2020版复习方略高三英语(外研版)总复习练习:必修五 高考提能练(二十七) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版复习方略高三英语外研版总复习练习:必修五 高考提能练二十七 WORD版含解析 2020 复习 方略 英语 外研版 练习 必修 高考 提能练 十七 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考提能练(二十七)必修Module 3Adventure in Literature and the Cinema.阅读理解A2019济南高考模拟 At 1,345 meters above sea level, Ben Nevis is definitely not the worlds most difficult mountain to climb. But things get considerably tricky if instead of hiking shoes you put on a pair of 5inch high heels, especially if your
2、e a guy. One English teenager recently proved that it was not impossible.Ben Conway, a 19yearold art student from London, recently took up the challenge as a way to stand out in an application for a scholarship for the School of Communication Arts in Brixton. He started his unusual highheel climb at
3、 8 am., on June 27, and was joined by Callum MacKenzie Allen, a friend from his art foundation year, who videotaped the whole thing for a twominute video that served as his application project. The whole climb took five hours and wasnt the smoothest experience.Halfway up Ben Navis, one of his shoes
4、broke, so he had to tape the shoes to his feet to make sure they stayed on. The weather didnt make it easy for him either, as he claimed that it rained pretty much the whole time, and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds. Due to these difficult conditions, Ben and his friend had to turn
5、 back after reaching 900 meters up the mountain.Apart from providing a unique art school application project, the highheel climb also allowed the 19yearold to raise some money for worthy causes, like Sals Shoes, which provides footwear for barefoot children around the world.“Raising money for charit
6、y brings happiness to peoples lives and if I can do something ridiculous and bring someone happiness, then thats what its all about,” Ben said.体裁:记叙文题材:挑战自我主题:穿高跟鞋爬本尼维斯山【解题导语】本文主要介绍了19岁的英国学生Ben Conway穿5英寸(约13厘米)的高跟鞋爬海拔1 345米的本尼维斯山的故事。【难句分析】The weather didnt make it easy for him either,as he claimed
7、that it rained pretty much the whole time,and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds.分析:本句中The weather为主语;make it easy为“动词make宾语宾补”结构;as引导原因状语从句。译文:天气也并没有使他的爬山变得容易,因为他说天几乎一直在下雨,而且他不得不顶着每小时40到50英里的风前行。1What can replace the underlined word “tricky” in Paragraph 1?APleasant. BBoring. CTough.
8、 DSmooth. 答案与解析:C考查词义猜测。根据第一段中的“At 1,345 meters above sea level,Ben Nevis is definitely not the worlds most difficult mountain to climb”可知,海拔1 345米的本尼维斯山绝对不是世界上最难攀爬的山峰。根据画线词所在句中的“But”可知,前后句为转折关系,且根据前一句中的“difficult”及后一句中的“impossible”可知,画线词所在句表示,但是如果不是穿登山鞋而是穿一双5英寸的高跟鞋的话,特别是对一个男人来说,事情就相当难办了。因此画线词tricky
9、的意思为“难办的,棘手的”,故选C项。干扰项分析:A项pleasant“令人愉快的,舒适的”;B项boring“枯燥的”;D项smooth“顺利的,光滑的”。2Why did Allen videotape the highheel climb for Ben? ATo prove nothing is impossible.BTo record a special experience.CTo promote their friendship.DTo assist in Bens application.答案与解析:D考查细节理解。根据第二段中的“He started. was joined
10、 by Callum MacKenzie Allen,a friend from his art foundation year,who videotaped the whole thing for a twominute video that served as his application project”可知,Allen录下Ben穿高跟鞋爬山的过程是为了协助Ben进行奖学金的申请,故选D项。3What does Paragraph 3 focus on?AThe difficulties in the climb.BThe climbing route.CThe terrible we
11、ather.DThe unexpected incident.答案与解析:A考查段落大意。根据第三段中的“Halfway up Ben Navis,one of his shoes broke. The weather didnt make it easy for him either,as he claimed that it rained pretty much the whole time,and he had to go against 40 to 50 miles an hour winds.Due to these difficult conditions”可知,Ben在穿高跟鞋爬
12、山过程中高跟鞋坏了一只、天几乎一直在下雨、顶着每小时40至50英里的风,因此第三段主要写的是Ben在爬山过程中遇到的困难,故选A项。4What can best describe Bens story?APuzzling. BInspiring.CExciting. DFrightening.答案与解析:B考查推理判断。通读全文并根据第一段中的“One English teenager recently proved that it was not impossible”可知,Ben的故事向我们证明困难的事情是可以做到的,他的故事是鼓舞人心的,故选B项。B2019成都第一次诊断Food blo
13、gs, celebrities, and nutritionists all advocate the benefits of eating organic (有机的) fruits and vegetables. But a new study published in Science Advances paints a more complex picture. While organic produce is likely slightly healthier to eat and, in some ways, more sustainable to grow, there are al
14、so downsides.Organic fruits and vegetables typically cost more than conventional ones. To get a certificate as organic, farmers must meet specific criteria, including growing produce without the use of genetic engineering and chemical inputs. Without these methods, the growing process typically requ
15、ires more labor, time, and money, a cost that is passed down to consumers.Its true that in many ways, organic farming is more sustainable than conventional farming. But when it comes to environmental concerns such as greenhouse gas output and water loss, the comparison gets complex. Organic farms pr
16、oduce less greenhouse gas output per acre. However, because they are barred from using genetic engineering, pesticides (杀虫剂), and other methods that increase efficiency (效率), organic farms also produce an estimated 19% to 25% less yield than conventional farms. While there isnt a whole lot of resear
17、ch on the topic, the few studies that do exist suggest greenhouse gas output and water loss might actually be higher on organic farms, on a per unit basis, says study author Verena Seufert.In addition, while organic produce is likely more nutritious than conventional fruits and vegetables, theres no
18、t a lot of evidence to support the claim that these often slight differences influence consumer health. The same is true for the pesticide remainder. In developed countries, where pesticide use is tightly regulated, theres no scientific consensus on how these often slight differences influence human
19、 health.Still, Seufert stresses that if you can afford to eat organic produce, you should do so. Organic farms provide safer work environments for workers, plus they support great biodiversity. The real takeaway from her study is not that organic produce is bad but that the practice needs more studi
20、es to increase the yield without lowering sustainability.But if you cant afford to buy organic produce, dont stress too much, particularly from a nutritional perspective.体裁:议论文题材:环保主题:有机农产品【语篇解读】本文主要介绍了有机农产品的一些情况,体现了学科核心素养中的“环保意识、健康饮食意识”的文化品格。【难句分析】In developed countries, where pesticide use is tigh
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403190.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
福建省长泰县第二中学2015届高三语文一轮复习配套课件 第五部分 写作 专题二十一 问渠那得清如许,为有素材积累来——素材运用 第三节 话题分类讲与练.ppt
