2020届高考英语二轮复习专题五短文改错题型组合训练3阅读理解短文改错.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020 高考 英语 二轮 复习 专题 短文 改错 题型 组合 训练 阅读 理解
- 资源描述:
-
1、题型组合训练3 阅读理解 短文改错 (建议用时:35分钟;实际用时:分钟)阅读理解(福建漳州一中2019年高三模拟考)New App Helps People Remember FacesLarge gatherings such as weddings and conferences can be socially overwhelming. Pressure to learn peoples names only adds to the stress. A new facialrecognition app could come to the rescue, but privacy exp
2、erts recommend proceeding with caution.The app, called SocialRecall, connects names with faces via smartphone cameras and facial recognition, potentially avoiding the need for formal introductions. “It breaks down these social barriers we all have when meeting somebody,” says Barry Sandrew, who crea
3、ted the app and tested it at an event attended by about 1,000 people.After receiving an invitation to download SocialRecall from an event organizer, the user is asked to take two selfies and sign in via social media. At the event, the app is active within a previously defined geographical area. When
4、 a user points his or her phone camera at an attendees face, the app identifies the individual, displays the persons name, and links to his or her social media profile. To protect privacy, it recognizes only those who have agreed to participate. And the apps creators say it automatically deletes use
5、rs data after an event.Ann Cavoukian, a privacy expert who runs the Privacy by Design Center of Excellence praises the apps creators for these protective measures. She cautions, however, that when people choose to share their personal information with the app, they should know that “there may be uni
6、ntended consequences down the road with that information being used in another context that might come back to bite you.”The startup has also developed a version of the app for individuals who suffer from prosopagnosia, or “face blindness,” a condition that prevents people from recognizing individua
7、ls they have met. To use this app, a person first acquires an image of someones face, from either the smartphones camera or a photograph, and then tags it with a name. When the camera spots that same face in real life, the previously entered information is displayed. The collected data are stored on
8、ly on a users phone, according to the team behind the app.()1.SocialRecall is used to _.Atake photosBidentify peopleCorganize eventsDmake friends()2.Paragraph 3 is mainly about _.Ahow the app worksBhow the app was createdCwhat makes the app popularDwhat people can do with the app()3.SocialRecall hel
9、ps people with prosopagnosia by _.Agiving names to the photos kept in their smartphonesBcollecting information previously entered in the phoneCproviding the information of a person when they first meetDshowing the persons information when it spots a stored face()4.What can we learn about SocialRecal
10、l from the passage?AIt may put peoples privacy at risk.BIt has caused unintended consequences.CIt can prevent some communication disorders.DIt is praised by users for its protective measures.【语篇解读】本文是一篇科普类短文阅读。文章主要介绍一款新的应用程序帮助人们识别面孔,但也有可能泄露隐私。1B推理判断题。根据文章第二段“The app, called SocialRecall, connects na
11、mes with faces via smartphone cameras and facial recognition, potentially avoiding the need for formal introductions.”可知,这款名为SocialRecall的应用软件可以通过智能手机摄像头和面部识别功能将名字和人脸联系起来,从而避免了正式介绍的必要,从而可以推断出,是用来识别人。故选B。2A段落大意题。文章第三段主要讲述在收到活动组织者发出邀请后,用户需要自拍两张照片并通过社交媒体登录,在活动中,该应用程序在之前定义的地理区域内处于活动状态。当用户将他或她的手机摄像头对准出席者
12、的脸时,该应用程序就会识别这个人,显示这个人的名字,并链接到他或她的社交媒体个人资料,故本段主要介绍SocialRecall这款应用软件的工作原理。故选A。3D细节理解题。根据文章最后一段“To use this app, a person first acquires an image of someones face, from either the smartphones camera or a photograph, and then tags it with a name. When the camera spots that same face in real life, the
13、previously entered information is displayed. The collected data are stored only on a users phone, according to the team behind the app.”可知,用户使用智能手机的摄像头或照片中获取某人的面部图像,然后给它加上一个名字。当摄像机在现实生活中发现相同的人脸时,就会显示之前输入的信息,从而帮助脸盲症患者识别此人的信息。故选D。4A推理判断题。根据文章第四段“She cautions, however, that when people choose to share
14、their personal information with the app, they should know that there may be unintended consequences down the road with that information being used in another context that might come back to bite you.”可知,当人们选择将自己的个人信息分享给应用程序时,他们应该知道,在未来可能会出现意想不到的后果,从而可以推断出SocialRecall这款应用程序可能会危及人们的隐私。故选A。七选五(2019年安徽省
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
