2020浙江高考英语二轮专题强化训练:专题五层级三 第二讲 读后续写 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020浙江高考英语二轮专题强化训练:专题五层级三 第二讲读后续写 WORD版含解析 2020 浙江 高考 英语 二轮 专题 强化 训练 层级 第二 后续 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、读后续写(一) (建议用时:每篇25分钟)A阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Somewhere,sometime,there lived a rich man whose name was KadishHe had an only son called AtzelKadish had a distant relative,an orphan(孤儿) girl,called AksahAtzel was a tall boy with black hair and black eyes.Aksah had blue eyes and golden hair.Both
2、were about the same age.As children,they ate together,studied together,and played together.It was taken for granted that when they grew up they would get_marriedBut when they had grown up,Atzel suddenly became ill.It was a_sickness no one had ever heard of before. Atzel imagined that he was dead.How
3、 did such an idea come to him? It seems he had had an old nurse who always told stories about paradise(天堂)She had told him that in paradise it was not necessary to work or to study.In paradise one ate the meat of wild oxen(牛) and whales; one slept late into the day; and one had no_dutiesAtzel was la
4、zy by nature.He hated to get up early and to study.He knew that one day he would have to take over his_fathers_business and he did not want to.Since the only way to get to paradise was to die,he had made up his mind to do just that as quickly as possible.He thought about it so much that soon he bega
5、n to imagine that he was dead.Of course his_parents became terribly worried.Aksah cried in secret.The_family did everything possible to try to convince(使相信) Atzel that he was still alive,but he refused to believe them.He would say,“Why dont you bury me? You see that I am dead.Because of you I cannot
6、 get to paradise.”注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1: Many doctors were called in to examine Atzel._Paragraph 2: The wise man took a look at Atzel and called out,“Why do you keep a dead body in the house? Why dont you make a funeral(葬礼)
7、?”_One possible version:Paragraph 1:Many doctors were called in to examine Atzel. They tried all methods they knew to make Atzel believe that he was alive. They pointed out that he was talking and eating while dead people could do neither. But before long, Atzel began to eat less, and he hardly spok
8、e. The_family feared that he would die soon. So Aksah went to ask a wise man for help.Paragraph 2:The wise man took a look at Atzel and called out. “Why do you keep a dead body in the house? Why dont you make a funeral (葬礼)?”Hearing these words, Atzel smiled and said, “You see, I was right.” His_par
9、ents became terribly frightened. But Aksah persuaded them to follow the wise mans idea and made a funeral for their son immediately. Then the wise man suggested preparing a room like paradise for Atzel to move in. They made life in paradise as boring as possible according to the wise man. Soon, Atze
10、l got fed up and started to miss his parents and Aksah. Several days later, Atzel finally realized that it was much better to be aliveB阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I grew up in the shadow of Yankee Stadium and just fell in love with baseball.When Roger came to the New York Yankees from the Kansas C
11、ity Athletics in 1960, I was eleven. I had been burned in a fire in_August,_so I was laid up for a while and followed baseball even more closely. I remembered a headline that said Roger refreshed the_Yankees. It made me think this Roger was someone special.For me, there was something about the way h
12、e swung the_bat,_the way he played right field and the way he looked. I had an idol. In 1961 the entire country was wrapped up in the homerun race between Maris and Mickey Mantle and Babe Ruths ghost. I cut out every single article on Roger and told myself that when I got older and could afford it,
13、I would have my scrapbooks(剪贴簿) professionally bound(装有封面的). I usually sat in Section 31, Row 162A, Seat 1 in Yankee Stadium. Right field. I would buy a general admission ticket, but I knew the policeman,_so I would switch over to the reserved seat, and that one was frequently empty.Id get to the st
14、adium about two hours before it opened. I would see Roger park his car, and I would say hello and tell him what a big fan I was. After a while, he started to notice me. One day he threw me a baseball during_batting_practice,_and I was so surprised that I couldnt lift my arms. Somebody else got the b
15、all. So Roger spoke to Linz,_a utility infielder, and Linz came over, took a ball out of his pocket and said,“Put out your hand. This is from Roger.”After that, my friends kept pushing me,“Why dont you ask him for one of his homerun bats?”Finally, when Roger was standing by_the_fence,_I made the req
16、uest. He said,“Sure. Next time I break one.”This was in 1965. The Yankees had a West Coast trip, and I was listening to their game against the Los Angeles Angels on the radio late one night, and Roger cracked a bat. 注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键
17、词语。Paragraph 1: When the club came back to town, my friend and I went to the stadium,_Paragraph 2:I waited in the boxseat area to the left of the rest place._One possible version:Paragraph 1:When the club came back to town, my friend and I went to the stadium, and during_batting_practice Roger walke
18、d straight over to me and said,“Ive got the_bat for you.”I said,“Oh, my God, I cant thank you enough.”Before the game, I went to the rest place. I stepped up to the great big policeman stationed there and poured my heart out,“You have to understand, please understand, Roger told me to come here!”Par
19、agraph 2:I waited in the boxseat area to the left of the rest place. Then, during batting practice, I told Linz that I wanted to see Roger, my idol. He agreed. When I saw Roger walking up the runway with a bat in his hand, I was so excited that I almost fell. I didnt know what he was thinking seeing
20、 a kid hanging upside down, but when he handed me the bat, it was one of the most exciting moments in my young life.C(2019浙江金丽衢十二校高三联考)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。A long time ago,there was a huge apple tree.A little boy loved to come and play around it everyday.He climbed to the top,ate the apples
21、,took a nap under the shadow.He loved the tree and the tree loved to play_with him.Time went by.The little boy had grown up and he no_longer played around the tree every day.One day,the boy came back to the tree,looking quite sad“Come and play with me,”the tree asked the boy.“I am no longer a kid.I
22、dont play around trees anymore.”The boy replied,“I want toys.I need money to buy them.” “Sorry,but I dont have money.but you can pick all my apples and sell them.So you will have money.” The boy was so excited. He grabbed all the apples on the tree and left happily. The boy never came back after he
23、picked the apples. The tree was sad.One day,the boy returned and the tree was so excited.“Come and play with me!” the tree said. “I dont have time to play.I have to work for my family. We need a house for shelter.Can you help me?” “Sorry,but I dont have a house.But you can chop off my branches to bu
24、ild your house.” So the boy cut all the branches off the tree and left happily.The tree was glad to see him happy but the boy never came back since then.The tree was lonely and sad again.One hot summer day,the boy returned and the tree was delighted.“Come and play with me!” the tree said.“I am sad a
25、nd getting tiredI want to go sailing to relax myself.Can you give me a boat?” “Use my trunk to build your boat.You can sail far away and be happy” So the boy cut the tree trunk to make a boat.He went sailing and never showed_up for a long time.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头
26、语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:Finally,the boy returned after he left for so many years._Paragraph 2:This is a story of everyone.The tree is actually our parents._One possible version:Paragraph 1:Finally, the boy returned after he left for so many years. “Sorry, my boy. But I dont have a
27、nything for you anymore. No more apples,_no more branches_and no more trunk. The only thing left is my dying roots,” the tree said with tears. “I dont need much now, just a place to rest. Im tired after all these years.” The boy replied. “Good! Old tree root is, just a place to rest. Come, sit down
28、with me and rest.” The boy sat down and the tree smiled with tears.Paragraph 2:This is a story of everyone. The tree is actually our parents. When we were young, we loved to play_with_Mom and Dad, when we grow up, we leave them and only come when we need something or when were sad. No matter what ha
29、ppen, parents are always there and ready to give everything they have to make us happy. You may think that the boy is cruel to the tree but thats how all of us treating our parents.读后续写(二) (建议用时:每篇25分钟)A(2019金华十校高三调研)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。There was once a beautiful town and a couple of lover
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402664.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
