15、ental problemsDthe importance of Earth DayC细节理解题。根据第一段第二句中的“We didnt know at that time that there even was an environment,let alone that there was a problem with it”可知,1970年以前美国人对环境问题所知甚少。5Where does the support for environmental protection mainly come from?AThe grassroots level.BThe business circle
16、.CGovernment officials.DUniversity professors.A细节理解题。根据第二段第二句中的“especially millions of grass roots Americans are taking part in the movement”可知,数以百万计的草根美国人才是支持环保的中流砥柱。6What have Americans achieved in environmental protection?AThey have cut car emissions to the lowest.BThey have settled their environ
17、mental problems.CThey have lowered their CO levels in forty cities.DThey have reduced pollution through effective measures.D推理判断题。根据第三段所列举的那些数字可知,美国人采取了有效措施,污染问题大为缓解。7What is especially important for environmental protection according to the last paragraph?AEducation.BPlanning.CGreen living.DCO redu
18、ction.A推理判断题。根据最后一段内容推断,环保意识教育至关重要。另外,“education programs for environment”是提示。CI was never very neat, while my roommate Kate was extremely organized. Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate go
19、t neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk. We both got tired of each other.War broke out one evening. Kate came into the room. Soon, I heard her screaming, “Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at
20、me. I jumped to my feet and started yelling. She yelled back louder.The room was filled with anger. We could not have stayed together for a single minute without a phone call. Kate answered it. From her end of the conversation, I could tell right away her grandma was seriously ill. When she hung up,
21、 she quickly crawled(爬) under her covers, weeping. Obviously, that was something she should not go through alone. All of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart, slowly, I collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her sid
22、e. I got so into my won that I even didnt noticed Kate had sat up. She was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. Then, she reached out her hands to grasp mine. I looked up into her eyes. She smiled at me. “Thanks.”Kate and I stayed roommates for the rest of the year. We didn
23、t always agree, but we learned the key to living together: giving in,cleaning up and holding on.【语篇解读】作者与室友生活习惯迥异,冲突在所难免。在室友遭遇悲痛之时,作者以实际行动表达自己的同情,从而达成和好。作者从中懂得一个道理:让步、整理房间和坚持是处理室友关系的关键。8What made Kate angry one evening?AShe couldnt find her books.BShe heard the author shouting loud.CShe got the news
24、 that her grandma was ill.DShe saw the authors shoes beneath her bed.D细节理解题。从第二段I heard her screaming.“Take your shoes away! Why under my bed!” Deafened, I saw my shoes flying at me等句可知,室友生气是因为作者乱丢乱放的鞋子,故选择D。9The author tidied up the room most probably because Ashe was scared by Kates angerBshe hate
25、d herself for being so messyCshe wanted to show her careDshe was asked by Kate to do soC推理推断题。从第三段All of a sudden,a warm feeling of sympathy rose up in my heart.一句可知,作者整理房间是出于对室友悲伤的同情而表达自己的关切,故选择C。10How is Paragraph 1 mainly developed?ABy analyzing causes.BBy showing differences.CBy describing a pro
26、cess.DBy following time order.B细节理解题。根据第一段Each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. She even labeled(贴标签) everything. I always looked for everything. Over time, Kate got neater and I got messier. She would push my dirty clothing over, and I would lay my books on her tidy desk
27、. So we both got tired of each other.可知讲的是作者与室友在日常习惯上的种种差异,故选择B。11What might be the best title for the story?AMy Friend KateBHard Work Pays OffCHow to Be OrganizedDLearning to Be RoommatesD主旨大意题。文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图:就是懂得了与室友相处的关键,故选择D。DMost earthquakes occur within the upper 15 miles of the earths s
28、urface. But earthquakes can and do happen at all depths to about 460 miles. Their number decreases as the depth increases. At about 460 miles one earthquake happens only every few years.The extent of the disaster in an earthquake depends on many factors. If you carefully build a toy house with an er
29、ect set (竖直的底座), it will still stand no matter how much you shake the table. But if you build a toy house with a pack of cards, a slight shake of the table will make it fall. An earthquake in AgadirMorocco, was not a strong earthquake, but it completely destroyed the city. Many stronger earthquakes
30、have done comparatively little damage. If a building is well constructed and built on solid ground, it will resist an earthquake and do little damage. Most deaths in earthquakes have been due to wrong building construction or poor building sites. A third and very serious factor is panic. When people
31、 rush out into narrow streets,more deaths will result.There is one type of earthquake disaster that little can be done about. This is the disaster caused by seismic sea waves, or tsunamis. In certain areas, earthquakes take place beneath the sea and cause great sea waves. The waves are not noticeabl
32、e out at sea because of their long wave length. But when they roll into harbors,they pile up into walls of water 6 to 60 feet high.The Japanese call them “tsunamis”, meaning “harbor waves”, because they reach a sizable height only in harbors.Tsunamis travel fairly slowly,at speeds up to 500 miles an
33、 hour. An adequate warning system is in use to warn all shores likely to be reached by the waves. But this only enables people to leave the threatened shores for higher ground. There is no way to stop the oncoming wave.【语篇解读】本文介绍了地震的危害以及影响地震危害的3个因素,最后提及了地震和海啸之间的关系。12Which of the following CANNOT be
34、concluded from the passage?AThe number of earthquakes is closely related to depth.BWrong building construction can cause more damage in an earthquake.CEarthquakes are impossible at depths over 460 miles.DEarthquakes are most likely to occur near the surfaces.C推理判断题。由第一段可推知A、D两项正确;由第二段可知B项表述正确;根据第一段第
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402200.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
