分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2020浙江高考英语二轮练习:题型重组练(四) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:402678
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:316KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020浙江高考英语二轮练习:题型重组练四 WORD版含解析 2020 浙江 高考 英语 二轮 练习 题型 重组 WORD 解析
    资源描述:

    1、题型重组练(四) (建议用时:30分钟).阅读理解A(2019湖州适应性考试)It used to be one of the worlds most splendid train stations,sitting on the FrenchSpanish borderbut then it fell into disrepair.Now,writes Chris Bockman,the building is showing new signs of life.The train station was built in iron and glass,complete with a hosp

    2、ital,a restaurant and living quarters for customs officers from both France and Spain.At the time it was nicknamed the “Titanic of the Mountains”But after the day the station was opened in 1928 by the French president and the Spanish king,flaws quickly became obvious.The rail gauges(轨距) were differe

    3、nt,so passengers still had to change trains.It made transporting goods too slow.In the early 1930s,as few as 50 passengers a day were using the station.And then things got worse.During the Spanish Civil War,the tunnels on the Spanish side were sealed off to prevent Republican rebels(反叛者) from bringi

    4、ng weapons in.Later,the French lost interest in the line.When a train derailed on the French side in 1970,that signaled that France abandoned the line.The grand building itself went to rot.The tracks rusted,the ceilings fell in with the severe winter weather and vandalism(故意破坏财物的行为) did the rest.But

    5、 a few years ago the local government in Aragon decided to buy the place and restore it,claiming it was a major part of Spanish history.The French government has agreed to reopen the line on its side too.If all goes to plan,the “Titanic of the Mountains” could be back in business within five years b

    6、efore the end of 2022.It is reported that the massive wooden ticket counters at the station have already been restored.1The following factors contributed to the shutdown of the train station EXCEPT _Aits poor appearanceBdifferent gaugesCthe Spanish Civil WarDslow transporting speed2What will probabl

    7、y happen to the train station?AIt will be repaired.BIt will be turned into a museum.CIt will be knocked down.DIt will be sold to the French government.3What is the best title for the text?AThe Design of a Train StationBThe War Between France and SpainCThe History of a Train StationDThe “Titanic of t

    8、he Mountains” Coming BackBBeing stuck behind crowds of slow walkers when youre in a hurry is one of the most annoying things. But now, Lakeside Shopping Centre in Essex, one of the UKs largest shopping malls, has introduced its very own fast lane for shoppers in a hurry, aiming to help impatient sho

    9、ppers avoid slow walkers and the anger that goes with them.The Lakeside Shopping Centre in Essex has introduced a 720foot “fast lane” reserved for fast walkers only, just in time for the festive rush. The centres management team said,“ The lane will help the shoppers who know where they want to go q

    10、uickly and dont want to get caught in behind unhurried shoppers at the busiest time of the year.”The fast lane was introduced after a MasterCard survey found that 80 percent of consumers found slow walkers their biggest annoyance while shopping. The research also found that the average walking speed

    11、 slowed down by 21 percent during the festive shopping period, as most shoppers spent more time window shopping during this period.Gary Mortimer, an expert from the Queensland University of Technology, said he wasnt surprised by the promotion about the launch of the fast lane, and thought the concep

    12、t would appeal to shoppers all over the world. “Crowded parking lots and busy shopping centres tend to be two of the biggest complaints of shoppers over the festive season,” he said.“I think the fast lanes are a new approach. However, I suspect it will be a bit like fast lanes on the highway, so it

    13、might end up being more trouble than its worth.”The MasterCard survey also identified the four most common types of shoppers. They include “Skaters” who try and make their way through crowds politely,“Dodgers” who move down the paths to avoid slow walkers, “Bulldozers” who push their way through cro

    14、wds, and “Tutters” who express their frustrations to slow walkers.4The fast lane is intended for the shoppers who _Acant move quickly because of physical disabilitiesBbuy things on their shopping lists quicklyCtake their time to do window shoppingDwant to leave the mall quickly5What is Gary Mortimer

    15、s attitude to the fast lane?ASupportive.BIndifferent.CCritical.DObjective.6Who may patiently move behind a slow crowd?ASkaters.BDodgers.CBulldozers.DTutters.7What is the main idea of the text?AShopping can be annoying sometimes.BHow to avoid slow walkers when shopping.CThe problems that shopping cen

    16、tres face during busy holidays.DThe shopping mall creates the fast lane to avoid slow walkers.完形填空When I was younger, I loved to read. I could get through a whole book in a day, and used to _1_ my parents every night to let me stay up later so I could “just _2_ my chapter(章节)”. I read any literature

    17、(著作) that I could get.However, _3_ there are many books for younger children, once you reach your midteens the choices become _4_. I found myself choosing between books for children that were _5_ and boring, and adult books that I couldnt quite understand.This lack of choice _6_ led me to read less

    18、and less. When I was in secondary school, the _7_ books I read were ones we were assigned in English class, and I was never very _8_ about my teachers choices. I thought too much discussion of symbolism(象征意义) and themes _9_ the book. Maybe the sky being blue didnt _10_ anything; maybe it was just a

    19、description! Rather than making me more _11_ in literature, it made me _12_ want to pick up a book again.I reluctantly(不情愿地) chose a French literature course in my first year at university. I started out unhappily, determined not to _13_ any of the works we were studying over the course of the year.

    20、 However, I soon _14_ that at a university level, the discussion was more _15_ and the books more interesting! Being able to discuss my thoughts with other people meant that I could better _16_ the subtle aspects of the bookseven the symbolism and themes.I began reading again for _17_. Now, during m

    21、y year abroad, I spend a lot of my spare time in bookshops and _18_ in cafs, and even attend a monthly book club with some other language assistants.Reading is a great way to widen your horizons, _19_ your vocabulary and use your imagination. Im so happy that I _20_ my love of books.1.A.advise BaskC

    22、forceDencourage2A.studyBchange CchooseDfinish3A.unlessBif CwhileDsince4A.limitedBwide CclearDfree5A.smallBspecialCrareDsilly6A.usuallyBfinallyChardlyDstrangely7A.sameBnextConlyDlast8A.enthusiasticBconcernedCdoubtfulDcertain9A.reviewedBruinedCexplainedDrenewed10A.advertiseBanswerCrepresentDaffect11A.

    23、interestedBconfidentCsuccessfulDdisappointed12A.nearlyBalreadyCevenDnever13A.shareBenjoy CtouchDlearn14A.supposedBexpectedCrealizedDthought15A.similarBformalCfamiliarDfruitful16A.understandBacceptCpraiseDpredict17A.comfortBhopeCpleasureDprize18A.chattingBreadingCsittingDplaying19A.expandBknowCmeasur

    24、eDshow20A.expressedBexperiencedCreturnedDrediscovered题型重组练(四).阅读理解【解题导语】本文讲述了法国和西班牙边境的一座火车站的历史变迁。1A解析:细节理解题。根据第三段中的“The rail gauges(轨距) were different,so passengers still had to change trains.”可知,轨距不同是造成火车站关闭的原因之一;根据第三段中的“During the Spanish Civil War.bringing weapons in.”可知,西班牙内战是造成火车站关闭的原因之一;根据第三段中

    25、的“It made transporting goods too slow.”可知,运输速度慢是造成火车站关闭的原因之一。故选项A不是造成火车站关闭的原因,所以选A。2A解析:推理判断题。根据第五段首句“But a few years ago the local government in Aragon decided to buy the place and restore it”可知,几年前阿拉贡的当地政府要购买并且恢复该火车站。restore意为“使恢复,修复”,所以选A。3D解析:标题归纳题。根据全文尤其是第一段中的“the building is showing new signs

    26、of life”和第五段中的“If all goes to plan,the Titanic of the Mountains could be back”可知,选项D能够概括全文,所以选D。【解题导语】本文主要介绍了英国一家大型购物中心在节日高峰期引进快速通道一事。4B解析:推理判断题。根据第一段第二句“But now, Lakeside Shopping Centre in Essex, one of the UKs largest shopping malls, has introduced its very own fast lane for shoppers in a hurry,

    27、aiming to help impatient shoppers avoid slow walkers and the anger that goes with them.”和第二段最后一句“The centres management team said,The lane will help the shoppers who know where they want to go quickly and dont want to get caught in behind unhurried shoppers at the busiest time of the year.”可推知,快速通道是

    28、为那些想迅速购物的人而设计的,故选B。5D解析:观点态度题。根据对第四段的整体理解可知,Gary Mortimer对快速通道进行了全面的评论,既表示肯定,又看到了潜在的劣势,因此其态度是客观的,故选D。6A解析:推理判断题。根据最后一段第二句中的“Skaters who try and make their way through crowds politely”可推知,Skaters在购物时会耐心地跟在缓慢的人群后,故选A。7D解析:主旨大意题。文章第一段开篇点题,并结合对全文的整体理解可知,本文主要报道了大型购物中心引进快速通道,从而在购物高峰期使购物迅速的人避开缓慢购物者的新闻,故选D。

    29、【长难句分析】The fast lane was introduced after a MasterCard survey found that 80 percent of consumers found slow walkers their biggest annoyance while shopping.分析:本句是一个复合句。after a MasterCard survey found. while shopping为after引导的时间状语从句,在此状语从句中含有that引导的宾语从句,that在从句中不作句子成分。译文:在一项MasterCard的调查中发现,80%的顾客认为在购物

    30、时走路慢的人使他们最为气恼,之后快速通道就被引进了。.完形填空【解题导语】作者通过描述自己小时候酷爱读书,到青年时失去读书的热情,再到读大学时重新爱上读书的经历,告诉我们开卷有益,鼓励我们多读书。1B解析:根据上文中的“I loved to read. I could get through a whole book in a day.”可知,作者读书热情高涨,每天晚上请求父母让他晚些睡。ask意为“请求”,符合语境。2D解析:根据上文中的“I could get through a whole book in a day”和设空处前的“let me stay up later”可知,作者要熬

    31、夜读完(在读的)章节。finish意为“完成”,符合语境。3C解析:根据后文的“I found myself choosing . I couldnt quite understand.”可知,作者作为一名青少年,他可读的书数量有限,此处与“there are many books for younger children”构成语义上的转折。while位于句首时,可以表示“尽管”,符合语境。4A解析:根据下文中的“This lack of choice”可知,作为青少年,作者可选择的书有限。limited意为“有限的”,符合语境,故选A项。5D解析:根据设空处后的boring可知,作者感觉儿童

    32、书可笑且无聊。silly意为“可笑的”,符合语境。6B解析:根据语境可知,缺乏可读的书最终导致作者读的书越来越少。finally意为“最终”,符合语境。7C解析:根据上文中的“read less and less”可知,作者唯一读的书是英语课上老师所安排的书。only意为“唯一的”,符合语境。8A解析:根据上文中的“read less and less”和设空处前的“the _ books I read”以及下文中的“too much discussion of symbolism(象征意义) and themes”可知,作者不再爱读书,而且对于老师的选择也从不热衷。enthusiastic意

    33、为“热衷的”,符合语境。9B解析:根据设空处前的“too much discussion of symbolism(象征意义) and themes”可知,作者认为过度地讨论象征意义和主题会毁掉一本书。ruin意为“使毁灭;破坏”,符合语境。10C解析:根据上文中的“too much discussion of symbolism(象征意义) and themes _ the book”和设空处后的“it was just a description”可知,湛蓝的天空也许并不代表任何事物,它或许只是一种描写。represent表示“代表”,符合语境。11A解析:根据上文中的“read less

    34、 and less”和“never very _ about my teachers choices”可知,这不会让作者对读书更感兴趣,而是让他再也不想拿起一本书。interested意为“感兴趣的”,符合语境。12D解析:此处指作者再也不想拿起一本书。never意为“从不”,符合语境。13B解析:根据上文中的“Rather than making me more _ in.want to pick up a book again.”以及设空处前的“started out unhappily”可知,作者下定决心不去喜欢那一年在课程中学习的任何一个作品。enjoy意为“喜欢”,符合语境。14C解

    35、析:根据语境可知,此处指“然而,我很快意识到”realize意为“意识到;知道”,符合语境。15D解析:根据设空处前However和设空处后的more interesting可知,作者意识到在大学里,讨论更加有成效,书也更加令人感兴趣。fruitful意为“富有成效的”,符合语境。16A解析:根据语境可知,能够跟其他人讨论作者的想法意味着他能更好地理解书中微妙的方面。understand意为“理解”,符合语境。17C解析:根据设空处前的again和下文中的“I spend a lot of my spare time in bookshops”可知,作者又重新获得了读书的乐趣。pleasure意为“快乐”,符合语境。18B解析:根据“I began reading again for _”以及“I spend a lot of my spare time in bookshops”可知,作者把大量的业余时间花费在书店和咖啡馆里读书。read意为“阅读”,符合语境。19A解析:根据设空处前的“widen your horizons”可知,读书能够拓宽视野、扩大词汇量。expand意为“使扩大;增加”,符合语境。20D解析:根据第一段中对作者热爱读书的描述可知,作者很高兴自己又重新找回了对读书的热爱。rediscover意为“重新发现”,符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020浙江高考英语二轮练习:题型重组练(四) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402678.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1