2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测(二十) 阅读理解C篇高分练(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测二十阅读理解C篇高分练一 WORD版含解析 2020 江苏 高考 英语 二轮 培优新 方案 专题 限时 检测 阅读 理解 高分 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家专题限时检测(二十)阅读理解C篇高分练(一)(共3篇,限时24分钟)AScientists have found what they believe are pieces of a meteor (流星) that fell to Earth earlier this year. The objects were discovered off the coast of the United States in the Pacific Ocean, near the northwestern state of Washington.The crew of the
2、Nautilus recovered the rock particles (颗粒). The group said its aim is to examine areas of the ocean that have never been explored before. The search was launched after US. government weather stations observed a large meteorite exploding four months ago. The explosion lit up the sky and sent the rock
3、 particles falling to Earth, which landed in the Pacific.Marc Fries is with the US. space agency, NASA, and he said the meteorite fall was the largest recorded over the United States in at least 20 years. Fries is part of the latest exploration team searching for meteorites. He said he could not be
4、happier with the discovery, The Seattle Times reported. “This has been the experience of a lifetime,” he added.The scientists examined what they believe were two small meteorite pieces. Further testing is needed before they can confirm that the material came from the explosion in March.The Nautilus
5、is equipped with two remotely operated underwater vehicles (ROVs), called Hercules and Argus. These robotic submarines (潜艇) help researchers find and collect materials from the seafloor. The Hercules ROV was launched from the Nautilus ship into the Pacific Ocean in the search for meteorite pieces in
6、 the ocean.Fries said information about the explosion led scientists to think that the explosion was unusually strong. The fact that the particles landed in the ocean, instead of on land, means larger pieces may have survived and can be studied. For this reason, Fries told the Live Science website,
7、scientists decided to launch the “first intentional search for meteorites from the ocean” . Until the latest research, scientists had only accidentally discovered a small number of meteorites from drilling operations.“The meteorite pieces are small, melted pieces of rock,” Fries told Live Science. H
8、e thought the objects recovered from the bottom of the sea likely came from the recent explosion for two reasons. Firstly, meteorite particles are “basically made of glassy materials that do not tend to last long in seawater”, he told the website. Secondly, Fries said, they came from what looked lik
9、e a small hole on the seafloor. “Its some evidence that they came from something that fell.”The first Nautilus meteorite ocean mission was to expl ore and search within a onesquarekilometer area. The exploration team expressed high hopes for future searches. “If successful, this will be the first kn
10、own recovery of a meteorite from the ocean,” the group reported on its website.语篇解读:本文是一篇说明文。科学家在太平洋寻找到疑似最近爆炸的陨石碎片的物体。如果这一发现得到证实,它将极大地推动未来的科学研究。1. Which of the following can be concluded from the third and fourth paragraphs?AFries takes the lead role in the latest exploration team.BThe meteorite fal
11、l is the largest that has been recorded so far.CScientists main task is to explore the unknown of the Pacific Ocean.DIts unclear whether what scientists found came from the March explosion.解析:选D细节理解题。根据第四段“The scientists examined . Further testing is needed before they can confirm that the material
12、came from the explosion in March.”可知,科学家发现的两小块儿陨石碎片是否来自三月份的爆炸还有待确认。故选D。2. What does the author say about the Nautilus?AIt is in the possession of NASA.BIt is a research ship with two ROVs.CIt is a robotic submarine working underwater.DIt is mainly designed to recover meteorite pieces.解析:选B细节理解题。根据第二
13、段第二句中的“its aim is to examine areas of the ocean that have never been explored before”以及第五段中的“The Nautilus is equipped with two remotely operated underwater vehicles (ROVs)”“the Nautilus ship”可知,Nautilus是一条配备有两个遥控潜水器的研究船。3What makes the search for meteorite pieces from the ocean an intentional one?AT
14、he possible presence of larger rock particles.BThe request from NASA and the US. government.CThe accidental discovery of two small meteorite pieces.DThe teams expectation of an extraordinary achievement.解析:选A细节理解题。根据第六段中的“The fact that the particles landed in the ocean, instead of on land, means lar
15、ger pieces may have survived and can be studied. For this reason . first intentional search for meteorites from the ocean”可知,寻找海洋中的陨石碎片之所以会成为一个有目的的搜索是因为科学家们觉得可能会有更大的陨石碎片隐藏在海洋里。故选A。4. The words from Fries in Paragraph 7 probably aim at _.Aintroducing ways to identify meteorite piecesBexplaining the f
16、eatures of the meteorite piecesCproving where the meteorite pieces came fromDrevealing how the meteorite pieces were discovered解析:选C推理判断题。根据第七段的内容,尤其是“meteorite particles arebasically made of glassy materials that do not tend to last long in seawater,he told .Its some evidence that they came from so
17、mething that fell.”可知,弗里斯的这些话意在证明从海底寻找到的物体很可能来自最近一次的陨石爆炸。故选C。B(2019南京、盐城模拟)How would you describe your style? Formal? Classical? Casual? Smart? First of all, what is style? Lets hear a few words of wisdom from the wise. “Style is knowing who you are, what you want to say, and not giving a damn,” (Go
18、re Vidal);“Style is an expression of individualism mixed with charisma,”(John Fairchild); “Style is the perfection of a point of view,”(Richard Eberhart);“Style is a simple way of saying complicated things,”(Jean Cocteau);“Style is the dress of thoughts,” (Lord Chesterfield)So, now you know what sty
19、le is, and youll need to buy some clothes. But where? In the UK, you can get really cheap, stylish, secondhand clothes at charity shops. Theyre great if you want exclusive labels but dont want to pay the price. The only difficulty is discovering where the really good bargains are. But dont worry,and
20、 Leila Gray can help you here. Shes the proud owner of a vintage Hardy Amies coat, picked up at a charity shop for 20 a good deal when you realize it costs more than 800 new.“You have to go to the richer areas of a city,”she says. “Thats where all the labels are. It can take a bit of hunting around,
21、 but that_is half the fun, and theres a lot of buried treasure just waiting to be discovered.”So, now you know where to buy your new, stylish clothes, and how do you acquire your style? Experts say that mixing and matching from charity shops can help you find your own style something that really sui
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402330.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
