四川省岳池县2015高考英语阅读理解练习(1)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 岳池县 2015 高考 英语 阅读 理解 练习 答案
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家四川省岳池县2015高考英语阅读理解练习(1)及答案阅读理解A MENTORING (导师制) program is giving life changing opportunities to Banbury youth. Young Inspirations was founded two years ago to provide mentoring sessions for students and unemployed young adults aged 11 to 21.Alex Goldberg, the programs founder, said:
2、“We set up Young Inspirations because we wanted to give young people experiences which will potentially be life changing and broaden their outlook.“We try to create work experience opportunities that will really make a difference to our youth. For example, weve secured internships (实习) with worldfam
3、ous firms such as Honda.“At a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring, it is extremely important that these opportunities are available both to help youth with their school work and grades and to give them opportunities which may
4、help shape their futures.” Kieran Hepburn, 14, is one of a group of Banbury youth who has benefited from the program so far. In October the Banbury School pupil was accompanied by Young Inspirations staff to Paris where he was an observer at the United Nations Educational, Scientific and Cultural Or
5、ganizations (UNESCO) International Youth Forum (论坛)The event was held for young people from around the world, to seek their views on how the future of youth and education should look. Kieran joined several hundred observers mostly in their 20s and was the only UK school pupil to attend the event. Ki
6、eran thinks the trip was a life changing experience. “Before we left I didnt quite know what to make of it but when we got there we didnt stop; it was amazing,” he said, “We went to three or four hours of debates each day and then did something cultural each afternoon.”The main theme of the forum wa
7、s how youth can drive change in political and public life. It dealt with issues (问题) such as drug abuse, violence and unemployment.Kieran said: “It has really helped me to improve my confidence and social skills as well as my school grades and I was voted most improved pupil at school in August.”The
8、 Young Inspirations mentoring sessions take place each Friday in Banbury. For details visit .71The Young Inspirations mentoring program aims to _A. train staff for worldfamous firms B. offer job opportunities to young adultsC. provide youth with unique experiences D. equip the unemployed with differ
9、ent skills72According to Alex Goldberg, it is difficult for schools to offer the mentoring due to _A. the lack of support from firms B. the cultural differencesC. the effect of unemployment D. the shortage of money73According to the passage, the forum focused on how youth can _A. build up their conf
10、idence at school B. find work experience opportunitiesC. improve their social skills for the future D. play an active role in the change of society74We can learn from the passage that _Athe visit to the United Kingdom was amazingBKieran has made great progress in many aspectsCthe youth have found a
11、way to solve their problemsDthe mentoring sessions are held every day except Friday75What would be the best title for the passage?AAlex Goldberg, Founder of Young InspirationsBYoung People Find a World of OpportunityCKieran, Banbury School Pupil to ParisDDebates Help Youth with Their Grades【要点综述】 本文
12、通过介绍“导师制”项目及参与该项目学生的自我评述和总结,说明社会实践有利于学生们学业的提高和视野的扩大,用具体事例说明参与社会实践的好处。71C推理判断题。纵观全文,多处说到该项目的目的是为学生提供社会实践的机会,帮助学生们提高学业成绩和丰富社会经验,故答案应为C。72D细节理解题。根据第五段 “At a time of funding cutbacks where schools are finding it more and more difficult to offer this kind of mentoring” 可知,学校是因为资金不足而未能组织学生参加社会实践活动。cutback
13、 削减。73D细节理解题。选项A、B和C都只是论坛关注的一个方面而非全部,选项D是对A、B和C的全面概括。74B细节理解题。从文章后半部分可以看出,Kieran认为自己在许多方面均取得很大的进步,其他选项均不符合原文意思。75B主旨大意题。学生们通过社会实践找到了提高成绩和丰富经验的机会。只有选项B最能概括文章中心意思,其他选项都不够全面。【山东省2014高考仿真模拟冲刺卷(5)】E 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中选出最佳选项。A report consistently brought back by visitors to the US is how friendly
14、,courteous and helpful most Americans were to themTo be fair,this observation is also frequently made of Canada and Canadians,and should best be considered North AmericanThere are,of course,exceptionsSmall-minded officials,rude waiters,and ill-mannered taxi drivers are hardly unknown in the USYet it
15、 is an observation made so frequently that it deserves commentFor a long period of time and in many parts of the country, a traveler was a welcome break in an otherwise dull existenceDullness and loneliness were common problems of the families who generally lived distant from one anotherStrangers an
16、d travelers were welcome sources of diversion,and brought news of the outside worldThe harsh realities of the frontier also shaped this tradition of hospitalitySomeone traveling alone,if hungry,injured,or ill,often had nowhere to turn except to the nearest cabin or settlementIt was not a matter of c
17、hoice for the traveler or merely a charitable impulse on the part of the settlersIt reflected the harshness of daily life: if you didnt take in the stranger and take care of him,there was no one else who wouldAnd someday,remember,you might be in the same situationToday there are many charitable orga
18、nizations which specialize in helping the weary travelerYet,the old tradition of hospitality to strangers is still very strong in the US,especially in the smaller cities and towns away from the busy tourist trails“I was just traveling through,got talking with this American,and pretty soon he invited
19、 me home for dinneramazing” Such observations reported by visitors to the US are not uncommon,but are not always understood properly61In the eyes of visitors from the outside world,_Arude taxi drivers are rarely seen in the USBsmall-minded officials deserve a serious commentCCanadians are not so fri
20、endly as their neighborsDmost Americans are ready to offer help62It could be inferred from the last paragraph that _Aculture exercises an influence over social interrelationshipBcourteous convention and individual interest are interrelated Cvarious virtues manifest themselves exclusively among frien
21、dsDsocial interrelationships equal the complex set of cultural conventions63Families in frontier settlements used to entertain strangers _Ato improve their hard life Bin view of their long-distance travelCto add some flavor to their own daily lifeDout of a charitable impulse64The tradition of hospit
22、ality to strangers _Atends to be superficial and artificial Bis generally well kept up in the united StatesCis always understood properlyDhas something to do with the busy tourist trails65Whats the authors attitudes toward the Americans friendliness?AFavorable BUnfavorable CIndifferent DNeutral【参考答案
23、】61-65 DACBA【山东省2014高考仿真冲刺卷(6)】A阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Barefoot and dirty,the girl just sat and watched the people go byShe never tried to speakMany people passed,but never did one person stop The next day I decided to go back to the park,curious to see if the little girl would still be
24、 thereRight in the very spot as she was yesterday,she sat with the saddest look in her eyesToday I was to make my own move and walk over to the little girlAs we all know,a park full of strange people is not a place for young children to play aloneAs I began walking towards her,I could see the back o
25、f the little girls dress indicated a deformity(畸形)I smiled to let her know it was okay,I was there to help,to talkI sat down beside her and opened with a simple “Hello”I smiled and she shyly smiled backWe talked until darkness fell and the park was completely emptyI asked the girl why she was so sad
26、The little girl looked at me and with a sad face said,“Because Im different” I immediately said “That you are!” and smiledThe little girl acted even sadderShe said,“I know” She looked at me and smiledSlowly she stood to her feet,and said,“Really?”“Yes,dear,youre like a little guardian angel sent to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
