四川省岳池县2016高考英语阅读理解一轮选练(12)及参考答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 岳池县 2016 高考 英语 阅读 理解 一轮 12 参考答案
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。About ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. Women are luckier,only about one in two hundred is affected in this matter. Perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman.There are different forms of color blindness. In some ca
2、ses a man may not be able to see deep red. He may think that red,orange and yellow are all shades of green. Sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. In rare cases an unlucky man see everything in shades of greena strange world indeed.Color blindness in human beings is a
3、strange thing to explain. In a single eye there are millions of very small things called “cones”These help us see in a bright day and tell the difference between colors. There are also millions of “rods”, but these are used for seeing when it is nearly dark. They show us shape but no color. Some ins
4、ects have favorite colors. Mosquitoes(蚊子) like blue but do not like yellow. A red light will not attract insects,but a blue lamp will. In a similar way human beings also have favorite colors. Yet we are lucky. With the aid of the cones in our eyes we can see many beautiful colors by day,and with the
5、 aid of the rods we can see shapes at night. One day we may even learn more about the invisible colors around us.1. This passage is mainly about _.A. color and its surprising effects B. women being luckier than menC. danger caused by color blindness D. color blindness2. According to the passage,with
6、 the help of the “cones”,we can _.A. tell different colors B. see in weak lightC. tell different shapes D. tell orange from yellow3. Why do some people say it is safer to be driven by women?A. Women are more careful. B. There are fewer colorblind women.C. Women are fonder of driving than men. D. Wom
7、en are weaker but quicker in thinking.【参考答案】13、D A B 【2015高考复习】阅读理解As more Americans go to mainland China to take jobs,more Chinese and Americans are working side by side.These crosscultural partnerships,while beneficial in many ways,are also highlighting tensions that expose differences in work exp
8、erience,pay levels and communication.In the last few years,a growing number of Americans in their 20s and 30s have been heading to China for employment,attracted by its fastergrowing economy and lower jobless rate.Their Chinese coworkers are often around the same age.But the two groups were raised d
9、ifferently.The Americans have had more exposure to freemarket principles.“Young Americans were brought up in a commercial environment,”said Neng Zhao,28,a senior associate at Blue Oak Capital,a private firm based in Beijing.“We werent.So the workplace is a unique learning process for my generation.”
10、Managers hiring workers in China appear to be paying for Western experience.Foreigners tend to earn 10 to 15 percent more than their Chinese counterparts,said Michael Norman,senior vice president as Sibson Consulting,an American firm.That imbalance does not go unnoticed by Chinese workers.“There is
11、definitely the belief that Americans get paid more for the same work,”said Ting Wang,25,an associate at Wild China,a travel company based in Beijing.On the other hand,Chinese workers have a deeper understanding of the influences,like Confucianism and Communism,which play a part in their countrys cul
12、ture and economy.It is important and necessary for Americans working in China to adjust,said Mr.Norman,who works on management and work force issues for multinational companies operating in Asia.“In the West,there is such a bonus on getting things done quickly,but when you come to work in China,you
13、need to work on listening and being more patient and understanding of local ways of doing business,”he said.1More Americans go to China to take jobs because_.Athey want to experience different culturesBChinese workers are easier to cooperateCthey cant find proper jobs in AmericaDthe economy of China
14、 is developing rapidly解析细节理解题。根据文章的第二段第一句“.attracted by its fastergrowing economy and lower jobless rate.”可知答案为D。答案D2What is mainly talked about in the passage?ACrosscultural conflicts.BCrosscultural partnerships.CMultinational companies in China.DDifferent pays for the same work.解析主旨大意题。文章的第一段就点出了主
15、题“These crosscultural partnerships,while beneficial in many ways,are also highlighting tensions.”故选B。答案B3What can we learn from the passage?AAmericans benefit more from working in China.BChinese and American employees have the same experience.CYoung Chinese can benefit from crosscultural partnership
16、s.DMore Americans working in China cause higher jobless rate.解析写作意图题。本文讲的是这种跨文化的合作存在许多益处,由文章的第三段可知中国的年轻人在这种跨文化的合作中得到的好处多。故选C。答案C4What does the underlined word“imbalance”in Paragraph 3 refer to?AUnfair pay levels.BDifferent working experience.CUnequal opportunities.DDifferent upbringing environment.解
17、析词义猜测题。由第三段“Foreigners tend to earn 10 to 15 percent more than their Chinese counterparts.”知这种不平衡是指薪酬的不平衡。答案A。阅读理解。 The Friday after the American holiday of Thanksgiving is called Black Friday. Its said that its the day that store ledgers(分类账)move into the black and companies become profitable.On th
18、at day, retailers slash prices to get consumers to buy. It is also a time when many Americans start their Christmas shopping. VOAs Elizabeth Lee tells us how the economy may affect consumers on that bargain day. “Its just the deals, the sales and everything you can get for a lesser price,” said Sand
19、y Thomas, a shopper. But its a nightmare for others. “I think its crazy. Ive done all of my shopping throughout the week so I dont have to go out on Friday,” she said. Its called Black Friday, the start of the traditional Christmas shopping season in the United States. Every year its the day after t
20、he Thanksgiving holiday. Stores open before sunrise and there are deep discounts everywhere you look.While the lead up to Christmas is known as the season of giving, Black Friday can get ugly.Last year a crowd of bargain-hunters killed a Wal-mart worker in a New York suburb. This year, many stores a
21、re increasing security while they slash prices. “This is a huge time for the retail stores,” said Fred Joutz from George Washington University. “This is when they begin making their profits for the year.”Economics professor Fred Joutz says how Americans spend the weekend after Thanksgiving is a good
22、 indication of how consumers feel about the future.With the unemployment rate above 10 percent, Joutz says Americans are saving more and spending less. “Credit is still strictly controlled whether through credit cards or through borrowing from banks,” he said. Some retailers are attracting consumers
23、 by opening on Thanksgiving Day, when shops are traditionally closed. Other stores open their doors anywhere from midnight to four in the morning.And shoppers will be lining up in front of the doors in order to be one of the first ones to walk through and get a big discount. Electronics like flat sc
24、reen TVs are usually the first items to go. Sandy Thomas says its an annual family tradition and well worth it. “I just save maybe half of what I would have spent on a regular, you know, shopping trip,” she said.Economists say U.S. consumers will spend money this Black Friday, but they will spend it
25、 more carefully. 4. The underlined word “slash” in the first paragraph probably means _.A. reduce B. raise C. increase D. change5. The sentence “This day should be a shoppers dream.” should be placed between _.A. paragraph two and paragraph three B. paragraph one and paragraph twoC. paragraph three
26、and paragraph four D. paragraph five and paragraph six 6. Why are many stores increasing security according to the passage?A. Because there are too many people saving more and spending less.B. Because its a time when they begin making their profits for the year.C. Because last year a crowd of bargai
27、n-hunters caused an accident.D. Because many stores open their doors from midnight to four a.m.7.What can we learn from the passage?A. Christmas shopping is traditional time and this year it is no exception.B. Electronics like flat screen TVs are usually least discounted.C. The economy only affects
28、consumers on that bargain day.D. Thanksgiving is a good indication of how consumers feel about the future.阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。My aunt will come down soon, Mr. Nuttel, said a young lady of fifteen.Framton Nuttel attempted to say something to please the niece. Privately he doubted whe
29、ther this visit would do much towards helping with his nerve problem.I know how it will be, his sister had said, People there are nice. I shall just give you letters of introduction to all the people I know there. Framton wondered whether Mrs. Sappleton, the lady to whom he was presenting one of the
30、 letters of introduction came into the nice division.Do you know many of the people round here? asked the niece.Hardly a soul, said Framton.Then you know practically nothing about my aunt. Her great tragedy(悲剧) happened just three years ago, said the child, “Out through that window, her husband and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2级-第17讲 时间的计算.pdf
